Békésbe is ezek az árak.Sőtt,még ennyi se.4100-4550-ig,150 ft-os minőségi lépcsővel.De van egy cég,aki 4000-ért veszi,minősítés nincs.És ennyiért is kapott komoly mennyiséget.Itt már a paraszt fejébe sincs rend.Nem azt nézi mennyiért adja,a megszokott helyre,ez a lényeg.
búza árak?
Tolnában hírből se ismerik a 5x.000 Ft/t nettó malmi-javító vételi árakat.
Tak 40-42.000 Ft
EUR 43.000 Ft
malmi 45-46.000 Ft
javító 46-47.000 Ft
nettó
Cargill, Trigo, Isterra kapcs cége
Jaja neki kell, idejöttek a kis hat hekiért, erre több mint kettőt itt kellett hagyni, a rohadt eső miatt! Valami 3,5 mázsára jött ki nekik a jégvert repcéjük hektáronként, az kellemetlen basszus Búzára jó ár köszi, de nekünk csak csekély mennyiség van, majd sodródunk azzal akihez vittük, ez van
Hát kb két hete 103-ra lehetett szerződni, aztán 101 ( nettó) de akkor még nem aratták a miénket, most kezdtek bele de most nemtudok árakat, 100 körül odaadnánk szívesen, de majd meglátjuk még mi lesz. Egyik nagygazdának kell mert kiverte a jég a sajátját, de szerződött, majd kiderül úgyis leírom csak lenne már eladva
MF. Jo lesz ha utánajársz dolgokna mert ez nem mese inkább kérd el a telefon számot, ne lefelé harcoljon az áral hanem felfelé!!! És ez idén kaptam múlt héten!
MF. Jo lesz ha utánajársz dolgokna mert ez nem mese inkább kérd el a telefon számot, ne lefelé harcoljon az áral hanem felfelé!!! És ez idén kaptam múlt héten!
Ennyiért én is eladnám, van takarmány és étkezés is is!
Elérhetőséget ha tudnál adni vagy bárki más aki kb. Ilyen áron tudna vevőt azt nagyon megköszönném ha akár privátba elküldené.
Az jó! Repcére is tudsz ilyen jó árat mondani? A búza nekünk is jó mindőségű lesz elvileg, de az eladás még odébb van, úgyis az a nagygazda határozza meg akihez vittük, illetve hogy az övé is milyen minőségű lesz, de francia fajták vannak általába azoknál legalább a minőség jó szokott lenni itt......
Sajnos azt nem írtam le pontosan, hogy melyik pénteken, szombaton lehet megkezdeni az aratást, de az már biztos, hogy nem ezen a héten... Végül tegnap 66mm esett le. Egyik szemem sír a másik nevet! Gabonák üszkösödnek a sok esőtől, a kukorica meg napra virul, nagyon kellett már nekik ez az áztató eső!
Igazad van, mert pl nekem azért ázik a legjobb táblám, mert leszart a kombájnos:(( Nyilván sajátja fontosabb volt! :DD
Van nekem is egyébként de kis MF 187. tavaly cseréltem rajta szíjakat, vízpumpát. idén vágtunk kb 2ha árpát és most üzemanyag pumpa meg generátor is beadta kulcsot:( 4 hét mire usa bol megjön hozzá cuccos.
Nagy bölcsességet fogok mondani, de időjárás függő, hogy mikor lehet/lehetne aratni leghamarabb!
Viccet félre téve, szerintem ezzel az össz 15mm körüli csapadékkal, és ha jó idő következik, akkor pénteken, de szombaton már vígan lehet aratni, HA.....Isten is úgy akarja!
Értem én,de valahol a Te elveid egy részét mégsem értem,miszerint a termelőt szive joga átverni úgy ahogy az érdekei kívánják... legfeljebb majd nem megy oda legközelebb...
Mint az inga óra!
Amúgy ma is csak 3mm volt. Szóval elég ebből a "sok" esőből, mert már feketednek a kalászok. Remélem minél előbb le tudom arattatni a gabonát!
vagy nem érted amit írtam, vagy simán oktalan vagy. Gondolkodj egy kicsit: te veszel valamit te döntöd el, hogy milyen paramétereit nézed, vagy az eladó? Mondjuk ha veszel egy kocsit az eladó tesz rá 4 új gumit, és azt mondja, hogy ez egy teljesen új autó, csak nézd meg a gumikat rajta! Mit szólnál hozzá?
Senkit nem kényszerítenek, hogy egy adott helyre adja el a terményét. Ugyanígy senkit nem kényszeríthetnek, hogy márpedig mindenképp megvegyen egy neki felajánlott tételt. Te odaviszed a terményt, vesztek együtt mintát, a vevő (!) kiértékeli, és azt mondja, hogy neki X összeget ér. Te mint eladó eldöntöd, hogy neked az jó-e vagy sem. Esetleg alkudsz egy kicsit, ha tudsz. Ha nem tudtok megállapodni akkor elviszed onnan. Pont.
Ez semmiben nem más ügy, mint amikor te veszel mondjuk krumplit egy piacon. Megnézed, neked tetszik, megveszed, hazaviszed megeszed. Attól, hogy azt írják ki hogy "Salátakrumpli" ha hazavitted azt csinálsz vele amit akarsz. De amikor veszed nem mondod az eladónak, hogy chipskrumpli árban adja, mert neked sütni kell!
Visszatérve az elejére nem szeretném, ha az állam beleugatna ebbe a dologba (is), a piacnak magának kell kilökni magukból azokat a kereskedőket akik inkorrektek! Ha nem visz oda senki semmit majd tönkre mennek vagy üzletpolitikát változtatnak. Ha mindenki birka módra hagyja magát átverni, és csak mindenhol puffog akkor a pofátlan kereskedők gazdagodnak...
Nem akarok senkit megbántani,de van aki elintézi azzal,hogy: ", Ha te veszel valamit, had értékeld már úgy, ahogy te szeretnéd, legyen erre bármilyen célod." ...no komment.
Veszek én aranyat,majd aztmondom,a hiszékeny eladónak, aki megbízik bennem,hogy sárgaréz s annyit is fizetek neki érte....
Történet Halasi Malom: Tegnap este bevizsgálta a búzát,MV Csárdás:sikér 26,3 nedv.11,6 fehérje11,8 műszak vége miatt nem lehetett leönteni, maradt a pótkocsin! Ma reggel újra vizsgálta sikér22, nedv11,3 fehérje11,2, természetesen hogy így csak 4000ft+ komp. tud érte adni!!!! Kérdés mi történt az éjszaka a búzával hogy romlott? Hozzá teszem hogy a szomszédom is így járt,hiszen egyszerre vágtuk mind a ketten
12853 hozzászólás
Hali!

Borsodban tud valaki pontos árat mondani?
Válasz #4150. hozzászólásra
Én is 45-ért szálltam ki, sajnos muszáj volt... (PésP)
Válasz #4150. hozzászólásra
Itt már a paraszt fejébe sincs rend.Nem azt nézi mennyiért adja,a megszokott helyre,ez a lényeg.
Békésbe is ezek az árak.Sőtt,még ennyi se.4100-4550-ig,150 ft-os minőségi lépcsővel.De van egy cég,aki 4000-ért veszi,minősítés nincs.És ennyiért is kapott komoly mennyiséget.
búza árak?
Tolnában hírből se ismerik a 5x.000 Ft/t nettó malmi-javító vételi árakat.
Tak 40-42.000 Ft
EUR 43.000 Ft
malmi 45-46.000 Ft
javító 46-47.000 Ft
nettó
Cargill, Trigo, Isterra kapcs cége
Válasz #4147. hozzászólásra
Búzára jó ár köszi, de nekünk csak csekély mennyiség van, majd sodródunk azzal akihez vittük, ez van 
Jaja neki kell, idejöttek a kis hat hekiért, erre több mint kettőt itt kellett hagyni, a rohadt eső miatt! Valami 3,5 mázsára jött ki nekik a jégvert repcéjük hektáronként, az kellemetlen basszus
Válasz #4135. hozzászólásra
Ha gondolod segíthetek
Válasz #4136. hozzászólásra
Repcét a Robi keres,de tudhatod,a Malmira most 52,5 ajánlat jött,ha bárkit érdekel ott a telóm
Válasz #4140. hozzászólásra

Hát kb két hete 103-ra lehetett szerződni, aztán 101 ( nettó) de akkor még nem aratták a miénket, most kezdtek bele de most nemtudok árakat, 100 körül odaadnánk szívesen, de majd meglátjuk még mi lesz. Egyik nagygazdának kell mert kiverte a jég a sajátját, de szerződött, majd kiderül úgyis leírom csak lenne már eladva

Válasz #4142. hozzászólásra
Csütörtökön 1 nagy cég vezetőjénél voltam, csörgött a teló 52 kínáltak be neki ott a fülem hallatára.
Válasz #4129. hozzászólásra
Mese.És melyik évben kaptad?
Bocsi hogy csak most írok ha gondolod meg adom privátba elérhetőséget nettó az ár nincs malmi búza és ezért van ez a helyzet!!!
Válasz #4136. hozzászólásra

repcét mennyiért adnád el bruttóba?
Válasz #4133. hozzászólásra
Ennyiért én is eladnám, van takarmány és étkezés is is!
Elérhetőséget ha tudnál adni vagy bárki más aki kb. Ilyen áron tudna vevőt azt nagyon megköszönném ha akár privátba elküldené.
Délután volt 1 zivatar, aztán csendes eső, holnap és utána ugyanezt mondja aratás kilőve 1 darabig
Az nem rossz ár! Sajnos nekünk még hátra van az aratás!
A búza nekünk is jó mindőségű lesz elvileg, de az eladás még odébb van, úgyis az a nagygazda határozza meg akihez vittük, illetve hogy az övé is milyen minőségű lesz, de francia fajták vannak általába azoknál legalább a minőség jó szokott lenni itt......
Az jó! Repcére is tudsz ilyen jó árat mondani?

Jó helyen laksz nálad a napi ár mindig több egy ezressel mint máshol.
Ja és minden növénynél így van.

Te veszed annyiért
Válasz #4132. hozzászólásra
52-ért ment a jó nettóban,45 a tak
Válasz #4131. hozzászólásra

Szerintem bruttó.
Válasz #4129. hozzászólásra
Netto?
Merre kaptad ezt az árat?
Válasz #4126. hozzászólásra
Igen
Pénteken ajánlatot kaptam 5200ft malmi minősítésre! Megy
ez fejeb!
Válasz #4125. hozzászólásra

Akkor felétek jobb a helyzet 4300ft nettó takarmányért az már aránylag korrekt ár

kűldjel 2 kamiont 32 siker
Nettó????
Válasz #4124. hozzászólásra

Zala megye: Takarmány 4300 Ft az étkezésire mondtak 5300-at
Búza ára hogy alakul felétek?
Felénk 4000-4200ft nettó(tak) 
borsodi é-szA
BOLCSI ÁRAK?
Válasz #4117. hozzászólásra
Végül tegnap 66mm esett le. Egyik szemem sír a másik nevet! Gabonák üszkösödnek a sok esőtől, a kukorica meg napra virul, nagyon kellett már nekik ez az áztató eső! 
Sajnos azt nem írtam le pontosan, hogy melyik pénteken, szombaton lehet megkezdeni az aratást, de az már biztos, hogy nem ezen a héten...
Tritikálét 3500-4000 között tudok, ez nem lesz már olcsóbb. Disznóknak kéne 1 pótos.
Válasz #4105. hozzászólásra
Tipikus....:( ezért nem vetek búzát soha....
Válasz #4118. hozzászólásra
Igazad van, mert pl nekem azért ázik a legjobb táblám, mert leszart a kombájnos:(( Nyilván sajátja fontosabb volt! :DD
Van nekem is egyébként de kis MF 187. tavaly cseréltem rajta szíjakat, vízpumpát. idén vágtunk kb 2ha árpát és most üzemanyag pumpa meg generátor is beadta kulcsot:( 4 hét mire usa bol megjön hozzá cuccos.
Válasz #4116. hozzászólásra
Meg ha oda ér a kombájn.
Válasz #4116. hozzászólásra
Isten beszéljen belőled, pont a legszebb táblám ázik:(((
Válasz #4115. hozzászólásra

Nagy bölcsességet fogok mondani, de időjárás függő, hogy mikor lehet/lehetne aratni leghamarabb!
Viccet félre téve, szerintem ezzel az össz 15mm körüli csapadékkal, és ha jó idő következik, akkor pénteken, de szombaton már vígan lehet aratni, HA.....Isten is úgy akarja!
Válasz #4112 hozzászól
Mert mit gondolsz mikor lehet aratni?
Válasz #4109. hozzászólásra
Jászberényben az egyik felvásárló.
Válasz #4110. hozzászólásra
Értem én,de valahol a Te elveid egy részét mégsem értem,miszerint a termelőt szive joga átverni úgy ahogy az érdekei kívánják... legfeljebb majd nem megy oda legközelebb...
Válasz #4104. hozzászólásra

Mint az inga óra!
Amúgy ma is csak 3mm volt. Szóval elég ebből a "sok" esőből, mert már feketednek a kalászok. Remélem minél előbb le tudom arattatni a gabonát!

Ez elég érdekes
Válasz #4108. hozzászólásra
vagy nem érted amit írtam, vagy simán oktalan vagy. Gondolkodj egy kicsit: te veszel valamit te döntöd el, hogy milyen paramétereit nézed, vagy az eladó? Mondjuk ha veszel egy kocsit az eladó tesz rá 4 új gumit, és azt mondja, hogy ez egy teljesen új autó, csak nézd meg a gumikat rajta! Mit szólnál hozzá?
Senkit nem kényszerítenek, hogy egy adott helyre adja el a terményét. Ugyanígy senkit nem kényszeríthetnek, hogy márpedig mindenképp megvegyen egy neki felajánlott tételt. Te odaviszed a terményt, vesztek együtt mintát, a vevő (!) kiértékeli, és azt mondja, hogy neki X összeget ér. Te mint eladó eldöntöd, hogy neked az jó-e vagy sem. Esetleg alkudsz egy kicsit, ha tudsz. Ha nem tudtok megállapodni akkor elviszed onnan. Pont.
Ez semmiben nem más ügy, mint amikor te veszel mondjuk krumplit egy piacon. Megnézed, neked tetszik, megveszed, hazaviszed megeszed. Attól, hogy azt írják ki hogy "Salátakrumpli" ha hazavitted azt csinálsz vele amit akarsz. De amikor veszed nem mondod az eladónak, hogy chipskrumpli árban adja, mert neked sütni kell!
Visszatérve az elejére nem szeretném, ha az állam beleugatna ebbe a dologba (is), a piacnak magának kell kilökni magukból azokat a kereskedőket akik inkorrektek! Ha nem visz oda senki semmit majd tönkre mennek vagy üzletpolitikát változtatnak. Ha mindenki birka módra hagyja magát átverni, és csak mindenhol puffog akkor a pofátlan kereskedők gazdagodnak...
Válasz #4098. hozzászólásra
Nekem van Malmim!
Hol adnak ennyit érte?

Nem akarok senkit megbántani,de van aki elintézi azzal,hogy: ", Ha te veszel valamit, had értékeld már úgy, ahogy te szeretnéd, legyen erre bármilyen célod." ...no komment.
Veszek én aranyat,majd aztmondom,a hiszékeny eladónak, aki megbízik bennem,hogy sárgaréz s annyit is fizetek neki érte....
Másik "nem kell oda vinni a buzát"...

#4092 hsz.

Egyszerű a dolog, reggelre eltekerték a műszert!!
Történet Halasi Malom: Tegnap este bevizsgálta a búzát,MV Csárdás:sikér 26,3 nedv.11,6 fehérje11,8 műszak vége miatt nem lehetett leönteni, maradt a pótkocsin! Ma reggel újra vizsgálta sikér22, nedv11,3 fehérje11,2, természetesen hogy így csak 4000ft+ komp. tud érte adni!!!! Kérdés mi történt az éjszaka a búzával hogy romlott? Hozzá teszem hogy a szomszédom is így járt,hiszen egyszerre vágtuk mind a ketten
Válasz #4102. hozzászólásra

Legközelebb meg nálatok lesz több akkor meg költözöl vissza.