Válasz hasutas1 #11073. hozzászólásáraAhhoz felvásárló piac is kellene,meg még nagyon sok minden:pl:olyan bérek,olyan támogatások,stb...hiába a prémium minőség,ha nincs aki megfizeti...szerintem
Válasz Csyzy #11072. hozzászólásáraHa csak kezd elfogadható ízük lenni, akkor mèg sehol nem tartanak. Èn befejeztem a kísèrletezgetèseket. Ha nem lesz clery szintű eper akkor a többi kuka, max asia.
Lehet itt a prèmiumra utazgatni, de semmi èrtelme.
nos az új fajtákat és irányokat mentem megnézni, bár nem tudom minek mert nincs aki nálam szedje amíg odavoltam beérett az összes fajta szinte kinnt van vagy 3-5 tonna ma verbuválni kell szedőket hétfő estig le kéne szedni... ha nem lesznek írgalmatlan szedd magadot hirdetek...
Szóval az olasz nemesítés célja az aroma eper, ami ellenálló, prémium minőség. Véget akarnak vetni az olcsó és dömping palántaáranak is. (ugyanis tönke mennek bele)
De nem ez a baj, hanem, hogy az új medditerrán fajták kemények, és kezd elfogadható ízuk lenni azokat is kóstoltuk... márpedig akkor spanyol görög dömpingár melett jó kérdés a mi jóízű eprünk ára... nyilván gazdagisztánban lehet majd eladni drágábban.
Válasz zelnikpeti #11069. hozzászólásáraMa vittem a delyből egy ismerős büdösboltba.Mondja,nem kell,vett már ma,mondom,oké,semmi gond,elviszik,nem azért hoztem.,de azért kóstold meg..megkóstolta azt a fejet látni kellett volna,azt mondja,ilyet még életében nem evett
Bejön a vásárló hozzám, megkérdi mennyi?
1500-1200
Kérek egy kilót
kóstolja meg
2 kérek, holnap is nyitva lesznek?
Mostantól minden nap.
Akkor holnap is jövök.
Nagy 1500 kicsi 1200
Ládásan 5-7000 attól függ mennyit visz.
Szépen szétválogatom őket szemenként meg mind a 8 szedőm is. ÉRETT NEM ÉRETT. OSZT HA KELL VISZED HA NEM VISZI MÁS.
Válasz kezdő eper 1 #11064. hozzászólásáraTaláló név a "szegedi citrom"
Vettem is meg kaptam is epret de eddig csak egy volt aminek volt íze is. A többi bizony citrom.
Egy ismerős kereskedőnél kóstoltam igazán jót ki is ürült a rekesz sarka.
Válasz kezdő termesztő #11065. hozzászólásáraHát nem tudom mire mégy azzal,ha én ide minden nap kiirom,hogy itt mennyi,mert még városon belül is vannak külömbségek,nem hogy országosan
Válasz kezdő eper 1 #11064. hozzászólásáraehez tartom akkor magam énis:)lassan elég szépen lehet szedni a szabadost,akinek vannak pontos információi az aktuális árakról megoszthatná a többiekkel minden nap,hogy naprakészek legyünk
Válasz kezdő termesztő #11060. hozzászólásáraÉn a fóliásom nem adom 1200 alatt, de hála már alig van. Szombaton már 699 is volt a “szegedi citrom”, én meg eladtam 1600-ban.
500-1200 Ft
Válasz kezdő termesztő #11060. hozzászólásáraNem fognak válaszolni. Kb 4 ember beszélget itt,akkár fel is hívhatnák egymást telefonon) Én is kérdeztem már itt,választ én sem kaptam.
Válasz Karesz49 #11049. hozzászólásáraVárd meg a vègèt, a több termèsnek. Nálam a clery úgy megvan rakva, hogy jobban már nem is lehetne, ès mèg mindig hoz virágot.
Tegnap délelőtt a lehel piaccsarnokban "lajosmizsei őstermelő" 498ftért kilózta az epret.nem értettem előszőr miért állnak v 20an sorba.aztán megláttam az árat.
Válasz clanki #11048. hozzászólásáraAzt még nem tudtam megkóstolni,mert most kezd csak pirosodni,árnyékban van,de van rajta valóban apró is,de ami pirosodik,az szép nagy.
Válasz Karesz49 #11044. hozzászólásáraMajd azért ha belenyúlsz lesz meglepi is. Nem mind olyan finom abból... viszont minden szedésnél egyre finomabb... a quicky elég finom már szabadban... ja meg szép is, csak sok az apraja.
Válasz lacka4600 #11036. hozzászólásáraSzia!
Ebben igazad van,hogy sok a szemét a piacon,sokan elég szar minőséget hoznak,meg ahogy válogatják az siralmas,már a ládában folyik nekik pedig aznap szedték annyira minőségi!!!
Minket ismernek a piacon,ha meglátjàk az autónkat rögtön jönnek oda,mert a minőség igen is számít.
Mindig szétnézek kinek milyen portékája van,de idén azt látom hogy akinek eddig minőségi cucca volt az idén nem tudta azt tartani,panaszkodnak hogy foltosodnak,nyomódnak a szemek,azért lehet találni szépet a sok silány mellett amit nem visznek haza soha,a minőséget el lehet adni,dömpingben mindig lemegy az ár aztán kúszik vissza ez mindig így van,csak idén korábban (most) van dömping!
Válasz hasutas1 #11035. hozzászólásáraÉn tavaly is tárgyaltam egy ilyen delikvenssel. Rögtön 4 fólia meg 2ha szabadföldibe gondolkodott. Próbáltam picit segíteni rajta,hogy azért ennyire nem nagy biznisz ez, hogy mindent egy lapra tegyél fel... Idén még nem láttam, kiváncsi vagyok,hogy izlik neki az első év.... Sok a szemét a piacon, viszont azt látom, hogy a minőséggel lehet érvényesülni... Anno mikor nem epreztünk, csak kereskedtünk néha mi is vettünk szart(reggel megvettük, délre megfolyt a pulton).. többet attól a "termelőtől" nem vettünk. Volt egy olyan aki nem szemetet árult és neki kifizettük a piaci ár feletti árat is mert tudtuk mit kapunk... Szerintem aki évek óta benne van, és tud minőséget termelni az elboldogul.. Az ár mindig a mennyiség függvénye, idén nem volt túl szeszélyes tavasz, mindenkinek van mit leszedni...
Válasz kurucsopeti #11034. hozzászólásáraHát figyu. Ha te így állsz hozzá, akkor inkább menj birkákat legeltetni. Volt egy ilyen hèt/nap/óra. Ilyen mindig is volt, ès lesz is. Azt látom, itt mindenki nagy pènzt akar markolni egy èv alatt, ès ha nem jött be akkor inkább feladja.
Mer hát csak mindent be kell szorozni, x palánta terem 70 dkg-t, felszorzom ezerrel ès kèsz a matek. Teljesen logikus. Aztán ha 1000 alá megy, ne adj isten 500 alá, na akkor kezdődik a károgás. Ezt magyarázd el annak is, aki ma szedett 300 ládát, holnap 250 ládát, holnapután 200 ládát, hogy főzze inkább be, vagy csináljon pálinkát, "mer èn tuti nem adom oda ennyièrt"!
Amúgy mindenki leszarja kinek milyen az epre, legyen olcsó, utána te leszel a szemèbe a vilag legf@szább embere, kb 2 tized másodpercig... Ezt is kalkuláld bele.
Sziasztok!
Nagybani árakat hála istennek nem láttam, de szerda reggel voltam a békéscsabai piacon. Múlt pénteken a csarnok volt csak, az eper 1650 - szép. A legdrágább 1200, kereskedőnél, rengeteg termelő a 3 ládástól a teljes standig, lehetett kapni még 600-ért is (abból kb. 3 kilót lehetne szedni óránként, olyan apró volt és ronda). Mondjuk az szót nem érdemelt volna, de a többi is nagyon vegyes volt. Próbaképpen kereskedőnél vettem egy doboznyit (800/kg szép), azt sem tudta milyen fajta, annyit tudott, hogy Szegedről van. Hát..... piros citrom. Egy termelővel beszélgettem, vele is megkóstoltattam és cseréltem egy szemet, hogy a joly-ját megkóstoljam, az egy fokkal jobb volt. Délután kóstoltam a sajátomból (clery), hát ég és föld. Az enyém legalább finom. Mondjuk szabadföldi és nem volt takarva, így most szedek először szombatra, de legalább nyugodt lehetek, hogy aki megveszi, nem csalódik. Nem is megyek piacra, csak helyben, ahol nem lesz konkurencia. Mondjuk az ár nem fogja az eget verni. De nem is így kalkuláltam. Viszont ha így éget a nap továbbra is, ott fogja megfőzni a dzsemet a tövön. Már ki tudja mióta egy csepp eső sem, csak kánikula. Elgondolkodtam a felső hűtő locsoláson, de még nem mertem elindítani. Ha így haladnak az árak, az 500-600 közötti szedd magadosok drágábbak lesznek, mint a ládás árak. Ha 600 alá kellene menni a saját szedéssel, akkor inkább üstben dzsemet főzők belőle, annak is jobb lesz az ára. Jó munkát nektek!
19379 hozzászólás
Válasz Mr. Farkas #11081. hozzászólására5 vs 6 kg?
Clanki te talán ismered.
Bio eper zsombo a Kurca tv-n
Válasz HoRo27 #11080. hozzászólására4500 első osztály
3500 másod
Nagybani árakat tud valaki mondani?

Szia!
Előfordulnak érdekes formák,nálam most kezd a joly színeződni,na ott aztán az első szemek közt vannak érdekes alakzatok.
Üdv.:Csuti
Válasz gyongyi14 #11076. hozzászólásáraTavaly nekünk is volt egy.

A természet művészetének neveztük el.
Válasz gyongyi14 #11076. hozzászólásáraNéha van ilyen ez sok eper egyben
Sziasztok! Az alábbi képpel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, hogy lett ilyen?
Még soha nem láttam ilyet
Válasz hasutas1 #11073. hozzászólásáraAhhoz felvásárló piac is kellene,meg még nagyon sok minden:pl:olyan bérek,olyan támogatások,stb...hiába a prémium minőség,ha nincs aki megfizeti...szerintem
Válasz Csyzy #11072. hozzászólásáraHa csak kezd elfogadható ízük lenni, akkor mèg sehol nem tartanak. Èn befejeztem a kísèrletezgetèseket. Ha nem lesz clery szintű eper akkor a többi kuka, max asia.
Lehet itt a prèmiumra utazgatni, de semmi èrtelme.
nos az új fajtákat és irányokat mentem megnézni, bár nem tudom minek mert nincs aki nálam szedje amíg odavoltam beérett az összes fajta szinte kinnt van vagy 3-5 tonna ma verbuválni kell szedőket hétfő estig le kéne szedni... ha nem lesznek írgalmatlan szedd magadot hirdetek...


Szóval az olasz nemesítés célja az aroma eper, ami ellenálló, prémium minőség. Véget akarnak vetni az olcsó és dömping palántaáranak is. (ugyanis tönke mennek bele)
De nem ez a baj, hanem, hogy az új medditerrán fajták kemények, és kezd elfogadható ízuk lenni azokat is kóstoltuk... márpedig akkor spanyol görög dömpingár melett jó kérdés a mi jóízű eprünk ára... nyilván gazdagisztánban lehet majd eladni drágábban.
Válasz Csyzy #11057. hozzászólásáraVárjuk az Olasz storyt.
Válasz zelnikpeti #11069. hozzászólásáraMa vittem a delyből egy ismerős büdösboltba.Mondja,nem kell,vett már ma,mondom,oké,semmi gond,elviszik,nem azért hoztem.,de azért kóstold meg..megkóstolta
azt a fejet látni kellett volna,azt mondja,ilyet még életében nem evett 

Válasz zelnikpeti #11068. hozzászólásáraSzegedi citrom nagyon jó....


Bejön a vásárló hozzám, megkérdi mennyi?
1500-1200
Kérek egy kilót
kóstolja meg
2 kérek, holnap is nyitva lesznek?
Mostantól minden nap.
Akkor holnap is jövök.
No ennyi.....
Jó munkát mindenkinek.
Nagy 1500 kicsi 1200
Ládásan 5-7000 attól függ mennyit visz.
Szépen szétválogatom őket szemenként meg mind a 8 szedőm is. ÉRETT NEM ÉRETT. OSZT HA KELL VISZED HA NEM VISZI MÁS.
Válasz kezdő eper 1 #11064. hozzászólásáraTaláló név a "szegedi citrom"
Vettem is meg kaptam is epret de eddig csak egy volt aminek volt íze is. A többi bizony citrom.
Egy ismerős kereskedőnél kóstoltam igazán jót ki is ürült a rekesz sarka.
Válasz kezdő termesztő #11065. hozzászólásáraHát nem tudom mire mégy azzal,ha én ide minden nap kiirom,hogy itt mennyi,mert még városon belül is vannak külömbségek,nem hogy országosan
Válasz kezdő eper 1 #11064. hozzászólásáraehez tartom akkor magam énis:)lassan elég szépen lehet szedni a szabadost,akinek vannak pontos információi az aktuális árakról megoszthatná a többiekkel minden nap,hogy naprakészek legyünk
Válasz kezdő termesztő #11060. hozzászólásáraÉn a fóliásom nem adom 1200 alatt, de hála már alig van. Szombaton már 699 is volt a “szegedi citrom”, én meg eladtam 1600-ban.
500-1200 Ft
Válasz Gábor Gábor #11061. hozzászólására24 órából 30-at dolgozunk, szezon van.... 2 méterig nem látok a fáradságtól
Válasz kezdő termesztő #11060. hozzászólásáraApró 1200,nagy 1600.
Válasz kezdő termesztő #11060. hozzászólásáraNem fognak válaszolni. Kb 4 ember beszélget itt,akkár fel is hívhatnák egymást telefonon) Én is kérdeztem már itt,választ én sem kaptam.
sziasztok! hogy megy az eper?menyiért adjátok a szépet?mennyiért az aprót?kilózva
Válasz Csyzy #11057. hozzászólásáraNaná..
Válasz Csyzy #11057. hozzászólásáraMindenfélefajtaképpen
Holnap hazaérek s elmesélem mit láttam olaszban ha érdekel vakakit is....
Válasz hasutas1 #11054. hozzászólásáraMondjuk,van benne valami,nálam is hozza még a virágot a clery,mondjuk az amy is.
Válasz Karesz49 #11049. hozzászólásáraVárd meg a vègèt, a több termèsnek. Nálam a clery úgy megvan rakva, hogy jobban már nem is lehetne, ès mèg mindig hoz virágot.
Válasz padar.attila10 #11052. hozzászólásáraMert volt pesten kedden este 1000 ft-os láda ár is, azèrt.
Tegnap délelőtt a lehel piaccsarnokban "lajosmizsei őstermelő" 498ftért kilózta az epret.nem értettem előszőr miért állnak v 20an sorba.aztán megláttam az árat.
Válasz clanki #11047. hozzászólásáraItt még 1800 az extra..
Válasz clanki #11048. hozzászólásáraAzt még nem tudtam megkóstolni,mert most kezd csak pirosodni,árnyékban van,de van rajta valóban apró is,de ami pirosodik,az szép nagy.
Válasz hasutas1 #11046. hozzászólásáraNekem jobban tetszik,mert többet terem,viszonylag jó ize van,és kicsi a területem,...
Válasz Karesz49 #11044. hozzászólásáraMajd azért ha belenyúlsz lesz meglepi is. Nem mind olyan finom abból... viszont minden szedésnél egyre finomabb... a quicky elég finom már szabadban... ja meg szép is, csak sok az apraja.
Válasz kezdő termesztő #11043. hozzászólására1600/kg de ez full full fullos!!!
Válasz Karesz49 #11044. hozzászólásáraAzèrt kicsit túlzásnak gondolnám.
Fél órája szedtük le az első clery szemünket....
Hááát... Azóta nem tudom letörölni a mosolyt az arcomról. Nagyon finom, zamatos
Ma megkóstoltam a szabados amy-t...azt hiszem clery megy a levesbe

Szépjónapot! ki mennyiért adja a szép nagy szemű epret kilózva?
Válasz bujdi05 #11039. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a választ
Válasz Karesz49 #11038. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a választ
Válasz lacka4600 #11036. hozzászólásáraSzia!
Ebben igazad van,hogy sok a szemét a piacon,sokan elég szar minőséget hoznak,meg ahogy válogatják az siralmas,már a ládában folyik nekik pedig aznap szedték annyira minőségi!!!
Minket ismernek a piacon,ha meglátjàk az autónkat rögtön jönnek oda,mert a minőség igen is számít.
Mindig szétnézek kinek milyen portékája van,de idén azt látom hogy akinek eddig minőségi cucca volt az idén nem tudta azt tartani,panaszkodnak hogy foltosodnak,nyomódnak a szemek,azért lehet találni szépet a sok silány mellett amit nem visznek haza soha,a minőséget el lehet adni,dömpingben mindig lemegy az ár aztán kúszik vissza ez mindig így van,csak idén korábban (most) van dömping!
Válasz gyongyi14 #11037. hozzászólásáraSzia!
Itt a telefonszámuk,mi tegnap hoztunk tőlük,klassz ládák,Csemőben vannak!
0620/319-70-54
Válasz gyongyi14 #11037. hozzászólásáraMár párszor téma volt,de leirom:Cegléd és Csemő között gyártják,meg fogod találni,mert látszik az útról.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy hol vehetnénk fa rekeszeket?
Köszönöm
Válasz hasutas1 #11035. hozzászólásáraÉn tavaly is tárgyaltam egy ilyen delikvenssel. Rögtön 4 fólia meg 2ha szabadföldibe gondolkodott. Próbáltam picit segíteni rajta,hogy azért ennyire nem nagy biznisz ez, hogy mindent egy lapra tegyél fel... Idén még nem láttam, kiváncsi vagyok,hogy izlik neki az első év.... Sok a szemét a piacon, viszont azt látom, hogy a minőséggel lehet érvényesülni... Anno mikor nem epreztünk, csak kereskedtünk néha mi is vettünk szart(reggel megvettük, délre megfolyt a pulton).. többet attól a "termelőtől" nem vettünk. Volt egy olyan aki nem szemetet árult és neki kifizettük a piaci ár feletti árat is mert tudtuk mit kapunk... Szerintem aki évek óta benne van, és tud minőséget termelni az elboldogul.. Az ár mindig a mennyiség függvénye, idén nem volt túl szeszélyes tavasz, mindenkinek van mit leszedni...
Válasz kurucsopeti #11034. hozzászólásáraHát figyu. Ha te így állsz hozzá, akkor inkább menj birkákat legeltetni. Volt egy ilyen hèt/nap/óra. Ilyen mindig is volt, ès lesz is. Azt látom, itt mindenki nagy pènzt akar markolni egy èv alatt, ès ha nem jött be akkor inkább feladja.
Mer hát csak mindent be kell szorozni, x palánta terem 70 dkg-t, felszorzom ezerrel ès kèsz a matek. Teljesen logikus. Aztán ha 1000 alá megy, ne adj isten 500 alá, na akkor kezdődik a károgás. Ezt magyarázd el annak is, aki ma szedett 300 ládát, holnap 250 ládát, holnapután 200 ládát, hogy főzze inkább be, vagy csináljon pálinkát, "mer èn tuti nem adom oda ennyièrt"!
Amúgy mindenki leszarja kinek milyen az epre, legyen olcsó, utána te leszel a szemèbe a vilag legf@szább embere, kb 2 tized másodpercig... Ezt is kalkuláld bele.
Sziasztok!
Nagybani árakat hála istennek nem láttam, de szerda reggel voltam a békéscsabai piacon. Múlt pénteken a csarnok volt csak, az eper 1650 - szép. A legdrágább 1200, kereskedőnél, rengeteg termelő a 3 ládástól a teljes standig, lehetett kapni még 600-ért is (abból kb. 3 kilót lehetne szedni óránként, olyan apró volt és ronda). Mondjuk az szót nem érdemelt volna, de a többi is nagyon vegyes volt. Próbaképpen kereskedőnél vettem egy doboznyit (800/kg szép), azt sem tudta milyen fajta, annyit tudott, hogy Szegedről van. Hát..... piros citrom. Egy termelővel beszélgettem, vele is megkóstoltattam és cseréltem egy szemet, hogy a joly-ját megkóstoljam, az egy fokkal jobb volt. Délután kóstoltam a sajátomból (clery), hát ég és föld. Az enyém legalább finom. Mondjuk szabadföldi és nem volt takarva, így most szedek először szombatra, de legalább nyugodt lehetek, hogy aki megveszi, nem csalódik. Nem is megyek piacra, csak helyben, ahol nem lesz konkurencia. Mondjuk az ár nem fogja az eget verni. De nem is így kalkuláltam. Viszont ha így éget a nap továbbra is, ott fogja megfőzni a dzsemet a tövön. Már ki tudja mióta egy csepp eső sem, csak kánikula. Elgondolkodtam a felső hűtő locsoláson, de még nem mertem elindítani. Ha így haladnak az árak, az 500-600 közötti szedd magadosok drágábbak lesznek, mint a ládás árak. Ha 600 alá kellene menni a saját szedéssel, akkor inkább üstben dzsemet főzők belőle, annak is jobb lesz az ára. Jó munkát nektek!