Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Árpa termesztése új
- Újvidéki mezőgazdasági kiállítás. új
- Máktermesztés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Epertermelés új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Fáznak a kapások
A kukorica és napraforgó fejlettsége hetekre visszaesett, a fitotoxikus tünetek...
Hirdetés

2566 hozzászólás
Válasz tuto1 #1263. hozzászólásáraIdén nem messze tőlem próbáltak 90 ha-on nem kifagyó takarónövényes területen sávos dolgozással kukoricát. Minden rendben volt tavaszig. A nem kifagyó köztesnövényt otthagyták, az szépen kivette a vizet a talajból, és es az elvetett kukorica meg se mozdult. Lehet mostan esők után kicsírázik.
Mennek valamit csinálni, mert már hallottak róla, de csak hülyeséget csinálnak. És egyből 90 ha-on....
Válasz cimbike. #1262. hozzászólásáraA helyszínen kellett méretre vágni, pont a sorra csorog a folyékony N. Egyébként sima permetező cső, előtte csepegés gátló amibe van mennyiség szabályozó lapka.
Válasz szanberg #1261. hozzászólásáraEső ezen a héten volt 21+56 mm. Vetés után nem sok volt, pár alkalommal 2-10 mm között.
6-7 éve forgatás nélküli, idéntől direkt, de maradt olyan terület, ahol ősszel gruberral bedolgoztam a takaró növényt.
Válasz tuto1 #1258. hozzászólásáraMilyen cső van a legvégén? Nem hajlik vissza a sorköz felé?
Válasz tuto1 #1260. hozzászólásáraAkkor ott volt csapadék, jól megtudott indulni
Mióta van direktvetve a terület?
Válasz szanberg #1255. hozzászólásáraHomokosabb talaj van, ami kicsit gyengébb, még van Sió parti ami ennél jóval kötöttebb, az kb 1 méteres, pár nap múlva már nem tudok belemenni géppel.
Válasz Sz_Pisti #1256. hozzászólásáraEzen a táblán nem kifogyó takaró volt télen, és hagytam 1 hektárt, amit megpróbáltam bio-ba. Aztán láttam, hogy ez így nullás, és kapott az a rész is vegyszert. Egyébként a tábla nem egységes, nem kelt egyszerre a kukorica, van jobb rosszabb része. A képen az átlagos van. Az előző képet, kb 1 hónapja nagyjából erről a helyről készítettem.
Válasz cimbike. #1254. hozzászólásáraNem sok időm volt vele foglalkozni, próbáltam legegyszerűbben megcsinálni, a festés még vissza van.

Válasz kajszi_71823 #1251. hozzászólásáraCsak mostan vettem észre, hogy írtál. Rámszólhattál volna másik topicban, hogy nézzek be ide.
Személyesen nem ismerem a tulajt, de tudom, hol van a falu.
Válasz tuto1 #1252. hozzászólására Az üres foltokban nagy volt a takaró és azért nem kelt ki? Sok van belőle?
Válasz tuto1 #1252. hozzászólásáraEz jól néz ki!!!
Igaz a talaj is könnyű, omlós anyag, bitang Réti pályán nincs így direktvetve?
Válasz tuto1 #1253. hozzászólásáraTudsz képet csinálni az y-dropról?
És ezzel a technikával próbálok javítani rajta. Y-DROP made in Hungary

Válasz szanberg #1168. hozzászólásáraMost így néz ki

https://stroje.bazos.sk/inzerat/111836844/horsch-concord-co4-sejacka.php

Sk Laci, véletlenul nem ismered?
Válasz Mf-es? #1248. hozzászólásáraezt a topikot lehet jobban olvasof mint a nitrozolosat, nézz be a műhelyesbe, megvan a szerszám, amit keresel
Válasz Mf-es? #1248. hozzászólásáraNagyon nem kellet keresni
Virág-Chem Kft.
http://www.viragchem.hu/munkatarsaink/
Sárosd, Virág Chem Kft, Tükröspuszta
Székesfehérvár, Virág-Chem Kft
https://www.youtube.com/watch?v=soYSsSlEfGI1:30-tól amit mond,az érdekelne.Bejött neki?Valaki tud közelebbit róla??
Válasz szanberg #1246. hozzászólásáraMíg mások tárcsázgattak több sorjával,magágynak,addig én elvetettem a kis tartállyal.Megvan rendesen csinálva.Magárokba megy a műtrágya.
Válasz Mf-es? #1243. hozzászólásáraMondjuk ez elég kis tartály, nagyobbítsd meg egy cseppet
A műtrágyát a maggal együtt pergeti a magárokba?
Csapágyazásokat masszívan megoldották rajta?
Válasz szanberg #1235. hozzászólásáraFixvàzas, vontatott, nehéz dögöknek való a műfaj.
Válasz Sz_Pisti #1242. hozzászólásáraNézd meg a videókat,ott mutatja a sebességet.Nem nehéz húzni,mivel minden tárcsás.Ukránok,90 lovas mtz-vel húzzák.
Válasz szanberg #1240. hozzászólására500 kg mag,és 350-400 kg műtrágya.140 kg műtrágya ment li sorra,és így egyszerre fogyott a két tartály.
Válasz Mf-es? #1237. hozzászólásáraMekkora a vonóerő igény, milyen gyorsan tudtál menni?
Válasz Mf-es? #1239. hozzászólásáraNálunk most ilyen a 12 cm vetett is :))
Válasz Mf-es? #1237. hozzászólásáraHát mikor szárazabb időben nem omlik az agyag.
Mennyi mag és műtrágya fér bele?
Válasz Mf-es? #1237. hozzászólására
Siva-novával vetve,no-till-be.17 cm.sortáv.Balra rusztik,jobbra suba fajta.
Válasz Mf-es? #1237. hozzászólásáraKinek,nem linek.
Válasz szanberg #1236. hozzászólásáraIgen.Linek mi a kemény?3 méter,27 mázsa üresen.
Mf-es!
Amit vettél Siva Nova ukrán direktvetős gépet keménybe is jól belerakja???
Válasz kis Zombi #1228. hozzászólásáraEz egy nagyon jó hiteles videó, valódi szakemberrel és szaktudással!
Viszont itt is a lényeg, hogy gyakorlatilag nem lehet elég nehéz egy vetőgép!!! Szóval a függesztett itthoni "nehéz" vetőgépeket el kell felejteni ha ebben a műfajban akar valaki érvényesülni.
Plussz szerintem az elővágó yetter kötelező rá, én még sávosnál is alkalmaznám ha nem frissíteném előtte a pályát.
Válasz Rabó001 #1229. hozzászólásáraNincs vetőgépem.
A föld szomszédomnak van mindene. Anno úgy döntöttem, hogy nekem "ennyi" területre nem is kell.
NB
A kép saját fényképezőmmel készült és balmazújvárosi kollégák vannak rajta. (amint "isznak" "A magasabb helyen a lovak, alatta a kisebb jószágok").
A háttérben meg ......
Válasz _NB_ #1232. hozzászólásáraAz.
Gabona direktvető.
1750a-t meg lehet szemenkénti direktvetős nek felépíteni
Válasz Rabó001 #1231. hozzászólásáraNem biztos hogy jól tudom, de amúgy a JD750A az amelyik direkt vető
https://www.youtube.com/results?search_query=JOHN+DEERE+750A
Válasz _NB_ #1230. hozzászólásáraNem. Egyébként nekem tökmindegy hol lakik egy felhasználónév. Új-Zélandon is lehetne direktvető John Deere-ja és írhatna ide.
Válasz Rabó001 #1229. hozzászólásáraOFF
Csak tippelek, de lehet ő Erdélyi, a profilképén Torockóból nézve a Székelykő látszódik.
Amúgy ha megfigyelted a fórumon Felvidéki, Délvidéki és Erdélyi és egyéb országokból is vannak fórumozók.
Válasz Radocz #1224. hozzászólásáraNeked van ilyen vetőgéped? Csak mert azt írod, hogy nálunk...
https://youtu.be/PKB1l2JEDv4
Válasz Radocz #1226. hozzászólásáraTe zavarsz össze mindenkit az össze vissza linkelgetéseddel,meg idézéseiddel
Különben is egy széria alap Jd vetőgépet raktál be a direktvetős topicba.
A felszerelt monosem alkalmas direkt vetésre bár szerintem nem annak a szakmának a csúcsa...
Válasz szanberg #1225. hozzászólásáraAkkor miért a direkt vetés topikban beszélitek?
Teljesen össze zavarjátok a parasztot.
Válasz Radocz #1224. hozzászólásáraIsmerem, de az nekünk elérhetetlen drága szerkezet, plussz itt sávba-mulcsba vetni kell, nem direktbe.
Válasz szanberg #1223. hozzászólására"mindennel felszerelt 8-as vontatott Monosemet megvettem volna a nagyobbik gép mögé"
Ez tud majd direkt vetni?
Nálunk a JD vontatott majdnem alkalmas kukorica direkt vetésre.
https://www.google.com/search?q=jd+kukorica+vet%C5%91g%C3%A9p&client=firefox-b&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=fCZt7ER8DtlabM%253A%252C3Yf5Z4c5_D5e5M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRA-oGeHFZtddcSFmAlI0kgtgTXRg&sa=X&ved=2ahUKEwiK6b7ChOTpAhVR_SoKHYs3C-AQ9QEwBXoECAoQFg&biw=1280&bih=924#imgrc=fCZt7ER8DtlabM:
https://www.google.com/search?q=jd+kukorica+vet%C5%91g%C3%A9p&client=firefox-b&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=fCZt7ER8DtlabM%253A%252C3Yf5Z4c5_D5e5M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRA-oGeHFZtddcSFmAlI0kgtgTXRg&sa=X&ved=2ahUKEwiK6b7ChOTpAhVR_SoKHYs3C-AQ9QEwBXoECAoQFg&biw=1280&bih=924#imgrc=fCZt7ER8DtlabM:
Válasz lac* #1219. hozzászólásáraÉn is, csak nincs ilyen felszerelésem a vetőgépen, meg ezekre már nem is lesz mert Maxima is 17éves, monosem meg 19. Nem rosszak, vetnek, teszik dolgukat, ráköltöm amit kell, kevés állással vagy javítással, megvagyunk velük minden évben, lényegében egy-egy csapágy cserékkel, de azért lötyög ittott, nem gondolom azt, hogy ezeket már most full szét bombázni és tatarozni minden apró porcogóját neki, mert nincsen erre igazából időnk, az a helyzet meg kéne venni egy újat, amin minden rajta van ami kell oszt jónapot.
Csak megint ott vagyok, hogy két gép kell a sok apróság és szétszórtság miatt, hogy tudjuk a megszokott munkamenetünket végezni, jó lenne ha mindkettő 8 soros lenne mert itt minden az már jóideje, csak a monosem nem, de függesztett 8 sorosat a kisferguson nem bír el, vontatottal meg pont az a baj, hogy eddig az csinálta a kisebb dolgokat, apróbb cseprőbb munkákat saját, és maszek berkeken belül is, így meg pont a kisiparibb mivoltát veszítenénk el, persze jó drágáb mert egy vontatott 8-as vas szerintem meghökkentő áron lehet, igaz a függesztett is kb...
Szóval ez sem jó sehogy, ezért szoktam írni, hogy nem tudok rendszerben gondolkodni, azért sávozok 50-100 hektárt csak minden éven, többit azért művelem teljes felületen, mert bár nem nagy az üzem de ha mindent egynek kell csinálni akkor nincs a megszokott haladás, illetve éjszakázni már nem járja mint valamikor toltuk váltóműszakban a munkákat, arra már se ember, se ingerencia nekem sem, van elég bajom azt gondolom, ezen kívül is.
Szóval nem kerek a rendszer, de ha nem az eddigi felállás lenne időjárás tekintetében, lehet jövő szezonra egy mindennel felszerelt 8-as vontatott Monosemet megvettem volna a nagyobbik gép mögé, aztán majd valamikor a másik kérdés is megoldódna talán.
Válasz Becő #1204. hozzászólásáraEz mi akar lenni? 3cm?
Válasz Rabó001 #1220. hozzászólásáraCsak mutatom h ki van már ez találva, amin mi agyalunk
Amúgy én is a minap tettem be a kisgépen az elsőkereket 3-3 centivel, hogy pont sorközépen legyen, de így majdnem leeszi a fronthidrót alászedve, de pont nem. A hátsót kéne még bentebbtenni, de akkor vagy 3 centi maradna a kerék meg a fülke közt, mindezt 420 gumival.. ezért nem is pártolom a 460 kereket, nagygépre is elég lenne a 420 mondjuk annyi hogy az 50 col szóval azért nem olyan kicsi a felfekvő felület magában se ha el kell vele szaladni valahova szimplakerékkel is.
Válasz bandigh #1217. hozzászólásáraEz John Deere 8R, hagyjad már!

Válasz szanberg #1218. hozzászólásáraÉn úgy képzelem el a sávozást,h ősszel meghúzom,tavasszal csak vetőgép, rajta yetter hullámostárcsa+ sávtisztító. Szerintem ez egyben felfrissíti a sávokat is.
Válasz bandigh #1217. hozzászólásáraMegy mindig az agyalás, csak itt a tizen ezer órás 6497-es, 3,5milláért vegyek rá kerékszettet amikor 10-et ér a traktor mondjuk, jó okés az másra is jó lehet, csere közepes megoldásokkal, de a másik gond, hogy az a gép csinál egyebet is pl azzal bálázunk, vetéskor mondjuk nem gond, de májusban mikor csomagoláshoz kaszálunk, tekerünk olyankor már tud lenni vele fennakadás meg plussz munka, kerékcserélgetés miegymás, igaz ha két napra kéne csak ledobnám szerintem az ikret hátulról aztán elcsettegne a művelő kerekeken szimplán...… de akkor is bajos na. Utána meg pótkocsi téma egész szezonban...
Nem jó ez így, pedig most is látszott, hogy amit tavasszal sávoztunk azok a sorok keltek gyengén amit a traktor megtaposott szóval jó lenne na...
De még egy sáv frissítős megoldást is ki kell találjak, lehetne front is ha a művelőkerekes verziót meglépném. Addig csak hátsó téma...
Válasz szanberg #1212. hozzászólásáraHa sorban járna a nagygép, akkor a fronhidrón is vihetnél valamilyen sávfrissítőt és egymenetben meglenne a művelés/vetés, nem?

Mondjuk akkor még a nitrót is fel kéne aggatni valahova, de mondjuk láttunk már ilyet