Fórum
- Őszi búzavetés október 1-től? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Rágcsálók elleni védekezés új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- multicar új
- Segítség villanypásztor vételhez új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
A kiszáradó Alföld új esélye: vízvisszatartás a túlélés záloga
A Tisza vízhozama 30%-kal csökkent, a párolgás nő, az aszály pusztít. A „Vizet a...
825 hozzászólás
Válasz olasz_kapo #822. hozzászólásáraÉs ezeknek is annyi joguk van, mint neked.
Nekem is volt már 1 szett nyári gumim, faluban szatyorba atdobva az elpusztult csirke ill a levágott tollazata. Ez alap.
Válasz olasz_kapo #822. hozzászólásáraMelyik az á rpa? Az nem csak fű?
Válasz olasz_kapo #822. hozzászólásáraHa az ut szélén hagyod akkor az baj? Kupacban nem szennyez mert a ká trányos villanyoszlop is még áll bará tságos,ha fexik akkor veszélyes hulladék.
Én megkezdtem!2022 első árpa földem termése.

Válasz #818. hozzászólásra
nekem idén az árvíz elöntötte az egyik árpatáblámat is.
10mázsa jött le róla átlagban, 20centis árpa volt benne meg 1méteres muhar. Nem ilyen mint a képen, örültem volna. EGyszerűen egy szál árpát sem láttál közötte!
azért vágtam, mert valamennyi lejön mindenképpen, illetve maradt a szalma, ígymeg jól szársértve rendrevágva egymenetben ez is megvan, ha kaszálom sodrom talán még többe került volna az a sok lépés, plusz idő.
Ígymeg ezt a 35hektárt egy délután leszedtük kombájnal.
2266 ne legyél büszke még a Jd kombájnodra, mert amit itt mi levágtunk azt nem hinnéd el! már repcénél is volt olyan margarétás folyókás tábla,hogy 2-vel tudtuk aratni félasztallal, mert egyszerűen annyira összeállt a szalma a sok zöldel, a szlák annyira megkötötte a margarétával karöltve,hogy nemhogy a szecskázó előtt megállt, hanem nem szecskázva is egyszerűen nem ment ki egyik kombájnból sem.
és még most jön az olajretek, holnap fújjuk.
A retek maga száraz lenne, csak mivel ledűtöte a szél,így átnőtte a muhar és a gaz, ezért így most arathatatlan gyakorlatilag, illetve a zöld csalamádés mag ami menne a tartályba 40-es vízzel az minden volna csak nem vetőmag...
Válasz #819. hozzászólásra

Az meg egyszerüen arathatlan!!Esetleg silózóval..

Szerinted???? Kb 20 30 % ha megvan ...
Válasz #817. hozzászólásra

Szárzúzó??? Termés??? Kipergett, Offos???
Válasz #816. hozzászólásra

Nem mintha a kezdés különb lett volna!Ez volt az első darab árpa amit arattam az idén,még júniusban:
Mi a mai napon neki veselkedtünk eg repcének... Akár mijen hietetlen nem fogja a reglone!!
Anyit elért a tulaj hogy a becök kinyiltak de a szár és a levél nem száradt le... Egy igen keserves kerülö után fel kelet adnunk a küzdelmet.. Tovább nincs mire várni és probálkozni sem érdemes ezért jön a szárzúzó!!De nem röhejes.. Van aki már hamarosan kezdi a vetést mi meg még a tavajival sem birunk el!! 

Válasz #815. hozzászólásra

Bocsi!lemaradtak,a képek.Tegnapi aratás:
Tegnapi aratás:
Válasz #813. hozzászólásra
ha nem megy el tavaszig, akkor veszek borjút
Válasz #810. hozzászólásra

Nem kell, mert már nincs marha. A bika ára szépen ballag felfelé nem lehetne 100 db össze szedni hetente az országban !!!!!
Válasz #811. hozzászólásra
voltak ....k. kináltak 4000-et. 5-rt odaadtam volna. spekizek, hogy veszek darálót és darálva eladom. drága lesz a szemes. jó lesz a disznósoknak
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:50:59
Válasz #810. hozzászólásra

Na akor jön el majd a te idöd..Mert azt te s tudod hogy nem mindegy hogy kereslet vagy kinálat van valamiböl
Nyugi..Nem is most kell hogy kelendö legyen hanem a télen vagy a kora tavaszal amikor a másé már el fogyott!!
Válasz #809. hozzászólásra

neked már csak érnie kell. spekiztem, hogy meghagyom a 2-at magnag nagyon sok lett volna rajta, de most már vizzsintbe lenne. a kurva lucernaszéna meg nem kelendő most
Válasz #808. hozzászólásra
Mert már csak be kelene érnie!!
Oké oké!!Sok szerencsét hozzá... A lényeg az hogy az oszi még egy jó néhány napot kinn pihen.. Ha meguszuk akor lesz belöle ha nem akor nagyon Rá .. unk
Válasz #807. hozzászólásra
nem az idei csapadékmennyiség a jellemző felénk. idén nálunk a 2. kaszálás többet adott, mint az első. és a 3. se lesz rossz
Válasz #806. hozzászólásra

Erre amugy én is kiváncsi leszek... Nálunk azért a jó fekvésü nem vizálós fekete talajt kedveli a leg jobban{::}
Enyi esö után még mindig van nálatok homok??
Válasz #805. hozzászólásra
le van kaszálva a 3. jó volt. igaz ez nagyon jó földbe van. kiváncsi vagyok, hogy homokon mit bír
Válasz #804. hozzászólásra

Még egy kis türelem kell hozzá... Kb hét vége fele fujuk az elejét!! Akár milyen jó az idö nehezen hozza be a tavaszi lemaradást!! Ami megmarat nektek mint ültetvény az hogy viselkedik?? Tudod mindig fontos számomra a referencia...
Válasz #803. hozzászólásra
barátom!
oszi?
Srácok-én még a napokban készülök repcét aratni...
Mármint ami maratt belölle

Válasz #799. hozzászólásra

És még mindig van akinek kint van, vagy 200-250g!
Válasz #800. hozzászólásra

Pááá kis aranyom pááá....
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-08-15 13:18:44
Nem semmi , hogy ez a topic még mindig megy... Sajnos.
Válasz #797. hozzászólásra

rájöttem, hogy nem is vagyok olyan hülye, mint amilyennek látszom
Válasz #795. hozzászólásra

Van benne logika.
Hétk. nincs semmi csürhe a nyarlóhelyeken akkor kell menni...
Megaztán nem szezonban kell menni a bahamákra se hanem télen.
3x annyi idő uannyi lovettából.....
Jók ezek az elméletek.....
Válasz #791. hozzászólásra
Pár hete egy Jhoni meg az én vlagyimirommal, ki huztuk majdnem ugyan itt,kb 20 méterrel mellette.
Válasz #793. hozzászólásra

már régóta gondolkodom, hogy hétvégén kellene dolgozni és a hétköznapokat szabaddá tenni
Válasz #792. hozzászólásra
a pénzem az lehet hogy jobban szaporodna
Válasz #792. hozzászólásra

2es fokozatba és napi 20 at gályázni......
Válasz #790. hozzászólásra

váltanod kellene
Válasz #789. hozzászólásra

Ez a traktorösszekötözés nem ér 1 kalap szart se.
Ha nem veszi ki 1 akkor az lócsöcs...
Csak a bénázás ha többen vannak...........
Válasz #787. hozzászólásra
Nékem más a vallásom,mint neked.
Válasz #788. hozzászólásra
Helló.Hát a Claas meglett kínozva alaposan, meg az összes Jhoni meg 2 mtz sorba kötve vagy 4 óránn keresztül minden kerék kipörgött.nagyon kemény volt, de a Claas nem mozdult.végűl trélerrel hozzattunk egy beton ropogtató Catot és épp hogy kibirta venni.sokszor azis inkább a kombájnhoz húzta magát mintsem fordítva.
Válasz #786. hozzászólásra
Szia István!Nem tört össze semmi?Itt egy kollégának van vagy 6-7ha tegnap előtt alattam /89kg/ süllyedt,de meg mindig nagyon szép ,nem is gazos!
Válasz #786. hozzászólásra
szábát van! ma nem volt szabad dolgozni
Megkésett aratás vagy, kármentés, 2010Aug.-13-péntek.
-A mentő alakulat.
-A sikertelen próbálkozás után a tutti megoldás.
Ez se a mi napunk volt.
Válasz #784. hozzászólásra

Neked is!
Válasz #783. hozzászólásra

Csütörtökre mond megint esőt,én ma megyek a pusztára kaszálni,eddig nem jutottam oda,addig be akarom takarítani.Jó munkát!
Válasz #782. hozzászólásra
Ezek ilyen későn jövők,de ha nem csinálod az is baj, meg az utóbbi rengeteg eső,nem kedvezett.
Válasz #781. hozzászólásra
Sillózd le gyorsan és mehet a talajmunka.Tárcsázunk nyújtott müszakban,borzasztóan nőnek a gyomok.
Szia Bandy!Egy max kettő napra való van még ,de ahogy néztem a területet szin zöld, nem ismerik a Linturt sem!
Válasz #779. hozzászólásra

Koszi, viszont!!!
Válasz #778. hozzászólásra

Örölek neki, jó munkát,jó időt!
Válasz #773. hozzászólásra

A gep megy, lampa nem vilagit, olajgomba jo, olajnyomas egy napi aratas utan is a zold felenel van, csak egy csapagy ment meg a motollanal....
Válasz #771. hozzászólásra

Nekem úgy vannak feltéve a kasza pengék,egy rendesen, egy fordítva, igy talán könnyebb a gazost vágni!
Válasz #775. hozzászólásra

Itt is mindent bebáláznak nem kell szétfújni semmit!