Frost ekéhez keresek 2 furatos 35-ös ekevevasat, de sehol nem találok a neten! Nem tudjátok véletlenül hogy hol találok vagy hol gyártanak esetleg minta után?
Válasz #3554. hozzászólásra
Semmivel,nemkell mélyen járatni meg a beforgató lemezeket leszedni,mert azok ha olyan kialakitásuak hogy érjenek is valamit sokkal több földet vissza forgatnak mint a hántoló.
Ezt nem lehet kijelenteni, hogy az IH vagy a Lajta/Kühne eke a jobb.
Ami biztos, hogy a Lajtát nehezebb húzni, de szépen borít.
Az IH-t húzni kell MTZ-vel 5. fokozattal, hogy szépen dolgozzon.
Igazából attól függ milyen területen gazdálkodsz és én ahhoz választanám az ekét. Ha nehezen szántható réti vagy agyagos esetleg sziktalajod van akkor Lajta, ha homokos, vagy barna erdőtalaj, csernjozom akkor pedig IH.
Üdv!
Azt szeretném tudni hogy az IH vagy a Lajta eke a jobb?
-Melyik csinál szebb munkát?
-Melyiknek nagyobb a vontatási ellenállása?
-Összegezve melyik a jobb?
Segítséget szeretnék kérni, MTZ (952) után szeretnék váltvaforgató ekét vásárolni.
- Érdemes áldozni használt (jobb állapotú) drágább Lemken/Pöttinger ekére vagy vegyek mondjuk Helti-s ekét?
- Nem lesz nehéz a trakinak, kell segédemelő szett?
Hali. Az előbb láttam egy vogel noot ekehirdetést. Az állt benne, hogy határeke. Valaki megmondaná mi az mert még soha nem halottam határekéről. Előre is köszi
mi lehet itt?
megtekerte csigásra a rába fődje?
vagy rosszul muzsikált a helybeli agrodörtiblúzbend????
bár " megöl a váágy" hogy vele töltsek 1nehány éjszakát......
dehát ez nem a flancok évének néz ki úh muszáj mással tölteni az éjszakákat.......
Nem tudom hogy eredeti-e,de nálam eddig működött jópár évig,kicseréltem egy sokkal gyengébb rugóra de így sem működött ezért vmi dugulásra gondolok holnap lesz rá időm szét fogom szedni.A golyó szemre hibátlan nincs rajta berágás.
Sziasztok nincs valakinek alkatrész katalógusa, Rába Werk Condor piros ekéhez vagy esetleg munka henger munka hengerek meg és irányitokar hátul mert sajna eloptál
MTZ utáni útgyalu élének is nagyon jó. Valaha. mikor még nem volt az IH ekén hosszított csúszólap, annak is jó volt. Nameg fiatalon letört orrú ekevanaknak is könnyedén lehet donora.
Segítséget kérnék! Van egy lemken opal 3-as váltvaforgató ekém,a munkahengere rugós rásegítésű.A probléma hogy nem fordít a munkahenger,meg sem mozdul,ha kitekerem a csavart a munkahengeren találok alatta egy rugót és egy golyót,ha kiveszem belőle és visszatekerem a csavart működik a munkahenger és fordít az eke így viszont nagyon durva és érzékeny.Utána visszaszereltem ismét a rugót és a golyót és megint nem volt jó ezt 3-szor eljátszottam.Tavaly szezon előtt ugyanezt csinálta akkor kivettem a golyót visszaraktam és rögtön jó is volt.Mi lehet a hiba?
Válasz #3521. hozzászólásra
A volt Nerim cég udvarán állóra gondolsz a Komáromi úton?
Amit eladtak az csavarbiztosítású volt mechanikusan csavarral eggyenként kellet a fejeket átálitani a fogásszélességet.
hát biztos hogy jó lett volna. Láttam még a neten ősszel egy 5 fejes Kvernit Surányban, de nem volt rá keret. Mire megkaptam a pénzt a termésért, addigra az ekét eladták. Hát ez se lett megvéve.
Heci te úgy is unatkozol, majd behajtasz nekem egyet
Válasz #3515. hozzászólásra
JD 6320 ha jól emlékszem. Valamit beszéltek hogy a fiuk eladta a neki ajándékozott földeket, és hogy nincsen szükség ekkora gépparkra, főleg hogy még lízinget törlesztenek. Az ekét megnéztem, valóságban mást mutatott mint a neten a fényképen. Engem nem fogott meg az eke, megköszöntem, és mondtam hogy más az elképzelésem. Az árát is magasnak találtam.
Válasz #3513. hozzászólásra
Nem tudom mit bírhat ki, de én ezt az ekét láttam élőben. Hát nem fogott meg. Szemre mintha gyenge lenne, de használatban nem tudom.
MF 5455-höz (112ló) keresek ideális ekét, 3 fejes váltvaforgóban gondolkodom. Homokos és fekete réti földben is használnám. A lényeg h vigye szépen, takarjon is rendesen és az ára is elfogadható legyen. Vélemény?
8296 hozzászólás
Szevasztok!

Frost ekéhez keresek 2 furatos 35-ös ekevevasat, de sehol nem találok a neten! Nem tudjátok véletlenül hogy hol találok vagy hol gyártanak esetleg minta után?
Válasz #3554. hozzászólásra
Semmivel,nemkell mélyen járatni meg a beforgató lemezeket leszedni,mert azok ha olyan kialakitásuak hogy érjenek is valamit sokkal több földet vissza forgatnak mint a hántoló.
Kérdezném hogy opal 90-re ha szerelnék előhántó fejeket mennyivel növekedne a vonóerő igény?
Sokkal nehezebb lesz húzni?
Köszönöm a választ!
Válasz #3542. hozzászólásra
Ezt nem lehet kijelenteni, hogy az IH vagy a Lajta/Kühne eke a jobb.
Ami biztos, hogy a Lajtát nehezebb húzni, de szépen borít.
Az IH-t húzni kell MTZ-vel 5. fokozattal, hogy szépen dolgozzon.
Igazából attól függ milyen területen gazdálkodsz és én ahhoz választanám az ekét. Ha nehezen szántható réti vagy agyagos esetleg sziktalajod van akkor Lajta, ha homokos, vagy barna erdőtalaj, csernjozom akkor pedig IH.
Válasz #3550. hozzászólásra
Lengyel eke is jó csak a nyíró csaposat kell venni az is 120 körűl van.
Sajna annyiért Lajtát nem kapsz még vagy ötven kell hozzá
Üdv újra!

50-s MTZ után melyik a legmegfelelőbb eke?
Kevés föld megművelésére (7,5 ha)
Úgy 100 ezer jó magyar forint körüli értékben.
Köszönöm a választ.
Válasz #3544. hozzászólásra

Nézd meg a képeket a hírdetésben ,hogy fordítja a csutkát
Válasz #3544. hozzászólásra

http://olx.hu/hirdetes/kuhne-eke-teljesen-felujitott-ID1Y9jW.html#5b4674fa72
Válasz #3542. hozzászólásra

Lajta nekem ez jön be ,de csak negyvenes fejjel
Most akkor lajta vagy IH???
Válasz #3540. hozzászólásra

jó anyag ...jól húzható.
http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,797764,Gassner-gassner-hidro-eke.html például. De van mechanikus átfordítású is. Nem nagyon ismert hazánkban. Csak ekét gyárt a cég. Original Német. Van hozzá kopóalkatrész.....Nem veszélyes árban. Környéken van belőle.....
Üdv!
Azt szeretném tudni hogy az IH vagy a Lajta eke a jobb?
-Melyik csinál szebb munkát?
-Melyiknek nagyobb a vontatási ellenállása?
-Összegezve melyik a jobb?
Válasz #3540. hozzászólásra
Mindhárom jó választás, igazából a pénztárcád dönti el.
Elbírni meg el kellene neki. (gondolom 3 fejest nézegetsz)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, MTZ (952) után szeretnék váltvaforgató ekét vásárolni.
- Érdemes áldozni használt (jobb állapotú) drágább Lemken/Pöttinger ekére vagy vegyek mondjuk Helti-s ekét?
- Nem lesz nehéz a trakinak, kell segédemelő szett?
Válasz #3538. hozzászólásra
A felfogatáson el lehet tolni az ekét jobbra.
Hali. Az előbb láttam egy vogel noot ekehirdetést. Az állt benne, hogy határeke. Valaki megmondaná mi az mert még soha nem halottam határekéről. Előre is köszi
Válasz #3536. hozzászólásra

bizony
Válasz #3535. hozzászólásra
Nem tudom,de fel aron nem tunik rossz vetelnek, annak aki ilyet keres . A packomat meg csak hab a tortan.
Válasz #3534. hozzászólásra

mi lehet itt?
megtekerte csigásra a rába fődje?
vagy rosszul muzsikált a helybeli agrodörtiblúzbend????
bár " megöl a váágy" hogy vele töltsek 1nehány éjszakát......
dehát ez nem a flancok évének néz ki úh muszáj mással tölteni az éjszakákat.......
Válasz #3533. hozzászólásra
LD
csak ha vlk gyorsan kopót hajt .......itt van.......

http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5995394/Egyeb-Utangyartott-gyorsan-kopo-alkatreszek.html
Válasz #3531. hozzászólásra
Nem tudom hogy eredeti-e,de nálam eddig működött jópár évig,kicseréltem egy sokkal gyengébb rugóra de így sem működött ezért vmi dugulásra gondolok holnap lesz rá időm szét fogom szedni.A golyó szemre hibátlan nincs rajta berágás.
Válasz #3524. hozzászólásra
Eredeti lehet a rugó ? Vagy a golyó a helyén szorul. Próbáld egy jobb állapotú golyóval. (tipp)
Lemken EurOpal 8 4 N100 függesztett ,réselt lemezes,váltvaforgató ekéről kinek mi a véleménye?
Sziasztok nincs valakinek alkatrész katalógusa, Rába Werk Condor piros ekéhez vagy esetleg munka henger munka hengerek meg és irányitokar hátul mert sajna eloptál
Válasz #3525. hozzászólásra
Na meg a godorfúrónak is ebből van az éle.
MTZ utáni útgyalu élének is nagyon jó. Valaha. mikor még nem volt az IH ekén hosszított csúszólap, annak is jó volt. Nameg fiatalon letört orrú ekevanaknak is könnyedén lehet donora.
Lazítóra szárnynak,stb.
Márkás lefutott ekevasat fölszoktatok még valamire használni???
Segítséget kérnék! Van egy lemken opal 3-as váltvaforgató ekém,a munkahengere rugós rásegítésű.A probléma hogy nem fordít a munkahenger,meg sem mozdul,ha kitekerem a csavart a munkahengeren találok alatta egy rugót és egy golyót,ha kiveszem belőle és visszatekerem a csavart működik a munkahenger és fordít az eke így viszont nagyon durva és érzékeny.Utána visszaszereltem ismét a rugót és a golyót és megint nem volt jó ezt 3-szor eljátszottam.Tavaly szezon előtt ugyanezt csinálta akkor kivettem a golyót visszaraktam és rögtön jó is volt.Mi lehet a hiba?
Válasz #3522. hozzászólásra
ja
Válasz #3521. hozzászólásra
A volt Nerim cég udvarán állóra gondolsz a Komáromi úton?
Amit eladtak az csavarbiztosítású volt mechanikusan csavarral eggyenként kellet a fejeket átálitani a fogásszélességet.
Válasz #3520. hozzászólásra

itt nincs unalom
nem is vót
meg NEM IS LESZ!!!!!!
az milyen vót LD?
nyúzélandon van 1 5ös rugós variós asszem
hát biztos hogy jó lett volna. Láttam még a neten ősszel egy 5 fejes Kvernit Surányban, de nem volt rá keret. Mire megkaptam a pénzt a termésért, addigra az ekét eladták. Hát ez se lett megvéve.
Heci te úgy is unatkozol, majd behajtasz nekem egyet
Válasz #3518. hozzászólásra

Francot a jó dógodba
Zetorhó jó lett vóna azé féláron mi?
Válasz #3517. hozzászólásra
3 vagy 4 hónapja lehetett, csak azért mentem mert Kverneland eke volt. Más tipus nem nagyon érdekel.
Válasz #3516. hozzászólásra

Tanulság: a kölködnek nem adni semmit csakúgy.
Nagyon unatkozhattál ha a nagy ekeútálat időszakban elmentél ekét nézni...........
Válasz #3515. hozzászólásra
JD 6320 ha jól emlékszem. Valamit beszéltek hogy a fiuk eladta a neki ajándékozott földeket, és hogy nincsen szükség ekkora gépparkra, főleg hogy még lízinget törlesztenek. Az ekét megnéztem, valóságban mást mutatott mint a neten a fényképen. Engem nem fogott meg az eke, megköszöntem, és mondtam hogy más az elképzelésem. Az árát is magasnak találtam.
Válasz #3514. hozzászólásra
4 hengeresre való.
Mi húzta nekik?
Becsődöltek vagy mi?
Válasz #3513. hozzászólásra
Nem tudom mit bírhat ki, de én ezt az ekét láttam élőben. Hát nem fogott meg. Szemre mintha gyenge lenne, de használatban nem tudom.
Válasz #3512. hozzászólásra
Nem néztem ki csak kérdem mit birhat a 6, mmes váz......
Válasz #3509. hozzászólásra
Heci te mostan a Bényben levő 3 fejes Kwerni ekét nézted ki, ami az Agroszervisz oldalán van?
Válasz #3510. hozzászólásra
Én a Heltit ajánlanám .
MF 5455-höz (112ló) keresek ideális ekét, 3 fejes váltvaforgóban gondolkodom. Homokos és fekete réti földben is használnám. A lényeg h vigye szépen, takarjon is rendesen és az ára is elfogadható legyen. Vélemény?
Kverneland VX eke van képben?
Vékonyabbak könnyebbek voltak , nem volt ezekkel gond?
Válasz #3499. hozzászólásra

Elszántottad A szomszéd földjét hogy a 9ből 10lett
Válasz #3501. hozzászólásra
Inkább vegyél egy ilyen ekét, legalább nem üresben kell járkálnod a traktor mögött.........