Harmincötös ekeszár van fenn most a kettes ekémen csak két csavarral van felfogatva a kormánylemez a szárhoz!Így olyan magas ,mint a gyári negyvenes nem kell hátrafelé kandikálni mikor húz össze valamit
Válasz #4288. hozzászólásra
gaby értem én mit akarsz mondani egyrészt igazad is van,de próbálj már meg fogalmazni valami értelmesebben.
amugy kérdeztem már miért lett a neved gabi34?
meg ne háborogj mert elpattan egy ér
Akkor a zzekédnek van jogsija? Mert elviszi a rendőr a Skoda csomagtartóban ha nix neki. Köztudott,hogy a zeke vezeti a traktort ,mert azért görbe a berázda. Tehát vezetői engedély kell neki.
Válasz #4284. hozzászólásra
Hát igen változik a világ,régen négyszögölbe mondták,most meg hektárban,amit a régi öregek megszereztek pálinkáért meg miegymást nekem is volt csak odaadták aki még nem is élt itt,pedig nagyapám egész erdöt és öldet használt régen lóval 20holdat használt ettöl nem is kell több csak régen egy üveg butykosért elvették aki a közel volt a tüzhöz és a tszben nem nyalta az elnök seggét,és bejöttek ide és elvették a nagyapám erdejét és földjeit,utánna menni kellett a tszbe szöllöt meg paradicsomot szedni,ha éltem volna szétlötem volna ugy mint hitler,idegen embernek adni a földet,és még utánna jó poszba került!
Ugyhogy nem nyitok vitát 6 hektár van de elég lenne 12-15hektár ha az meglenne,és akkor lenne egy uj gép meg minden uj munkagép mélylazitóm és bérmunka meg jogsi is no koment
Hát igen változik a világ,régen négyszögölbe mondták,most meg hektárban,amit a régi öregek megszereztek pálinkáért meg miegymást nekem is volt csak odaadták aki még nem is élt itt,pedig nagyapám egész erdöt és öldet használt régen lóval 20holdat használt ettöl nem is kell több csak régen egy üveg butykosért elvették aki a közel volt a tüzhöz és a tszben nem nyalta az elnök seggét,és bejöttek ide és elvették a nagyapám erdejét és földjeit,utánna menni kellett a tszbe szöllöt meg paradicsomot szedni,ha éltem volna szétlötem volna ugy mint hitler,idegen embernek adni a földet,és még utánna jó poszba került!
Ugyhogy nem nyitok vitát 6 hektár van de elég lenne 12-15hektár ha az meglenne,és akkor lenne egy uj gép meg minden uj munkagép mélylazitóm és bérmunka meg jogsi is no koment
Mondd már minek írod a sok süket dumát? Hány centin szántasz senki kérdezte! Meg ha lehet nem holdanként kellene írogatni, mert itt mindenki hektárba számol vagy beszél értem? Jó lenne ha leállítanád magad!
De ez nem kombájnos mag az többet nyom,hanem csépelös étkezési mag!
Olajos magnak nagy a sulya!
Ennek a hektáronként
1hektár=14-17q étkezési
Olajos mag=20-35mázsa hektár
Van kölömbség!
Hát mi nem lazitunk,pedig,jó lenne,itt csak azok lazitanak aki benne van a kiemelt gazdaságban,kb,vagy 5gazda,de azoknak ha jól tudom 5évente kell és földmintát 2x anyit kap mint mi !
Nem ganézunk,szinta vagy egy két gazda ganéz,akinek van trágyaszóróra,ezek is felemeltet kap és legalább 30-50heki földje van!
3gépje van egy 550es 82 és 920gép mig a másiknak egy szürke82 piros 920 és két joni 6230 másik meg 95lovas gép csak a számát nemtudom!
Micsak 25cm szántunk ha már azt mondjátok 30-35cm !
de lehet több nem szoktam méregetni,elég jó termelünk forgót kombinált mütrágya kap 100kg/holganként!
Forgó 10mázsa holdanként!
Tengeri azt nem tudom de holdanként szokot lenni több mint egy 6.5t pótkocsival 4,3x2,2x1,1m=10,5m3
1,5 pótal de ez függ az idöjárástól is szinte mi termelünk a legjobban!
hallotam olyat 14hektáron volt 200q forgó azaz 8q holdanként pedig az oda tette a 2-3q sót holdanként
Ez nem egy rövid folyamat...teljesen át kell alakítani a termelési szisztémát. Addig viszont számolni kell némi termés kieséssel a kezdeti időszakban. Az okosok szerint 4 év legalább. Aztán jönnek az eredmények. Felénk a szója termelés miatt (gyomfertőzés problémája) muszáj a leforgatás.
8296 hozzászólás
Válasz #4307. hozzászólásra
Láttam a fotóidat meg talán videót is. én 35 -ös fogással használom mert ültetvény alá szántok 2 fejjel . ott meg kell a mélység.
Válasz #4307. hozzászólásra
Drága egy ilyen ekét megcsinálni?
Válasz #4308. hozzászólásra
Nincs mit szívesen!
Válasz #4304. hozzászólásra
A gyárat kérdeztem már nem csinálnak kettő se három fejest ebből ! Alkatrész az viszont van hozzá!
Válasz #4306. hozzászólásra
Igen ilyen az enyém is csak már kicsit kopott ráfér a generál.
Köszönöm a segítséget.

Harmincötös ekeszár van fenn most a kettes ekémen csak két csavarral van felfogatva a kormánylemez a szárhoz!Így olyan magas ,mint a gyári negyvenes nem kell hátrafelé kandikálni mikor húz össze valamit
Az ekeszár is hosszabb vagy nyolc centivel a 35-s től!
Igen M-40 eltér a kormánylemez felfogatás is !Ezért ,ha negyvenest csinálsz olyan eketörzset kell venni nem a 35-s ekéjét!
Válasz #4303. hozzászólásra
Már csak annyit árulj el légyszi hogy a képeken látható eke az a lajta lcf 3m40-es típusú?
Válasz #4302. hozzászólásra
Minden van ,ha nincs beszerzik rövid időn belül!
Hali Habi vagy Kelet-Agró itt szoktam vásárolni
Válasz #4301. hozzászólásra
Tisztel gjoni!
Érdeklődni szeretnék az általad felújított ekékhez hol lehet még alkatrészt kapni? pl. szár fej
üdv
H.L.
Válasz #4300. hozzászólásra

Eke építés
Válasz #4299. hozzászólásra
meg sem hivott minket?
pedig bebasztunk volna a barázdába.
Válasz #4297. hozzászólásra

Azért erre illene rájönnötök,szerintem gábor 33ból 34éves lett
Válasz #4293. hozzászólásra
neked is volt már pár neved
gaby értem én mit akarsz mondani egyrészt igazad is van,de próbálj már meg fogalmazni valami értelmesebben.
amugy kérdeztem már miért lett a neved gabi34?
meg ne háborogj mert elpattan egy ér
Válasz #4292. hozzászólásra
ez egy droid
Válasz #4290. hozzászólásra
Akkor a zzekédnek van jogsija? Mert elviszi a rendőr a Skoda csomagtartóban ha nix neki. Köztudott,hogy a zeke vezeti a traktort ,mert azért görbe a berázda. Tehát vezetői engedély kell neki.
Válasz #4293. hozzászólásra
Hmmm taníts mester... Amugy ezt a tanulnikellmégdolgokatmireértetted?? Nemműködikaszóköz
Válasz #4292. hozzászólásra

netörődj sehova
tudom amit tudok én a robot
neked meg még tanulni köll dolgokat
Válasz #4290. hozzászólásra
Amúgy te valami robot vagy?? Nagyon el vagy itt magaddal konkrétan senki sem figyel rád
Válasz #4289. hozzászólásra
Nekem sincs jogsim majd januárban kezdem a T-kategoriát
Válasz #4289. hozzászólásra
jogsinak nyiss témát 
Ekéről kérdezd ha infó kell,
Ezt másokkal is megcsinálták. Nem vagy egyedül,meg igazad is van. Jogsi? Mert nincs jogsid?

Válasz #4285. hozzászólásra
Te mehetsz,1650kor rendel TÓTH JÓZSKA TAMÁS RTLK!
Válasz #4283. hozzászólásra
megyünk gaby a doktorbácsihoz
Válasz #4277. hozzászólásra
Mondd már minek írod a sok süket dumát? Hány centin szántasz senki kérdezte! Meg ha lehet nem holdanként kellene írogatni, mert itt mindenki hektárba számol vagy beszél értem? Jó lenne ha leállítanád magad!
De ez nem kombájnos mag az többet nyom,hanem csépelös étkezési mag!
Olajos magnak nagy a sulya!
Ennek a hektáronként
1hektár=14-17q étkezési
Olajos mag=20-35mázsa hektár
Van kölömbség!
Válasz #4279. hozzászólásra
akkor fent leszek

Szerintem lazitózzál! Jót tesz a földnek,neked,meg a szürkének. Időben nem itt leszel.
gaby van egy jó állatorvos ismerősöm,ha gondolod bemutatlak neki.megvizsgálna.
Válasz #4278. hozzászólásra
haverod a Gabcsó írta nealudj...... idd a szavait hehehe
Válasz #4276. hozzászólásra
te jól elvagy magaddal:?
Hát mi nem lazitunk,pedig,jó lenne,itt csak azok lazitanak aki benne van a kiemelt gazdaságban,kb,vagy 5gazda,de azoknak ha jól tudom 5évente kell és földmintát 2x anyit kap mint mi !
Nem ganézunk,szinta vagy egy két gazda ganéz,akinek van trágyaszóróra,ezek is felemeltet kap és legalább 30-50heki földje van!
3gépje van egy 550es 82 és 920gép mig a másiknak egy szürke82 piros 920 és két joni 6230 másik meg 95lovas gép csak a számát nemtudom!
Micsak 25cm szántunk ha már azt mondjátok 30-35cm !
de lehet több nem szoktam méregetni,elég jó termelünk forgót kombinált mütrágya kap 100kg/holganként!
Forgó 10mázsa holdanként!
Tengeri azt nem tudom de holdanként szokot lenni több mint egy 6.5t pótkocsival 4,3x2,2x1,1m=10,5m3
1,5 pótal de ez függ az idöjárástól is szinte mi termelünk a legjobban!
hallotam olyat 14hektáron volt 200q forgó azaz 8q holdanként pedig az oda tette a 2-3q sót holdanként
joni magnuson-----------

Válasz #4273. hozzászólásra
OFF
Gyere át a Grúberosba
Válasz #4273. hozzászólásra
OFF
Gyere át a Grúberosba
Válasz #4271. hozzászólásra

Ez minden topiknál fent áll..
Válasz #4268. hozzászólásra
Felétek volt eső mindig, nem voltak csapadékhiányos időszakok ?
Szétoffoljuk az ekés topikot, át kéne mennünk a grúberosba.
Válasz #4267. hozzászólásra
Ez nem egy rövid folyamat...teljesen át kell alakítani a termelési szisztémát. Addig viszont számolni kell némi termés kieséssel a kezdeti időszakban. Az okosok szerint 4 év legalább. Aztán jönnek az eredmények. Felénk a szója termelés miatt (gyomfertőzés problémája) muszáj a leforgatás.
Válasz #4265. hozzászólásra
elhiszem
de nálunk hajdu biharban nagyon nincs,itt felénk legalább is.
mondom volt aki próbálta de a fele ha termett.
Válasz #4264. hozzászólásra
aha minél mélyebbre mégy annál jobb a vizgazdálkodása.
tehát?
Válasz #4259. hozzászólásra
Van tőlem kb 60km-re olyan talajszerkezet. Hol ekét már alig látni. Tárcsa-grúber-lazító. S jók az átlagok.
Válasz #4261. hozzászólásra
Nálam volt,lazítóba ugyan annyi,mint szántásba.2011-be,tavaszi grúberba,a legjobb lett,10 tonna,üzemi átlag akkor 7,5 tonna.
Válasz #4260. hozzászólásra szarig ázva gondolom,de itt egy csepp eső nem volt egész nyáron.
Válasz #4260. hozzászólásra
OFF
Kontrollnak volt szántott terület ?
Válasz #4258. hozzászólásra
használnak de mindig
Válasz #4257. hozzászólásra
Lazítót használnak?Itt használunk lazítót,2 sor tárcsába,100 kg map,150-200 kg mas,és jó évbe van 6-8 tonna búza.