Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR401.77 FtUSD366.84 FtCHF428.08 FtGBP479.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia , apróságok, nem vészes, a szecskázó ford. mérőjét rövidre zártam igy nem sípol kukiban ha levesszük a szíjjat, kuki asztal fasza lett, de piszok nehéz igy SA zúzóval, vigyázni kell mert könnyen elemeli a gép hátulját és így látszik hogy ez a minimum gép ,teljesítményben tömegben és méretben egy zúzós 6-os kukiasztalhoz, de viszi faszán.
Válasz #3340. hozzászólásra
Üdv!
Volt valami gondotok vele?
Adja isten hogy még sok-sok 100-st nyomjatok vele,nekem ez a lehetőség nem adatott meg sajna:(
Ha gondod van és tudok segíteni hívj!!!
Sok sikert!!!
Én ugye azt nem írtam egy szóval sem hogy Én vagyok a legprofibb a világon,van nálam okosabb is ügyesebb is stb.
De a jó isten bocsása meg hogy megfelelő minősítéssel jellemzem egy pár analfabéta topa gépésznek titulált Balfácánt!
Még azzal sincs baj ha ilyen,csak ne osztaná az észt!!!
Ettől tudok kiugrani a csukott ablakon
Hát igen,azért mondjuk van elég sok hülye ebbe a szakmába.
Ez igazából szerintem azért van mert akik nem tudtak iskolát végezni az mind a mezőgazdasággal akar foglalkozni és megpróbálják okosnak feltüntetni magukat amitől még hülyébbnek látszanak.
Igen pont erre gondoltam.
A nagy átlag tudja hogy hova milyen gépet kell venni és mekkora föld az amit érdemes művelni vele.
Vannak viszont az átlagon kívüliek akik megveszik a gépet de fogalmuk sincs arról hogy az a gép mire képes.
Ismerek én is olyat akinek van egy t25-e a 6,5ha ra.
Szerintem az ilyen ember bolond.
És akkor szidja a gépet mert az nem bírja a munkát,persze hogy nem bírja mert nem arra való,meg egy szöget nem lehetne rábízni mert azt is elgörbítené kalapács nélkül,és akkor ezek a nagy szakemberek.
Van olyan is amelyiknek van egy csitti-vitti 50mtz-je és van neki hozzá 930nöl földje,idióta ez is.
Már mondtam nekik egyszer hogy cserélhetnének gépet legalább 1 évre,na azóta nem köszönnek mert én bunkó voltam hogy ilyet mondtam nekik.
Válasz #3334. hozzászólásra
Nem rólad beszéltem hanem a nagy átlagról!
Egyébként lehet viccelődni mindennel,de egy biztos!Tőlem olyanokat kérdeznek sokszor amitől a hajam égnek áll,pontosabban el se tudom képzelni hogy gépészkedik valaki ennyi tudással?Na ezekről beszéltem!
A bérmunkázással kapcsolatos kijelentésemet mindenkire értettem aki nem egyenes úton végzi,akár ügyes,akár balf@sz.
Ismerek Én is pótkocsihúzó traktorost,nem is eggyet,de az nem gépész és ennyi.Még a vita partnerem sem lehet.
Még valami,de ezt se ezért írom hogy felborzoljam a kedélyeket.
"Ugyanis ez amiről itt szó van,ez egy szakmához kötött tevékenység,nem pedig a műparasztok játszótere "
Ezen a játszótéren először parasztok játszottak,és nem igen kellett iskolába menniük ezért,ez egy alap tudás volt és kéne hogy legyen,de igaz hogy most már azt is tanítják az iskolába hogy nem celofán borítja a csirkét hanem toll.
Arról meg nem tehet a műparaszt hogy alapvetően tudja azt amit másnak tanulnia kell.
Tisztába vagyok vele hogy (szép kis jól működő országunkba,ha még a mienknek lehet nevezni)Elég változékony a talaj.
Van ahol kemény,van ahol puha,van ahol homokos.
Én nem igazán tehetek róla hogy nálunk nem kemény mint pl nálatok,és arról se tehetek hogy itt az 50 is elviszi a 3 ekét.
Mégis mindig bűnösnek érzem magam mikor leszóltok.
Nem homokos nálunk a föld,nem az alföldön élek.
Láttam már kemény földet ahol 2 ekét húzott a 82 is,az ilyen helyeken vettek 100le fölötti gépeket,mert hülyeségnek tartották a kis macska mtz 80 való művelést.
Hát nem tudom hogy jelenleg pontosan kiről van szó.
Azt szeretném hozzá fűzni (erre itt nagyon jó példa is van nálunk)Hogy hiába szakmabeli némelyik trakis,van egy aki 40 éve traktorozik mégse tud szántani,a pótkocsit meg csak előre felé tudja húzni mert tolatni nem tud és soha nem is tudott még autóval se.
Hangsúlyodból úgy veszem ki,hogy eléggé fel vagy zaklatva.
Én nem akartam ezt ha én voltam.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyibe kerül 1ha talajlazítása. Gyümölcsös telepítéséhez kellene. Csak megközelítőleg érdekelne!!! Előre is kössz a válaszokat
Válasz #3323. hozzászólásra De bizony fel volt. csak te még nem láttál kötött földet mint pár faluval arrébb ahol csak homok meg homok föld van. ezeken a földeken ha nincs 1.4-1.5 bár az mtz hátsó gumijában kiszakítja a szelepet a belsőböl mert megfordul a gumiban a felni. Majd ezt is nevesd ki!!!!!
Válasz #3324. hozzászólásra
Nincs esélyegyenlőség,és így nincs verseny!
Ettől függetlenül az Én munkám biztos,mással meg nem foglalkozok igazán,attól nekem nem lesz jobb se rosszabb.
Csak akkor pezseg a vérem ha olyan ossza az észt akinek csendbe kellene maradni!!!
Ugyanis ez amiről itt szó van,ez egy szakmához kötött tevékenység,nem pedig a műparasztok játszótere
Én se azért raktam ezt ide fel hogy ennyiért kell csinálni,hanem hogy mihez lehet viszonyítani.
Hivatalosan gondolom én hogy gázosabb a helyzet mert ott nem elég csak a gázolajat megvenni hanem még ezen kívül van még más fizetni való is,így ezeket a dolgokat is be kell kalkulálni.
De nyugi mi is adózunk bőven még többet is mind kéne.
Tudod mennyi adó van a gázolajon?
Teljes mértékben komolyan gondolom.
Attól mert hegyi kecske módjára éltek,még léteznek jó helyek.
Ahol ha be tudod normálisan állítani az ekét akkor még kereshetsz is vele.
Mert lehet hogy gagyi ekém van,de lemegy 30cm mélyre és fog 3x40cm.
Itt az 50-esek 3x30 35 ekével járkálnak vígan,ha hiszed ha nem.
Talán kéne valahol másutt nézni földeket,nem pedig a hegyet szántogatni.
Válasz #3315. hozzászólásra Jöhetnél nálunk is szántani mtz 3 x 30 eke kb 16 cm mélyen 3. vagy fél 3, ha nem vizes nem száraz, tavaly száraz föld két fej 3.
Válasz #3313. hozzászólásra
Üdv!
Szerintem mindenki maga tudja kiszámolni a költségeit,attól függően hogy mivel mit hogy csinál,és így tud árképzést csinálni.
Engem is megtaláltak már különféle hülyeségekkel,de Én nem más kiadásahoz fogom az áraimat alakítani,ha tetszik valakinek,ha nem.
Nembeszélve arról hogy Én legalább hivatalosan vállalkozóként bérmunkázok,és pont az pofázik itt akinek csendbe kellene maradnia!!!!!!!!
Így van,tavaly is e szerint dolgozgattam és azért nem panaszkodom,mondjuk tudatosan nem akarom lehúzni a megbízókat.Megpróbálom a lehető leg szebben megcsinálni a munkát és egy picit olcsóbban mint más.
Ez szerintem azért jó így,de lehet hogy tévedek,mert engem hívnak mondjuk 3 helyre szántani mert jól és olcsón dolgozom míg mást csak 1 helyre hívnak mert jó de sokkal drágább mint én.
Én ezt így gondolom,bár lehet hogy rosszul.
Nálunk azért elég laza a talaj,oly annyira hogy ha víztartalom ideális akkor a 80-as a 3 fejes ekét ami 3x40cm fogási szélleségű azt 30cm mélyen 4 be 5 be mint a rongyot viszi.
Ezért mondom hogy nem egy túl kemény földek vannak erre felé,bár 4 faluval arrébb az agyagos fölbe se volt gond 4be vitte az ekét.
Válasz #3304. hozzászólásra
Vannak olyan helyek az országban ahol 22-24 ezer forint nem futná ki egy 25-26 centis szántás üzemanyagköltségét.
Mondjuk szerintem az olyanokat még 15+gázolajért sem nagy üzlet elvállalni.
6793 hozzászólás
Válasz #3341. hozzászólásra
Szia , apróságok, nem vészes, a szecskázó ford. mérőjét rövidre zártam igy nem sípol kukiban ha levesszük a szíjjat, kuki asztal fasza lett, de piszok nehéz igy SA zúzóval, vigyázni kell mert könnyen elemeli a gép hátulját és így látszik hogy ez a minimum gép ,teljesítményben tömegben és méretben egy zúzós 6-os kukiasztalhoz, de viszi faszán.
CiWiS?
Üdv!
Volt valami gondotok vele?
Adja isten hogy még sok-sok 100-st nyomjatok vele,nekem ez a lehetőség nem adatott meg sajna:(
Ha gondod van és tudok segíteni hívj!!!
Sok sikert!!!
Válasz #3339. hozzászólásra
Szia . Egy 100-st már lenyomtunk a géppel
Válasz #3338. hozzászólásra
Én ugye azt nem írtam egy szóval sem hogy Én vagyok a legprofibb a világon,van nálam okosabb is ügyesebb is stb.
De a jó isten bocsása meg hogy megfelelő minősítéssel jellemzem egy pár analfabéta topa gépésznek titulált Balfácánt!
Még azzal sincs baj ha ilyen,csak ne osztaná az észt!!!
Ettől tudok kiugrani a csukott ablakon
Válasz #3336. hozzászólásra
Hát igen,azért mondjuk van elég sok hülye ebbe a szakmába.
Ez igazából szerintem azért van mert akik nem tudtak iskolát végezni az mind a mezőgazdasággal akar foglalkozni és megpróbálják okosnak feltüntetni magukat amitől még hülyébbnek látszanak.
Válasz #3335. hozzászólásra
Igen pont erre gondoltam.
A nagy átlag tudja hogy hova milyen gépet kell venni és mekkora föld az amit érdemes művelni vele.
Vannak viszont az átlagon kívüliek akik megveszik a gépet de fogalmuk sincs arról hogy az a gép mire képes.
Ismerek én is olyat akinek van egy t25-e a 6,5ha ra.
Szerintem az ilyen ember bolond.
És akkor szidja a gépet mert az nem bírja a munkát,persze hogy nem bírja mert nem arra való,meg egy szöget nem lehetne rábízni mert azt is elgörbítené kalapács nélkül,és akkor ezek a nagy szakemberek.
Van olyan is amelyiknek van egy csitti-vitti 50mtz-je és van neki hozzá 930nöl földje,idióta ez is.
Már mondtam nekik egyszer hogy cserélhetnének gépet legalább 1 évre,na azóta nem köszönnek mert én bunkó voltam hogy ilyet mondtam nekik.
Válasz #3334. hozzászólásra
Nem rólad beszéltem hanem a nagy átlagról!
Egyébként lehet viccelődni mindennel,de egy biztos!Tőlem olyanokat kérdeznek sokszor amitől a hajam égnek áll,pontosabban el se tudom képzelni hogy gépészkedik valaki ennyi tudással?Na ezekről beszéltem!
A bérmunkázással kapcsolatos kijelentésemet mindenkire értettem aki nem egyenes úton végzi,akár ügyes,akár balf@sz.
Ismerek Én is pótkocsihúzó traktorost,nem is eggyet,de az nem gépész és ennyi.Még a vita partnerem sem lehet.
Válasz #3332. hozzászólásra Pontosan ezért van egy t-150-esem már egy pár éve 30 hektárhoz mtz 80 mellé, van aki meg egy 50-es mtz-vel művel 100 ha-t.
Válasz #3325. hozzászólásra
Még valami,de ezt se ezért írom hogy felborzoljam a kedélyeket.
"Ugyanis ez amiről itt szó van,ez egy szakmához kötött tevékenység,nem pedig a műparasztok játszótere "
Ezen a játszótéren először parasztok játszottak,és nem igen kellett iskolába menniük ezért,ez egy alap tudás volt és kéne hogy legyen,de igaz hogy most már azt is tanítják az iskolába hogy nem celofán borítja a csirkét hanem toll.
Arról meg nem tehet a műparaszt hogy alapvetően tudja azt amit másnak tanulnia kell.
Túl komolyan veszitek az életet,lehet hogy csak egy van belőle,de vicc az egész.
Válasz #3326. hozzászólásra
Tisztába vagyok vele hogy (szép kis jól működő országunkba,ha még a mienknek lehet nevezni)Elég változékony a talaj.
Van ahol kemény,van ahol puha,van ahol homokos.
Én nem igazán tehetek róla hogy nálunk nem kemény mint pl nálatok,és arról se tehetek hogy itt az 50 is elviszi a 3 ekét.
Mégis mindig bűnösnek érzem magam mikor leszóltok.
Nem homokos nálunk a föld,nem az alföldön élek.
Láttam már kemény földet ahol 2 ekét húzott a 82 is,az ilyen helyeken vettek 100le fölötti gépeket,mert hülyeségnek tartották a kis macska mtz 80 való művelést.
Válasz #3325. hozzászólásra
Hát nem tudom hogy jelenleg pontosan kiről van szó.
Azt szeretném hozzá fűzni (erre itt nagyon jó példa is van nálunk)Hogy hiába szakmabeli némelyik trakis,van egy aki 40 éve traktorozik mégse tud szántani,a pótkocsit meg csak előre felé tudja húzni mert tolatni nem tud és soha nem is tudott még autóval se.
Hangsúlyodból úgy veszem ki,hogy eléggé fel vagy zaklatva.
Én nem akartam ezt ha én voltam.
Pálinkás jó reggelt!
Kérdés: Ki mennyiért fuvarozza a kukit a gazdáknak?
Válasz #3327. hozzászólásra
nálunk most 5e ft ért zuzták az álló kukoricát!rz3 al
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyibe kerül 1ha talajlazítása. Gyümölcsös telepítéséhez kellene. Csak megközelítőleg érdekelne!!! Előre is kössz a válaszokat
Hali!
Mtz-vel szártépőzés mennyibe megy most?
:50-100cm magas füves terület?
:kézzel tört kukorica szártépőzés?
Válasz #3323. hozzászólásra De bizony fel volt. csak te még nem láttál kötött földet mint pár faluval arrébb ahol csak homok meg homok föld van. ezeken a földeken ha nincs 1.4-1.5 bár az mtz hátsó gumijában kiszakítja a szelepet a belsőböl mert megfordul a gumiban a felni. Majd ezt is nevesd ki!!!!!
Válasz #3324. hozzászólásra
Nincs esélyegyenlőség,és így nincs verseny!
Ettől függetlenül az Én munkám biztos,mással meg nem foglalkozok igazán,attól nekem nem lesz jobb se rosszabb.
Csak akkor pezseg a vérem ha olyan ossza az észt akinek csendbe kellene maradni!!!
Ugyanis ez amiről itt szó van,ez egy szakmához kötött tevékenység,nem pedig a műparasztok játszótere
Válasz #3317. hozzászólásra
Én se azért raktam ezt ide fel hogy ennyiért kell csinálni,hanem hogy mihez lehet viszonyítani.
Hivatalosan gondolom én hogy gázosabb a helyzet mert ott nem elég csak a gázolajat megvenni hanem még ezen kívül van még más fizetni való is,így ezeket a dolgokat is be kell kalkulálni.
De nyugi mi is adózunk bőven még többet is mind kéne.
Tudod mennyi adó van a gázolajon?
Válasz #3318. hozzászólásra
Ennek az is lehet az oka hogy talán még egyszer se volt az felszántva normálisan.
Válasz #3316. hozzászólásra
Teljes mértékben komolyan gondolom.
Attól mert hegyi kecske módjára éltek,még léteznek jó helyek.
Ahol ha be tudod normálisan állítani az ekét akkor még kereshetsz is vele.
Mert lehet hogy gagyi ekém van,de lemegy 30cm mélyre és fog 3x40cm.
Itt az 50-esek 3x30 35 ekével járkálnak vígan,ha hiszed ha nem.
Talán kéne valahol másutt nézni földeket,nem pedig a hegyet szántogatni.
Válasz #3320. hozzászólásra
8-11 ezer/ha.
Megtudná mondani valaki hogy komolyabb magágykészítős vetőgéppel (pl horsc pronto, vader rapid) mennyiért megy egy ha vetése bérbe?
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-08-26 21:03:18
Válasz #3315. hozzászólásra Jöhetnél nálunk is szántani mtz 3 x 30 eke kb 16 cm mélyen 3. vagy fél 3, ha nem vizes nem száraz, tavaly száraz föld két fej 3.
Üdv!
Szerintem mindenki maga tudja kiszámolni a költségeit,attól függően hogy mivel mit hogy csinál,és így tud árképzést csinálni.
Engem is megtaláltak már különféle hülyeségekkel,de Én nem más kiadásahoz fogom az áraimat alakítani,ha tetszik valakinek,ha nem.
Nembeszélve arról hogy Én legalább hivatalosan vállalkozóként bérmunkázok,és pont az pofázik itt akinek csendbe kellene maradnia!!!!!!!!
Válasz #3315. hozzászólásra
ezt ugye nem gondoltad komolyan
Így van,tavaly is e szerint dolgozgattam és azért nem panaszkodom,mondjuk tudatosan nem akarom lehúzni a megbízókat.Megpróbálom a lehető leg szebben megcsinálni a munkát és egy picit olcsóbban mint más.
Ez szerintem azért jó így,de lehet hogy tévedek,mert engem hívnak mondjuk 3 helyre szántani mert jól és olcsón dolgozom míg mást csak 1 helyre hívnak mert jó de sokkal drágább mint én.
Én ezt így gondolom,bár lehet hogy rosszul.
Nálunk azért elég laza a talaj,oly annyira hogy ha víztartalom ideális akkor a 80-as a 3 fejes ekét ami 3x40cm fogási szélleségű azt 30cm mélyen 4 be 5 be mint a rongyot viszi.
Ezért mondom hogy nem egy túl kemény földek vannak erre felé,bár 4 faluval arrébb az agyagos fölbe se volt gond 4be vitte az ekét.
Válasz #3310. hozzászólásra
furcsa ez a lista........aratás szecskázva meg nélküle is 24e ft??? ez hogy jön ki nekik?
hengerezés kicsit sok a majdnem 6e ft mikor 8 ért irja a tárcsázást amiben elég sok nafta különbség van! ezek szerintem nem mérvadóak!
Ez egy nagyon jó minta, sztem tükrözi is h mi mennyiben van, kb ennyi a minimum amennyivel megéri csinálni nem?
Akkor te olcsón fogsz dolgozni, vannak olyan sorok amik nettóban lennének jók ennyiért.
erre nettóban ennyi
Én e szerint fogom nyomatni idén is a maszekot,akinek meg drága,az ásózzon szántás helyett,meg vegyen egy lovat azt csinálja azzal.http://www.peterkeszaki.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=66:mezgazdasagi-szolgaltatasok&catid=37:szolgaltatasok&Itemid=81
Válasz #3307. hozzászólásra
Szó szerint!
Válasz #3307. hozzászólásra
Ahogy mondod
Vannak olyan helyek az országban ahol 22-24 ezer forint nem futná ki egy 25-26 centis szántás üzemanyagköltségét.
Mondjuk szerintem az olyanokat még 15+gázolajért sem nagy üzlet elvállalni.
merre az az erre?
25 ha tetszik tetszik, ha nem, lehet mással dolgoztatni..
Ha jól saccolom, K-éknak kb 30 körülre jön ki.. a böszörményi "csuda egy főd"
Hát azt mondom én is itt 22 és annyi
Válasz #3301. hozzászólásra
azigen! mi 24000/ha .és nem kell tankolni lóvét nyomja ide és annyi!
Akkor az 25-30 körül jön ki??
Válasz #3300. hozzászólásra
Ezt vedd viszonyitásnak kb ez a reális ár.
SZÁNTÁS
Honnan írtok? ott menyi az őszi mély szántás?
Válasz #3297. hozzászólásra
igen! biztos emelni fogunk a gázolaj árak miatt!
nekem 180ért vitték most teherautóval 15km re!
Válasz #3296. hozzászólásra
Hát nem, szerintem a 170 se sok.Attól felfelé marad is valami, nem csak traktorozik az ember.
Válasz #3295. hozzászólásra
pedig az nem sok mi is ilyesmi árakkal dolgozunk,de inkább 150-170Ft/q.
Volt aki a 130-140ft/mázsát sokallta 15km távolságra.Szerintem ilyen drága gumival már nem éri meg fuvarozni.
Sziasztok valaki tud nekem nehéz tárcsát Debrecen környékén?