Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Erdészeti gép támogatás és pályázat új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Milyen bálacsomagolot vegyek??? új
- Lengyel fűkasza új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló

Több mint zöldítés: a takarónövény, mint ingyen nitrogénforrás
A takarónövények szerepe jóval túlmutat a talajtakaráson. A biológiai...

495 hozzászólás
Válasz Balázs. #444. hozzászólására60db fa van legalább!
Eddig is így csináltuk csak a rapitox szivattyú megadta már magát!
Ahelyett szeretnék másikat!
Válasz Mtz 550E #443. hozzászólására motoros háti permetezővel nem lenne jobb? Vagy túl sok a fa?
Hali!
Házikertben pisztolyozni milyen nagysagú membrán szivattyúra lenne szükségem? Tz4k-14b lenne hajtatva!
Köszönöm ha tudnátok segíteni!
Ki akarom írni magamból, hol tartunk:
Van egy még garis kelet-magyarországi magyar gyártó ültetvénypermetezője nálam. Nyáron tönkrement a nyomásszabályzó motor, nem tudtam állítani a fülkéből a nyomást, meg gyak. sehogy sem. Ez mellé párosult a feszmérő nem működése is, azt próbáltam leszerelt állapotban kifújogatni, meg tisztítani a csatlakozását. Így sz*ptam végig a nyarat, a hiba észlelésekor leszereltem a motort, kimértem, a csatinál még volt áram, motor nem ment. A motort szétszedtem, állt benne vastagon a pára, a villanymotor fém burkolata sókivirágzásos, korrodált. A motort betettem a lakásban a fiókba.
Jeleztem a szervíz felé a problémát, e-mailben, képpel illusztrálva, hibameghatározással. Majd megyünk. A menés elmaradt, rájuk írtam október elején,aztán másnap már hívtak, hogy jönnek.
Kijött, előadtam a motort, felrakta, ment. Nyúlik az arcom, gúvad a szemem, de azért néha mégse ment, csatlakozót mozgatta, stb. Nyúlik az arcom, gúvad a szemem. Próbáljuk rá a cseredarabot? Jó. Azzal is megy. Itthagyjam? Hagyjad. "Hibásat a szervizes zsebre rakja, munkalapot kitölti, "olvashatóan", 1 db motor, 342 vagy 352, vagy tudjaatököm mennyi km, helyszínen megállapított hiba olvashatatlan. Már ott elmélkedtem, ha a 342 km-t ki kell fizetnem, már ott rámegy a gatyám. Jött a számla, 342 km 200+FA áron, 1 óra munkadíj, ami persze nem volt annyi, 15000+FA, és boldog tulajdonosa lettem egy vadi új motornak is, nettó 78500+FA áron. Kedden próbálom visszakuncsorogni a régit.
Tudom, én vagyok a balf*sz, meg aláírtam, stb. De a kaksi olasz szutyok tömítetlenségi hibája miatt, aminek persze egész nyáron volt ideje kiszáradni - ezek szerint - jól rábaxtam.
Egyszerűbb lett volna rendelni egy motort, akkor is fele annyiba került volna. Itt tartunk. Terményár nincs, input, alkatrész, szervíz órabér, üzemanyag árak az egekben. A Tudjukmi előre megy, nem hátra.
A 4 éves alig használt traktorom nagyszervíze meg még csak ezután jön - haccázé....
Válasz Zetoros Gyerök #439. hozzászólásáraAz alu ház is szét tud rohadni, főleg mikor b.sznak átmosni permetezés után a gépet.
Válasz Zetoros Gyerök #439. hozzászólására
Válasz Tüti #438. hozzászólásáraFelülről a 4 imbuszcsavar ki, lejön a teteje, van benne 3 rugó, 3 golyó, 1 nagy 2 kicsi!
De valószínű, hogy a golyók felülete berágódott, és nem zár el. A baj csak az, hogy nem találni ezekbe saválló golyót, a többi meg 1 fújás után (kb 10 ha szőlő, 2,5 m sor) ugyanolyan lesz. Kuka az egész, de szórakozni szétszedheted. Csúzliba is kell valami! ;-)
Én negcsináltam az enyémet elektromosra, pedig az egy '96-os évj. 1600 L-es Caffini. Azóta tutin nyit-zár a cucc.
Sok sikert!
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, ültetvénypermetezőnél van ez a szakaszolós nyomásszabályzó(kép). A korából adódóan valószínűleg tele lett már kosszal, és így nem tudta a nyomást egyenletesen tartani, szabályozni. Vettem egy újat azóta, csak gondoltam felújítom a régit, esős idő... :D Kérdésem az lenne, hogy pontosan mi a szétszedési mechanizmusa? Kicsit elakadtam benne... Valaki tud esetleg segíteni?
Előre is köszönöm!
Válasz kis Zombi #435. hozzászólásáraUgyan úgy 8db lapátos ventilàtor van rajta csak annyi hogy ez csavart lapát! A melegségét nem néztem majd legközelebb!
Válasz Mtz 550E #434. hozzászólásáraÁltalában egy átlátszó műanyag dugó szokott lenni a hajtómű felénél, az a szintjelzö. Ha túlnyomás keletkezik, a szuszogón kell távoznia, különben kinyomná a szimeringet.
Hajtóművön gyári lapát van , vagy cserélted ? Emlegettél valami átalakítást tifone lapátra. Mennyire melegszik fel a hajtómű? Bírja a kezed ?
Melegben, nagy terhelésnél szokott kicsit mocskolni.
0,5 dl olajat kinyom a szuszogón, már igen csúnyán néz ki tőle.
Rendszeresen ellenőrizdd az olajszintet.
Válasz kis Zombi #433. hozzászólásáraIgen 80w90 van benne! Nincs túl öntve pontosan nívóig van öntve!
Válasz Mtz 550E #431. hozzászólásáraSzuszogónak az a dolga, valószínűleg túlöntötted.
80 W 90 hajtómű olajat raktál bele ?
Válasz Mtz 550E #431. hozzászólásáraHova? Milyen kúltúrába? Milyen színű szórófej vagy hanyas átmérőjű???? Stb.stb.stb..........
Ti hány szórófejet használtok az axiál permetezőnél?
Meg a váltómű a szuszogón miért nyomja ki az olajat? Köszönöm!
Üdv,
Axiálhoz min.100l/50bar. nyomásszabályzót keresek,-használtba.
Ha, valaki tud “jó áron”érdekelne.
Válasz kevesa #428. hozzászólásáraAgroclean liquid
Sziasztok!
Érdekelne ki milyen szert használ a permetezőgép takarítására?
Autómosó nekem rajta hagyta a cuccot szóval valami mást keresek.
Az sem lenne baj ha a kefét nem kellene használni :D Eddig hipoval Brigéciol a víz a alpaúval próbálkoztam magasnyomású mosóval van habosító de van ahol még így is főleg hátul a ventillátor könyékén nem bírja leszedni.
Válasz kis Zombi #426. hozzászólásáraNyomásszabályzóval volt probléma nem zárt kör-körösen! Legalább tanulmányoztam a szivattyú belselyét!
Válasz Mtz 550E #425. hozzászólásáraSzivattyú szállítását bemérted ?
Válasz medikus #423. hozzászólásáraA mosótartályba mindig teszek vizet!
Válasz medikus #423. hozzászólásáraIgen, ezt elfelejtettem. A háromállású csap kopása a leggyakoribb hibaforrás.
Válasz kis Zombi #422. hozzászólásáraA mosó tartályokat is!!!Volt mikor onnan szívott levegőt!Nem jól záró csap miatt!
Válasz Mtz 550E #421. hozzászólásáraKizárt, ezek a tünetek szívóoldali tömítetlenségre utalnak.
Ereszd tele a tartályt vízzel, ahol falsot szív, ott csepegni is szokott.
Válasz kis Zombi #420. hozzászólásáraVagy még maga a szakaszoló vagy nyomásszabályzó szopat valaminek!
Válasz Lipi #419. hozzászólásáraAz csak teljesítmény csökkenést okoz szerintem, nem rángatja a csövet. A cső rángatózása akkor következik be, ha levegőt is szív a szivattyú.
Válasz Mtz 550E #417. hozzászólásáraÖsszedolgozik a szívó és a nyomó oldal.
Válasz Mtz 550E #417. hozzászólásáravalahol levegőt szív szívó oldalon értelemszerűen. nekem ugyan ez volt a jelenség, nehezen jöttünk rá, minden csövet és tömítést kicseréltem
Hali!
Szétszedtem a szivattyút minden szelep ép a kisrugó egybe sincs eltörve! Akkor minek ugrál a nyomás meg lüktet a szóráskép!
Válasz Mtz 550E #411. hozzászólásáraSzívóoldalt nézd át, tömítéseket, szűrőház tömítést, szívócsöveket, nem-e nyelt be egy kupak darabot, vagy kötéldarabot.
Ha nem leltél hibát, kösd le a főnyomócsövet, a nyomásszabályzóról, mércés hordóba, stopperrel mérd meg mennyi vizet szállít nyomás nélkül a szivattyú.
Akkor szokta ütni a csövet, amikor fogy kifelé a lé, és már szív hozzá levegőt is.
Válasz Mtz 550E #413. hozzászólásáraAz alut eszi csak meg igazán! Akkor is elrohad ha télére nem fagyállózva van hanem leszerelik és szárazon van eltéve.
Válasz Mtz 550E #413. hozzászólásáraAz alut is megeszi a vegyszer meg az áramlás.
Nálunk egy ismeretlen helyről letört fémdarab akadt be az egyik szelep alá nem tudott lezárni és visszadolgozott mint Lipi is írta
Válasz Lipi #412. hozzászólásáraAluházas az egész szivattyú nem hiszem hogy összerohadt volna! Nyomás lejjebb veszem 15bar akkor jó! Szelepeket fogom megnézni!
Válasz Mtz 550E #411. hozzászólásáraSzivattyú első pajzs elrohadt. A szívó és a nyomó oldal összedolgozik. Már jártam így.
Válasz kis Zombi #410. hozzászólására20-25 bar között! Lehet hallani hogy ütögeti a csövet meg mozgatja!
Látszik a szórásképen is hogy lüktet!
Válasz Mtz 550E #408. hozzászólásáraEsetleg falsot szív valahol.
Hágy bar-t ugrál a nyomásmérő mutatója?
Válasz Mtz 550E #408. hozzászólásáraEgy oldalazva jobban felépül a nyomás,a kevesebb szóró miatt.
Válasz medikus #407. hozzászólásáraÉrdekes egyoldalazva akkor szépen megy két oldalra meg ugrál üti a csövet!
Belül a tartályba a visszatérő levolt esve a leszükitő cső akkor is kegyetlenül ugrált visszaraktam valamelyest javúlt de nem az igazi!
Válasz Mtz 550E #406. hozzászólásáraLehet szivattyú!Szelep nem zár! Üt a nyomás.
Válasz Mtz 550E #405 hozzászólásár
Valakinek esetleg valami ötlet vagy volt már valakinek ilyen? Köszönöm!
Mi lehet a probléma ezzel a szakaszolóvál nem akar kiegyenlitődni a nyomás ugrás meg üti s csövet!
Váltókarnál a műanyag persely cserélve mégse lett jó! A nyomásszabályzó vége políroapírral felhúzva de semmi változás!
Légüstbe a nyomás jó!
Mi lehet még?
Válasz kis Zombi #403. hozzászólásáraKöszönöm szépen, szét szedem, megnézem mit mutat. Lehet csak a szerlerakódás, mert nincs agyig betekerve a nyomásszabályzó, 25bar-ra volt állítva, ezt tartja is ha 1 ha 2 oldallal permetezek, valszeg az óra is jó mert tavaly volt cserélve.
Válasz Attikaa #401. hozzászólásáraA biztonsági szelep hülye biztossá teszi a permetező szivattyút. A szivattyú a nyomásszabályzó és a csövek esetleges károsodását hivatott meggátolni. Elméletileg csak veszélyes túlnyomás esetén szabadna neki kinyitni, és amint a nyomás lecsökken ismét zárnia kellene. Ez egy zsákutca a permetező nyomó ágában, szinte biztos hogy idővel elég sok szer maradék gyűlik fel benne. Túlnyomás esetén kinyit, a szer maradék bekerül a szelep alá, és nem tud zárni. Szereld ki, próbáld meg kitisztítani, ha nem lehet akkor csere.
Érdekesebb kérdés hogy miért alakult ki veszélyes túlnyomás. Egy lehetséges okot látok.
Nyomásszabályzó agyig betekerve, kevertetésre állítva, padlógázon pörgetve felszökik a nyomás. De még ilyen esetben sem szabadna veszélyesen megemelkednie a nyomásnak. Ha a keverő injektor el van dugulva, vagy a nyomásszabályzó szelep, szelepülék erősen kopott akkor szökik fel vészesen a nyomás. Kopott szelep, szelepüléknél kénytelen vagy betekerni a nyomásszabályzót, ( mivel nagy a veszteség) ha mind a két oldalra permetezel, hogy meglegyen a nyomás. Az egyik oldalt elzárod, TLT fordulatot nem csökkented lényegesen magasabb lesz a permetezési nyomás.
Ha mindkét oldalra permetezel 20 bár nyomáson, egyik oldalt elzárod, TLT fordulat ugyanaz, akkor 25 bar felé nem szabad mennie egy oldallal sem. Ha 30, vagy felé megy a nyomás, akkor fel kell újítani a nyomásszabályzót.
Válasz Attikaa #401. hozzászólásáraNagyobb volt a nyomás mint ami ellen véd.
Dugulás, vagy nagyon fel lett tekerve a nyomás szabályzó, esetleg megdöglött/leragadt, el volt zárva minden, stb
Válasz Zoli3 #399. hozzászólásáraKöszönöm!!!
Ez egy biztonsági szelep? Mitől mehetett tönkre? Ez gyakori meghibásodás? Vagy valami komolyabb gond előjele lehet?
Válasz Attikaa #398. hozzászólásárahttp://bolthely.hu/kardanbolt/id/00346-Biztonsagi-szelep-40-bar
nekem wrs 40 bar látszik rajta
Válasz Attikaa #389. hozzászólásárahttps://webaruhaz.habi.hu/termekek/35652/Permetezo_biztonsagi_szelep_Annovi_Reverberi.html
Válasz kis Zombi #397. hozzászólásáraNem vagyok a permetező közelében, de nézegetve a neten, ez lenne az. Sajnos hátulról nem találtam képet.

Válasz Attikaa #392. hozzászólására
Először sterimobbal próbáld meg levakarni róla a dzsuvát. Talán a légüst része amit bekariláztál
Szivattyú típusát tudod legalább ?
Válasz N.. Tamás #394. hozzászólásáraCsap nem nyit rendesen, permetezőcső beszorult a váz és tartály közé, csökken az áteresztő képessége., Csepegésgátlók, fúvókaszűrők eldugulva stb.