még 1 gondolat! ha jönne ide valaki h neki vetni kell 50 ha-t egybe akkor nem 14500 hanem 8-9000 csak ami nekünk van bérmunka 1-5 ha-os darabok vannak!
de elnézésetek kérem azt nem említettem h a maszek emberkéknek mi rendezzük a vetőmagot a műtrágyát a gyomírtót és nekünk 1 külön traktor megy a vetőgép után ami ezeket viszi mi tehátszerintem nem kérünk mi ezért sokat ha rászámoljuk a másik traktor üzemeltetését a munkaerőt h pakoljuk neki a műtrágyát és neki csak annyi dolga van h fizet és kész! vegyszerezésnél úgyszintén 2 traktor megy mert kell víz is tehát szerintem nem vagyunk drágák!
áá kell az 5-6 liter majdcsak 3000 ft az üzemanyagköltség a vetőgép meg szeret csapágyas lenni főleg a tömöritő kerekek precízen el van vetve garanciát vállalunk érte! ez az emberekben egyfajta megnyugvást jelent az a szó hogy " garancia" de hálistennek panasz még nem érte a ház elejét! ja meg azért keressünk már 1 kis pénzt is ne csak unaloműzésképpen dolgozzunk!
Nem én vagyok a főnök hanem apám de mondok olyat h még majdnem mi dolgozunk felénk a legolcsóbban főleg szántás terén az mtz-sek többet kérnek! és panaszkodnak h csutkásak a földek ezért pártoltak át sokan hozzánk!
Fecobácsi!
még mindig van napra vetésem is aztán elég sok kukorica.
Viszont az idő csöpögős és ilyet is mond-mutat végig a héten, lehet elcsúszunk, májusban már nem akarok vetni semmiképpen sem, maximum a szóját ha addigra lesz jóidő.
Ha úgyvan nem jönnél fel besegíteni kukoricában???
Mennyiért vettek egyébként?
100-150hektárt ellehetne nyomni a nagyobb táblákon a kisebbeket pedig a mienkkel elhúzzuk.
mi kb 100-130 ha bérmunkát csinálunk egy zetor 12045 és egy fortschritt zt 323 mercivel! de az utóbbi csak pótkocsizik a talajmunkákat a zetor végzi javarészt. most sikerült venni egy sfoggia sigma tárcsás vetőgépet a vetés 14500/ ha. kombinátorozás ugyanennyi, simitózás úgyszintén tárcsázás is! Gyomírtózás 9000/ha. Szántás 22000/ ha!
Én emlékszem tavaly tavasszal volt 3 földem amibe kukoricát vettettem egy itteni gyökérrel,1,2ha volt a 3föld,most is annyi,a traki meg volt már de akkor nem volt még semmi hozzá csak egy eke.22ezret fizettem a vetésért,1szeri gyomirtásért meg 15e ret de az én vegyszeremmel amit a szomszéd gazdától vettem akivel elég jóba vagyunk és ők 600 ha on gazdálkodnak,a lényeg az hogy ki lett számolva hogy menyi lé kell gyomirtóból,a gond csak az volt hogy nem igazán vitte ki a gazat mert kb negyedét szórta a mi földünkre a léből,a többi az máshová ment.Ekkor fogadtam meg hogy majd én aláteszek de rendesen.Sikerült is!
Na megvagyok! 1 azaz egy hold lucerna, és 1 hektár zab lett vetve, földvégi átszereléssel! Emberünk, mielőtt mondhattam volna valamit kezembe nyomott 14000 Ft-ot! szerintem nem jártam rosszul!
Válasz #3100. hozzászólásra
Nem azé, de nem sok az egy kicsit?
Hagyományos gépről van szó amit nem 10 millióért vesz az ember, és nem fogyaszt vele a traktor 10 litert csak 2-4-et.
7042 hozzászólás
Válasz #3141. hozzászólásra
tyúú én szabolcs széle hajdúbihar mellett közvetlen!
Válasz #3117. hozzászólásra
Baranya határszélle.
Válasz #3139. hozzászólásra
6860 Ft/ ha. milyen vetőgép milyen tarktor?
14-ha napra mütrágya nélkül 96000 ft.
még 1 gondolat! ha jönne ide valaki h neki vetni kell 50 ha-t egybe akkor nem 14500 hanem 8-9000 csak ami nekünk van bérmunka 1-5 ha-os darabok vannak!
Válasz #3136. hozzászólásra

Így már más a leányzó fekvése, ez komplex munka így már nem sok.
de elnézésetek kérem azt nem említettem h a maszek emberkéknek mi rendezzük a vetőmagot a műtrágyát a gyomírtót és nekünk 1 külön traktor megy a vetőgép után ami ezeket viszi mi tehátszerintem nem kérünk mi ezért sokat ha rászámoljuk a másik traktor üzemeltetését a munkaerőt h pakoljuk neki a műtrágyát és neki csak annyi dolga van h fizet és kész! vegyszerezésnél úgyszintén 2 traktor megy mert kell víz is tehát szerintem nem vagyunk drágák!
Válasz #3130. hozzászólásra
ja meg azért keressünk már 1 kis pénzt is ne csak unaloműzésképpen dolgozzunk!
áá kell az 5-6 liter majdcsak 3000 ft az üzemanyagköltség a vetőgép meg szeret csapágyas lenni főleg a tömöritő kerekek precízen el van vetve garanciát vállalunk érte! ez az emberekben egyfajta megnyugvást jelent az a szó hogy " garancia" de hálistennek panasz még nem érte a ház elejét!
Válasz #3126. hozzászólásra

5500-6000.
Válasz #3113. hozzászólásra

Mennyi a vetés????? Jól látom?????
Válasz #3128. hozzászólásra
de mondok olyat h még majdnem mi dolgozunk felénk a legolcsóbban főleg szántás terén az mtz-sek többet kérnek! és panaszkodnak h csutkásak a földek ezért pártoltak át sokan hozzánk!
Nem én vagyok a főnök hanem apám
Válasz #3129. hozzászólásra

Előbb írta a kolega hogy 14500-ért vet
Válasz #3125. hozzászólásra
Csak éppen vetésnél nem az üzemanyag ami leginkább költségképző tényező a bértarifa felállításában, mivel 2-3-4 litereket esznek a traktorok...
Válasz #3127. hozzászólásra

............és mennyi az az ugyanannyi???
Válasz #3127. hozzászólásra

Érdekes!
az nálunk mind1 h műtrágyával vagy sem ugyanannyi!
Válasz #3122. hozzászólásra
Ott műkakival mennyiért megy a vetés (1-5 ha-os táblákon)?
Válasz #3118. hozzászólásra

van vetésre is munka hát nálunk 450 ft 1 liter gázolaj! 2 éve fele volt szinte a vetés nálunk is csak ezek a rohadékok nyomják felfele az üzemanyagot!

van vetésre is munka hát nálunk 450 ft 1 liter gázolaj! 2 éve fele volt szinte a vetés nálunk is csak ezek a rohadékok nyomják felfele az üzemanyagot!
Válasz #3111. hozzászólásra
Ez szalma vagy luc.?
Válasz #3120. hozzászólásra
"mi sem" = "minden"
Válasz #3114. hozzászólásra
Fecobácsi!
még mindig van napra vetésem is aztán elég sok kukorica.
Viszont az idő csöpögős és ilyet is mond-mutat végig a héten, lehet elcsúszunk, májusban már nem akarok vetni semmiképpen sem, maximum a szóját ha addigra lesz jóidő.
Ha úgyvan nem jönnél fel besegíteni kukoricában???
Mennyiért vettek egyébként?
100-150hektárt ellehetne nyomni a nagyobb táblákon a kisebbeket pedig a mienkkel elhúzzuk.
A szántas kivételével mi sem dupla ár, mint a realitás...
Válasz #3115. hozzászólásra
Bár ezerszer megbeszéltük, de itt még mindig kb 16ezer vagy több a gázolaj költsége a szántásnak.
És a vetésre van ennyiért bérmunka? Itt ugyanilyennel a feléért megy.
Válasz #3115. hozzászólásra
van van :) miért te merre gazdálkodsz?
Sziasztok
Van köztetek olyan aki a gyümülcsösök bérmunka áraival valamenyire képbe van? Bármilyen segítség infó jól jönne.
Előre is köszi
És van maszek?
Nálunk tavaly 16e ért szántottak /ha 30cm mélyen

mi kb 100-130 ha bérmunkát csinálunk egy zetor 12045 és egy fortschritt zt 323 mercivel! de az utóbbi csak pótkocsizik a talajmunkákat a zetor végzi javarészt. most sikerült venni egy sfoggia sigma tárcsás vetőgépet a vetés 14500/ ha. kombinátorozás ugyanennyi, simitózás úgyszintén tárcsázás is! Gyomírtózás 9000/ha. Szántás 22000/ ha!
Válasz #3106. hozzászólásra
Hol és mit szeretnél balaztatni?
Alapból 1600/bala, de mennyiség függő nagyon...
Válasz #3109. hozzászólásra
kisbála ha nagy mennyiséget kell csinálni akár 100 ft de 120 ft alatt már nem lehet találni aki csinálja!
Válasz #3106. hozzászólásra
nagy bálázás 1000ft ot is beszéltek már itt a forumon de 1200 tol indul felfelé! idei árat még nem hallottunk!
valaki tud kisbálázásra árat mondani
Én emlékszem tavaly tavasszal volt 3 földem amibe kukoricát vettettem egy itteni gyökérrel,1,2ha volt a 3föld,most is annyi,a traki meg volt már de akkor nem volt még semmi hozzá csak egy eke.22ezret fizettem a vetésért,1szeri gyomirtásért meg 15e ret de az én vegyszeremmel amit a szomszéd gazdától vettem akivel elég jóba vagyunk és ők 600 ha on gazdálkodnak,a lényeg az hogy ki lett számolva hogy menyi lé kell gyomirtóból,a gond csak az volt hogy nem igazán vitte ki a gazat mert kb negyedét szórta a mi földünkre a léből,a többi az máshová ment.Ekkor fogadtam meg hogy majd én aláteszek de rendesen.Sikerült is!
Válasz #3104. hozzászólásra
Korrekt. Nekünk a mákot vetették 7000ft/ha-ért.
Kedves Kollégák!
A nagykocka bálázás mennyibe kerül?
Válasz #3102. hozzászólásra
Most látva a helyzetet, kis terület, meg átállítás nem sok a 8-10, de mondjuk 5 hektár felett 5.5-6 ezer is teljesen jó.
Na megvagyok! 1 azaz egy hold lucerna, és 1 hektár zab lett vetve, földvégi átszereléssel! Emberünk, mielőtt mondhattam volna valamit kezembe nyomott 14000 Ft-ot! szerintem nem jártam rosszul!
Válasz #3101. hozzászólásra
Szerintem sem sok,gondolom nem 20-30ha-t kellene vetni egyben
Válasz #3101. hozzászólásra

Szerinted meg mennyi??? Ár 3-4 ropi, az jó????
Válasz #3100. hozzászólásra
Nem azé, de nem sok az egy kicsit?
Hagyományos gépről van szó amit nem 10 millióért vesz az ember, és nem fogyaszt vele a traktor 10 litert csak 2-4-et.
Válasz #3099. hozzászólásra
8-10/ ha.
Lucerna vetést hagyományos vetőgéppel kb 5 km távolságban reálisan mennyiért vállaljak be? Előre is köszi
Válasz #3088. hozzászólásra
Ez százötven millka...az oldalszárnyait a J kídas is automaikusan emeli...hogy még talajkövetés is,ugyan mááá ...egy légzsákos többet ér...
Válasz #3095. hozzászólásra
horséKKKK no
Válasz #3094. hozzászólásra

arra subidubizok
hogy 1 ha!!!!!!! permetöléééééééééés mibe kerüüüüüül???????
Válasz #3094. hozzászólásra

pont ennek a papirjait nyálaztam bő nyállal tegnap
beteritettek vele miháella horrrsssét hehehehehe
Válasz #3093. hozzászólásra
Szerintem ez 100+ -os.....a maga törhető szárnyaival pl.......
Válasz #3088. hozzászólásra

öhööööööömmmmmmmm