teljesen igazadvan de afeketeföld ha megszárad nemhátrány ha van súlya is ugyanis a fiat lefele nemnyomja a munkahengert.atol ezis jó anyagbolvan kivágva.
általában nem csak az anyag oldalszélességén mulik, hogy mennyira bírja a kötött fekete földet, hanem az anyag szakítószilárdságán, keménységén.
az erdészetben használnak különböző fogkialakítású gépeket, gyökérfésűket, tuskókihúzókat, no itt szoktak még igazán vaskos anyagszélességű alkatrészeket használni, pedig csak annyi a gond, hogy kimennek egy vastelepre és kivágatnak egy 60-as "kazánlemezből" egy "jónagyfalatot ", és csodálkoznak, hogy hamar görbűl, meg kopik is istenesen a téma.
ha megfelelő anyagminőséget használunk akkor nem szükségesfeleslegesen növelni az alkatrész tömegét.
azta3kést 140lovasgépnek leisteszitek a földbe? nekem 2késesvan és a 180/90-es fiat az ősszel kaparvament előtte igaz ez altalajlazitó 75- 78cm- in volt a földbe.De a haverom rábával 3késthuzot de azis kapart előtte.
580+áfáért ez milyen?
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://gepnet.hu/index.php%3Ffunc%3Dshowobject%26type%3Dgepkep%26id%3Du,5,823,1&imgrefurl=http://www.gepnet.hu/uj-gep/mezogazdasagi-gep/talajmuvelo-gep/lazito/1&usg=__HhP-Ix5arFMIgIdupVScskEan1I=&h=150&w=178&sz=28&hl=hu&start=5&um=1&tbnid=XRZ_hTRp5UnysM:&tbnh=85&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Djympa%2Baltalajlaz%25C3%25ADt%25C3%25B3%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26um%3D1
Ugye ugye a kép nem hoz le mindent, 24es menetes szál, 240-es u 10-es fallall, a kés 30mm, a többi 20as meg 16os! Ahogy mondod drága az üzemanyag épp azért nem kell rá elmunkáló!
Az ásóborona lófing ahoz a terheléshez képest,amit egy lazitó terhel rá a hengerre!Szerintem olyan 18as lehet kb!de szerintem a 25 is kevés!Nehezebben húzza ja,de azért van,h vigye!Manapság drága az üzemanyag sajna,meg az idő is!
Van egy ásóboronám, 5 méter széles a középső rögtörőt is én csináltam 2.5 méter széles, arra van ráhelyezve az egész ásóborona, félig függesztett 2 tonna abból kb 1et az viszi, mégse görbül össze vissza, amúgy a másik hogy sokkal szarabbul viszi a gép ha van utána elmunkáló, a másik meg hogy a menetes szál szted mekkora? 12-es?
Én akarok egyet csinálni,azért lesegetem a lazitókat!Ma egy Jympa lazitót néztem meg,meg néztem már elég sokat!Hidd el,ezek a gyenge pontjai a tiednek!nem megbántás,csak jó indulat!Én 200-as vagy 250-es U vasból akarom,de nagyobb szöget akarok adni a váznak,h távolabb essen a kés a keréktől!A függő tartót meg a 3 ponthoz,azt szögben akarom tenni,h jobban lehessen dölteni a gépet,meg nagyobb a heggesztési felület!Hátúlra meg késes hengert akarok tenni,h szét nyomja a röget!Meg én teszek rá 2 kereket is!Majd teszek fel képet,ha készen lesz!
2860 hozzászólás
Válasz #157. hozzászólásra
A kés kialakításán és az eszköz beállításánn mulik hogy mennyire megy a földbe, a súlya szinte mindegy.
Válasz #158. hozzászólásra

ez a fehérvázas it aképen hasonlokésekkel rendelkezik. de ezelébe traki is kel.
Válasz #157. hozzászólásra

egy bizonyos súly felé nincs értelme emelni a kg-okat, ha jó a a lazitó orrának a kialakítása nem számít a szárazság és a kötöttsége a földnek
Válasz #156. hozzászólásra

teljesen igazadvan de afeketeföld ha megszárad nemhátrány ha van súlya is ugyanis a fiat lefele nemnyomja a munkahengert.atol ezis jó anyagbolvan kivágva.
Válasz #155. hozzászólásra
általában nem csak az anyag oldalszélességén mulik, hogy mennyira bírja a kötött fekete földet, hanem az anyag szakítószilárdságán, keménységén.
az erdészetben használnak különböző fogkialakítású gépeket, gyökérfésűket, tuskókihúzókat, no itt szoktak még igazán vaskos anyagszélességű alkatrészeket használni, pedig csak annyi a gond, hogy kimennek egy vastelepre és kivágatnak egy 60-as "kazánlemezből" egy "jónagyfalatot ", és csodálkoznak, hogy hamar görbűl, meg kopik is istenesen a téma.
ha megfelelő anyagminőséget használunk akkor nem szükségesfeleslegesen növelni az alkatrész tömegét.
Válasz #154. hozzászólásra

de sikerült csak szélesebrevanvágva igybirja a feketeföldetis nemhajliksehova.
Válasz #150. hozzászólásra
de miért nem sikerült?
Válasz #152. hozzászólásra
nem értem, hogy miért durrogsz... megjegyeztem, h érdekes az alakja, azontúl semmi
Válasz #151. hozzászólásra
miabajvele ivelt mint a többi.vázatkelnekicsinálni éshaddurja a földet.
Válasz #149. hozzászólásra

semmi, csak olyan egyedire sikerült az alakja
Válasz #148. hozzászólásra

nemsikerült feltenem a másikképet
Válasz #147. hozzászólásra

miagondodvele? nekem ilyenből van nemmindenkinek telik gyárira!
Válasz #146. hozzászólásra

érdekes ez a link... nem mutat sehová
Válasz #144. hozzászólásra

Fuhh, ez igen!
Valaki nem unatkozot mig kirajzolta
Válasz #143. hozzászólásra
http://

Válasz #138. hozzászólásra
Na vajh, ki gyártotta ezt a modellt?
Válasz #140. hozzászólásra

Még kiskorú vok. még nincs olyanom...
Válasz #139. hozzászólásra

Kérdezd telefonon,
Válasz #138. hozzászólásra
De milyen?
Válasz #135. hozzászólásra
nekemis van elado 3késem ha valakit érdekel hivjonfel 70/4173775
Válasz #96. hozzászólásra
azta3kést 140lovasgépnek leisteszitek a földbe? nekem 2késesvan és a 180/90-es fiat az ősszel kaparvament előtte igaz ez altalajlazitó 75- 78cm- in volt a földbe.De a haverom rábával 3késthuzot de azis kapart előtte.
Válasz #119. hozzászólásra

Szabi a Jympa bevált neked?
Válasz #134. hozzászólásra
Hirdetnek az aprón lazitókést 35-é
Kés
Késtartó
Késhegy
110
És ettől a többi csak drágább...elvileg.
Válasz #132. hozzászólásra
Ez a heltis....
Válasz #123. hozzászólásra
Hol csinálták? Van róla több kép? Sárkaparó hogy bírja?
Válasz #130. hozzászólásra
Nézd meg a leták.hu-n
1 kés mennyi stex?
IH, ...... stb...
Árakat haddlám ki tud hirtelen.......
Válasz #126. hozzászólásra
Hány lovas géppel húztad, és milyen mélyen a lazítót?
Válasz #123. hozzászólásra
Ez egy Helti ha jól nézem .
ok pá
Válasz #125. hozzászólásra
Na én lépek!Jó éjt!Helló!
Ja. biztos jó
Késtartó felfogatás 2 db 16os körüli csavar! Nem azt mondom h amit én csináltam bombabiztos de olyan erős meg masszív van mint ez!
Válasz #120. hozzászólásra
Erről beszéltem!Négyszáz valamennyi + áfa!
240-es
Kérdem én hogy ennek hol van a 24es ú váza???
Persze biztos jó ez is nem azt mondom h nem!
580+áfáért ez milyen?
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://gepnet.hu/index.php%3Ffunc%3Dshowobject%26type%3Dgepkep%26id%3Du,5,823,1&imgrefurl=http://www.gepnet.hu/uj-gep/mezogazdasagi-gep/talajmuvelo-gep/lazito/1&usg=__HhP-Ix5arFMIgIdupVScskEan1I=&h=150&w=178&sz=28&hl=hu&start=5&um=1&tbnid=XRZ_hTRp5UnysM:&tbnh=85&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Djympa%2Baltalajlaz%25C3%25ADt%25C3%25B3%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26um%3D1
Válasz #116. hozzászólásra
egyik sem,de hasonlít egy jól használható,masszív lazítóhoz,de szerintem ennyiből szinte a jympa is kijön!
Ugye ugye a kép nem hoz le mindent, 24es menetes szál, 240-es u 10-es fallall, a kés 30mm, a többi 20as meg 16os! Ahogy mondod drága az üzemanyag épp azért nem kell rá elmunkáló!
Válasz #112. hozzászólásra
Az ásóborona lófing ahoz a terheléshez képest,amit egy lazitó terhel rá a hengerre!Szerintem olyan 18as lehet kb!de szerintem a 25 is kevés!Nehezebben húzza ja,de azért van,h vigye!Manapság drága az üzemanyag sajna,meg az idő is!
Szabitól kérdezném hogy mivel jobb? Csak érdekel? Pl hogy sok rajt a lyuk? vagy hogy a késen van szárny?
Én meg má 6ot csináltam és mindig tanulok valamit, megfogadom a tanácsokat amit hallok, de első szarabb volt, mindig jobb lesz!
Válasz #110. hozzászólásra
Ezért tudom,h mi mit bir ki kb!!
ez ügyesebb koppintás:http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/hirdetes-18287096/
Van egy ásóboronám, 5 méter széles a középső rögtörőt is én csináltam 2.5 méter széles, arra van ráhelyezve az egész ásóborona, félig függesztett 2 tonna abból kb 1et az viszi, mégse görbül össze vissza, amúgy a másik hogy sokkal szarabbul viszi a gép ha van utána elmunkáló, a másik meg hogy a menetes szál szted mekkora? 12-es?
Válasz #108. hozzászólásra
Én akarok egyet csinálni,azért lesegetem a lazitókat!Ma egy Jympa lazitót néztem meg,meg néztem már elég sokat!Hidd el,ezek a gyenge pontjai a tiednek!nem megbántás,csak jó indulat!Én 200-as vagy 250-es U vasból akarom,de nagyobb szöget akarok adni a váznak,h távolabb essen a kés a keréktől!A függő tartót meg a 3 ponthoz,azt szögben akarom tenni,h jobban lehessen dölteni a gépet,meg nagyobb a heggesztési felület!Hátúlra meg késes hengert akarok tenni,h szét nyomja a röget!Meg én teszek rá 2 kereket is!Majd teszek fel képet,ha készen lesz!