ott csúsztál el ,hogy sajna ismerem a jd kombájnt a tulajt is meg a pilótát is nekem is ők aratták a repcét,nem beégetni akartalak,csak szúrta a szemem. ennyi!
Válasz #2530. hozzászólásra
No,akkor szted mi a dobfordulat csökkentő???És hol van az a claas-on,mert azon tanultam,és most is van egy az udvarban.Légyszi mondd meg,hagy tudjam már meg így 17-év után.
Válasz #2525. hozzászólásra
Ennek nemigen volt baja,egyszer egy turbót cseréltünk,de kiderült 2 nap múlva,hogy a levegőszűrője nem jó papírból volt,és beragadt a napraforgó portól,az eltömődés.jelző meg nem működött.Csak kopóalkatrészek lettek rajta cserélve.Elektronka tavaly kezdet "okoskodni".
Ez a legelsők közül volt,9660-as.Baj nemigen volt vele!!
DE:3-or annyi helyen kell kenni és ahhoz egy csomó burkolattól meg kell szabadítani,hangosabb sokkal a fülkéje.
Egyébként nagyon kényelmes,ügyes gép volt.De NAGY!!!! Állandóan szívtam vele,asztal fel-le.Tükör minden évben tört.
tavaly az utolsó 20-30hektár kukoricát szakadó esőben vágtam,100mázsa körűli volt.
A Fergán ami kissé gyengepont az a toklászvisszahordó rendszer,ami nem a dobra hordja az anyagot,hanem egy ún. malomra. Ha este mondjuk kilencig megyek erősen zöld szárú repcében és sok a csirízes törek,akkor megtud állni!
eddig kétszer tudtam megállítani,egyszer zöld napraforgóban,ami nem adapterrel hanem gabona asztallal volt vágva tálcázva 8sorjával, egyszer meg most este 9-kor zöld repcében,erős harmatban már(be akartam fejezni nagyon)
Amúgy 40-45mázsás búzában délután 1órától 7-fél8-ig szedtem már le 20hektárt többször is.
Napraforgóból tavaly 35hektár/nap. Most az éven délutánokra jártunk,akkor voltak jók a vízek,de 15-20-akat leszedtem estig.
csak azok a gyári csapágyak lennének már kicserélve,amikből egykettő elkezd bomlani mára :-)
köszi
igaz fő növényem a kukorica. ami nálam volt jd aratni a kukit az darálta és kicsit szemetesen vágta. régen volt nálam egy öreg 512-es ami hihetetlenül tisztán vágta a kukit
Az enyémbe 3200-óra van a motorba a cséplöbe 2600 és 5800 ha.Még van rajt eredeti szíj a kopo alkatrészeken kivül nem volt baja.Én megvagyok vele elégedve nagyon egyszerű felépítésű gép,a reggeli karbantartás is csak max 30 perc.A fogyasztástól nem kell félni a vonulásnál nem kell max-on pörgetni csak 2000-en és már nem is sok.
Irtad,hogy sok a kukoricád hát a JD-é a kukiban verhetetlen ezek anyagból vannak és nem szedi szét az akár 30-as vizű kuki sem.
Faterral csépeltettem. :) Nem sok volt. 3q körül volt kicsépelve a mag. EB pótkocsi kb 1/4ig volt a csépeletlennel. Van egy nagy de apró lyukú kombájnsostám arra ráöntött a fater egy vödörrel és addig dörzsölte hozzá amíg át nem potyogott. Aztán kalmárrostán kitisztítottuk.
8348 hozzászólás
Válasz #2552. hozzászólásra
én csak garázdálkodok,de szőregen is.
Válasz #2550. hozzászólásra
jól tetted............
Válasz #2549. hozzászólásra
Te merre felé gazdálkodsz szabi? ha már ilyen közel vagy!
Válasz #2534. hozzászólásra
nem széria,feláras opcio,
Válasz #2548. hozzászólásra
Már kinőttem :)
Válasz #2548. hozzászólásra
gyerek még?
Válasz #2543. hozzászólásra
szerintem senki se vette komolyan a srácot (majd kinövi)
No??
Válasz #2534. hozzászólásra
Üdv!
Claason tanultál,és nem ismered a claas dobcsökkentőjét??
Pedig létezik.
Válasz #2543. hozzászólásra
OK
Válasz #2536. hozzászólásra
8000-körül már omlik,persze attól is függ,mennyire gondozták.
Válasz #2541. hozzászólásra
ott csúsztál el ,hogy sajna ismerem a jd kombájnt a tulajt is meg a pilótát is nekem is ők aratták a repcét,nem beégetni akartalak,csak szúrta a szemem. ennyi!
Válasz #2541. hozzászólásra
1848-ban.
Máma! Mikormáskor???????????
Válasz #2540. hozzászólásra
Mikor?
Válasz #2538. hozzászólásra
írtam neked az esősben...
Válasz #2536. hozzászólásra
Ismerek egy 1994-es 2056-ot 11000-van bemm hát nem egy szép látvány!
Válasz #2535. hozzászólásra
Elő elő
Amúgy nincs NH-se lovam van amivel húzom a gépeket :)
Válasz #2533. hozzászólásra
EZ még nem PF-os, jól gondolom?
Kombájnnál mennyi az üó ami már necces??
Válasz #2529. hozzászólásra
előkerültél hantaboy!
No,akkor szted mi a dobfordulat csökkentő???És hol van az a claas-on,mert azon tanultam,és most is van egy az udvarban.Légyszi mondd meg,hagy tudjam már meg így 17-év után.
Válasz #2529. hozzászólásra
az ikr-nél 4,9
Válasz #2525. hozzászólásra
Ennek nemigen volt baja,egyszer egy turbót cseréltünk,de kiderült 2 nap múlva,hogy a levegőszűrője nem jó papírból volt,és beragadt a napraforgó portól,az eltömődés.jelző meg nem működött.Csak kopóalkatrészek lettek rajta cserélve.Elektronka tavaly kezdet "okoskodni".
Válasz #2528. hozzászólásra
végre egy claas-os!
akkor mesélj, hogy mi a claas-kuki viszony?
Válasz #2527. hozzászólásra
ha nem ismersz egy gépet ne irj róla ,
A neten van egy eladó Ferga kombájn 38as 7milléárt
Válasz #2526. hozzászólásra
persze hogy van
Válasz #2526. hozzászólásra
Ott csak variátor van és kész,annyi a fordulat,ameddig le bírsz variálni.
Válasz #2524. hozzászólásra
mármint, hogy a claas-nál nincs
Válasz #2523. hozzászólásra
Nálunk kicsi vannak 9540-es volt velük gond elektronika adagoló,torokhenger,ferdefelhordó!
Válasz #2516. hozzászólásra
Na én meg azon nem!!! A JD-z-szérián van,a wts-nek meg küldték utána,mi tettük fel.Majd be sz-tunk........
Válasz #2514. hozzászólásra
Ez a legelsők közül volt,9660-as.Baj nemigen volt vele!!
DE:3-or annyi helyen kell kenni és ahhoz egy csomó burkolattól meg kell szabadítani,hangosabb sokkal a fülkéje.
Egyébként nagyon kényelmes,ügyes gép volt.De NAGY!!!! Állandóan szívtam vele,asztal fel-le.Tükör minden évben tört.
Válasz #2503. hozzászólásra
A mi szomszéd nagy tsz-ünkbe is így volt.Most cserélgetik őket lefelé folyamatosan 6-ládás wts-ekre.
Válasz #2513. hozzászólásra
igen én egyszer 2056 al a popkorn- ot is le tudtam vágni! aMI nem egyszerü!
Válasz #2516. hozzászólásra
Nincs mert persze feláras és ugye nálunk olcso gépeket adnak drágán!
Válasz #2509. hozzászólásra
Igen ott én is láttam ojanokat 38-ÉS 40-eket! de ahogy halotam talán koszosan dolgozik..de sokat vág nagyon az biztos!!
Válasz #2515. hozzászólásra
jóban vagyunk!
Válasz #2514. hozzászólásra
Na az nekem sem kéne, van itt felénk egy pár szívnak is velük !
Válasz #2513. hozzászólásra
az nincs mindegyiken? a claas-nál hallottam ilyenről
Válasz #2508. hozzászólásra
aha
Válasz #2511. hozzászólásra
a wts-el mi a gond?
Válasz #2510. hozzászólásra
Az enyémen van dobfordulat csökentő 300-as fordulaton nem töri!
Válasz #2506. hozzászólásra
tavaly az utolsó 20-30hektár kukoricát szakadó esőben vágtam,100mázsa körűli volt.
A Fergán ami kissé gyengepont az a toklászvisszahordó rendszer,ami nem a dobra hordja az anyagot,hanem egy ún. malomra. Ha este mondjuk kilencig megyek erősen zöld szárú repcében és sok a csirízes törek,akkor megtud állni!
eddig kétszer tudtam megállítani,egyszer zöld napraforgóban,ami nem adapterrel hanem gabona asztallal volt vágva tálcázva 8sorjával, egyszer meg most este 9-kor zöld repcében,erős harmatban már(be akartam fejezni nagyon)
Amúgy 40-45mázsás búzában délután 1órától 7-fél8-ig szedtem már le 20hektárt többször is.
Napraforgóból tavaly 35hektár/nap. Most az éven délutánokra jártunk,akkor voltak jók a vízek,de 15-20-akat leszedtem estig.
csak azok a gyári csapágyak lennének már kicserélve,amikből egykettő elkezd bomlani mára :-)
Hasonló üó-jú 97-es 2266-ot üldözök,igazolom a leírtakat!!!!!!!!!!!!!Két évig wts-en ültem,nem sírom vissza.
köszi
igaz fő növényem a kukorica. ami nálam volt jd aratni a kukit az darálta és kicsit szemetesen vágta. régen volt nálam egy öreg 512-es ami hihetetlenül tisztán vágta a kukit
Az öcsödi tszben is pont így volt régebben, mindenki csak lesett, hogy azok ott most aratnak, vagy az úton vonulnak! :)
Válasz #2501. hozzászólásra
2493?
Mikor jöttek azok és milyen típusúak is ezek?
Helyileg hol vannak?
Válasz #2496. hozzászólásra
Az enyémbe 3200-óra van a motorba a cséplöbe 2600 és 5800 ha.Még van rajt eredeti szíj a kopo alkatrészeken kivül nem volt baja.Én megvagyok vele elégedve nagyon egyszerű felépítésű gép,a reggeli karbantartás is csak max 30 perc.A fogyasztástól nem kell félni a vonulásnál nem kell max-on pörgetni csak 2000-en és már nem is sok.
Irtad,hogy sok a kukoricád hát a JD-é a kukiban verhetetlen ezek anyagból vannak és nem szedi szét az akár 30-as vizű kuki sem.
Válasz #2499. hozzászólásra
Faterral csépeltettem. :) Nem sok volt. 3q körül volt kicsépelve a mag. EB pótkocsi kb 1/4ig volt a csépeletlennel. Van egy nagy de apró lyukú kombájnsostám arra ráöntött a fater egy vödörrel és addig dörzsölte hozzá amíg át nem potyogott. Aztán kalmárrostán kitisztítottuk.