Válasz k-roy90 #1233. hozzászólásáraÉn szept.végén elvetem,és ez korai vetés mostanában bejön,mert volt mikor novemberben lehet újra vetni...(Az időjárás nagy úr)Alföldön sík 38-47 Ak földön 180-230-ig.Korai vetésnél 180-200kg/ha majd egyre többel,mert kevésbé bokrosodhat.
60q/ha alatt még nem voltam vele.Idén az alig tápanyagolt kései vetésű is 60 lett( a magtárban nettó súly).Az ami full el volt látva az is 60 lett,de úgy hogy a vihar lehengerelte és a jég aratás előtt pár nappal még azt is szétverte...A kombájn úgy vakarta fel a földről amit tudott :( .80q felett lett volna normál esetben.
Válasz k-roy90 #1226. hozzászólására3.éve van és most is azt vetek!Évek óta figyelem,hogy mi mit tud,van amit ki is próbálunk,de ennél jobbat nem tudok.Ez sem csodafajta,de amit vár az ember tőle azt hozza...:)
Válasz Agromanó #1224. hozzászólására1x volt falado
Talan 20-25mazsa volt
Genius meg 50-55volt homokba mind ketto
Falado kicsit kesobb vvolt vetve de a meleget bem birta pici fos kalaszok voltak itt nem jott be
Válasz k-roy90 #1215. hozzászólásáraÜdv! A Nádor -ról tudok tapasztalatok alapján nyilatkozni,az utóbbi 3 év átlagában 82q/ha nettó átlagot adott. Értelem szerűen az idén is azt vetek, már meg is van a vetőmag.
Válasz k-roy90 #1215. hozzászólásáraLukullus volt több éven keresztül, még tavaly gyenge termést produkált. Váltotam más fajtára, de talán viszatérek a Lukullusra.
MV nárot akartam volna idén próbálni, de amiért nekem kínálták biztosan nem veszem meg. Inkáb választok valami mást.
Válasz Mf-es? #1212. hozzászólására1 Cellul azèrt többre kèpes.Gènius, Mulán kategória, ès ha nem ázik agyon betakarításkor 1 jó malmi is lehet, ami most 58000huf/T. A Barok nekem sokkal többet tudott, de nagyon rosszul reagál 1 szárazabb időre,föleg kalászoláskor, kèpes rövid időn belül felsűlni az egèsz kalász.
Válasz borda77 (Joe) #1198. hozzászólásáraMelyik hibrid volt ?? Engem is ráakarnak beszélni hogy próbáljam ki.Szerinted akkor ne kísérletezgessek vele ?? Ja meg a fajtából is csak a következő évi vetőmagot szoktam bentit venni,így elég nagy lenne az árkülönbség már induláskor is köztük.
Válasz csoppika #1197. hozzászólásáraBács-Kiskun megye,nálunk ch Combin 2. fokon 230 kg/ha vetésnormával vetéskor 2 q/ha 8-24-24 műtrágya, alá Áprilisban 3 q/ha ammónium nitráttal átlag 33 q/ha-t 12-es fehérje és 28-as sikért tudott egy 5 ha-s területen. Igaz bokrosodni tavasszal nem nagyon akart, de felénk a hibridek és a jó nevű fajták is rosszul teljesítettek.Volt olyan kenyérgabona ami még a takarmány minőséget se érte el.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék kinek melyen tapasztalata van ezekkel a fajtákkal? Melyiket érdemes választani és miért? A terület ahova vetném 15-18Ak közép kötött, néhány homokosabb dombos részel tarkítva.
KWS Meridian vagy a Su ELLEN (Saaten union) ?
Válasz blink #1190. hozzászólásáraÉrtem. Jó lenne kicsit vetésforgót alkalmazni mert itt művelek kb 1 ha kertet, amikben úgy 15éve csak kukorica volt, éz szudános mint a rosseb.
Hogy lehetne hatékonyan kiölni?
1788 hozzászólás
LENOX búzával van valakinek tapasztalata?? Köszi.
Üdv.
Esetleg valakinek a Jászságban van eladó árpája ?
Válasz lord.west #1234. hozzászólásáraÉn is így vagyok ezzel, inkább egy picit korábban(esőt megvárva :D ), mint későn. Akkor már nem úgy bokrosodik.
"Modern" búza vetőmagot merre lehet venni?
Válasz k-roy90 #1233. hozzászólásáraÉn szept.végén elvetem,és ez korai vetés mostanában bejön,mert volt mikor novemberben lehet újra vetni...(Az időjárás nagy úr)Alföldön sík 38-47 Ak földön 180-230-ig.Korai vetésnél 180-200kg/ha majd egyre többel,mert kevésbé bokrosodhat.
60q/ha alatt még nem voltam vele.Idén az alig tápanyagolt kései vetésű is 60 lett( a magtárban nettó súly).Az ami full el volt látva az is 60 lett,de úgy hogy a vihar lehengerelte és a jég aratás előtt pár nappal még azt is szétverte...A kombájn úgy vakarta fel a földről amit tudott :( .80q felett lett volna normál esetben.
Válasz lord.west #1232. hozzászólásáraMennyivel szoktad vetni ill. mennyi volt eddig durván az átlagtermés? :D Nekünk most lesz először.
Válasz k-roy90 #1226. hozzászólására3.éve van és most is azt vetek!Évek óta figyelem,hogy mi mit tud,van amit ki is próbálunk,de ennél jobbat nem tudok.Ez sem csodafajta,de amit vár az ember tőle azt hozza...:)
Balatonról valaki írna
?
Válasz Agromanó #1227. hozzászólásáraVolt, sütöipari értékektől nem estem hanyatt!
Most nem lesz!
Válasz k-roy90 #1226. hozzászólásáraszia én idén nagyon meg voltam vele elégedve
az elődje is is jó volt(laverda)
Sziasztok,
Én búzából Emilio-t árpából pedig az Azrah-ot próbálom valakinek van e esetleg tapasztalata ezekkel a fajtákkal?
Válasz Agromanó #1224. hozzászólásáraSenki más? ménrót fajtát senki nem vetett még?
Valakinek van tapasztalata az ANTONELLA oszi arparol?
Válasz Agromanó #1224. hozzászólására1x volt falado
Talan 20-25mazsa volt
Genius meg 50-55volt homokba mind ketto
Falado kicsit kesobb vvolt vetve de a meleget bem birta pici fos kalaszok voltak itt nem jott be
Üdv kollégák!
Kinek mi a véleménye az alábbi őszi búza fajtákról?
falado, illico, csillag, békés, ménrót.
(leginkább a ménrót érdekelne)
Milyen őszi búzát érdemes vetni 12ak földbe már ideje lenne vetésforgózni. Hány mázsát vessünk, hogy jól csokrosodjon ne jojjön fel a gaz benne?
Balatont vétett már valaki?
Az nem rossz átlagtermés. Én is hajdúsági vagyok.
Válasz lemken #1219. hozzászólásáraA hajdúsági löszháton. És persze nem csak nekem, minden környékbeli általam ismert gazdatársnak, aki azt vetett....
Válasz TYLLA46 #1218. hozzászólásáraHol termett ilyen sokat?
Válasz k-roy90 #1215. hozzászólásáraÜdv! A Nádor -ról tudok tapasztalatok alapján nyilatkozni,az utóbbi 3 év átlagában 82q/ha nettó átlagot adott. Értelem szerűen az idén is azt vetek, már meg is van a vetőmag.
Válasz Sk Laci #1216. hozzászólásáraMV Nádort - helyesen írva
Válasz k-roy90 #1215. hozzászólásáraLukullus volt több éven keresztül, még tavaly gyenge termést produkált. Váltotam más fajtára, de talán viszatérek a Lukullusra.
MV nárot akartam volna idén próbálni, de amiért nekem kínálták biztosan nem veszem meg. Inkáb választok valami mást.
Üdv!
Van valakinek tapasztalat ezekhez a fajtákhoz?
Lukullus
Cellule
Kws Farinelli
MV Nádor
Előre is köszönöm! ;)
Válasz Mf-es? #1212. hozzászólására1 Cellul azèrt többre kèpes.Gènius, Mulán kategória, ès ha nem ázik agyon betakarításkor 1 jó malmi is lehet, ami most 58000huf/T. A Barok nekem sokkal többet tudott, de nagyon rosszul reagál 1 szárazabb időre,föleg kalászoláskor, kèpes rövid időn belül felsűlni az egèsz kalász.
Válasz borda77 (Joe) #1198. hozzászólásáraMelyik hibrid volt ?? Engem is ráakarnak beszélni hogy próbáljam ki.Szerinted akkor ne kísérletezgessek vele ?? Ja meg a fajtából is csak a következő évi vetőmagot szoktam bentit venni,így elég nagy lenne az árkülönbség már induláskor is köztük.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1211. hozzászólásáraMik voltak még mellette,vagy előző évekbe?
Genius,cellule,solehio,EXOTIC ezektől jobb lehet?
Válasz Mf-es? #1210. hozzászólásáraNekem volt, 7.2t/heki lett, jól bokrosodik, igaz csak Takarmány lett.
Vélemény?
Válasz ..MZ/X.. #1200. hozzászólásáraGk impala. Mondjuk nem búza, hanem őszi zab, de direkt erre ajánlják.
Válasz csoppika #1197. hozzászólásáraBács-Kiskun megye,nálunk ch Combin 2. fokon 230 kg/ha vetésnormával vetéskor 2 q/ha 8-24-24 műtrágya, alá Áprilisban 3 q/ha ammónium nitráttal átlag 33 q/ha-t 12-es fehérje és 28-as sikért tudott egy 5 ha-s területen. Igaz bokrosodni tavasszal nem nagyon akart, de felénk a hibridek és a jó nevű fajták is rosszul teljesítettek.Volt olyan kenyérgabona ami még a takarmány minőséget se érte el.
Sziasztok!
Mv fajtánáknál mikortól lehet leadni az őszi búza rendelést?
1-2 próba big-baget is ki tudnának hozni házhoz?
Válasz pamko #1205. hozzászólásáraMost kaptam arat Altigora, 118.4/kg
Tud annyival tobbet,mint a 97 ft-os Mv Nádor?
Ha már búza vetőmag,a tavasszal favorizalt Altigo ,kinek hogy vált be?
Mv Nádor meg az Altigo között vacilalok elso korben...aztan meglatjuk mi lesz
Válasz Nskype #1203. hozzászólásáraMind a kettő jó fajta, nálunk tudták optimális időben a 8t/ha termést is.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék kinek melyen tapasztalata van ezekkel a fajtákkal? Melyiket érdemes választani és miért? A terület ahova vetném 15-18Ak közép kötött, néhány homokosabb dombos részel tarkítva.
KWS Meridian vagy a Su ELLEN (Saaten union) ?
Válasz colizoli #1201. hozzászólásáraOlyan is lesz. Kísérletezünk kicsit. Nany borsóval árpa, búza, rozs és triti.
Válasz ..MZ/X.. #1200. hozzászólásáraAkkor inkább rozs vagy tritikálé
Nagy szárú fajtát tudtok mondani?
A lényeg az lenne, hogy minél nagyobb szára legyen, mert borsós vegyes vetésbe menne szenázsnak.
Egy MV nemere vagy GK berény esetleg, hogy ne menjünk messze?
Aratjuk a hibridbuzát... hify csalódas szinte semmivel nem jobb mint az ingenio csak a minősege szarabb....
Altigo, sy moisson, "modern", ch combin fajták kinél milyen paramétereket tudtak?
Na szépen ez a tábla a dombja miatt vissza is csúszott az 5 körülre...
Solehio búza van valakinek?Vélemény?Geniustól jobb?
Válasz Domi.106 #1193. hozzászólásáraKisalföldi zrt. Vagy menj fel a tradisco oldalára és ott láthatod melyik mrgyében kik az előállitók.
Hello

Exotic őszi búzáról mi a véleményetek,honnan lehetne beszerezni fémzáras vetőmagot???idejében keresgélek
Válasz Güzü #1191. hozzászólásáraOda egy pár évre el lett vetve a gyommag... gondolom szántva volt orrba-szájba.
Naprával kéne kezdeni szerintem.
Válasz blink #1190. hozzászólásáraÉrtem. Jó lenne kicsit vetésforgót alkalmazni mert itt művelek kb 1 ha kertet, amikben úgy 15éve csak kukorica volt, éz szudános mint a rosseb.
Hogy lehetne hatékonyan kiölni?
Válasz Güzü #1188. hozzászólásáraA szudánira jó, az árpa NEM bírja.
Puma Extra, Axial One
Válasz Güzü #1188. hozzászólásáraAz árpát is nagyon jól viszi...szerintem...