Üdv
Voltam ma egy árverésen láttam egy IFA hüvely dugó garnitúrát csak az volt a baj,hogy 3 gyűrűs ha valakit érdekel gyorsan szóljon mert még meg van.Nem tudom mi az ára.De szerintem nem drága.Csak gyorsan a végére kell járni!!
Nem feltétlenül... Van, hogy fél9-9 környékén már lehet neki tolni. Legtöbbször 8kor indítom a gépet és mire kiérek a föld szélére már indulhat is a móka.
Alap 30-25mm és addig nyitod mig kiveri rendesen a tányérbol a magot.Van minden féle rostám hozzá de a zsalussal csépelek mindent.Ugy van beállitva hogy a fülkébe közép állásba van az alap és korigálhato mindkét irányba.
Jo estét mindenkinek , napraforgóban menyinek kel lennie a dobhézagnak,és akinek alul nincsen alitós rosta az milyen rostát rak alulra?? Válaszokat elöre is köszönön . :)
Válasz #4105. hozzászólásra
Nálatok biztosan ingyen szárítanak,ha te már nyolckor kezdesz!Délig fel sem szárad,akkora harmatok vannak kukivágás idején.
Ha egyessel kell menni be se ülök a gépbe.Kettesbe és tolom neki adapter leengedve ameddig lehet hogy kis tarlot vágjon és marja dobálja a zuzott szárat rendesen és ami a csövön kifér.Itt a megfelhordo a gyenge láncszem a gépezetben addig tolhatod neki mig az eltudja hordani a szemet.Széles gumikkal megy mint a rakéta a vizes földön is.Én huzgáltam a földön megrekedt szállitokat 2010-be.Na akkor egyesbe vezényszora és go.Meg menetközbe üritünk,na itt már lehetnek bajok ha bizarr a terep csuszhatnak a szijjak meg ha vizes az anyag nem akar kifelé menni a tartálybol meg béna a szállito pilota.Ha minden ok franko kis csapat vagyunk kint.8-8ig is nyomjuk ha kell,5-6ig lehet bevinni általába telepekre utána televágjuk a kocsikat és reggel megy befele mire megtelik az elsö tartály ott a trakesz is.
Hát énis a kukit szeretem a legjobban, bár a nagy partoldalba majd biztos elmegy a kedvem, ott azért jobb a gabonaasztallal könnyebb is jóval meg támasztja is a gépet ha úgy van Ja de 10 tonnásba egyessel mész azért nem? Idén többet kell majd egyesben menni mint kettesben úgy nézem...
Ahogy irod, itt már szereljük vissza tengeri vágásra a vasat.Korai vetések meg 350 körüli faos kukoricák már elég jol megadták magukat.Jol ment hiba nélkül remélem kibirja a bevetést tengeribe is.Motor is birja nem fogy nagyon a viz belöle,hengerfejezés elmarad majd nyárra megszereljük.Kukoricát szeretem vágni legjobban nyeli nem büfög nincs szorás tiszta.Remélem lesz 10t-ás anyag düböröghet benne.100t a norma naponta.
Érdekes mennyire nagy különbségek vannak kis hazánkba, van aki már el is felejtette a napraforgó aratást, mi még ismerősömmel most gyártjuk a napra motollát Még egy hét biztos kell a naprának meg le sincs desszikálva az övé. Nekünk nincs, lassan visszakerül a ládatengely a gépbe akkor kiállok vele , ferde le mehet az átszerelés, két- három hét mulva akár már lehet menni, ha jó lesz az idő
Sose mértem igazán a fogyasztást.17ha szotyit vágott le egy teli tankkal 200l.Szerintem jo.Elöl hátul zuz-szecskáz,2-esbe jo temposan.Volt 4t-ás is benne ott azér csak bandukolt a gépezet.6 helyen 5km-es körzetben.
Válasz #4074. hozzászólásra
Könnyen cséplödik , mint az árpa. 900-1000 dobfordulat, szél 3/4 ( beérett állapotban is jó a fajsulya a szemeknek ) , rosta kb 6-7 mm , a dobkosár meg mint átlag, buza, vagy árpa beállitásnál. Attol függ, a gépeden mennyire szoktad állitani. Így induj neki, a többi meg adja magát. Nagyban függ milyen az állomány ! levan kezelve érés gyorsítoval, vagy sem, ha nincs mindig van benne zöld szem---utánszáritást igényel !
Azért annyira sokat nem iszik az. Mindkettőt a maga helyén kell használni. A 16-os nem fél hektáros táblákba való, ott persze sokat fogyaszt. Ha bele lehet állítani normális méretű táblába akkor területre vetítve kevesebbet eszik mint a kicsi.
Persze hogy normális. Gondolj egy háromszögre,vagy körzőre aminek az egyik oldalát oldalát odacsukod a másikhoz ... A kötélnek a végpontban kell megfeszülnie és kinyitott helyzetben kell terhet viselni(amikor tele van a cső pl.). Folyamatos feszítést nem is tudnál megoldani,csak nagyon bonyolultan.
Az ürítőcsiga egy csapon(csavaron) keresztül fordul nyitás-csukáskor. A csap pedig egy kör alakú kerethez van rögzítve. Ez a keret 4 csavarral a géphez(ezen állítani is lehet). Ez a keret törik el a jobb felső csavarnál mindig. Az normális, hogy nyitás közben nem feszes a kötél?
Nálam tapasztaltabbaktól kérdezem: hogyan lehet az ürítőcsiga tartókötelét úgy beállítani, hogy nyitás közben is feszes maradjon, ne csak a két végállásban? Állandóan eltöri a rögzítő keretet.
13914 hozzászólás
Üdv
Voltam ma egy árverésen láttam egy IFA hüvely dugó garnitúrát csak az volt a baj,hogy 3 gyűrűs ha valakit érdekel gyorsan szóljon mert még meg van.Nem tudom mi az ára.De szerintem nem drága.Csak gyorsan a végére kell járni!!
Válasz #4115. hozzászólásra

Válasz #4104. hozzászólásra
Röfik 12-13 tonnánál másodikban már azért néha elereszti a variátor kart 
Nekünk 12-13 tonnáig bírja a másodikat
Válasz #4106. hozzászólásra
Nem feltétlenül... Van, hogy fél9-9 környékén már lehet neki tolni. Legtöbbször 8kor indítom a gépet és mire kiérek a föld szélére már indulhat is a móka.
Válasz #4109. hozzászólásra
8as lyukú rostával napraforgót? :O Még a búzában is 9essel jó menni.
Válasz #4111. hozzászólásra
Akkora információs monitora van,hogy nem látszik rajta a "HI"!
Válasz #4110. hozzászólásra
A max az információs monitoron "HI" ...
Válasz #4109. hozzászólásra

Max azt hogy érted?Átfér közte a pilota is hehe.
Válasz #4107. hozzászólásra
Max nyitva,dobfordulat 400 körül,alulra 8-as rosta...
Alap 30-25mm és addig nyitod mig kiveri rendesen a tányérbol a magot.Van minden féle rostám hozzá de a zsalussal csépelek mindent.Ugy van beállitva hogy a fülkébe közép állásba van az alap és korigálhato mindkét irányba.
Jo estét mindenkinek , napraforgóban menyinek kel lennie a dobhézagnak,és akinek alul nincsen alitós rosta az milyen rostát rak alulra?? Válaszokat elöre is köszönön . :)
Válasz #4105. hozzászólásra
Nálatok biztosan ingyen szárítanak,ha te már nyolckor kezdesz!Délig fel sem szárad,akkora harmatok vannak kukivágás idején.
Válasz #4104. hozzászólásra
Kettesbe és tolom neki adapter leengedve ameddig lehet hogy kis tarlot vágjon és marja dobálja a zuzott szárat rendesen és ami a csövön kifér.Itt a megfelhordo a gyenge láncszem a gépezetben addig tolhatod neki mig az eltudja hordani a szemet.Széles gumikkal megy mint a rakéta a vizes földön is.Én huzgáltam a földön megrekedt szállitokat 2010-be.Na akkor egyesbe vezényszora és go.Meg menetközbe üritünk,na itt már lehetnek bajok ha bizarr a terep csuszhatnak a szijjak meg ha vizes az anyag nem akar kifelé menni a tartálybol meg béna a szállito pilota.Ha minden ok franko kis csapat vagyunk kint.8-8ig is nyomjuk ha kell,5-6ig lehet bevinni általába telepekre utána televágjuk a kocsikat és reggel megy befele mire megtelik az elsö tartály ott a trakesz is.
Ha egyessel kell menni be se ülök a gépbe.
Válasz #4103. hozzászólásra
Ja de 10 tonnásba egyessel mész azért nem? Idén többet kell majd egyesben menni mint kettesben úgy nézem...
Hát énis a kukit szeretem a legjobban, bár a nagy partoldalba majd biztos elmegy a kedvem, ott azért jobb a gabonaasztallal könnyebb is jóval meg támasztja is a gépet ha úgy van
Válasz #4102. hozzászólásra

Ahogy irod, itt már szereljük vissza tengeri vágásra a vasat.Korai vetések meg 350 körüli faos kukoricák már elég jol megadták magukat.Jol ment hiba nélkül remélem kibirja a bevetést tengeribe is.Motor is birja nem fogy nagyon a viz belöle,hengerfejezés elmarad majd nyárra megszereljük.Kukoricát szeretem vágni legjobban nyeli nem büfög nincs szorás tiszta.Remélem lesz 10t-ás anyag düböröghet benne.100t a norma naponta.
Érdekes mennyire nagy különbségek vannak kis hazánkba, van aki már el is felejtette a napraforgó aratást, mi még ismerősömmel most gyártjuk a napra motollát
Még egy hét biztos kell a naprának meg le sincs desszikálva az övé. Nekünk nincs, lassan visszakerül a ládatengely a gépbe akkor kiállok vele , ferde le mehet az átszerelés, két- három hét mulva akár már lehet menni, ha jó lesz az idő 
Válasz #4099. hozzászólásra
Ráteszed a kezed,és megszámolod..
Válasz #4099. hozzászólásra
180-200körül
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani a gabona asztalban lévő konzolcsiga gyári fordulatszámát?
Válasz #4096. hozzászólásra

Igen!!
E 514 hátsó ládatengely megegyezik az 512-ével?
Sose mértem igazán a fogyasztást.17ha szotyit vágott le egy teli tankkal 200l.Szerintem jo.Elöl hátul zuz-szecskáz,2-esbe jo temposan.Volt 4t-ás is benne ott azér csak bandukolt a gépezet.6 helyen 5km-es körzetben.
Válasz #4091. hozzászólásra
Nem!
Válasz #4092. hozzászólásra
OK!
Válasz #4090. hozzászólásra
Akkor a motolla épp-hogy érintse, mert könnyen kipotyog.
Sziasztok!
Érdeklődenék,hogy e-514 esbe jó-e az ifa w50 es hűtője?
előre is kösz!
Válasz #4089. hozzászólásra
Köszönöm az útbaigazítást! Érlelőzni fogom.
Könnyen cséplödik , mint az árpa. 900-1000 dobfordulat, szél 3/4 ( beérett állapotban is jó a fajsulya a szemeknek ) , rosta kb 6-7 mm , a dobkosár meg mint átlag, buza, vagy árpa beállitásnál. Attol függ, a gépeden mennyire szoktad állitani. Így induj neki, a többi meg adja magát. Nagyban függ milyen az állomány ! levan kezelve érés gyorsítoval, vagy sem, ha nincs mindig van benne zöld szem---utánszáritást igényel !
Válasz #4087. hozzászólásra

Kissé fékezi.Ha benne van,nem zavarja a vizet annyira a hűtőben.Nyáron a 80 fokról hamarabb felszaladhat100ra mint télen.Anélkül nincs fűtés!!
Válasz #4086. hozzászólásra
Nyáron elállja a víz útját ?
Válasz #4085. hozzászólásra

Télre benne van,főleg ha fűteni is kell!
Nektek benne van a gépetekben a termosztát ? Melyik a jobb...a műanyag- vagy a fémházas ?
Válasz #4081. hozzászólásra
Akkor hozzá lehet csapni még egy millát simán. Egy zúzós 6011 oros kuki asztal 1,5 körül van minimum. Zúzó nélkül vacakabbat már 600-ért is találni.
Válasz #4080. hozzászólásra
Mindkét asztal az biztos!
Válasz #4080. hozzászólásra
Mindkét asztal az biztos!
Válasz #4079. hozzászólásra
Attól függ mi van hozzá. Kopaszon, gabona asztallal szecskázó nélkül 1-1,5 körül. Ez után meg felszereltségtől függően a csillagos ég.
És
mit érhet kb tavaly munkába volt 3db 650ha on! Munkára fogható állapotban van! (tudom sokmindentol függ de mégis!) :-)
Válasz #4076. hozzászólásra
Azért annyira sokat nem iszik az. Mindkettőt a maga helyén kell használni. A 16-os nem fél hektáros táblákba való, ott persze sokat fogyaszt. Ha bele lehet állítani normális méretű táblába akkor területre vetítve kevesebbet eszik mint a kicsi.
Majd Vasek megmondja! Ő szokott vágni.
Válasz #4075. hozzászólásra
Majdnem duplaakkora az 516-os ...motor,vágóasztal stb... Teljesítményben már nem tudja a dupláját ,fogyasztásban viszont igen :D
Sziasztok! Mi a különbség a 514-516b.....között?
Üdv! Valaki aratott már pohánkát? Mijen beállítással kellene megpróbálni? E is köszönöm!
Válasz #4072. hozzászólásra
Persze hogy normális. Gondolj egy háromszögre,vagy körzőre aminek az egyik oldalát oldalát odacsukod a másikhoz ... A kötélnek a végpontban kell megfeszülnie és kinyitott helyzetben kell terhet viselni(amikor tele van a cső pl.). Folyamatos feszítést nem is tudnál megoldani,csak nagyon bonyolultan.
Válasz #4071. hozzászólásra
Az ürítőcsiga egy csapon(csavaron) keresztül fordul nyitás-csukáskor. A csap pedig egy kör alakú kerethez van rögzítve. Ez a keret 4 csavarral a géphez(ezen állítani is lehet). Ez a keret törik el a jobb felső csavarnál mindig. Az normális, hogy nyitás közben nem feszes a kötél?
Válasz #4070. hozzászólásra
SEHOGY! Mi törik el?
Nálam tapasztaltabbaktól kérdezem: hogyan lehet az ürítőcsiga tartókötelét úgy beállítani, hogy nyitás közben is feszes maradjon, ne csak a két végállásban? Állandóan eltöri a rögzítő keretet.