Kellemes hétvégi napot kívánok.
Ez is igaz, de nekem most olyanba van az árpám az egyik tábla amin trágyázás után egy évig csak a belvíz állt.
Másik évben meg nem tudtam annyira lecsökkenteni a belvizet hogy rá tudtam volna menni , mert nem volt hová leengedni, ugyanis az is tele volt,itt aztán kimosódott minden. Szerintem.
De most gyönyörű árpát sikerült csinálnom.Ma még megyek ki, hozok képeket, addig a belvizesekből teszek fel.
Válasz #156. hozzászólásra
Én mai napig azt mondom, hogy rakhat rá az ember akármennyi műxart (igaz,hogy nem árt!) de az istállótrágya, pláne ha akolból van, mindennél többet ér.
A szárazság és a forróság az oka. Őszi árpám van egy darab ahol a múlt héten eső előtt annyira megszorult a meleg hogy nem csak a zászlóslevelek hanem még egy-kettő egyszerűen nap égett lett,elszáradt.
Esik? Helyes, hagy essen, régen voltam már otthon, vagyis két hete, nem tudom apám hogy áll gomba ölő ügyben, de gyanítom, hogy ő sem jutott még vele semmire. Nah az aratásra én is kíváncsi leszek, nagy mennyiséget nem fűzök hozzájuk, de reméljük tévedek
Teljesen igazad is van, nem vagyok magamtól elragadtatva, így jár aki spórolni akar a technológián, de többé ilyen nem lesz, nem fogom a szárcsökkentőt kispórolni.
Félre ne érts nem leszólásból írom de azért van sok hátulütője a ledőlt gabonának. És ha igaz az elkövetkező 2-3 hét időjárása akkor azért sok baj érheti sajnos.
Így néz ki az ősziárpám. Elég jól kelt, télen végig jót mutatott, aztán a február végi fagy megfogta nagyon, meg lett pumpála gazdagon folyékony nitrogénnel, összeszedte magát, be is bokrosodott. De az oldalhajások nem mentek semmire. most is csak 4-5 centis kis száracskák. Így a végeredmény elég gyengének mutatkozik.
Most ilyen a tavaszi árpa (Xanadu) Vetés előtt kapott 2q pétisót 27-est és tegnap előtt 1,5q 27-es.Most 35-40 cm .Remélem lesz annyi mint tavaly . 54q/ha volt
Szia,ekkora volt elsején, most éppen kikalászolásban volt, tegnap akartam pár képet csinálni róla, csak este már nagyon fáradt voltam így elmaradt. Megakartam spórolni ebben a szegény évben a szárcsökkentőt, de többé nem teszem.
Tudom hogy feláll végül is valamennyire, de lehet készíteni a gazemelőt.
Folyékonyat kapott, április elején bőven, meg most a végén a gyomirtással egyetemben egy keveset. Majdnem kötésig ért már, nyolc-tíz centis kalászkezdeményekkel.
3462 hozzászólás
Üdv. Valakinek van ötlete, tapasztalata mi ez az árpán? Esetleg védekezés ellene.
Válasz #160. hozzászólásra
Ragyogóan szép, szármagasságra és kalászra is. Csak nehogy a szél ezt is lefektesse.
Ahogyan ígértem , hoztam képeket.

A kalászok 8-10 cm hosszúak, a kitelítődés állapotában.
Válasz #158. hozzászólásra

Kellemes hétvégi napot kívánok.
Ez is igaz, de nekem most olyanba van az árpám az egyik tábla amin trágyázás után egy évig csak a belvíz állt.
Másik évben meg nem tudtam annyira lecsökkenteni a belvizet hogy rá tudtam volna menni , mert nem volt hová leengedni, ugyanis az is tele volt,itt aztán kimosódott minden. Szerintem.
De most gyönyörű árpát sikerült csinálnom.Ma még megyek ki, hozok képeket, addig a belvizesekből teszek fel.
Válasz #156. hozzászólásra
Én mai napig azt mondom, hogy rakhat rá az ember akármennyi műxart (igaz,hogy nem árt!) de az istállótrágya, pláne ha akolból van, mindennél többet ér.
Kh viktor

Árpák. Második képen jobbról a tavaly trágyázott terület, szerintem elég jól elválik. A bal oldali 2009 végén lett trágyázva.

Válasz #151. hozzászólásra

Majd a raktárban besűrűsödik, egymást érik majd a magok .
Válasz #152. hozzászólásra

Eddig 20q-át saccoltam de most az eső után ,már bizakodom a 30q-ban.
Válasz #151. hozzászólásra

ritka szép
árpa, mai képek

Válasz #148. hozzászólásra

A szárazság és a forróság az oka. Őszi árpám van egy darab ahol a múlt héten eső előtt annyira megszorult a meleg hogy nem csak a zászlóslevelek hanem még egy-kettő egyszerűen nap égett lett,elszáradt.
Tavaszi árpák alsó levelei sárgulnak és száradnak a végétől visszafelé...
Betegség lehet vagy szimplán csak a szárazság? az utóbbi 2-3 napban rengeteget nyúlott felfelé, pár nap és kidobja a kalászokat is.
(Csávázott Xanadu mag, gondoltam már az elővetemény kukoricára és annak Titus plus szerére, de akkor az eddig is fogta volna)
Válasz #146. hozzászólásra

Esik? Helyes, hagy essen, régen voltam már otthon, vagyis két hete, nem tudom apám hogy áll gomba ölő ügyben, de gyanítom, hogy ő sem jutott még vele semmire. Nah az aratásra én is kíváncsi leszek, nagy mennyiséget nem fűzök hozzájuk, de reméljük tévedek
Válasz #145. hozzászólásra
.Még gombaölöt nem fujtuk rá most meg kéne már esik az eső!!!!!!!!
Sserintem nem rossz,majd a kombájn megmutatja Kőrösi meg megmondja a tuttit
Válasz #143. hozzászólásra
Búzáitok milyenek? A mieink elég rosszul indultak és most sem világbajnokok, bár amiket láttam ott a környéken egyik sem sokkal kiemelkedőbbek.
Válasz #142. hozzászólásra

Hétvégén kimegyek már én is körbe nézni mert elég rég láttam a határt, van egy két terület amikre kíváncsi vagyok hogy ezzel az esővel mire mentek.
Bocs az elsö kép tritikálé a szomszédé nagyon szép.Burgonya után lett vetve.Az árpák napra után.
Válasz #138. hozzászólásra
Igazad van, csak ne legyen már több probléma vele.
Válasz #137. hozzászólásra
Köszönöm, pici hibával.....
Válasz #136. hozzászólásra

Teljesen igazad is van, nem vagyok magamtól elragadtatva, így jár aki spórolni akar a technológián, de többé ilyen nem lesz, nem fogom a szárcsökkentőt kispórolni.
Válasz #131. hozzászólásra
-"Avas szalonnátol,dütt búzától sose félj!"

Hogy is mondták a régi-régi peraszt bácsik?
Válasz #135. hozzászólásra

Ez nagyon szép árpa .
Válasz #135. hozzászólásra
Félre ne érts nem leszólásból írom de azért van sok hátulütője a ledőlt gabonának. És ha igaz az elkövetkező 2-3 hét időjárása akkor azért sok baj érheti sajnos.
Válasz #133. hozzászólásra

Köszönöm végül is teljesen igazad van, a gazemelő ezt is felemeli.
Válasz #132. hozzászólásra
Igyekeztem hogy bebokrosodjon rendesen,ami meg is történt.
félre ne értsd a gondolatomat,örülj neki ,hogy megdőlt,mert volt minek megdölnie,a kombájnosnak nem gond felvenni
Kár érte. Ez faxa sűrű állomány!
Elnézést de ezek telefonos képek, nem valami jól látszik mennyire nyomta meg a szél.
Ha rá klikkelsz akkor jobb a minősége a képnek.
Moderálta: (575) 2012-05-14 16:41:08
nekem METAXA árpám van de sok kifagyott hát rekordot nem várok de igazodott majd meglá. kenem fenem
Válasz #128. hozzászólásra

Én is ennyire tippelem. Szárba indulásig jobb képet mutatott aztán ez lett belőle.
Válasz #125. hozzászólásra
megnéztem újból, inkább úgy mondanám h 20-30 q.
Válasz #123. hozzászólásra
Nem egy jó állomány, nagyon ritka, én 25-30q-snak saccolom. Az igazság az h nekem van még rosszabb is, a tárcsázott földekben.
Válasz #125. hozzászólásra

Hát igen , az enyémbe bele tudott feszülni mert olyan volt mint a fal.........
Válasz #124. hozzászólásra
Köszi! De kötelről gyengébbet mutat.
Ha ebben viharkár lesz akkor megy a háztető is. Elég szellős állomány, nem úgy néz ki mint aki le akar dőlni.
Válasz #123. hozzászólásra
Szép, remélem ebben a vihar nem tesz kárt.
Válasz #122. hozzászólásra

Így néz ki az ősziárpám. Elég jól kelt, télen végig jót mutatott, aztán a február végi fagy megfogta nagyon, meg lett pumpála gazdagon folyékony nitrogénnel, összeszedte magát, be is bokrosodott. De az oldalhajások nem mentek semmire. most is csak 4-5 centis kis száracskák. Így a végeredmény elég gyengének mutatkozik.
Válasz #120. hozzászólásra
Hát majd elválik
Válasz #119. hozzászólásra

A második adag nitrogén nem nyomja fel a fehérje tartalmát ?
Hogy adod úgy el sörnek ?
Most ilyen a tavaszi árpa (Xanadu) Vetés előtt kapott 2q pétisót 27-est és tegnap előtt 1,5q 27-es.Most 35-40 cm .Remélem lesz annyi mint tavaly . 54q/ha volt
Válasz #113. hozzászólásra
de kár érte! Lehet h többünket is megtréfált a vihar, körbe kell nézni.
Válasz #114. hozzászólásra
Egy kis lombtrágya így eső után még jót tesz a szemkitelítődésnek.
Moderálta: (575) 2012-05-13 11:33:38
Válasz #114. hozzászólásra
Szia, milyen fajtád van ?
szasztok én szerdán megpriccolom egykis gombaellen kis rovarölő még talán kis lombtrágya s várjuk az aratást
Válasz #112. hozzászólásra
tegnap akartam pár képet csinálni róla, csak este már nagyon fáradt voltam így elmaradt. Megakartam spórolni ebben a szegény évben a szárcsökkentőt, de többé nem teszem.
Szia,ekkora volt elsején, most éppen kikalászolásban volt,
Tudom hogy feláll végül is valamennyire, de lehet készíteni a gazemelőt.
Folyékonyat kapott, április elején bőven, meg most a végén a gyomirtással egyetemben egy keveset. Majdnem kötésig ért már, nyolc-tíz centis kalászkezdeményekkel.
Moderálta: (575) 2012-05-13 11:31:33