Válasz #4336. hozzászólásra
Itt is még árpában a tucano 450 pilótája kattogásra lett figyelmes, mi a kasza hajtásra tippeltünk mintha onnan jött volna, kőgyűjtőt kipucolta és két méretes fadarab volt benne, szerencsére csak egy lemez görbült el. Jó dölt anyag volt az.
Haver egyszer egy talicskát vett be a TC56ossal egy nyúlfarokni földön. bácsika tavasszal kitolta a műtrágyát talicksába, szétszórta, talicka meg ott felejtődött. Szerncsére konzol csiga nem bírt vele de azt azért lerendezte rendesen, lehetett egyengetni. Másik helyen meg egy akácoszlopot fektettek bele neki a vállig érő rozsba direkt kibaxásból. Az is csinált galibát a konzolcsigán.
Ferdeláncokat mennyire szokták megfeszíteni? Nekem úgy van haqgyvaq hogy üresen, középen belógva érinti a házat. De egy szezonba leszakad róla 2-3 léctartó fül, mindig a középsőről mert ott csak egy csavar tartja. Ma is megadta magát egy.
Na ez a szopacs a bérmelóban trágya ki a földre benne a rengeteg beton meg fa meg bicikli váz stb::::::::.!!!! A haverék négy éve bicikli vázat etettek meg a MEGA-208 szét is baltázta az intenzív lazítót nekik, azóta nincs is benne nekik!!!
Mai téma : tanulság mindenkinek .,a kőgyűjtő vájú mindíg legyen tiszta,ma reggel pucoltam ,délután 4kor iszonyú dörömbölés,bevett egy betondarabot,(nem kicsit kétöklömnyit)3 ferdeléc kuka ,lengődob igazítás,ferdeláncszemek cseréje,megúsztam kisebb kötséggel mert volt hely a kőgyűjtőben,meglepő volt mert kb 15 centis tarlót hagytam és mégis beemelhette a kalászemelő
Érdekel dolgok vannak: kis kombájnommal szedtem kb.1q búzát.Kivettem belőle 2-3kg-t .Elvittem bevizsgáltatni a felvásárlóhoz:mért: 32 sikért,12,6 vizet. Utána kombájnoztam 1 pótkocsira valót.Elvitte a keresztfiam:mit ad Isten: Sikér 22,viz 12,8 ,fehérje:10,8 Lehet ilyen? Ezek szerint lehet!
Nekünk mind takarmány lett, de van az a mennyiség amikor nem érdekel Búzában nem vagyunk olyan jók errefelé, de egyre jobbak... A mennyiség már növekszik, már csak a minőségnek kellene kicsit.
8348 hozzászólás
Válasz #4353. hozzászólásra

Egy tűzre való méretű kb 30x15-20 cm átmérőjú fadarab volt benne és pár ennél kisebb.
Válasz #4352. hozzászólásra

Az meg hogy lehetett, mert a kőfogó csak 150 cm körül van a gépben, az nehezen fér el benne az bele sem esik hanem megy egyből a dobhoz!!!!!!!!!!
Itt is még árpában a tucano 450 pilótája kattogásra lett figyelmes, mi a kasza hajtásra tippeltünk mintha onnan jött volna, kőgyűjtőt kipucolta és két méretes fadarab volt benne, szerencsére csak egy lemez görbült el. Jó dölt anyag volt az.
Válasz #4349. hozzászólásra

Ott nem nyilt meg.
Válasz #4348. hozzászólásra
))
(( jamo egy telefon számot légyszi küldj már nekem a zöldrendszámos témával kapcsolatban keresnélek
Válasz #4346. hozzászólásra
A facebok-on van fent videó is róluk

Elméletileg Egerészölyv
Haver egyszer egy talicskát vett be a TC56ossal egy nyúlfarokni földön. bácsika tavasszal kitolta a műtrágyát talicksába, szétszórta, talicka meg ott felejtődött.
Szerncsére konzol csiga nem bírt vele de azt azért lerendezte rendesen, lehetett egyengetni.
Másik helyen meg egy akácoszlopot fektettek bele neki a vállig érő rozsba direkt kibaxásból. Az is csinált galibát a konzolcsigán.
Válasz #4345. hozzászólásra

Szerintem az nagyon feszes úgy!
Válasz #4343. hozzászólásra

Mik ezek milyen madárkák???
Ferdeláncokat mennyire szokták megfeszíteni? Nekem úgy van haqgyvaq hogy üresen, középen belógva érinti a házat. De egy szezonba leszakad róla 2-3 léctartó fül, mindig a középsőről mert ott csak egy csavar tartja.
Ma is megadta magát egy. 
Válasz #4340. hozzászólásra

Na ez a szopacs a bérmelóban trágya ki a földre benne a rengeteg beton meg fa meg bicikli váz stb::::::::.!!!! A haverék négy éve bicikli vázat etettek meg a MEGA-208 szét is baltázta az intenzív lazítót nekik, azóta nincs is benne nekik!!!
Válasz #4338. hozzászólásra

Bocsi erről lett volna szó de valamiért nem megy nézz rá a Facebok-ra
Válasz #4341. hozzászólásra

)
alsóhenger amin a ferdeláncok futnak( ára netto 300

Mi az a lengődob, biztos én nem vagyok szakember de akkor sem értem.
Válasz #4339. hozzászólásra

de ez nem áll, reggel lett feltéve

Ma ki aratott te vagy a gyerkőc, ja és ilyenkor mikor áll a búza minek a kalászemelő??????????????
Válasz #4337. hozzászólásra

na mégegyszer
A lányom szerint bébi pulykák!!

http://https://www.facebook.com/photo.php?v=183763775132472&set=vb.100004965524379&type=2&theater
Válasz #4335. hozzászólásra

Mai téma : tanulság mindenkinek .,a kőgyűjtő vájú mindíg legyen tiszta,ma reggel pucoltam ,délután 4kor iszonyú dörömbölés,bevett egy betondarabot,(nem kicsit kétöklömnyit)3 ferdeléc kuka ,lengődob igazítás,ferdeláncszemek cseréje,megúsztam kisebb kötséggel mert volt hely a kőgyűjtőben,meglepő volt mert kb 15 centis tarlót hagytam és mégis beemelhette a kalászemelő
Válasz #4334. hozzászólásra
ha-ha,ha az Szk-ban E-ben totálkárt csinál az max 1 milló kár ,itt a legkisebb dolog is többmilliós tétel,
Válasz #4316. hozzászólásra
Csak ül benne.Aratni szk-ba,meg E kombájba lehet.
Érdekel dolgok vannak: kis kombájnommal szedtem kb.1q búzát.Kivettem belőle 2-3kg-t .Elvittem bevizsgáltatni a felvásárlóhoz:mért: 32 sikért,12,6 vizet. Utána kombájnoztam 1 pótkocsira valót.Elvitte a keresztfiam:mit ad Isten: Sikér 22,viz 12,8 ,fehérje:10,8 Lehet ilyen? Ezek szerint lehet!
Az átlagom 48 q/h lett és tak.minőség lehetne jobb is,de én ennek is örülök,még májusban szerződtem az ár 50 ezer.
Válasz #4329. hozzászólásra

Ne egyszer összeeresztjük a te fiadat meg az enyémet, hogy mit tudnak a gépben alkotni megnézzük sörözés közben őket, ki mit tanult!
Válasz #4326. hozzászólásra

A kombájnolást, a traktorban nőt fel,de a legprofibb manituban
Válasz #4322. hozzászólásra
Egy 4 tonnás búzába ha minden f@sza hány tonnát vág le egy nap alatt?
Válasz #4317. hozzászólásra

Amúgy 540-es pont elég neki szerintem!!

Azért kicsi mert messziről nézed!!!
Válasz #4325. hozzászólásra

Ilyen vénen kezdte, 16 éves korában?????????
Válasz #4324. hozzászólásra
Ő 20 éves,de már 4éve nyomta a megával is

Milyen idő a srác? 15 éves kortól ajánlott a kombájn

pár év múlva meg fordítva lesz

Ez így szuper
Válasz #4321. hozzászólásra
Amíg csináltam egy kanyart a teherautóval addig ő aratott,igy lement 28heki,pedig későn kezdtünk,és 8kor minden plató teli lett
Válasz #4318. hozzászólásra
nyitja éppen,én a Scaniárol fotóztam

Én is be adtam a fiamnak hogy jövőre veszek egy kombájnt és ő lesz a pilóta

Akkor te már nem is csinálod???
Válasz #4315. hozzászólásra

JÓ az 1.5 heki volt

Az ürítő csigát nem zárta be teljesen
Mekkora vágóasztala van?Kicsinek tűnik.
Arat a gyerek

Válasz #4311. hozzászólásra

Nem vagytok jók 7.3t/ha?
Válasz #4313. hozzászólásra

Nekem most KOLÓ van nagyon jó be vizsgáltattam javító búza de az való színű nem lesz 7 tonna
Válasz #4312. hozzászólásra
Búzában nem vagyunk olyan jók errefelé, de egyre jobbak... A mennyiség már növekszik, már csak a minőségnek kellene kicsit.
Nekünk mind takarmány lett, de van az a mennyiség amikor nem érdekel
Válasz #4311. hozzászólásra

Mi amit arattunk meg ismerősöktől hallottam 7 alatt nem volt és a minőség is jó, én is vetek ősszel
Válasz #4308. hozzászólásra
Az is adott az idén 73q/ha-t. Meg 45-t is. De lényegében az is jó volt idén.
Válasz #4309. hozzászólásra
Azért írtam mert itt adott sőt ad 7-9-ig euró meg malmit is

Bocs most olvastam a másikban
Válasz #4308. hozzászólásra

Azt vetjük már 3 éve.
Válasz #4305. hozzászólásra

Próbálj csillagot
Nekem csak a vetőmagmagnak való nyomta 70g/ha fölött.De azért elégedett vagyok 47g/ha az átlag.
Válasz #4305. hozzászólásra

Jo pár éve Mv csárdás,magdaléna és Gk garaboly adott 7.5-7.8t-át/ha.
Válasz #4304. hozzászólásra

A Gk-ás és Mv-és fajtakatalogusba is azt irják hogy ezek is képesek 8-10t-ás söt még feletti termésre is csak még ilyet nem láttunk még