légyszi súgd már meg nekem hol adnak 300 eurot a durumért nekem is van itt pár vagonra való, ennek még a közlébe seajánlottak érte. Ennyiért vihetik holnap reggel is
Talán a nagy számok hallatán-láttán a búza ára még esni fog? Durum búzából, aminek az árát fix 300 euróra árazták be "brutális" üzemi(180 ha) eredmény született.
Amúgy egy másik témában olvastam, az a bacis dolog a 100%-ból mennyire értékelnéd, mert én próbálgattam kissebb nagyobb sikerrel de sok minden befolyásolhatja véleményem szerin.(Évjárat, talaj meg hasonlóak) Volt pozitív és negatív tapasztalatom. Én csak próbálgatom tiszteletből egyenlőre és minden változásra eredményre figyelek az ellen kontrolokból. Amúgy a cerriernek most nagy gondot okoz az iszonyatos szármaradvány nálam. De orvosoljuk.
Jó kis odafigyeléssel gondoskodással fajtaválasztással simán! Itt volttak szerencsésebbek 38-40% sikért produkáltak. Természetesen csak intenzív gazdálodással.
Elegem van az összes köcsögből aki viszi le az árakat.A tőzsden a repce megint esett 3000 forintot.Nem akarják azt,hogy egyszer minden téren jó évünk lenne.Nekünk 65 mázsa lett a búza átlag
Vili van valami infód a gabona árakról? Az enyémet holnap vizsgálják be kb az 5. kereskedő. Van Brutus,Lupus,Dunai és hybrid Hysun kb összesen 300 tonna az eddigi "eredmények" 30-38% sikér,14-17,3% fehérje, 290-370 esésszám
Na ez kurva jó megint, mindenki kapja a sok esőt mi meg csak várjuk,csak várjuk és várjuk,na de ma éjjel biztos megázunk pedig kellene még 2 nap az aratáshoz
Nálunk (Észak baranya)sajnos aszály tombol ezen a héten esett10 mm de ötszörre ami arra volt jó hogy ne tudjunk aratni de akukinak igazán nem sokat használt
12532 hozzászólás
Válasz #379. hozzászólásra
Te "alsószállási" felétek milyenek az eredmények, árak?
Válasz #380. hozzászólásra
Szakmári Gabona Kft stb. szerintem a többit ne itt. Tudakozó vagy tel.könyv esetleg a helyi polg. hivatal bővebben
Válasz #378. hozzászólásra
valami cégnevet vagy telefont nem tudsz, megérne egy hívást?
Válasz #378. hozzászólásra
Gondoltam ,hogy valami fölsöszállásival van dolgom!
Válasz #377. hozzászólásra
A vezető agronómussal beszéltem és ennyivel fizették ki a termelőt ha minden megfelelt Pl:üvegesség
Válasz #376. hozzászólásra
Ja , ha úgy kezded, hogy állítólag az más, azt hittem valami komoly lehetőség
Válasz #375. hozzászólásra
Állítólag Szakmár saját tároló,szárító,malom jó piac stb
Válasz #371. hozzászólásra
légyszi súgd már meg nekem hol adnak 300 eurot a durumért nekem is van itt pár vagonra való, ennek még a közlébe seajánlottak érte. Ennyiért vihetik holnap reggel is
Válasz #372. hozzászólásra
bocs javítok:mondták
Válasz #372. hozzászólásra
ezt mándák mások is.
Válasz #370. hozzászólásra
Nyugodtan próbálkozz,egyszer biztosan bejön!
Válasz #369. hozzászólásra
Talán a nagy számok hallatán-láttán a búza ára még esni fog? Durum búzából, aminek az árát fix 300 euróra árazták be "brutális" üzemi(180 ha) eredmény született.
Válasz #367. hozzászólásra
Amúgy egy másik témában olvastam, az a bacis dolog a 100%-ból mennyire értékelnéd, mert én próbálgattam kissebb nagyobb sikerrel de sok minden befolyásolhatja véleményem szerin.(Évjárat, talaj meg hasonlóak) Volt pozitív és negatív tapasztalatom. Én csak próbálgatom tiszteletből egyenlőre és minden változásra eredményre figyelek az ellen kontrolokból. Amúgy a cerriernek most nagy gondot okoz az iszonyatos szármaradvány nálam. De orvosoljuk.
Válasz #368. hozzászólásra
Miért dobálózol nagy számokkal inkább maradj csendben!
Válasz #367. hozzászólásra
Figyelj te kalocsa környéki - dusnoki - erre bejött!
Válasz #363. hozzászólásra
Ide figyelj kalocsai!
Ne beszélj 40-s sikérről mert az nem igaz,ott van 40-s sikér ahol az átlagtermés 45q/ha én ismerem a kalocsai viszonyokat!
Válasz #365. hozzászólásra
Az eső az olyan búza betakarításkor mind a kártyában a piros hetes: mindent vissz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #363. hozzászólásra
Hogy lehet gondoskodni róla, hogy ne lúgozza ki az eső?
Válasz #362. hozzászólásra
felénk hiszed (hiszitek) vagy nem a 65-95q/ha volt a malmi búza, az árpa erős 80q/ha, repce 25-45q/ha
Válasz #361. hozzászólásra
Jó kis odafigyeléssel gondoskodással fajtaválasztással simán! Itt volttak szerencsésebbek 38-40% sikért produkáltak. Természetesen csak intenzív gazdálodással.
Elegem van az összes köcsögből aki viszi le az árakat.A tőzsden a repce megint esett 3000 forintot.Nem akarják azt,hogy egyszer minden téren jó évünk lenne.Nekünk 65 mázsa lett a búza átlag
Válasz #360. hozzászólásra
Nem tom, de én mióta "parasztkodom" nem láttam 30 feletti sikért.
Válasz #357. hozzászólásra
információim szerint járva az országot és barátaimmal tartva a kapcsolatokat ilyenkor betakarításkor rengeteg tak. búza van csak nincs ami megegye !
Válasz #336. hozzászólásra
Vili van valami infód a gabona árakról? Az enyémet holnap vizsgálják be kb az 5. kereskedő. Van Brutus,Lupus,Dunai és hybrid Hysun kb összesen 300 tonna az eddigi "eredmények" 30-38% sikér,14-17,3% fehérje, 290-370 esésszám
Válasz #357. hozzászólásra
Itt csak tak. búza volt.
Válasz #355. hozzászólásra
A takarmány búzának jóára lessz az idén mert kevés van belőle ne pazaroljátok el 35-36000ért most mert megbánjátok:-))))))))))))
Válasz #342. hozzászólásra
Laci helyileg a 100 q-s kukorica merre található az országban? Nálunk (Kalocsa) van kb. 2-2,5 m szár 2 cső/tő és a becsült termés kb.60-80 q/ha
Válasz #339. hozzászólásra
FAN! Helyileg az az itt merre van pontosan?
Nálunk (Kalocsa) az étkezési búza 34-35000/tonna,a javító 36-40000/tonna, az árpa állítólag 26000/tonna
Válasz #353. hozzászólásra
Akkor az nem az szerintem amiről én beszélek a vasut mellet van.
Válasz #352. hozzászólásra
Én a Nagyhajmási domboldalra(10ha) gondoltam ami szerintem pár aranykoronás lehet
Válasz #350. hozzászólásra
Az a föld papiron k*rva jó de a talajvizzel vannak ott bajok, 25 mázsa kicsit karcsúnak tűnik elsőre de nem ismerem a helyi átlagokat arrafelé.
Válasz #349. hozzászólásra
De pl Szentlőrinc környéke még ennyit sem kapott mint Selye vagy Vajszló.
Válasz #349. hozzászólásra
A K Ferinek vágjuk ma levágtuk a mamád földjét volt rajta vagy 25 mázsa triti /ha
Válasz #348. hozzászólásra
Na ez kurva jó megint, mindenki kapja a sok esőt mi meg csak várjuk,csak várjuk és várjuk,na de ma éjjel biztos megázunk pedig kellene még 2 nap az aratáshoz
Válasz #347. hozzászólásra
Délbaranya is hasonló cipőben evez.
Válasz #345. hozzászólásra
Nálunk (Észak baranya)sajnos aszály tombol ezen a héten esett10 mm de ötszörre ami arra volt jó hogy ne tudjunk aratni de akukinak igazán nem sokat használt
Válasz #344. hozzászólásra
Nálunk a napokban volt 50mm csapadék.+ ami most kezdi
Válasz #343. hozzászólásra
Nálatok nem esett elég eső? Itt még a homokon is jó a kukorica,a napraforgó meg a fejek súlyától fog kidőlni,ha a gomba nem viszi el előbb.
Jó neked felénk az utóbbi 2 hétben alig pár mili esett.
Nálunk ahoz még jol meg kellene áznia a kukinak de amugy jok a kilátások
Válasz #341. hozzászólásra
A kilátások a tak búzára nem valami jók.Elnézve a kukoricákat az lazán 100q fölött lesz.
Válasz #340. hozzászólásra
Most már minőség nem várható ,a learatott minőségit keresik,a takarmányt meg lassan át se veszik
Válasz #339. hozzászólásra
Na alakul ez,csak így tovább!
Válasz #338. hozzászólásra
Itt már 45000-öt igértek
Ki mit tud,mik az árak?
A hungaromill /Komárom/ 41000-ad a malmi1-esért. Várok,felfele kell mennie.
Válasz #336. hozzászólásra
az nagyon jó ár
ezt ki fizeti ki?
200 EURO ALATT NEHOGY ODA ADJÁTOK MINDEGY BÚZA VAGY T. ÁRPA......
Válasz #334. hozzászólásra
Hallani lehet mindent. Majd ami bevirít a számlán az lesz a valóság! Ettől többet is hallottam.
Válasz #333. hozzászólásra
4500-hallottam a sörárpára
Tavaszi árpának mi az ára???