dehogyis. Szendrő egyik tanyáját nevezik csehinek. Vagy csehipuszta. De van Garadna is, meg dusnok is itt a környéken, illetve máshol is igaz Feribátyja???!!!!
Akkor biztos egy ekéről beszélünk mert ismerősek ezek a betegségei
Neked van rajta orr betét? mennyire van beállítva a fogás szélessége?
Mondjuk nálunk azt se szereti hogy a 125 lovas után van kötve de az mtz meg nem haladna úgy vele .
legjobb fődünk!!!! zsirováá!
nagyon örülök neki, idén jó munka ritkán volt, ma meg nagyon meggyőzött, kár, hogy párnap múlva lelombozódunk mint a marhaszarva...
azt a csúnya édescéges ótót meg minek lököd ide be, nemnézem semmibe mert ahol nem ment fel űberfaxa terreppguummmmivvvall ott a nissanok mind felmentek mezítláb!
plusz a nívea is
zúzta a napraforgó tarlókat, aztán minden mást amit nemtudtunk bevetni ,vagy elvitte a víz vagy csak felgyomosodott repcetarló volt. Volt amelyiket sikerült egyszer aratás után rögtön meghanntani, de idővel a sok víz végett ez is felnőtt, szóval az összes földet vágatni kell, idáig nemtudtunk földre menni... most ez a kisebb jóidő tudott munkára fogni bennünket, ígyis húzigáljuk egymást napmint nap. Van több olyan, hogy szántás volt elmosta az árvíz most kétméteres csáté van rajta... hát ezeket zúzni kegyetlen meló, nem nagyon megy le napi 12hektár
nem gyári erősített vastagabb jobb vonórúdak vannak plusz rápatkolva,hogy mégjobbat tudjonak. Egyiknek a váza megvan hajolva, de nem nagyon látszik a munkáján. Optimális körülmények között mint ma lehet vele egészen mélyen dolgozni, sarasabb földön is, de amikor kemény akkor kidobja a föld, illetve nem kap bele -túl könnyű... Szakadni szokott néha az egész eketest felfogató csavarok, törött már komplett ekefej, kormánylemez is, vasak gyakran lecsorbúlnak, stbstbstb...ezért nemlesz ide sohasem drága eke,mert szétnyúzni azokat nagyon kár lenne...
És nem csinált nálatok olyat hogy kidobta egyszerűen a föld? mondjuk a miénken van már orrbetét lehet hogy azt nem szereti Már 3x szakítottam szét a vonórúdját azóta meg lett csinálva egy keményebb vastagabb anyagból most már csak a váza reped
igen van kettő is belőle
legjobb az ócsó kisekék között szerintem
van még egy lajta vagy kühne is nemtudom mert vagy 20éve nincs ráírva semmi azon nagy IH vasak vannak nehezebb húzni mint ezeket és a munkája is csúnyább, viszont a 80lóerős kis keertészeti meg azzal dolgozik illetve fog, most még a dzsindzsát zúzza mert van bőven baxus...már 100hektárokat zúzogatott plusz napraforgó.
hahaha...
B125 gerendelye alatt alig fért el az a kis olajretek árvakelés gyerekem! Én kimondottan megvagyok elégedve a minőséggel mélységgel szántásképpel!
ja és megsúgom egy csomót telefonáltam és még személyesen is zaklattak egy páran, megkérdezték(kb századszorra) hány lóerős a traktor, a múltkor miért 5 fejjel szántott(mert azt sem látják,hogy ez nem a nagy...)
de ügyesen ment a meló, ja és azért 120centit elfog az eke szépen, az már mégsem 90 mint az MTZ-vel...
nem hittem hogy kifordítod! de 6 körül mentem haza már a darabka szépen pirulgatott!
mélyebben szántanék azon a részen! ez a 10 15 cm csak túrás! Kár azért a jó földért!
szervusz koma! Ma elintéztem a papírformákat könyvellőt miegymást, aztán a középső gép szabadon volt feldobtam rá a B125 sokorót oszt góóóóóó szántani had haladjon a meló. Nomeg úgyis olajat akartam cserélni benne, előtte megmelengettem egy cseppet, hogy jobban csusszon kifelé a blokkból
Szóval a legjobb földünket szántottam, 36aranykoronás!!! nagyon faxa talaj, az állapota is elég jó, bár ha kicsit szárazabb lenne mégszebbet tudtam volna kaparni belőle.
Éppen olyan hajszálra mint a képeiden van! ittott barnább olyan folt van benne, meg sajnos csak nagyon kevés ilyen talajunk van, de a lényeg hogy ez már kivan szántva
a 3fejes B125 eke 120centit fog el, mindennemű beforgatólemez meg minden híjján is szép a munkája, bár azért egy jóképűvel nem is maradt volna semmi szármaradvány a tetejin, így azért a száraz lezúzott nagy csátéból nemtudott mindenhol mindent leforgatni.
Mivel a nagygépre megvan az ember váltóműszakra, így holnap fúvatás zsírzás karbantartás (átnézem a gépet,mert egész évben nem is ültem ezen) szóval megyek szántogatni hagy kopjon amíg csak lehet. Holnap egy tankot kihúzatok belőle kb, 5hektár körül elég is lesz abbahagyni. Megvallom a nagygéppel nagy ekével sokkal jobban szeretek dolgozni, bár a kisebb táblákon meg azzal a gebasz tolatgatni forogni
errefelé ilyen nincs, ezek a kötött nem omlós nyirok talajok nem kedveznek ennek, és betyár nehéz illyen fínomságoknak megfelelő talajokat készíteni. Ősziszántás viszont úgy széttud fagyni,hogy tavasszal viszont tudunk szépet alkotni
hallod Te ne kabint fóliázzál....
hanem nyáron fóliázzál a 80 méteres sátorban bent a közepiben a 89 fokban a paradicsomban mondjuk......
az ám a fóliázás.....
Mi a tárcsát már lepukantotuk a 100 le mtz is meghalt elment a válto olajnyomás hidralikais a sima 82 szorozik egy másik megy nehézfogassal utánna és huzgálják egymást igy vetünk az összes kereskedö kijöhetne meg öltönyös kijöhetne kinlodni huzná a drotkötelet a sárba
mi is... már 45hektárt elszórtunk, betárcsáztunk lehengereztünk. Ja egyik táblát nemtudtuk bedolgozni, csak a felét vagy 2hektár ottvan úgy simán...teteje száraz de nemtudsz vele mit csinálni... holnap lehengereztetem úgy,hogy a mag a főd tetején van oszt cső, ettől többet nemtudok tenni, minden betapad rajta, a borona meg csak elpattog a tetején.
Ha lesz egy normális vagy esetleg jó idő rá akkor rekord termésed is lehet! Nekünk eddig a legnagyobbat novemberben fagyos földbe szórva vetett búza adta...
innentől kezdve nem teszem tönkre a vetőgépet a fejnyi rögeken
ja ma a nagytraktort javítottuk
kilyukadt az elsőhíd rugózás egyik hidraulika csöve, egy kb 50centis bizbasz. Párját már cseréltem másfél esztendelye. Nagyon mereven állnak egymás mellett. Összerakáskor úgy állítottam őket,hogy ne érjenek össze, de menetközben a rugózás tekeredés mocorékolás közben úgyis összemozognak, aztán eljött ennek is az ideje hát fújt egy kis olajtot magából.
Lajta vetőgép gumi harmonikacsövét húztam rájuk, hátha valamit fog a történeten, legközelebb ne legyen ilyen másfél év múlva
na akkor életképek nesztek!
A repcevetés azért gyönyörű munka volt! Framest Reptill+vogel rövidtárcsa a középkötött táblánkon olyan talajt produkált mint a mese! bezzeg a búza... van szántáskép is meg tárcsakép is. A tárcsafőd "morzsái" 20x20x20centisek nagy átlagban vannak apróbbak meg nagyobbak is...
ja meg a Pioneer portfólió farm kukoricájáról is van egykét telefonos fotó.
Kérlekszépen az úgy volt, hogy egyszer egy este nyers tiszta sárgazőőőd napraforgót vágtam, jó harmatos ködös idő volt már toltam nagyon, alsó rosta nem megfelelő volt benne, hát eltömtem a toklászvisszahordómat, de úgy,hogy utána 3nap kínzás kellett neki,hogy megtudjon indúlni. Aztán lelett nyitva az alja hogy aho lcsak tud jöjjön ki az anyag. Nyugi ezek után Józsibácsinak adtam,hogy vigye haza a tyúkoknak nem látszik de az a szemetesebb toklászvisszahordóra menő anyag volt...
Ermike felvagy jelentve személyiségjogok megsértése ügyén, ülni fogsz mint aki nembír állni hahahaha
vlm brazil bacsó megfúrta alul a codá-Szan arató vöröszt......
hajnalban meg m1 a porszívóval fölszippantja......
Bacsoo Szan meg rimánkodik h. a pba csak 20 termett....
Persze csak nem vágja h. Romulus a másik 20at begyűjti mikor senki se figyel....... háháháháháhhhááhá
31295 hozzászólás
Válasz #6537. hozzászólásra

dehogyis. Szendrő egyik tanyáját nevezik csehinek. Vagy csehipuszta. De van Garadna is, meg dusnok is itt a környéken, illetve máshol is igaz Feribátyja???!!!!
Válasz #6538. hozzászólásra

Akkor biztos egy ekéről beszélünk mert ismerősek ezek a betegségei
Neked van rajta orr betét? mennyire van beállítva a fogás szélessége?
Mondjuk nálunk azt se szereti hogy a 125 lovas után van kötve de az mtz meg nem haladna úgy vele .
Válasz #6539. hozzászólásra
zsirováá!

legjobb fődünk!!!!
nagyon örülök neki, idén jó munka ritkán volt, ma meg nagyon meggyőzött, kár, hogy párnap múlva lelombozódunk mint a marhaszarva...
azt a csúnya édescéges ótót meg minek lököd ide be, nemnézem semmibe mert ahol nem ment fel űberfaxa terreppguummmmivvvall ott a nissanok mind felmentek mezítláb!
plusz a nívea is
Válasz #6537. hozzászólásra

Nos??? Kérem, titkolózunk, hogy merrefelé gazdálkodunk?? khhhhhmmm????????????
Válasz #6535. hozzászólásra

zúzta a napraforgó tarlókat, aztán minden mást amit nemtudtunk bevetni ,vagy elvitte a víz vagy csak felgyomosodott repcetarló volt. Volt amelyiket sikerült egyszer aratás után rögtön meghanntani, de idővel a sok víz végett ez is felnőtt, szóval az összes földet vágatni kell, idáig nemtudtunk földre menni... most ez a kisebb jóidő tudott munkára fogni bennünket, ígyis húzigáljuk egymást napmint nap. Van több olyan, hogy szántás volt elmosta az árvíz most kétméteres csáté van rajta... hát ezeket zúzni kegyetlen meló, nem nagyon megy le napi 12hektár
Válasz #6538. hozzászólásra

ekét olcsón kell venni és drágán felvasazni!
Válasz #6534. hozzászólásra
nem gyári erősített vastagabb jobb vonórúdak vannak plusz rápatkolva,hogy mégjobbat tudjonak. Egyiknek a váza megvan hajolva, de nem nagyon látszik a munkáján. Optimális körülmények között mint ma lehet vele egészen mélyen dolgozni, sarasabb földön is, de amikor kemény akkor kidobja a föld, illetve nem kap bele -túl könnyű... Szakadni szokott néha az egész eketest felfogató csavarok, törött már komplett ekefej, kormánylemez is, vasak gyakran lecsorbúlnak, stbstbstb...ezért nemlesz ide sohasem drága eke,mert szétnyúzni azokat nagyon kár lenne...
Válasz #6536. hozzászólásra
Csehi?
Te is Vas megyében gazdálkodsz?
Válasz #6531. hozzászólásra
pár életkép!
Tavaly mikor csehinél szántottam páran hozzám is beültek!
Válasz #6533. hozzászólásra
mit zúz?
Válasz #6533. hozzászólásra
Már 3x szakítottam szét a vonórúdját azóta meg lett csinálva egy keményebb vastagabb anyagból most már csak a váza reped 
És nem csinált nálatok olyat hogy kidobta egyszerűen a föld? mondjuk a miénken van már orrbetét lehet hogy azt nem szereti
Válasz #6532. hozzászólásra

azon nagy IH vasak vannak nehezebb húzni mint ezeket és a munkája is csúnyább, viszont a 80lóerős kis keertészeti meg azzal dolgozik
illetve fog, most még a dzsindzsát zúzza mert van bőven baxus...már 100hektárokat zúzogatott plusz napraforgó.
igen van kettő is belőle
legjobb az ócsó kisekék között szerintem
van még egy lajta vagy kühne is nemtudom mert vagy 20éve nincs ráírva semmi
Válasz #6529. hozzászólásra

Ez az eke a sokoró B125ös ami neked van?
Válasz #6530. hozzászólásra

hahaha...
B125 gerendelye alatt alig fért el az a kis olajretek árvakelés gyerekem! Én kimondottan megvagyok elégedve a minőséggel mélységgel szántásképpel!
ja és megsúgom egy csomót telefonáltam és még személyesen is zaklattak egy páran, megkérdezték(kb századszorra) hány lóerős a traktor, a múltkor miért 5 fejjel szántott(mert azt sem látják,hogy ez nem a nagy...)
de ügyesen ment a meló, ja és azért 120centit elfog az eke szépen, az már mégsem 90 mint az MTZ-vel...
nem hittem hogy kifordítod! de 6 körül mentem haza már a darabka szépen pirulgatott!
mélyebben szántanék azon a részen! ez a 10 15 cm csak túrás! Kár azért a jó földért!
Válasz #6519. hozzászólásra

szervusz koma! Ma elintéztem a papírformákat könyvellőt miegymást, aztán a középső gép szabadon volt feldobtam rá a B125 sokorót oszt góóóóóó szántani had haladjon a meló. Nomeg úgyis olajat akartam cserélni benne, előtte megmelengettem egy cseppet, hogy jobban csusszon kifelé a blokkból
Szóval a legjobb földünket szántottam, 36aranykoronás!!! nagyon faxa talaj, az állapota is elég jó, bár ha kicsit szárazabb lenne mégszebbet tudtam volna kaparni belőle.
Éppen olyan hajszálra mint a képeiden van! ittott barnább olyan folt van benne, meg sajnos csak nagyon kevés ilyen talajunk van, de a lényeg hogy ez már kivan szántva
a 3fejes B125 eke 120centit fog el, mindennemű beforgatólemez meg minden híjján is szép a munkája, bár azért egy jóképűvel nem is maradt volna semmi szármaradvány a tetejin, így azért a száraz lezúzott nagy csátéból nemtudott mindenhol mindent leforgatni.
Mivel a nagygépre megvan az ember váltóműszakra, így holnap fúvatás zsírzás karbantartás (átnézem a gépet,mert egész évben nem is ültem ezen) szóval megyek szántogatni hagy kopjon amíg csak lehet. Holnap egy tankot kihúzatok belőle kb, 5hektár körül elég is lesz abbahagyni. Megvallom a nagygéppel nagy ekével sokkal jobban szeretek dolgozni, bár a kisebb táblákon meg azzal a gebasz tolatgatni forogni
Válasz #6509. hozzászólásra

de minek szedsz szét mindent ami JÓ?????
mennyi liter?
Válasz #6525. hozzászólásra

Nem lesz semmi csak kíváncsi vagyok.Persze csak az ujjak, pedig azok mind a régiből lett kifejlesztve!
Válasz #6524. hozzászólásra

ha senki akkor mi fog történni????
Kiemlékszik még az FKA-ra?

Néhány napja az egyik cég rábája elakadt a düllö uton!! Tárcsázni indult de nem ért oda..

Nekem épp szerencsém volt..
Válasz #6521. hozzászólásra

akkor hosszú szántásnak nézünk elébe 

Válasz #6520. hozzászólásra

7.ben

hanyadikba húzza az öreg szekér szombaton mi is csatolunk rá az ekére nincs mire várni ha még esik akkor csak fagyon lesz szántás erre felénk
sűrűk a földek mint az urán !!!!!
Válasz #6511. hozzászólásra
Probálj meg egy slagot hosszába felvágni és gyorskötözővel rákötni nekünk is volt hasonló a nagygépen mióta ez rajta van azóta megy rendesen
Válasz #6516. hozzászólásra

1025.2 MTZ BONTOTT MÁR VALAKI AKI ITT VAN MOST SEGITSÉGET KÉRNÉK.
Válasz #6515. hozzászólásra
errefelé ilyen nincs, ezek a kötött nem omlós nyirok talajok nem kedveznek ennek, és betyár nehéz illyen fínomságoknak megfelelő talajokat készíteni. Ősziszántás viszont úgy széttud fagyni,hogy tavasszal viszont tudunk szépet alkotni
Válasz #6507. hozzászólásra

hallod Te ne kabint fóliázzál....
hanem nyáron fóliázzál a 80 méteres sátorban bent a közepiben a 89 fokban a paradicsomban mondjuk......
az ám a fóliázás.....
Mi a tárcsát már lepukantotuk a 100 le mtz is meghalt elment a válto olajnyomás hidralikais a sima 82 szorozik egy másik megy nehézfogassal utánna és huzgálják egymást igy vetünk az összes kereskedö kijöhetne meg öltönyös kijöhetne kinlodni huzná a drotkötelet a sárba
Válasz #6512. hozzászólásra
mi is... már 45hektárt elszórtunk, betárcsáztunk lehengereztünk. Ja egyik táblát nemtudtuk bedolgozni, csak a felét vagy 2hektár ottvan úgy simán...teteje száraz de nemtudsz vele mit csinálni... holnap lehengereztetem úgy,hogy a mag a főd tetején van oszt cső, ettől többet nemtudok tenni, minden betapad rajta, a borona meg csak elpattog a tetején.
Ha lesz egy normális vagy esetleg jó idő rá akkor rekord termésed is lehet! Nekünk eddig a legnagyobbat novemberben fagyos földbe szórva vetett búza adta...
innentől kezdve nem teszem tönkre a vetőgépet a fejnyi rögeken
SZÉP ESTÉT MI MÜTRÁGYASZOROVAL VETJÜK A BUZÁT SZERINTETEK LESZ EREDMÉNYE?
ja ma a nagytraktort javítottuk

kilyukadt az elsőhíd rugózás egyik hidraulika csöve, egy kb 50centis bizbasz. Párját már cseréltem másfél esztendelye. Nagyon mereven állnak egymás mellett. Összerakáskor úgy állítottam őket,hogy ne érjenek össze, de menetközben a rugózás tekeredés mocorékolás közben úgyis összemozognak, aztán eljött ennek is az ideje hát fújt egy kis olajtot magából.
Lajta vetőgép gumi harmonikacsövét húztam rájuk, hátha valamit fog a történeten, legközelebb ne legyen ilyen másfél év múlva
ez egy jobban sikerűlt tárcsázás meg egy nissan frissen mosva.jpg)
.jpg)
van még egy pár.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
kocsimon is cseréltem futóművet eccer amikor esett sok
na akkor életképek nesztek!.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
A repcevetés azért gyönyörű munka volt! Framest Reptill+vogel rövidtárcsa a középkötött táblánkon olyan talajt produkált mint a mese! bezzeg a búza... van szántáskép is meg tárcsakép is. A tárcsafőd "morzsái" 20x20x20centisek nagy átlagban vannak apróbbak meg nagyobbak is...
ja meg a Pioneer portfólió farm kukoricájáról is van egykét telefonos fotó.
azt bezzeg senki sem veszi észre még a nagy szlovák betyár sem,hogy levan fóliázva a kabinablakom teteje mint a nagyoknak
Válasz #6495. hozzászólásra
nem látszik de az a szemetesebb toklászvisszahordóra menő anyag volt...

Kérlekszépen az úgy volt, hogy egyszer egy este nyers tiszta sárgazőőőd napraforgót vágtam, jó harmatos ködös idő volt már toltam nagyon, alsó rosta nem megfelelő volt benne, hát eltömtem a toklászvisszahordómat, de úgy,hogy utána 3nap kínzás kellett neki,hogy megtudjon indúlni. Aztán lelett nyitva az alja hogy aho lcsak tud jöjjön ki az anyag. Nyugi ezek után Józsibácsinak adtam,hogy vigye haza a tyúkoknak
Ermike felvagy jelentve személyiségjogok megsértése ügyén, ülni fogsz mint aki nembír állni hahahaha
Válasz #6503. hozzászólásra
165-ös 4 évesen vettem már három éve.
Válasz #6467. hozzászólásra
Mit aggódsz,nállunk a lakás se közelíthető meg száraz lábbal.Nemhogy a tanyák.Ez az út jobb mint a mi utcánk.
Válasz #6502. hozzászólásra
A rendfelszedő 165 vagy 185-ös? Újonnan vetted a bálázót?
Válasz #6496. hozzászólásra

háháháháháhhhááhá
vlm brazil bacsó megfúrta alul a codá-Szan arató vöröszt......
hajnalban meg m1 a porszívóval fölszippantja......
Bacsoo Szan meg rimánkodik h. a pba csak 20 termett....
Persze csak nem vágja h. Romulus a másik 20at begyűjti mikor senki se figyel.......
Válasz #6498. hozzászólásra
mindegy az is jó lóvé de könyörgöm ne JDt vegyél!
Válasz #6497. hozzászólásra
rosszul vagy informálva .... csak a felét adom el a másik fele tárolva lessz
Válasz #6496. hozzászólásra
hallom jó túladtál a kukin! Gratula! kint mit hallani ott hogy alakulnak az árak?
Válasz #6495. hozzászólásra

fő hogy a kép sikerüljön
van elég baxnak ezek rá