Válasz Tomszi #22189. hozzászólásáraAz marad nálad a sajátot adod bérbe a cégnek, így 8 millaba simán bele lehet férni. Innen indult beszélgetés hogy 8 millát emelhetnék.
Válasz Tomszi #22188. hozzászólásáraBérleti díj összeget úgy állapítom meg ahogy akarod, így te szabályzod a céged nyereséget, ráadásul a cégekben lehet fejlesztési alapot képezni ami nem adóköteles két évig, ha utána új gépet veszel.
Válasz Drisa #22186. hozzászólásáraDe csak azt nem kell kifüggeszteni, amit én mint cég tulaj, saját magamtól bérlek, (meg esetleg még a közeli hozzátartozótól, meg kéne nézni pontosan, de most nem ez a lényeg), a külső személytől lévőket igen. Persze azt meg lehet részes-művelni, ha bemegy a tulaj az umbuldába.
Válasz pamko #22185. hozzászólásáraA föld bérleti díja lesz a magánembernél, aki a saját cégének adja bérbe a saját földjét. A cég által megtermelt nyereség meg adóköteles lesz. Persze azért sok múlik a könyvelőn szerintem, akinek kell az tudja mit, több cég, egyik számláz a másiknak, bérbead-bérbevesz, stb.
Válasz .Szabi. #22179. hozzászólásáraCsinálsz egy céget, aztán annyiért adod bérbe neki amennyiért akarod, ha kell a cégben a lové akkor kevesebb ha többet akkor akarsz kivenni akkor magasabb bérleti díjat írsz.
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraHát ezaz, kergetnek előre h növekedjél, hajtsál, aztán ha jól gazdálkodtál, a haszon felét benyelnék azért..
nem is tudom mi lenne ha notillben tolnád, aztán ugye közel ugyanannyi termés, költség meg semmi. Elvileg..
Válasz J.D. Borda #22176. hozzászólásáraMajd az új szabályozással kiderül, mi a cél pontosan, de én nem hiszem, hogy jelentős, kedvező irányú változások lennének. Sőt, előbb-utóbb a parasztokat is megsarcolják keményen, mert van még tartalék az agráriumban.
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraA bérből mennyi a levonás. Nem teljesen ugyanaz, de levonják. Az Eva-nal valahogy úgy van hogy fix százalék.
De ha veszel egy gépet most, az megvan hogy mennyi ideig nem adhatod el? Vagy mivan ha eladod? Vagy x év múlva adod el? Na mindegy, úgyse értek ehhez.
Válasz Tomszi #22168. hozzászólásáraNo látod én előnybe vagyok, mint kisparaszt... Ha annyi a bevétel , szépen fizetem az adót... Mert gépet azon az összegen még nem kapni...
Válasz J.D. Borda #22157. hozzászólásáraÉn meg azt mondom, hogy mindenből csakis hevederest, de nem olyan Claas TT-t, vagy challengert, mert ezek szinte csak a talajnyomás csökkentésére jók. Hevesereből csakis az alakzárót, azaz a háromszög hevederest. Átrakóból is csakis hevederes kellene, ha a pénz nem számít.
Amugy pont egyik nap futottam bele a youtuben egy videóba, kukoricát arattak is kombájn és jd gumihevederesek átrakokocsival. Nagy sár volt, de hogy azok mit szenvedtek, először megállt, aztán a heveder is elcsúszott, addig erőlködtek míg füstölt is.
Válasz Drisa #22161. hozzászólásáraMondjuk én így egy év után inkább vennem ezt ennyiért is mint mégegyszer a hevederest... derékcsuklosrol meg már korábban letettünk, amikor steiger-eket meg quadtrack-okat nézegettünk...
Ma inkább vennem ezt bármelyik másik helyett... vagy visszalépni a 8r, 900 vario vagy Axion 900 osztályba..
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraTúlzás és mindenki azon a véleményen van hogy ebben a lóerő kategóriában nincs értelme egy ilyen gépnek. Ára meg egy hevederes vagy derékcsuklós gépével vetekszik. Vicc...
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraMég annyit, hogy a ház szellőzését ne az asztalossal terveztesd, akármennyire is érti a szakmáját. Az építészmérnökön szívesen spórolnak sokan, aztán jönnek a párától csöpögő ablakok, meg a penész, meg a hibás következtetéaek a szar műanyag ablakokról, stb-stb.
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraHa pl. gáztűzhely, kályha, kazán, vagy épp páraelszívó abból a légtérből használja az oxigént, akkor kötelező beépíteni. Aereco néven is fut.
31290 hozzászólás
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #22192. hozzászólásáraItt 100 milliót írnak.
https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/vege-az-adooptimalizalasnak-2020-tol-jon-a-csaladi-ceg.12081.html
Kíváncsi vagyok, mi lesz, nagyon át kell majd gondolni, hogy mi lesz a legoptimálisabb működési forma... Áfa, komp. felár, stb.
Válasz Drisa #22191. hozzászólásáraFelfullel hallottam multkor a radioban, hogy 10re fogjak emelni.
Válasz Tomszi #22189. hozzászólásáraAz marad nálad a sajátot adod bérbe a cégnek, így 8 millaba simán bele lehet férni. Innen indult beszélgetés hogy 8 millát emelhetnék.
Válasz Tomszi #22188. hozzászólásáraBérleti díj összeget úgy állapítom meg ahogy akarod, így te szabályzod a céged nyereséget, ráadásul a cégekben lehet fejlesztési alapot képezni ami nem adóköteles két évig, ha utána új gépet veszel.
Válasz Drisa #22186. hozzászólásáraDe csak azt nem kell kifüggeszteni, amit én mint cég tulaj, saját magamtól bérlek, (meg esetleg még a közeli hozzátartozótól, meg kéne nézni pontosan, de most nem ez a lényeg), a külső személytől lévőket igen. Persze azt meg lehet részes-művelni, ha bemegy a tulaj az umbuldába.
Válasz pamko #22185. hozzászólásáraA föld bérleti díja lesz a magánembernél, aki a saját cégének adja bérbe a saját földjét. A cég által megtermelt nyereség meg adóköteles lesz. Persze azért sok múlik a könyvelőn szerintem, akinek kell az tudja mit, több cég, egyik számláz a másiknak, bérbead-bérbevesz, stb.
Válasz J.D. Borda #22183. hozzászólásáraBérbeadó nem lehet cég! Csak magánszemélynek lehet földje!
Válasz agrárproletár #22184. hozzászólásáraBizonyos tulajdoni hányad felett nem kell kifuggeszteni.
Válasz J.D. Borda #22183. hozzászólásáraA bevétel a tulajdonos/magánember/bérbeadónál lesz ami ugye 5évnél adómentes.....és ő adja bérbe az alapitott cégnek
Válasz Drisa #22182. hozzászólásáraNem kell kifüggeszteni? Biztos pár jómadár bejelentkezne...
Válasz Drisa #22182. hozzászólásáraDe akkor meg a bérbeadó cégnel lesz a bevétel amin adózni kell.
Válasz .Szabi. #22179. hozzászólásáraCsinálsz egy céget, aztán annyiért adod bérbe neki amennyiért akarod, ha kell a cégben a lové akkor kevesebb ha többet akkor akarsz kivenni akkor magasabb bérleti díjat írsz.
Válasz bandigh #22178. hozzászólásáraVetőmag vegyszer műkaki oda is kell... max kevesebb munkaművelet...
Válasz agrárproletár #22177. hozzászólásáraSőt hát arról volt szó idén ősszel elfogadják az uj csg tőrvenyt nem lett belőle semmi?
Válasz J.D. Borda #22176. hozzászólásáraEltörölni a picsába
, legális adócsalás.
Inkább a saját földre lehessen “bérleti” díjat elszámolni , persze adómentesen
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraHát ezaz, kergetnek előre h növekedjél, hajtsál, aztán ha jól gazdálkodtál, a haszon felét benyelnék azért..
nem is tudom mi lenne ha notillben tolnád, aztán ugye közel ugyanannyi termés, költség meg semmi. Elvileg..
Válasz J.D. Borda #22176. hozzászólásáraMajd az új szabályozással kiderül, mi a cél pontosan, de én nem hiszem, hogy jelentős, kedvező irányú változások lennének. Sőt, előbb-utóbb a parasztokat is megsarcolják keményen, mert van még tartalék az agráriumban.
Mar a csg. Tagok 8 millájat is régen fel kellett volna emelni
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraA bérből mennyi a levonás. Nem teljesen ugyanaz, de levonják. Az Eva-nal valahogy úgy van hogy fix százalék.
De ha veszel egy gépet most, az megvan hogy mennyi ideig nem adhatod el? Vagy mivan ha eladod? Vagy x év múlva adod el? Na mindegy, úgyse értek ehhez.
Válasz cimbike. #22169. hozzászólásáraMindjuk nekem is a derekcsuklós haromszőg hevederese tetszik. Case vagy 9xx
Válasz Tomszi #22168. hozzászólásáraKb 40%k k..va sok. Azert nem itt kellene tartani...lenne egy 15%k arra azt mondanám meltányos.
Válasz atisgyulai #22171. hozzászólásáraÉn már azokról lekéstem(letettem)...
Válasz csoppika #22170. hozzászólásáraMeg valamiért a zsíros pályázatokat sem nekünk írják!
Válasz Tomszi #22168. hozzászólásáraNo látod én előnybe vagyok, mint kisparaszt... Ha annyi a bevétel , szépen fizetem az adót... Mert gépet azon az összegen még nem kapni...
Válasz J.D. Borda #22157. hozzászólásáraÉn meg azt mondom, hogy mindenből csakis hevederest, de nem olyan Claas TT-t, vagy challengert, mert ezek szinte csak a talajnyomás csökkentésére jók. Hevesereből csakis az alakzárót, azaz a háromszög hevederest. Átrakóból is csakis hevederes kellene, ha a pénz nem számít.
Válasz J.D. Borda #22165. hozzászólásáraFizesd be az adót. A maradék pénzt meg oda teszed ahová akarod.
Válasz J.D. Borda #22165. hozzászólásáraEz a lényege a rendszernek nehogy fölhalmozz mint kisember pénzeket mindig borotvaélen táncoló kib rabszolga legyél.
Válasz .Feco. #22162. hozzászólásáraKirovecet kell venni!
Egy jó Grammer ulessel. 

Amugy pont egyik nap futottam bele a youtuben egy videóba, kukoricát arattak is kombájn és jd gumihevederesek átrakokocsival. Nagy sár volt, de hogy azok mit szenvedtek, először megállt, aztán a heveder is elcsúszott, addig erőlködtek míg füstölt is.
Inkább azt oldaná meg valaki hogy ne kelljen mindig k...va gépeket venni, mert hát adót nem akar az ember fizetni...
Válasz Drisa #22161. hozzászólásáraDe a teljesítménye is. És ha még hozászámítsuk, hogy univerzálisab, akkor csak pluszok vanak.
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraVegyél egy ilyet, jól mutatna a portán. Ha már egyszer traktor, akor "rendeset"
Válasz Drisa #22161. hozzászólásáraMondjuk én így egy év után inkább vennem ezt ennyiért is mint mégegyszer a hevederest... derékcsuklosrol meg már korábban letettünk, amikor steiger-eket meg quadtrack-okat nézegettünk...
Ma inkább vennem ezt bármelyik másik helyett... vagy visszalépni a 8r, 900 vario vagy Axion 900 osztályba..
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraTúlzás és mindenki azon a véleményen van hogy ebben a lóerő kategóriában nincs értelme egy ilyen gépnek. Ára meg egy hevederes vagy derékcsuklós gépével vetekszik. Vicc...
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraJajj nemúgy, hanem h ahoz az átrakóhoz túlzás, főleg a böhöm orrsúllyal
Válasz bandigh #22158. hozzászólásáraHidd el a traki is a top top...csak az árát ne nézzük :)
Válasz J.D. Borda #22157. hozzászólásáraCsak a számlát nem akarom meglátni róluk

A kombájn az hagyján, de a traki az kicsit túlzás
na ezek a tökéletes gépkapcsolatok. A technológia csúcsai ezek a gépek a kezdet és a vég szerintem.
https://www.youtube.com/watch?v=hCRchzfMDTc
Válasz Bárány #22155. hozzászólásáraÁáá ott a hegyi tiszta levegőn csak azért hogy a szerszámok álmodozhassanak
Válasz bandigh #22154. hozzászólásáraNincs nagykapu, felesleges, a Fergák mindig a műhelyben állnak.
Válasz szanberg #22152. hozzászólásáraEgy 9RX is befér 3 méteren
Válasz szanberg #22152. hozzászólásáraNem is a ház udvarra való hanem a szárito mellé ott mutat jol...
Válasz Bárány #22151. hozzászólásáraAnnyira nem széles a kapum, hogy holmi nagyképű jd-k beférnének rajta
Válasz szanberg #22150. hozzászólásáraIgazad van, térjünk vissza a házadhoz: jól nézne ki az udvarban egy JD!
Jó sokat el baxakodtok ezen hehe
Válasz Bárány #22145. hozzászólásáraEz nem konkrétan az ilyen levegőpótlásra van csak. Így gondolta szerintem.
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraMég annyit, hogy a ház szellőzését ne az asztalossal terveztesd, akármennyire is érti a szakmáját. Az építészmérnökön szívesen spórolnak sokan, aztán jönnek a párától csöpögő ablakok, meg a penész, meg a hibás következtetéaek a szar műanyag ablakokról, stb-stb.
Válasz bandigh #22143. hozzászólásáraKinyitod az ajtót,meg az ablakot.
Válasz subikiss #22144. hozzászólásáraNem erre való. A szellőztetést nem helyetteséti.
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraHa pl. gáztűzhely, kályha, kazán, vagy épp páraelszívó abból a légtérből használja az oxigént, akkor kötelező beépíteni. Aereco néven is fut.
Válasz bandigh #22143. hozzászólásáraKereszthuzat, több ablakba, átellenesen mondta az asztalosom.