Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Árpa termesztése új
- Agrárkamara új
- Kajszibarack új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- Hidraulika, hidromotor új
- Máktermesztés új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
Cikkajánló
Hirdetés

A szárítóban dől el a profit? Mutatjuk a technológiát, amely megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak és ami megvédi a termést +VIDEÓ
A precíziós gazdálkodás nem csupán vetőmag, inputanyag és differenciált...
Hirdetés

913 hozzászólás
Sziasztók.Mondja meg nekem valaki mért tudok szebben hegeszteni egy einhell c-160 380v hegesztövel mint egy hetra 200sve hegesztövel.Azért vettem mert mégis hetra olcso volt és egyenirányitós talán szebben hegesztek vele.Igen salakos a hegesztés nem pattan könnyen le és igen zárványos.Mikór megvettem mozgott a trafó levolt törve a bakrol ,vezeték megvolt toldva kicseréltem.Trafó söntje ?jóltúdóm Magyarán a villa ami mozog a tekercsben zörögtek ,csavar nem volt bent tettem bele.Most nem zörög bitonságos .És mégvalami testkábel ahol kijön a dobozbol nem volt rendessen meghúzva melegedett .Fázis vezetéke ráért melegtöl kiolvadt és áthúzott a testkábelen kereszül.Mire rájöttem párszor levágta biztit mikór hegesztés után tátettem a dobozára .Öntvény pálcával is hegesztettem már vele egyen irányits biztossan müködik.Hozzá szolásokat szivessen veszem.
Üdv Mindenkinek!
A régi hozzászólásaiból megitélve egy nagyon tájékozott, igen nagy gépismerettel rendelkező kolléga a srác.
Ma véletlenül megismerkedtem egy régewn itt járt fórumtársunkkal, alesi82-vel.( Ha jól emlékszem a nickjére.) Azt mondta mostanában sajnos nem jár erre mert nem köti le a szóban forgó témák. Neki a szíve csücske a hegesztés. Hát gondoltam előrehozom a topicot hátha lesznek hozzászólások amikkel vissza lehet őt csalogatni ide.
Válasz #209. hozzászólásra

Tudom..Tudom..Résen vagyok..Kevés amperral dolgozok amit nem vesznek annyira észre..
Válasz #208. hozzászólásra

Csak nehogy naagy ivet húzál, naagy a fénye
Válasz #207. hozzászólásra

Nem jó a hegesztőm..Most javítom..De ha készlesz!!!
Válasz #206. hozzászólásra

Jancsika, a szomszédasszony már megvót?.........akarommondani ........hegesztve?
Válasz #204. hozzászólásra
Nem találod ???a GE 290TC tipusu
Válasz #204. hozzászólásra
http://www.guede.com/
Nézd csak meg a robbantott ábrát légyszives!!!Nálam az hiányzik amit a képeken feliratoztam..Egyetértesz???
Válasz #202. hozzászólásra
Én csak azt láttam amit be linkeltél.
Válasz #202. hozzászólásra
Nennspannung 230 V/400 V
Frequenz 50 Hz
Absicherung 16 A
Max. Netzleistung 7 kW
Max. Schweißstrom 245 A
Regelbereich 60-200 A
Elektroden-Ř 2-5 mm
Empf. Materialstärke 1,5-14 mm
Leerlaufspannung 48 V
Schutzart IP 21
Isolationsklasse H
Gewicht ca. 25 kg
Maße L x B x H in mm 600x330x425
EAN: 40 15671 20007 5
Artikel Nr. 20007
Ezeket meg a gyártó oldaláról szedtem le..
Válasz #199. hozzászólásra
Feszültség/frekvencia: 230 V/400 V; 50 Hz
Max. hegesztőáram: 245 A
Áramtartomány: 60 – 200 A
Elektródaátmérő: 2 – 4 mm
Üresjárati feszültség: 48 V
Védelmi osztály: IP 21
Szigetelési osztály: H
Tömege: cca 25 kg
Rendelési szám: 20007
Ezek a valós adatok..

Nekem a Trakis 220V-nál 160 ampert tud, 2 fázisnál pedig 200 ampert. De szerintem 160A-nál már a mozdony kerekét egybe lehet hegeszteni a sínnel.
azok az adatok hülyeségek..A 14mm a hegeszthető anyagvastagság....4es elektróda a legvastagabb ami hegeszthető vele papíron..Keresek egy normális leírást róla..
Válasz #191. hozzászólásra
A gép adatai nagyon komolytalanok 1,5-14 elektroda, ez még lehet elírás talán, de 8-18,7 KVA max teljesítmény na ez már nem lehetséges mert 8KW teljesítményhez 380 voltnál 21 amper 220 voltnál36 amper aramerősség tartozik,18,7KW 380V-hoz 49 amper
primer oldali áram erősség tartozik.
Ezért nem lehet komolyan venni a 60-200 A hegesztő aramot sem.
Válasz #196. hozzászólásra

A lézer ostor többet mondana, bár lehet túl sok sci-fi-t nézek.
Válasz #195. hozzászólásra
Alapfelszerelés.............
Válasz #195. hozzászólásra

euró ostor és még hegeszteni is lehet vele...
persze ha mond ez valamit a hegesztő uraknak...
Válasz #193. hozzászólásra
{:lol:

A korbácsot már próbáltad?
Válasz #193. hozzászólásra

Válasz #184. hozzászólásra
A szadomazo kellékeim közt megtalálni..
Fapálcát más alkalmakról használok..
Válasz #183. hozzászólásra
A helyzet az az inverteressel hogy huzamosabb hegesztést nem bírnak az olcsób fajták..Sok pénzért meg nem akartam venni..
Válasz #185. hozzászólásra
200amper..Lentebb belinkeltem a gép adatait..
Válasz #189. hozzászólásra

Jancsi remélem nem színvak,mert az most gáz lenne.
Válasz #183. hozzászólásra

A piros az jó hegesztö.Erösebb mint a kék,és tovább birja mint a zöld.
Ha danamid csapágyat teszel bele, /az önkenő anyag/ akkor nem kell hurkapálcikával meghegeszteni!

Viszont rögtörőbe ideiglenesen a pvc cső is megteszi ha hirtelen nincs más.

A múltkor egy 50-es akácot és egy 40-es nyárfát varrtam vele egybe.
Válasz #182. hozzászólásra
Az elektróda vastagság az amper függvénye.
Nekem is olyan gépem van ami elvileg 220 és 380-ról is megy, de a 380-as csatlakozóból csak a nulla és 1 azaz egy fázis megy a trafóhoz.
Valószínű, hogy a tiéd is egy tipuscsaládból való ami modulokból épül fel, és ez nem a legnagyobb. A 4-es pálcához a 120 amper még nagyon kevés. Mi a maximális amper amit tud a gép?
Ha alacsony az amperszám akkor a pálcát ugyan leolvaszthatja, de az anyagot nem ömleszti meg, vagyis nem olvad össze csak taknyol. Ilyenkor van az hogy a legkisebb erőhatásra eltörik a hegesztés.

Fapálcát is viszi sógi?
Van 1 törött facsapágyam a rögtörő tengelyénél,meg kéne varni.
Ehhez sajnos nem értek. Nekem egy öreg 200A Trakis van. Egyik ismerősöm viszont inkább vett inverteresből valami pirosat mint egy güde nevezetűt.
Válasz #181. hozzászólásra
Vagy lehet hogy egy másik tipusnál van csak ott is..Nemtudom..De a 4es elektródát kellene vigye..Holnap szerzek 4est mert nincs itthon..szerintem nem fogja vinni..
Válasz #180. hozzászólásra

igen kézalol..erre gondolok..Itt van még egynek a helye..
kez alol veted??
Válasz #178. hozzászólásra
szerintem nem hianyzik semi.
Az orsot ha tekered a vasmagot huzakifele es nonikel a A-nak
Válasz #175. hozzászólásra
Akkor szerinted ez így jó???De azt lehet nem is vasmagnak hívják..Nem értek tényleg hozzá..Látod a képen mire gondolok mi hiányzik???
Válasz #176. hozzászólásra
Nemtudom..Ezért érdeklődöm..
Válasz #174. hozzászólásra

az nem lehet hogy ugyan ez a gépház megy pl egy nagyobb telejítményű gépbe csak abba az is benne van amit te hiányolsz?
Válasz #174. hozzászólásra
minel keveseb a vasmag anal nagyob az Amper
Kipróbáltam..A 2,5ös pálcát jól viszi..Nem lehet hogy így is működik ha az nincs benne csak nincs elég amper rajta???
Ja és 220-on úgyanúgy megy mint 3fázison..
A tekercsek között lévő orsó nem két vasmagot kellene mozgasson ki be???Mert csak felül van alul csak a helye...Hegesztettem vele,és szerintem jobban kéne vigye a vastag pálcát..A képeken látszik hogy hol a helye a másik vasmagnak..

Válasz #168. hozzászólásra
Vagy ez miatt nem merted
De kipróbáltad működik?
Válasz #170. hozzászólásra
http://gudewebshop.com/hegeszttrafok/88-20007-gude-ivhegeszt-ge-290-tc-a.html
Gyári és nem volt még használva...

Gyári vagy maszek építésű? Mert ha gyári akkor írd le a pontos típusát, hátha valaki találkozott már vele. De ha maszek akkor ne sokat remélj.
Nem ért senki a hegesztőkhöz???
Ért valaki az ívhegesztőkhöz???Van egy kis furcsaság az enyémben..Most vettem kézalol és valami mintha hiányozna benne..Vannak képeim ha tudok segíteni..Az amper állításnál van valami prücök,szerintem két vasmagnak kéne benn elenni ami ki be mozog a tekercsek közt,de csak egy van..A másiknak a helye meg van.Talán egy másik tipusnál kell csak a???Jó lenne ha tudnátok segíteni mert akkor reklamálok az eladónál még friss a vétel..
Válasz #166. hozzászólásra
, mert azt potméterrel lehet állítani. Így olyan kis áramerősséget is be lehet állítani, hogy ezzel a nagy döggel kipufogót is lehet hegeszteni.
Na ezt kérdeztem, hogy a nagyjószághoz tudnék e ilyet vásárolni?
Amúgy fejembe van a rajz. Röviden: bejön a 3 fázis 3 tekercsre amik csillagba vannak kötve. A tekercseken van megcsapolás amivel a fokozatkapcsolóval lehet váltani a fokozatokat. Ez a 3 drót belemegy a 3F-ú Graetz hídba amit tirisztorok alkotnak. A tirisztorok vezérlő elektródájára pedig a vezérlés olyan gyújtásszöget tesz amilyet akarunk
Válasz #165. hozzászólásra

Ne szedd szét semmi esetre.
Rajz is jólett volna, csak hogy tanuljak belőle.
Az a kis doboz maga a huzal adagoló amit húzhatsz magaddal, azon van a CO munka kábel is.
A nagy gép alján a két csatlakozóról szerintem síma MMA hegesztéshez való munkakábelt lehet csatlakoztatni.
Válasz #164. hozzászólásra

Képem sajnos nincs. Készíteni meg nem is tudok, mert nagy meló szétszedni. Örülök, hogy összeraktuk
Rajzom nincs, de tuti tirisztorok, mert diódának nincs 3 lába (kötési helye). Egy 3F-ú Graetz hídba van kötve az egész. Ha szét kell szedni lefényképezem minden részét. Nagyon régi hegesztőgép ez.
Más
A linken a hegesztőgép tetején lévő kis doboz nem a ilyen adagoló egység? Mert lehet huzigálni magaddal a nagygép meg marad a helyén.
Válasz #161. hozzászólásra
Nincs véletlen fényképed a panelről, kíváncsi lennék rá.
A 3 fázisú gépeknél 6 dióda egyen irányít, tirisztorokkal az áram erősséget szabályozzák mint ahogy irtad, de hogy mért kell belőle 6 ezt nem igazánn értem mivel az egyenirányított áramot szabályozzák általában.