Na rostatéma.
Beszéltem egy maszekkal,516-os volt illetve van is neki,csak most még vett egy JD 1188-at.
Azt mondta,hogy a 16-osba őis körfúratos rostákat használt, de búzához kicsi a 8-as, 10-est tegyek bele szerinte,neki az vállt be. Azt mondta,hogy nem fog az szemetesebben szedni, a szél szépen kivisz majd mindent,viszont sokkal jobban fog menni az egész téma,ha túl kicsi a fúrat akkor sokat visszahord majd a malomra és fogja a gépet nekem. Ezt mondjuk énis tudtam, csak azt nem,hogy a 8-as is ilyen lehet,főleg nagy termésekben. magyarán az éven elmenne a 8-as is hahaha:-)
Keresgéltem,vannak cégek akiknél polcon van ilyen.
holnap konkrétan érdeklődöm majd és pontosan kiszámoljuk mennyibe is kerülne az alapanyag,aztán átbeszélem a főfőfőnökömmel :-) hogy mi a meglátása
Te főgépész merre is laksz?
Csak mert mámma jártam Szerencsen és ott már tolta a TX a búzát, Gesztely és Szerencs között meg sok Lexion vergődött szintén búzában, nomeg vagy 3-4 514 téma is aprította a kúltúrát.
Én megnéztem a legelsőnek vetett búzánkat,ha ilyen meleg lenne jövőhéten lehetne tolni azthiszem,de még viaszos forma jelenleg,bár itt esett ma is éppen egykét milliméter ami egyből megpúhítja a már beérett kalászt is ugye.
A repcénél nem álltam meg,mert sár volt a fődúton énmeg szandálban voltam személyautóval, de gyönyörű egyöntetű vörösesbarna színű, egyenletesen érik, szerintem ezt tudjuk a leghamarabb vágni,errefelé ez a szokás.
Láttam egy új Megát is,úgy nézett ki mint a régi. Ez még sztenderen volt nem aratott.
Józsibácsi most patkolja az új késekkel a szecskázómat, szerdáig nemtudok dolgozni,mert bekell járni Nyíregyházára holnap holnapután, de utánna bekell fejezni a gépet. Még néhány bedobóujj, keszapenge csere, asztal szíj feszítés, kardán zsírozódás....ja meg feltenni a két alsó oldali burkolat lemezt a gépre,mert azok még a betonon maradtak.
Pisti nem jársz erre véletlenűl? Klímázni is kellene a veresördögöt ami valójában egy angyal,csak a többiek hívják emígy:-)
nem hűt a klíma,tavalyi s már alig, elkéne gázosítani,de nekem csak termény gázosítóm van, azzal lehet nem alakulna semerre!?
nékem is 47-es csimmám van. Cipőből is ilyen kell,kivéve ha Marc am a lábat illeti cipőt veszek,abból jó a 46.
Legalább mi nem sűlyedünk olyan könnyen lápos talajon haháááá:-)
Régen valóban jó volt együtt hajtani, nagyjából a többiekkel is egy volt a tempó még pl Visontán, de azóta nemláttam senkit pályán, így nemtudom.
Azt tudom,hogy ha jó a kedvem és nem voltam széjjelhajtva a héten akkor félórát egyhuzamra végig egy fainabb tempóval végigkűdöm élvezettel az elejétől a végéig. Mondjuk múltkor már mikor megjöttetek megfájdúlt a derekam, vagyis csak nagyon elfáradt, mi már 10től löktük az ipart, az endurón meg végig állva 5-6kör lefárasztott deréktájt.
No majd megedzelek én tetéged, de úgysem fogod rántani a gáztot hiába húzlak majd...
visszatérve aratásra milyen is a Ferga opciótémás repcerostája?
fehér ember nem felejt...
nálunk még szerintem kell két hét mire lehet vágni a búzát ha nem esne mert még szinte tejes búza árat valaki esetleg tud már?????? és napraforgó árat???????
Gyere el,kapsz egy teljes szerkót.Kapsz egy jó könnyű motort.Megtanítunk pár dolgot,és aztán elmegyünk egy igazán lájtos körre.Nem fogsz magadra ismerni,meg az érzésre sem!
Nem kell féltened e térded,csak használd az agyad,és tedd azt amit előtte mondunk!
Én azért mondtam azt,mikor motort akartál cserélni,hogy egy jó könnyű endurót keress!
Itt nálunk a faluban esett 7 milli 20 perc alatt, tőlünk 5 házra becsapott egy villám, levitte a fél kéményt, viszont az utcasarkon meg sütött a nap...:D Csak lestünk hogy akkor most mi is van...
Nagyon tetszik az endúrozás, de féltem a térdem, meg a melóm, amiatt nem kockáztatok. Sportmotorral az utakon menni életveszélyes, pálya meg messze van és drága mulatság is. Marad a quad, előbb-utóbb egy ltz-400 lesz.
nem trike!
triál:-))
Volt a kölöknek egy 50-esből átalakított 65-ös.
Lecserétem egy 280-asra:-)))
200-ast akartam,de ilyen volt:-)))))
Elvan vele.Simán kimotorozza a két liter benyár egyszerre.Nem meri leállatni,mert utána nem tudja berúgni:-))))))
Hát ez az!
nagyon unalmas a tecnikázás,és csak muszáj néha felmenni a pályára is!
Az újra megtanulunk motorozni cíművidám kuplét tapasztaltam én is:-))))
Amúgy az marha nagy gond,hogy rengeteget lassultam,mióta a gyerek meg az anyja motorozik!
Sokkal több időt szánok rájuk,mint magamra!
Régen,ha ing gatya szakadt is,tudtam utánad menni.Ma már simán nem tudok.
Figyeltelek a múlt héten berényben.Nagyon jól nyomtad!
Lehet nekem is így kellett volna kezdeni az endúrózást! :( Ami esést a sportmotorozásban a majd 20 alatt megúsztam, azt az endúróval 1 év alatt bepótoltam! :(
Na, már mindegy, a napokban eladtam a csizmát meg a térdvédőt is.
GasGas trájöl bájk.
Valóban először szépen tanuljon meg menni,ne zsigerből gyorsan próbálni. Annak mindig perec a vége és nem sós :-)
Ha berögződik a jó technika utánna könyebben és biztonságosabban tud majd gyors lenni.
Most szépen építsed felfelé, mert magamon érzem,hogy szinte minden rosszul rögződött be amikor elkezdődött a pályán való cirkálás, és valamit tudatosan évek óta nem bírok átprogramozni még néhány kör erejéig sem. Olyan mintha másképpen kellene megtanulni járni,vagy hogy is mondjam.
Nomeg magadat is pirítsad felfele,mert legközelebb ha hozol motort úgy elpattintom az orrod előtt a fődet,hogy majdcsak lesel mint én amikor a leszakadt ekefejet szakadó esőben betapostam a földbe orral lefelé, és papucsban voltam... :-)
Ja,hát én is erre apellálok:-))
Vannak dolgok amik bejönnek neki,azt inkább hagyom hadd csinálja.
Ma kint voltunk du kókán,és amit eddig rutinból átugrált,azt ma egyszer se.
Amúgy meg egyenlőre nem a sebesség felé viszem inkább,hanem a technika.
Múlt szerdán kint voltak Katival,egy szekeres féle edzésen:-)
Nekem dolgoznom kellett,nem tudtam elmenni.Derekasan végig küzdötték.Sanyi nagyon meghajtotta őket!
az inast meg gyűrni kell mint a rongyot, hagy pirítson, de óvakodj!
csak addig ameddig jól esik a kishavernek!
Ha elsősorban nem szórakozás a dolog Neki akkor régen rossz!
komoly edzők is mondták,hogy ilyen fiatal korban a játék felé húzzon a téma,aztán később ha tudatosul az akarat akkor majd léptek a megfelelő irányba.
ja és a gizgazt egyszer nyakon verem ha lehet!?
nálunk tegnap délelőtt már meghaladta a 80mm csapadékot azóta meg csak esik.
csakcsak lejön az az évi csapadék ami a mi klímánkon az átlag. Kár hogy ennyire tömören.
Nem nekem nincs jd-m, meg nem is én vok a képen:)
Ahhoz képest nem drága, ha csak ennyi gondja van a kombájnnak, és mennyi munkája van.
Szal én ahhoz viszonyítok h mit tud keresni, és mik a költségei.
Amúgy érdemes elgondolkodni azért azon, hogy miért mindenki a zsalus felé halad.
8348 hozzászólás
Válasz #2003. hozzászólásra
Akkor Te valahol délen vagy?
Belevágtunk,17-es víz,most is esik.
Kimentek a buzikáim máma repcét vágni.
Kőkemény 2 óra vágás aztán pakolás haza...
Lehet pihengetni...
Válasz #2000. hozzászólásra
Üdv: Borsokat Pest megyében 80 mázsás borsokat vágnak!!
Válasz #1997. hozzászólásra
Nálunk a borsókat belepaszírozta a földbe a csapadék!!!!
Na oda kel andaxin!!!
Válasz #1998. hozzászólásra
én azon már rég túl vagyok
Elméletileg holnap repcézek, végre.
Válasz #1994. hozzászólásra
Mi belekóstoltunk a borsóba, de még sok a zöld szem, a száraz hüvelyek viszont peregnek mint az állat, lehet hogy száritani kell :-(
Mi csak 3 hét múlva kezdjük előreláthatólag.
Holnap mi beleállunk a búzába, ma nem volt eső, elég meleg is volt, holnap délben próba vágás, megy a minta ellenőrzésre :)
Holnap keztük volna a buzát csak eset 2 milaj !!!!
Na rostatéma.
Beszéltem egy maszekkal,516-os volt illetve van is neki,csak most még vett egy JD 1188-at.
Azt mondta,hogy a 16-osba őis körfúratos rostákat használt, de búzához kicsi a 8-as, 10-est tegyek bele szerinte,neki az vállt be. Azt mondta,hogy nem fog az szemetesebben szedni, a szél szépen kivisz majd mindent,viszont sokkal jobban fog menni az egész téma,ha túl kicsi a fúrat akkor sokat visszahord majd a malomra és fogja a gépet nekem. Ezt mondjuk énis tudtam, csak azt nem,hogy a 8-as is ilyen lehet,főleg nagy termésekben. magyarán az éven elmenne a 8-as is hahaha:-)
Keresgéltem,vannak cégek akiknél polcon van ilyen.
holnap konkrétan érdeklődöm majd és pontosan kiszámoljuk mennyibe is kerülne az alapanyag,aztán átbeszélem a főfőfőnökömmel :-) hogy mi a meglátása
Válasz #1988. hozzászólásra
Te főgépész merre is laksz?
Csak mert mámma jártam Szerencsen és ott már tolta a TX a búzát, Gesztely és Szerencs között meg sok Lexion vergődött szintén búzában, nomeg vagy 3-4 514 téma is aprította a kúltúrát.
Én megnéztem a legelsőnek vetett búzánkat,ha ilyen meleg lenne jövőhéten lehetne tolni azthiszem,de még viaszos forma jelenleg,bár itt esett ma is éppen egykét milliméter ami egyből megpúhítja a már beérett kalászt is ugye.
A repcénél nem álltam meg,mert sár volt a fődúton énmeg szandálban voltam személyautóval, de gyönyörű egyöntetű vörösesbarna színű, egyenletesen érik, szerintem ezt tudjuk a leghamarabb vágni,errefelé ez a szokás.
Láttam egy új Megát is,úgy nézett ki mint a régi. Ez még sztenderen volt nem aratott.
Józsibácsi most patkolja az új késekkel a szecskázómat, szerdáig nemtudok dolgozni,mert bekell járni Nyíregyházára holnap holnapután, de utánna bekell fejezni a gépet. Még néhány bedobóujj, keszapenge csere, asztal szíj feszítés, kardán zsírozódás....ja meg feltenni a két alsó oldali burkolat lemezt a gépre,mert azok még a betonon maradtak.
Pisti nem jársz erre véletlenűl? Klímázni is kellene a veresördögöt ami valójában egy angyal,csak a többiek hívják emígy:-)
nem hűt a klíma,tavalyi s már alig, elkéne gázosítani,de nekem csak termény gázosítóm van, azzal lehet nem alakulna semerre!?
Válasz #1986. hozzászólásra
nékem is 47-es csimmám van. Cipőből is ilyen kell,kivéve ha Marc am a lábat illeti cipőt veszek,abból jó a 46.
Legalább mi nem sűlyedünk olyan könnyen lápos talajon haháááá:-)
Régen valóban jó volt együtt hajtani, nagyjából a többiekkel is egy volt a tempó még pl Visontán, de azóta nemláttam senkit pályán, így nemtudom.
Azt tudom,hogy ha jó a kedvem és nem voltam széjjelhajtva a héten akkor félórát egyhuzamra végig egy fainabb tempóval végigkűdöm élvezettel az elejétől a végéig. Mondjuk múltkor már mikor megjöttetek megfájdúlt a derekam, vagyis csak nagyon elfáradt, mi már 10től löktük az ipart, az endurón meg végig állva 5-6kör lefárasztott deréktájt.
No majd megedzelek én tetéged, de úgysem fogod rántani a gáztot hiába húzlak majd...
visszatérve aratásra milyen is a Ferga opciótémás repcerostája?
fehér ember nem felejt...
Nincs még beárazva a gabona, de keresik, úgyhogy várni kell az eladással.
Itt Békés-megyében takarmány búzára 2400-2500 HUF/q-t mondanak.
nálunk még szerintem kell két hét mire lehet vágni a búzát ha nem esne mert még szinte tejes búza árat valaki esetleg tud már?????? és napraforgó árat???????
Válasz #1982. hozzászólásra
46-47:-))))
Válasz #1983. hozzászólásra
Gyere el,kapsz egy teljes szerkót.Kapsz egy jó könnyű motort.Megtanítunk pár dolgot,és aztán elmegyünk egy igazán lájtos körre.Nem fogsz magadra ismerni,meg az érzésre sem!
Nem kell féltened e térded,csak használd az agyad,és tedd azt amit előtte mondunk!
Én azért mondtam azt,mikor motort akartál cserélni,hogy egy jó könnyű endurót keress!
Na tessék!
Ezt a topicot is szét offoltuk!
Válasz #1982. hozzászólásra
az tuti :))
Válasz #1974. hozzászólásra
Itt nálunk a faluban esett 7 milli 20 perc alatt, tőlünk 5 házra becsapott egy villám, levitte a fél kéményt, viszont az utcasarkon meg sütött a nap...:D Csak lestünk hogy akkor most mi is van...
Válasz #1981. hozzászólásra
43. Miért? (mi lesz ebből?) :)
Válasz #1981. hozzászólásra
szerintem ritka az 50-es láb
Válasz #1980. hozzászólásra
Hányas lábad van?
Válasz #1979. hozzászólásra
Nagyon tetszik az endúrozás, de féltem a térdem, meg a melóm, amiatt nem kockáztatok. Sportmotorral az utakon menni életveszélyes, pálya meg messze van és drága mulatság is. Marad a quad, előbb-utóbb egy ltz-400 lesz.
Válasz #1975. hozzászólásra
Végleg befejezted a két kereket?
Válasz #1976. hozzászólásra
nem trike!
triál:-))
Volt a kölöknek egy 50-esből átalakított 65-ös.
Lecserétem egy 280-asra:-)))
200-ast akartam,de ilyen volt:-)))))
Elvan vele.Simán kimotorozza a két liter benyár egyszerre.Nem meri leállatni,mert utána nem tudja berúgni:-))))))
Válasz #1971. hozzászólásra
Hát ez az!
nagyon unalmas a tecnikázás,és csak muszáj néha felmenni a pályára is!
Az újra megtanulunk motorozni cíművidám kuplét tapasztaltam én is:-))))
Amúgy az marha nagy gond,hogy rengeteget lassultam,mióta a gyerek meg az anyja motorozik!
Sokkal több időt szánok rájuk,mint magamra!
Régen,ha ing gatya szakadt is,tudtam utánad menni.Ma már simán nem tudok.
Figyeltelek a múlt héten berényben.Nagyon jól nyomtad!
Hol akarsz trikézni? Van pálya a közeledben?
Lehet nekem is így kellett volna kezdeni az endúrózást! :( Ami esést a sportmotorozásban a majd 20 alatt megúsztam, azt az endúróval 1 év alatt bepótoltam! :(
Na, már mindegy, a napokban eladtam a csizmát meg a térdvédőt is.
Válasz #1972. hozzászólásra
nálam meg 2 mm és légvonalban nincs 20km
Válasz #1847. hozzászólásra
lac ha megkérlek nekem is elküldöd a rostabeállitos dolgot ??? gecsepeter@freemail.hu
Válasz #1958. hozzászólásra
Ma sem kaptatok esőt délután?????? Nálunk legalább 30 mili volt!!!!!!!
Válasz #1970. hozzászólásra
GasGas trájöl bájk.
Valóban először szépen tanuljon meg menni,ne zsigerből gyorsan próbálni. Annak mindig perec a vége és nem sós :-)
Ha berögződik a jó technika utánna könyebben és biztonságosabban tud majd gyors lenni.
Most szépen építsed felfelé, mert magamon érzem,hogy szinte minden rosszul rögződött be amikor elkezdődött a pályán való cirkálás, és valamit tudatosan évek óta nem bírok átprogramozni még néhány kör erejéig sem. Olyan mintha másképpen kellene megtanulni járni,vagy hogy is mondjam.
Nomeg magadat is pirítsad felfele,mert legközelebb ha hozol motort úgy elpattintom az orrod előtt a fődet,hogy majdcsak lesel mint én amikor a leszakadt ekefejet szakadó esőben betapostam a földbe orral lefelé, és papucsban voltam... :-)
Válasz #1968. hozzászólásra
Ja,hát én is erre apellálok:-))
Vannak dolgok amik bejönnek neki,azt inkább hagyom hadd csinálja.
Ma kint voltunk du kókán,és amit eddig rutinból átugrált,azt ma egyszer se.
Amúgy meg egyenlőre nem a sebesség felé viszem inkább,hanem a technika.
Múlt szerdán kint voltak Katival,egy szekeres féle edzésen:-)
Nekem dolgoznom kellett,nem tudtam elmenni.Derekasan végig küzdötték.Sanyi nagyon meghajtotta őket!
Milyen gizgazt akarsz hajtani?
Válasz #1966. hozzászólásra
A lyukrostát is lehet:-DD
csere
az inast meg gyűrni kell mint a rongyot, hagy pirítson, de óvakodj!
csak addig ameddig jól esik a kishavernek!
Ha elsősorban nem szórakozás a dolog Neki akkor régen rossz!
komoly edzők is mondták,hogy ilyen fiatal korban a játék felé húzzon a téma,aztán később ha tudatosul az akarat akkor majd léptek a megfelelő irányba.
ja és a gizgazt egyszer nyakon verem ha lehet!?
Válasz #1965. hozzászólásra
mi is megyünk úgy néz ki.
a hetet végiggyúrtam alkarra amíg lehúztam a szílentcsészék csavarjait vaze :-)
Válasz #1960. hozzászólásra
Könnyebb? Talán inkább lehet! :DD
Válasz #1964. hozzászólásra
Az én gépem Lyaninál:-)))
Varsány is kimaradt:-((
Petit viszont vinném nagyon!
Válasz #1963. hozzászólásra
szerencséd:-D !!!
a Fortschritt gyári könyvében 4,5-6,5-ig írja,szóval 5-ös lesz belőle ha ez az alternatíva lesz a végső megoldás.
No de aztán jövőhét végén találkozunk e?
vagy a te géped még hadilábon állogat?
Válasz #1961. hozzászólásra
:-)))
Lövésem sincs!
Talán 4,vagy 5
de holnap megkérdezem akinek van!
Válasz #1959. hozzászólásra
nálunk tegnap délelőtt már meghaladta a 80mm csapadékot azóta meg csak esik.
csakcsak lejön az az évi csapadék ami a mi klímánkon az átlag. Kár hogy ennyire tömören.
Válasz #1960. hozzászólásra
no és milyen furatátmérőjű az a gyári opciós rosta??? :-D
Válasz #1956. hozzászólásra
mert könnyebb állítani.
Viszont a lyukrostával tisztábban dolgozik.
Repcéhez gyári opcióban is sokan vették,de megcsinálni sem nagy dolog
Válasz #1957. hozzászólásra
Akkor az utóbbi két hétben nektek csak kb 20 milla jutott? Itt kb 60 mm volt a két hét alatt.
Válasz #1954. hozzászólásra
Megszáradt az aszályban!
Válasz #1955. hozzászólásra
Mult hét elején volt 15mm,azóta naponta 1mm csak annyi,hogy gátolja az aratást,egyébként még tart az aszály ebben 30km-s kőrben!
Válasz #1950. hozzászólásra
Nem nekem nincs jd-m, meg nem is én vok a képen:)
Ahhoz képest nem drága, ha csak ennyi gondja van a kombájnnak, és mennyi munkája van.
Szal én ahhoz viszonyítok h mit tud keresni, és mik a költségei.
Amúgy érdemes elgondolkodni azért azon, hogy miért mindenki a zsalus felé halad.
Válasz #1951. hozzászólásra
azt hiszem most 10mm után már nem örömötökban isztok