Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Jégkármérséklő rendszer új
- Aszály új
- Agrárkamara új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Repcevetés aug. 25-től új
- Kukorica terményárak új
Cikkajánló

Eltűnt a búza negyede Magyarországon: megszólalt az agrártárca
A rendkívüli szárazság miatt az elmúlt évek átlagához képest mintegy 25...

105 hozzászólás
Válasz Long #54. hozzászólásáraAkkor valószínűleg nincs rajta automata kötözés. Javaslom hogy a nyomást figyeld, ha jó a bálakeménység, akkor mindig ugyanolyan nyomásmérő állásnál indítsd a kötözést. (A kinyílás természetes velejárója). Ha "túleteted", és nagyon kinyílik, akkor felszedés után a két megnyílt henger között vissza lerakja az anyagot.
Válasz atisgyulai #52. hozzászólásáraHát ez érdekes, ugyanis nekem nincs nyomókapcsoló, vagyis én nem láttam.
A bálát én kötöm meg manuálisan a traktorból, egy kis kapcsoló segitségével, amikor csak akarom.
Lehetséges, hogy tul sokat várok a bála megkötésével?
Sziasztok! CLAAS ROLLANT 46-66 Gépkönyvet keresek megvételre!!
Tudtok segíteni?? Előreis köszönöm !!
Válasz Long #49. hozzászólásáraÜdv!

Ezt a tipust konkrétan nem ismerem, de a többi rollant így működik helyesen, ahogyan írtad. Megtelik a kamra, és a bála a nyomás ellenében megnyitja. Ekkor az ajtónál egy nyomókapcsolót zár, amely elindítja a kötözést. Ha megkötött és kigurítottad, visszazárod az ajtót, a kapcsolót benyomja, (érintkező nyit) és készenáll újra a bálázásra.
Ez a bálakészítés folyamata.
Válasz Long #49. hozzászólásáraszia az enyém 46-os de nekem a csatlakozoknál folyik az olaj gondolom azért nyilt meg a kamra ,nekem se mutattot az óra semmit .a kart előre nyomtam mikor láttam hogy kezd nyilni a kamra ,na akkor az órába felugrot a nyomás.úgy csináltam meg a területet .
Válasz aki94 #46. hozzászólására
Claas Rollant 62
Ennyi van.
Nemrég vásároltam egy Class Rollant 44s madzagos körbálázót viszonylag jó állapotban. Mondanom sem kell még csak most tanulóm a gépet, könyvem nincs hozzá.
Olyan gondom van, hogy mikor már majdnem kész van a bála és meg kellene kötni, az óra sárgából menne át pirosba, megnyillik a kamra. Olaj nem szivárog a munkahengereknél.
Mit tanácsoltok mi lehet a gond? Munkahenger karmantyú? Kamranyomás tartó szelep?
Amikor becsukom az óra felugrik majdnem sárgába majd visszaesik zöld közepébe.
Válasz Klotyómanó #47. hozzászólásáraUdv,
Mi altalaban az Axialnal vasaroltunk hozza mindent(kiveve lanckerekeket), konyvet naluk is tudsz venni.
udv
robi
Claas rollant 66 gépkönyv van valakinek?
Zuhanásgátlót hol lehet kapni hozzá?
Légyszíves segítsetek. Dolgoznia kéne a vasnak!
Válasz Vörösnyakú #39. hozzászólásáraszia szükségem lenne a 62 s papírjaira fizetek is érte elöre is köszönöm levaijanos39@citromail.hu
Régi hozzászólások közötti is már olvastam és számomra is nagyon fontos lenne a Class Rollant 62 utmutató kézikönyv kellene SŰRGŐSEN!!
KÉREM HA VALAKI TUDJA HOL TALÁLOM VAGY ATKÜLDENI NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM!!!!!!!
E-mail cím: juhaszsandor1978@gmail.com
Üdv!
Érdekelne ,hogy class Rollant 66 ossal lucerna szenázst lehet e készíteni valaki próbálta e már és ha igen mik a tapasztalatok?
Véletlenül valaki nem tud egy eladó komplett hálóadagolót 62-eshez?
Moderátor által módosítva: 2015-06-08 07:22:50
Valaki tudna segiteni mi ennek az alkatrésznek a neve Claas Rollant 66 bálázó
Válasz #34. hozzászólásra
Bacsó!
A 66-os bálázódról szeretnék érdeklődni.
sziasztok rollant 62 s hez vannak papirjaim hidraulika meg villamosság! kinek kellene akkor? mert beszkennelnémI viszont nekem is kellene valami Rollant 62 s hez derékszög hajtás vagy megoldás mert lefogazott a kúp kerék!
csak plussz-minusz kell a 62-s nek.
Sziasztok !
Class rollant 62 S bálázóhoz keresek gépkönyvet . Bálázó elektromos bekötéséhez keresek bekötési rajzot , vagy kérnék tanácsot .
Válasz #35. hozzászólásra
nyuszi huzza?
uj körbálázó lett???
Claas Rolant 44s tíusu bálázohoz keresnék kezelési könyvet vagy netről valami letőlthetőséget!
A 66-.ost 65lovas fendt is viszi egy baja van így mivel fölkenéküli a nyakadat televeri a rendfelszedő főldel meg lucernálnál a rendből a szúnyogok jönek ki .Mikórmeg MTZ .-vel húzom 2-7 ig kapcsolhatam a sebeséget rend vastaságtól fügöt.Egy óra alatt 25.-30 db megtutsz csinálni Az MTZ én erősíttet tlt van így bírja 4 évalat egyszer kelet állítani rajtta.
Sziasztok!
Claas Rollant 62 S bálázóhoz kellene magyar nyelvü gépkönyv, sürgössen! Erre a címre küldjétek légyszi:gabriella.horvath@hu.flextronics.com vagy vilmos.lerant@gmail.hu Elôre is köszi!
Válasz #30. hozzászólásra
Szeva érdeklődni szeretnék sikerült e könyvet találnod? Én is moszt vettem egy 62-est
de sehol nincs hozzá gépkönyv. Ha tudsz valahol légyszi írj előre is köszi
Válasz #28. hozzászólásra
Ha meg kérdezhetem menyi most egy Johni?
Sziasztok
CLASS ROLLANT 62 S körbálázóhoz kellene nekem nagyon sűrgősen magyar nyelvű kezelési gépkönyv. Valaki tud ebben nekem segíteni??megköszönném.e.mail cimem: humanrita@citromail.hu
Válasz #28. hozzászólásra
Azzal az új zöld masinával sem lessz a fogyasztás sokkal kevesebb,mert azok lovak meg nagyon szeretnek inni ám!!!!! Az én röncsimben is az a motor van én jó szalmában 10 órás műszakban 330 db toltam fel 100 litykó olajjal MASCAL 2150-es gépet húztam utánnam 270-300 kg bálák készültek!!!!!!!
Egy nap kimegy belőle 1 tank nafta :( Auggusztusban jön a John deere, majd akkor mondok új adatokat !!
Válasz #25. hozzászólásra
Na arra kíváncsi lennék , Gyere el , és mutasd meg , nállunk nagyon jó a talaj , a rend is, csak a traktor sztem a kicsi hozzá :( Mtz 820.2 bika erős am , de nem a 160-as rollanthoz találták ki !!
Válasz #24. hozzászólásra
Buzát elég nehezen ,de most a nagy szárazságban , elég volt, 3,5 q a bála tömege.
Válasz #23. hozzászólásra
Havernak 66-osa van,s semmi baja sincs vele!!!
Lehet,h máshol kellene a probléma okát keresned!
Ha olyan lenne a talaj,rend,akkor lazán lenyomnám pár óra alatt azt a darab számot,amit te egésznap!!!
Valaki irta,h vegyen John Deere bálázót,mert az nagyon jó!Vmelyik nap égett ki egy Bödönháton!!!Vegyen nyugodtan!
Válasz #23. hozzászólásra
Nappal bírsz bálázni !!!!!!! :-O
Mekkora a bála tömege ????
Válasz #22. hozzászólásra
Talán azért , mert a 240-eben kijavították azt , amit a 66-osban és 160-asban el.asztak .
Én am ha nem kell szaladgálni , hanem egy darabban van a föld, akkor olyan 250-300 bál megvan reggel 6-tól este 20-22 íg . de rendfüggő is.
és én 10-11 km\h val megyek vele, 1700-1800 fordulaton.
Sziasztok!Én egy 240-essel dolgozok,de semmi bajom nincs vele!Néha van ez a kötési probléma,de az nagyon ritka!Eddig ha jól emlékszem,akkor csináltam 4 vagy 5 kötetlen bálát,a kb 400ból!Ez a kötési baj is,csak annyi szokott lenni,h a rázkódástól a vágókést tartó kar kiakad!S lezár a kés,s a hálló nem megy sehova!
Egy Massey-al húzom,125 lóvas,de néha azt is megfogja!És nappal tudok vele normális bálát csinálni vele!!!
Válasz #19. hozzászólásra
Szerintem nappal képtelenség ezekkel normális bálát csinálni. Még súlyuk sincs.
Válasz #19. hozzászólásra
Na ezt még nem néztem ! Mármint a sebességet. Közepes rend, az gondolom olyan 8-9 bála/heki, akkor óránként olyan 25-27 bála.
erre én is rájöttem , akkor megy automatán is . de az MTZ- ááá nagyon gyengén húzza :S
te kb mennyi km\h val húzod közepes renden
Válasz #17. hozzászólásra
Túl száraz a szalma, össze töri. Haza kell menni ! :-))
Amit megutáltam ezekben a fix kamrásakban, hogy normális bálát csak este lehet csinálni.
Minek van az, hogy mikor már a kamranyomás kezd belemenni a pirosba, hogy már sipoljon a müszer, akkor elgezd dörögni minden , és a hálót nem tekeri rá a bálára. csak lassan forog a háló, és a bála háló nélkül jön ki , Érted :D ?
Válasz #15. hozzászólásra
Lökjed ! (66)
Helló mindenki , akinek van Claas Rollant 66-160-240-esbálázója az kérem írjon ,fontos lenne !!
de a legjobb ha 160-as bálázó lenne
Mindenki nagyon dicséri a claast, de szerintem azért mert mást nem probált ki. Merem ajánlani mindenkinek a jd-592 változókamrás, hevederes bálázót.Messze fölözi a fixkamrások teljesitményét.Aki nem hiszi, járjon utána.
Én 2 évet dolgoztam claas rollant 160-nal 716-os fendt-el húztuk nagyon jó gépnek tartom.Az mtz 920 nem bírta a zalai dombokat vele. A kamra nyomást tartó szelepet kellett benne kicserélni mert elengedte a nyomást menet közben más hibája nem volt.
Ha lesz,akkor valószinű,h Claas.Mert a márka már bizonyitott nekem.Köszi Mindenkinek,megyek aludni(Holnap 3 töfit kell'gyilkolászni'kedvem=a 0val hozzá)
jopek most 5000000Ft egy KRONE ROUNDPACK 1250-es komfort digitális távirányítóval. Január 31-ig Ja +ÁFA!!!!
Köszi,tudom,h jobb dolgoztam mellette jó párszor már,igaz felszedésben ott voltam,sőt vertem is('tuningolt'a H)de mire bekötöttem-kidobtam ő már jó felet felszedett.
Vegyél inkább rúdláncos szerkezetű bálázót pl.:KRONE Kevesebb lóerőt igényel és olcsobb mint a CLAAS
jól meg tervezet gép csak nekemaz nem tetszik hogy mikor zsinegel báláztam és nekikel énak écakáján a z ékszijat rakozsgatni a tárcsákon hogy háloval tudjak bálázni! De amugy le a kalapal elötte jobb mint a Heston bálázó fele anyi kilódásal és idő meg takaritásal!!!
Nem mtz -vel húzom hanem jd 6310-el!
Nekem 240 van rohadt jó 97le huzta jól ment de ha vizes volt a széna v szalma fogta motorját.egy csapágyat kellet cserélnem meg a láncokat.30mp egy bálla bekötése,neccel.