Válasz #3191. hozzászólásra A búvár csövet kivéve 1,5l flakonból szívja a gázolajat.Észrevettem előtte,hogy ott hiányzik az egyik réz alátét.Ma végig nézzük a rendszert! Előbb utóbb meg találjuk a hibát!
Megszorul a motor ,amikor meg hűl kisebb a hőtágulás és kienged ,de csak amíg fel nem melegszik ...Ezt monják úgy megragad a motor,mert amikor kilyúkadt a hűtő megfőztétek a motort...Vagyis nem a gázolaj kevés,az üzemóra sok...
Ilyen még nem volt!!Naponta 2 pótkocsi(10.11t.) búzát tudunk learatni a cd105 kombájnunkkal4 Az Istennek sem jövünk rá,hogy hol kap levegőt az üzemanyag rendszer.El kezd hörögni és leáll! Utána pedig nem lehet beindítani,addig míg le nem hűl!Az önindító nem hajtja meg melegen!Ez kész őrület!
őszintén...fogalmam sincs...nem fém zárolt volt, egy takarmány kereskedőtől vettük azt mondta ezt nyugodtan vethetjük!és bejött, ahogy az árpa is pedig az se volt fém zárolt, meg is fogadtuk h nem költünk többet drága "vetőmagokra"!Jövőre ugyanezekből megy vissza a földbe!
Válasz #3168. hozzászólásra
Honnan tudjam nincs hídmérlegünk.
De jobban telik a tartály mint búzába, most hogy ez annyival jobb e mint amennyivel könnyebb?
(12 hektón 5 vagon körül)
Majd eladás után kiderül az üzemi átlag hehe.
Ez a fékleégés komoly lehetett. Tegnap nekünk is elcseppentek a csapágygolyók a menetvariátor támcsapágyból.(szerencsére volt nálunk szalonna így nemcsak a variátorszíj sült a tárcsán)
A végén még a tavaszi árpa átlagunk is jobb lessz mint a búza ...
Válasz #3164. hozzászólásra
Hát az a helyzet , h ha csak 20-25 kg-osakat is vennél ,és intenzíven (ny.fehérje =18-20%) nyomatod , akkor annak is max.90-100 nap ,és kész kell ,h legyen.
A taki árakról , csak annyit , h van 1 nagy felvásárló és múlthéten volt olyan nagy , h többször is hívott a malmi búza ügybe , most meg már , csak annyit mondott , h hiába van jó sikértartalom ,ha most mindenki a takarmánybúzát akarja eladni higítva.
Ennyit tömören!
akkor van ára azért... most 40 kilosakat láttam fent 14 ezerért de még azt is sokallom
de azon is gonodolkodom jobban járok eladom a terményt .. de csak kéne pár darabb olyan süldő ami karácsonyra lesz 140 kilo kb meg hátha lesz abból a pár kocábol amit meghagytunk..
Válasz #3161. hozzászólásra
Pici!
Hát elkell , h vegyem a kedved 1 kicsit , ugyanis a Rom..ok most , h nem igen vannak a süldőkért mondjam , h mennyit adnak.Segítek 25 kg-tól felfele 500 ft-ot.
Van 1 naon komoly emberke 50-80 kg között akarna , ugyanis hízó sztem az egész országba hiányos.Lehet , h 420-450 ft-ba megegyezzünk , de Tod , ami már ekkor súlyra , annak nem kell , max.1.5 hónap .Pedig ha valóban úgy fog emelkedni ,mint ahogy írtam is , akkor kár lenne bizniszelni.
8348 hozzászólás
Válasz #3196. hozzászólásra
hol-é???
Válasz #3198. hozzászólásra
végén mindenki átáll, kalász nem is kell a szalma végére
:-D
Válasz #3201. hozzászólásra
Akkor hát élvezd a csajok társaságát! Kellemes feltöltődést Nektek!
Kimondottan csak magára az aratásra koncentrálva mondtam.
Válasz #3200. hozzászólásra

hát mindennel nem, tárcsázás, tápanyag visszapótlás, repce előkészítés, stb... de azért most kifújjuk magunkat kicsit, néhény nap pihi a csajokkal
Válasz #3199. hozzászólásra

Ezek szerint mindennel végeztél őszig.
Akkor hát jó pihenést Neked - megérdemled.
A jó harcot megharcoltam, a háborúnak vége. Csendesek a fegyverek.

akkor nekiállok én is ...szalmát termelni
ez nyilván csak vmi elírás, ugye?
Válasz #3195. hozzászólásra
Nálunk 70 Ft/kg áron veszik a szalmát.
Válasz #3194. hozzászólásra
Én sem kínzom ha nem muszáj. Inkább hagyok nagyobb tarlót és gyorsabban is tudok menni. Szalma most nem kell úgy sem.
Válasz #3192. hozzászólásra
1. minek erőltessem a kombájnt,több hektárt hagyunk meg.2.Maradjon szalmakalap is.
Válasz #3191. hozzászólásra A búvár csövet kivéve 1,5l flakonból szívja a gázolajat.Észrevettem előtte,hogy ott hiányzik az egyik réz alátét.Ma végig nézzük a rendszert! Előbb utóbb meg találjuk a hibát!
Válasz #3190. hozzászólásra
Ekkora tarlot hagytok? nem egy kicsit nagy?
Válasz #3188. hozzászólásra
Üzemanyagtankból hogyan szív?Nekem a 106-os volt így.A tankba lévő búvárcső menetje volt repedt,ott kapott levegőt.
Megszorul a motor ,amikor meg hűl kisebb a hőtágulás és kienged ,de csak amíg fel nem melegszik ...Ezt monják úgy megragad a motor,mert amikor kilyúkadt a hűtő megfőztétek a motort...Vagyis nem a gázolaj kevés,az üzemóra sok...
Ilyen még nem volt!!Naponta 2 pótkocsi(10.11t.) búzát tudunk learatni a cd105 kombájnunkkal4 Az Istennek sem jövünk rá,hogy hol kap levegőt az üzemanyag rendszer.El kezd hörögni és leáll! Utána pedig nem lehet beindítani,addig míg le nem hűl!Az önindító nem hajtja meg melegen!Ez kész őrület!
nagyapáink sem fémzároltak.
Válasz #3185. hozzászólásra
Ez már nálam is volt hogy a másodszorra vetett jobb volt mint a fém zárolt.Nem így kellene hogy legyen.
Válasz #3184. hozzászólásra
őszintén...fogalmam sincs...nem fém zárolt volt, egy takarmány kereskedőtől vettük azt mondta ezt nyugodtan vethetjük!és bejött, ahogy az árpa is pedig az se volt fém zárolt, meg is fogadtuk h nem költünk többet drága "vetőmagokra"!Jövőre ugyanezekből megy vissza a földbe!
Válasz #3181. hozzászólásra
Bővebben, Fajta?
gratula
itt ha 40 felett vagy akkor megsüvegelnek.

Ügyesek vagytok!
Itt ha megfeszülnénk sem lehetne ennyit termelni.
Válasz #3174. hozzászólásra
8..gyönyörű volt, mindent megkapott, jó földbe, meg sem lepődtünk!
Válasz #3178. hozzászólásra

Tritiből 90q?
bammeg mennyi pénzt csinálhatnak arra
Válasz #3178. hozzászólásra

S még próbálnak itt vitatkozni velem, hogy nem jobb a több Ak-s földön gazdálkodni...

Hbösziben ez reális
Válasz #3176. hozzászólásra

Benne van a pakliban.

jah és ez csak átlag....tehát lehet volt több is

Válasz #3173. hozzászólásra
két hektáron?
Levágtuk a Tritit...90q-s átlag!

Szolnok megyén kívül
Mennyiért lehet a tavaszárpát eladni?
Válasz #3168. hozzászólásra
Honnan tudjam nincs hídmérlegünk.
De jobban telik a tartály mint búzába, most hogy ez annyival jobb e mint amennyivel könnyebb?
(12 hektón 5 vagon körül)
Majd eladás után kiderül az üzemi átlag hehe.
Válasz #3167. hozzászólásra
mert mennyi a tavasz árpa átlaga??
Válasz #3148. hozzászólásra

Ez a fékleégés komoly lehetett. Tegnap nekünk is elcseppentek a csapágygolyók a menetvariátor támcsapágyból.(szerencsére volt nálunk szalonna így nemcsak a variátorszíj sült a tárcsán)
A végén még a tavaszi árpa átlagunk is jobb lessz mint a búza ...
Válasz #3165. hozzászólásra

nem elég nehéz az élet....
Válasz #3164. hozzászólásra
Hát az a helyzet , h ha csak 20-25 kg-osakat is vennél ,és intenzíven (ny.fehérje =18-20%) nyomatod , akkor annak is max.90-100 nap ,és kész kell ,h legyen.
A taki árakról , csak annyit , h van 1 nagy felvásárló és múlthéten volt olyan nagy , h többször is hívott a malmi búza ügybe , most meg már , csak annyit mondott , h hiába van jó sikértartalom ,ha most mindenki a takarmánybúzát akarja eladni higítva.
Ennyit tömören!
Válasz #3163. hozzászólásra
de csak kéne pár darabb olyan süldő ami karácsonyra lesz 140 kilo kb meg hátha lesz abból a pár kocábol amit meghagytunk..
akkor van ára azért... most 40 kilosakat láttam fent 14 ezerért de még azt is sokallom
de azon is gonodolkodom jobban járok eladom a terményt ..
Válasz #3161. hozzászólásra
Pici!
Hát elkell , h vegyem a kedved 1 kicsit , ugyanis a Rom..ok most , h nem igen vannak a süldőkért mondjam , h mennyit adnak.Segítek 25 kg-tól felfele 500 ft-ot.
Van 1 naon komoly emberke 50-80 kg között akarna , ugyanis hízó sztem az egész országba hiányos.Lehet , h 420-450 ft-ba megegyezzünk , de Tod , ami már ekkor súlyra , annak nem kell , max.1.5 hónap .Pedig ha valóban úgy fog emelkedni ,mint ahogy írtam is , akkor kár lenne bizniszelni.
Jelentem befejeztük

Ahogy minden évben, most is megvolt az aratás fénypontja, apám munkatársának a portája. Az egyik legizgalmasabb szokott lenni.
Válasz #3141. hozzászólásra

most is mennnék vagy 8 db ért mekkorák vannak most ???
Válasz #3159. hozzászólásra Hál Isten a környék legjobb hegesztője megcsinálta 1l pálinkáért!
Válasz #3158. hozzászólásra
Jó állapotú 50e
Válasz #3157. hozzászólásra Mennyit kérnél érte??
Válasz #3156. hozzászólásra
Szolnok mellett
Válasz #3155. hozzászólásra Mi Pápán lakunk!
Válasz #3154. hozzászólásra

Van jó hütöm Rába mtotorosé,de biztos messze vagytok