2 év mulva ha sikerül befejeznem a sulit én is indulni akarok, de ez nem biztos hogy lesz már.Igaz kitalálnak majd valami mást meg a bázis jog is változni fog.
Jó reggelt. Tényleg nagy fába, de legalább élvezem, és izgalmas (mintha egy ruletkerék egy évig pörögne - még kb30-szor rakhatok tétet ha addig nem bukom el). Alig várom, hogy a városból lelépjek.
az egyik: a bázisjogosultságot kötelező 15 napon belül bejelenteni, ahogy érvénybe lép a földbérleti vagy vásárlási szerződés, ha ezt nem tesszük, büntetnek.
2. Ha bejelentjük, akkor kizárnak a fiatalgazda pályázatból, mint ez utóbb kiderült
Válasz #476. hozzászólásra
Ha ilyen tortúrával jár minden akkor lehet nem lessznek 2 évmúlva ezek a pályázatok?? Most a fiatal gazdákról kérdezem a pályáztatást!!
Sikerült sorszámot szereznem online, de ha mégis akadozna a gépezet örömmel elfogadom a segitséged. Egyenlőre várom az erkölcsit. Ha egy elérhetőséget írsz az antaljocokukaccitromail.hu-ra, azt megköszönöm.
Még csak 1,5 éve vagyok a mezőgazdaságba, sok jó tanácsra lesz szükségem.
megkaptuk az elutasitó határozatot!indok,az ősszel,1,5ha-ra adtunk be bázisjogosultságra kérelmet.szerintünk ez nem jogos,mivel a bázisjogosultságot kötelező a vétel,vagy bérlet i szerződés megszerzése után 15 napon belől beadni,ellenkezőleg büntetés jár.szerintünk,csak a jogi kötelezetségeinknek tettünk eleget,ráadásul nem is kaptuk meg,mivel az átadónak nem volt reg száma.A másik ez egy jog ez nem támogatás vagy egyébb.
Akkor te nem válaltál be sokat és nem vagy éhes mint itt mások!!
Sokat akarnak most meg nyavajognak!!
Minek beválalózsdit játszani, ha látszik milyen a gazdasági helyzet!!!
Szerintem a pénzügyi terveket 5 évre előre meg kell csinálni ugye, de abba nem csak nyereséget ha nem veszteséggel is számolni kell!! Mint az idén!! Nem megy minden évről, évre ugyan úgy!! Túl jó lenne nekünk akkor gazdáknak!!!!!!!!!!!!!!
Ma voltam Debrecenben a városházán egyéni vállalkozás nyitásához sorszámot tépni. Vagyis csak szerettem volna, de ha hiszitek ha nem 20-áig minden időpont foglat, és a távolabbi időpontokat a rendszer nem osztja még ki. A javaslatuk az volt menjek holnap, ha akkor se lesz akkor holnapután és így tovább. Nem csaptam ki a balhét mert erkölcsi bizonyítványom még nincs, de javaslom, hogy igyekezzetek.
Itthon a NET-en is utánanéztem és még van néhány időpont.
olyan tervet kell csinálni, ami betartható
nekem is bent van trakira pályázat és egy egyszerű tervet készítettünk, amit akkor is teljesítek ha csak vakarom a tökömet
én nem rád értettem a kapzsiságot.bocsánat ha megbántottalak.de énis ijen vagyok.van egy kistraktorom de mikor kissé bejött az év eni egyből ki akartam cserélni jobra nagyobra, stb.és akkor megáltam és megkérdeztem magamtól h miért.nem jó ez arra amire használom?és nem cseréltem ki.na erre értettem a kabzsiságot.
látod kkoris valamennyi csurant ezért befelé most őszintén.és ha bevállalod eszt a pályázatot akkor lehet h kissé több fog csurrani csak nagyobb odafigyelés kel hozzá majd.tuti töb lesz a kiadásod de valószinű a bevételed is.
akkor ha 10 éve nem jött be semmi miből tudod fentartani aszt a technikát.Nem inkább annyi nemjött amennyit vártál?mert a két dolog nem ugyan az.Nem kötekszem hidd el csak bezélgetünk.
13488 hozzászólás
Válasz #487. hozzászólásra
4 EUME érték alatt legyen, ha jól tudom, de jövőre szerintem válltoznak a feltételek.
Válasz #485. hozzászólásra
én még nem vagyok benn a családiba csak földem van néven ezért kérdezem.
Válasz #484. hozzászólásra
2 év mulva ha sikerül befejeznem a sulit én is indulni akarok, de ez nem biztos hogy lesz már.Igaz kitalálnak majd valami mást meg a bázis jog is változni fog.
Válasz #483. hozzászólásra
csak a csal. gazd. nyertesnek ki kell lépni a csal. gazd. ból, és 5 évig nem lehet benne
Válasz #483. hozzászólásra
tudomásom szerint nem, olyanok már nyertek
Válasz #482. hozzászólásra
Ja igen ez már tényleg jogalkotási probléma.
ha van földem de családiba van az is probléma??
Válasz #480. hozzászólásra
de, csak bázisjogot ne jelents be rá, de ha nem jelented be büntetnek, ezen igazodj el
Válasz #471. hozzászólásra
Jó reggelt. Tényleg nagy fába, de legalább élvezem, és izgalmas (mintha egy ruletkerék egy évig pörögne - még kb30-szor rakhatok tétet ha addig nem bukom el). Alig várom, hogy a városból lelépjek.
Válasz #479. hozzászólásra
Szóval nem lehet főld a nevemen???
Válasz #477. hozzászólásra
az egyik: a bázisjogosultságot kötelező 15 napon belül bejelenteni, ahogy érvénybe lép a földbérleti vagy vásárlási szerződés, ha ezt nem tesszük, büntetnek.
2. Ha bejelentjük, akkor kizárnak a fiatalgazda pályázatból, mint ez utóbb kiderült
Ha ilyen tortúrával jár minden akkor lehet nem lessznek 2 évmúlva ezek a pályázatok?? Most a fiatal gazdákról kérdezem a pályáztatást!!
és melyik ez a kettő??
Válasz #475. hozzászólásra
ha elutasitják a fellebbezést,alkotmánybirósághoz fordulun,mivel két jogszabály ellentmond egymásnak.
Válasz #463. hozzászólásra
Te adhatsz hangot a jogaidnak ha nincs összetartás a gazdák között!!
Válasz #473. hozzászólásra
Próbáljuk meg mindig legalább a látszatot fönntartani!:-)))
Válasz #472. hozzászólásra
legalább látják hogy parasztfórum.
Válasz #471. hozzászólásra
Legközelebb pontossal írd.
Mert még vlk. aki okos tolyás lehüjéz! :-))))))))
Válasz #464. hozzászólásra
Nagy fába vágtad a felyszét!
Válasz #469. hozzászólásra
EMEN !!!! :-)))
Válasz #468. hozzászólásra
Éreztem a vizeletemet b. meg!!!!!!!! :-)))))
Válasz #467. hozzászólásra
A fiatalgazda lecseng, és utána meglátjuk mi lesz a testhezálló. De nem sok kellet hozzá hogy az oktatásügy legyen.
Válasz #466. hozzászólásra
Kedveled ezeket mi???
Köv .mi lesz oktatásügy?? :-)))
Válasz #465. hozzászólásra
Egészségügyből jövök. Az is egy sikerágazat.
Válasz #464. hozzászólásra
Húzz el belőle míg nem késő!!!!
Keress vlm. biztosabbat!
Ja, csak a HALÁLT haggyad ki. :-))
Válasz #458. hozzászólásra
Sikerült sorszámot szereznem online, de ha mégis akadozna a gépezet örömmel elfogadom a segitséged. Egyenlőre várom az erkölcsit. Ha egy elérhetőséget írsz az antaljocokukaccitromail.hu-ra, azt megköszönöm.
Még csak 1,5 éve vagyok a mezőgazdaságba, sok jó tanácsra lesz szükségem.
Válasz #461. hozzászólásra
szerintem van,nem az a cél,hogy mindenáron nyerjünk,hanem érezze az MVH ,hogy nem azt csinál amit akar.hangot adunk a jogainknak.
Még semmi hír nics hogy mi lesz . Jól teszed ha meg fellebezed
Válasz #460. hozzászólásra
de van értelme szerinted??
Válasz #459. hozzászólásra
megfellebbezzük!
megkaptuk az elutasitó határozatot!indok,az ősszel,1,5ha-ra adtunk be bázisjogosultságra kérelmet.szerintünk ez nem jogos,mivel a bázisjogosultságot kötelező a vétel,vagy bérlet i szerződés megszerzése után 15 napon belől beadni,ellenkezőleg büntetés jár.szerintünk,csak a jogi kötelezetségeinknek tettünk eleget,ráadásul nem is kaptuk meg,mivel az átadónak nem volt reg száma.A másik ez egy jog ez nem támogatás vagy egyébb.
antaljoco keresd a főosztályvezetőt vagy további infóért add meg a számod visszahívlak.
Válasz #455. hozzászólásra
Háj!!
Akkor te nem válaltál be sokat és nem vagy éhes mint itt mások!!
Sokat akarnak most meg nyavajognak!!
Minek beválalózsdit játszani, ha látszik milyen a gazdasági helyzet!!!
Szerintem a pénzügyi terveket 5 évre előre meg kell csinálni ugye, de abba nem csak nyereséget ha nem veszteséggel is számolni kell!! Mint az idén!! Nem megy minden évről, évre ugyan úgy!! Túl jó lenne nekünk akkor gazdáknak!!!!!!!!!!!!!!
Ma voltam Debrecenben a városházán egyéni vállalkozás nyitásához sorszámot tépni. Vagyis csak szerettem volna, de ha hiszitek ha nem 20-áig minden időpont foglat, és a távolabbi időpontokat a rendszer nem osztja még ki. A javaslatuk az volt menjek holnap, ha akkor se lesz akkor holnapután és így tovább. Nem csaptam ki a balhét mert erkölcsi bizonyítványom még nincs, de javaslom, hogy igyekezzetek.
Itthon a NET-en is utánanéztem és még van néhány időpont.
Válasz #450. hozzászólásra
olyan tervet kell csinálni, ami betartható
nekem is bent van trakira pályázat és egy egyszerű tervet készítettünk, amit akkor is teljesítek ha csak vakarom a tökömet
Válasz #452. hozzászólásra
ha normális piac volna,akkor nem vállaltam sokat,de az idei év elbizonytalanitott.
köszi a beszélgetést barátaim de én megyek pihenni.
jóéjt nektek.
Válasz #450. hozzászólásra
na az tuti h megköveteli.Nem vállaltál kicsit sokat az üzleti tervben?
Válasz #447. hozzászólásra
én is ezt szeretném .
Válasz #446. hozzászólásra
az én aggályom az,hogy a pézügyi tervet az MVH szó szerint fillérről fillérre megköveteli,vagy nem.Ha nem,akkor nincs gáz tuti a siker.
Válasz #447. hozzászólásra
én nem rád értettem a kapzsiságot.bocsánat ha megbántottalak.de énis ijen vagyok.van egy kistraktorom de mikor kissé bejött az év eni egyből ki akartam cserélni jobra nagyobra, stb.és akkor megáltam és megkérdeztem magamtól h miért.nem jó ez arra amire használom?és nem cseréltem ki.na erre értettem a kabzsiságot.
Válasz #445. hozzászólásra
ebben biztos vagyok hidd el.engem nem fog elverni a jég de elég he egyszer nem kapok megfelelő minőségű műtrágyát vagy vegyszert és kész a káosz.
Válasz #444. hozzászólásra
ez nem kabzsiság csak szeretnénk kultúrált munkavégzést, mint a nyugati gazdatársaink
Válasz #441. hozzászólásra
látod kkoris valamennyi csurant ezért befelé most őszintén.és ha bevállalod eszt a pályázatot akkor lehet h kissé több fog csurrani csak nagyobb odafigyelés kel hozzá majd.tuti töb lesz a kiadásod de valószinű a bevételed is.
Válasz #443. hozzászólásra
ezek az akadályok nállad is jelentkezni fogna.
Válasz #442. hozzászólásra
ebben igazad van géza
.Ezért kabzsi kissé a magyar ember.
Válasz #441. hozzászólásra
na ez már más.
Válasz #438. hozzászólásra
nyereség az relatív fogalom!
mit csinál a hülye paraszt ha van egy kis feleslege? vesz a marha egy másik gépet
Válasz #439. hozzászólásra
nem annyi jött amennyit vártam,de az akadályok nagyrésze nem rajtam múlt,ezért vagyok óvatos.(időjárás,piacgazdaság,stb.)
Válasz #438. hozzászólásra
de nem ám.az árbevétel nem egyenlő a nyereséggel.
Válasz #437. hozzászólásra
akkor ha 10 éve nem jött be semmi miből tudod fentartani aszt a technikát.Nem inkább annyi nemjött amennyit vártál?mert a két dolog nem ugyan az.Nem kötekszem hidd el csak bezélgetünk.