A 155-os a 135-os csotengelyre jo.
Habinal ott van a meretezes. Szerintem az orszagba a legolcsobb cuppantokat HW-hoz ok árulják jelenleg. Mi a 8011-hez vettunk toluk sokmindent. Hosszu anyat vegyel ra es tokeletes az. Egyebkent a gyari cuppantokat egyik utangyartott sem kozeliti meg, azt mar nem lehet varni.
145*240*1,5*20 ami most van alatta. De ugye ez rövid. Nos egen földön nincs ilyen méretű (145) cuppánt ... legalábbis akiket neten eddig hívtam nem tudtak segíteni. Jó lehet hozzá akkor amit adtak a 155-ös? Félek, hogy fog tudni mozogni.....
Válasz R Sándor #1442. hozzászólására#1415
Én 2éve cseréltem hidat, akkor volthozzávaló.
A traktorkerben vettem. A 8011esé hosszúvolt nekem is.
Igaz nekem maradt az eredeti rugóköteg maradt.
Válasz rtamas1976 #1440. hozzászólásáraIgen, 8011-es rugókengyel. De a gyári meg rövid, így mérés után hátha lesz olyan 6011-eshez való, ami hosszban megfelel! :)
Válasz R Sándor #1439. hozzászólására22est!
Mert mint tudjuk! Hosszúcsavar nincs csak kevés alátét!
Én hamár csinálnám nem bajlágolnám inkább kicserélném!
Ami a képen van az szerintem a 8011es cuppánt.
Válasz rtamas1976 #1433. hozzászólásáraA menet része rövid én arra gondoltam, amúgy igazad van, tényleg hosszú! Minden a régi, kivéve a rugó illetve a kengyelek. Nekem az is fura, hogy a tengelynél nagy a hézag a kengyel-tengely között, bár arra azt írtad, hogy az összehúzás talán segít.
Válasz Radocz #1434. hozzászólásáraValamikor úgyhívták felénk is! De egy kiveszett mesterség.
Pénteken kisteleken láttam kiírva.
Az 1 kicsit odébvan tőlünk!
Válasz kaszimihaly #1430. hozzászólásáraEz a kengyel nem rövid hanem hosszú!
A leszorítók a régiek, vagy ez is új?
Ha kicserélted akkor olyan mint az eredeti?
Mármint a furattávolság.
Válasz hashtag #1431. hozzászólásáraNincs még semmi meghúzva, ezeket a rugókengyeleket kaptam a laprugóhoz, de láthatóan nem jó. A menettel nem is lehet meghúzni, mivel rövid. Az előző hzzászóló alapján akkor másik kengyelt kell keresnem hozzá! :)
Válasz kaszimihaly #1426. hozzászólásáraAmúgy a régi rugókat is meglehettvolna csináltatni. Vettélvona bele +1főlapot és megíveltetni. Jobbanbíznék benne mint az újban.
Válasz kaszimihaly #1426. hozzászólásáraRugókengyelből van rövidebb és hosszabb.
Azt csak kicseréltetni tudod.
Az íve nemfog pontosan stimmelni de picit satuban összébnyomod hogy a leszorítóba belemenjen. A többit a húzatás megoldja.
Meghúzod, megütögeted. Vegyélhozzá hosszított anyát! Azzal húzasd össze!
Dobj egy képet a hídról és a kengyelről!
Nehogy az öntvénybetétes hídlegyen! Bár ezt nemhiszem mert mikor szétszedted láttadvolna.
Sziasztok!
Olyan megoldandó feladattal fordulnék hozzátok, hogy van egy 6011-es pótkocsim. Sajna a rugója ki van nyúlva már, így úgy döntöttem veszek hozzá új rugókat. A boltban ajánlották, hogy tegyek alá akkor már 8011-es rugókat, mert elvileg bemegy. Nos , most értem oda, hogy beépítsem és amit adtak az új rugókhoz rugókengyel nem igazán pászol. Nagyobb íve van, mint a tengelynek így nem fekszik fel rá rendesen, illetve a menetes rész is rövidebb,mint kellene. Esetleg tudnátok segíteni abban, hogy ilyenkor mi a megoldás?
Köszönöm! :)
Válasz Mtz 550E #1417. hozzászólásáraEzt mièrt nem lehetne egy csőtengellyel kiváltani kèt csapággyal? Meg egy teleszkóppal,hogy ne ugráljon. soha nem kopna el.
Válasz Sz_Pisti #1422. hozzászólásáraAkkor adattábla csak 1 van az egész pótkocsin? ( ha a vonófejét nem nézzük ) Miket ir rajta gyárilag? esetleg tudnál fotózni ha neked van jó állapotú? Az enyémen ez van a vonórúdon, de elég szar állapotú, nem tudom szabad-e ezeket cserélni.
Válasz rtamas1976 #1415. hozzászólásáraHali!
Azóta nem volt időm foglalkozni vele!
A koptató ellendarabját gyártom lefelé!
Középre amit teszek 28-as fél köracél annak ha a két végét begyökölve azon a 2cm ráheggesztem szted elég lenne neki az a tartás a koptatónak?
Válasz rtamas1976 #1413. hozzászólásáraIgen erre én is gondoltam! Cégnél a 8011-sen úgy van hogy az U-alak elejénél 8cm az aljától az U-alak hátúljánál meg 11cm az aljától!
Én 9és12cm raktam így több fekszik fel a koptatóból a rúgólapra majd!
Válasz Mtz 550E #1412. hozzászólásáraFasza!
De úgykell behegeszteni, hogy az alattalévő csapszeg és a rúgólap a paucsot nem feszítheti és nemhagyhatja kiesni sem!!!!
Válasz rtamas1976 #1409. hozzászólásáraJól kibaszott velem hogy átlyukadt a tengely felé! Nem tudom mit tudnék még vele elkövetni vagy így marad hogy zárványos a furat szélei! Vasragasztó esetleg még!
Válasz rtamas1976 #1405. hozzászólásáraNem tudom milyen anyagból van a felfogató de ahogy beheggesztettük a közepét Co-val direkt felfúrtam nagyobbra hogy fémtiszta legyen még azzal is zárványos lett!
Válasz rtamas1976 #1405. hozzászólásáraHali!
Hiába heggesztettem telibe a lyukat széle meg az alja ígyis salakos! Ahogy fúrtam meg a fúró se nagyon viszi!
Olyan megoldás nem lenne jó hogy telibe visszaheggesztem utána ami laposvasat mondtam arra csinálok két tüskét és a tüske két helyét megfúrom a tartóm és az tartaná központba!
Válasz Mtz 550E #1404. hozzászólásáraEzzel az a baj amit mondtál, hogy ez régitipusú híd. Ugye itt csavarok tartják a hidat, ezt nemkellene melegíteni mert nehogy eltörjön a felfogója! És akkor eldobhatod!
Fúrd meg a hegesztést.
Nekem imbuszcsavar a központicsavar.
Annak a feje vagy 10mmre belemegy az elég.
A többit csiszold le.
Válasz rtamas1976 #1394. hozzászólásáraHali!
Kicsorgattam belőle a vízet amennyire tudtam utána beheggesztettem a lyukat teljesen telibe mert úgy nem lett salakos!
Ha most ide fúrnék ki 80x10laposvasat közepén a magcsavarnak utána ráheggeszzeném a tengelyre úgy tartósabb lenne sokkal nem? Kép csak szemléltetés képpen!
1452 hozzászólás
Válasz kaszimihaly #1444. hozzászólásáraHello

A 155-os a 135-os csotengelyre jo.
Habinal ott van a meretezes. Szerintem az orszagba a legolcsobb cuppantokat HW-hoz ok árulják jelenleg. Mi a 8011-hez vettunk toluk sokmindent. Hosszu anyat vegyel ra es tokeletes az. Egyebkent a gyari cuppantokat egyik utangyartott sem kozeliti meg, azt mar nem lehet varni.
Válasz kaszimihaly #1450. hozzászólásáraEsetleg kérdezd meg hogy megmérik-e a hosszát a valóságban. Passzolt.
Válasz hashtag #1449. hozzászólásáraKöszi! De ez a másik véglet, mert a cikkszám szerint ez 135-ös.
Válasz kaszimihaly #1444. hozzászólásáraÉn asszem ilyet tettem rá
Link
Válasz kaszimihaly #1444. hozzászólásáraAz enyém is nagyobbvolt hozzáhúzza és megkell kalapálni alulról, majd hozzá áll!
Nálad ami gond a menet hossza!
Válasz kaszimihaly #1444. hozzászólásáraTraktor-ker kft
Válasz Cajg #1445. hozzászólásáraA 8011-es szögletes tengelyű, ahhoz kell az a szűkítő.
Válasz kaszimihaly #1444. hozzászólásáraMilyen rugószettet vettél?

Én a gránit-ost néztem 6011-hez 8x12mm lap van benne, ott a rajzon van egy szűkítő.
145*240*1,5*20 ami most van alatta. De ugye ez rövid. Nos egen földön nincs ilyen méretű (145) cuppánt ... legalábbis akiket neten eddig hívtam nem tudtak segíteni. Jó lehet hozzá akkor amit adtak a 155-ös? Félek, hogy fog tudni mozogni.....
Válasz R Sándor #1442. hozzászólására#1415
Én 2éve cseréltem hidat, akkor volthozzávaló.
A traktorkerben vettem. A 8011esé hosszúvolt nekem is.
Igaz nekem maradt az eredeti rugóköteg maradt.
Válasz rtamas1976 #1440. hozzászólásáraDe a 6011 cuppànttal meg csak 7 láp fér alá vagy 6 már nem emlékszem meg csak 1 anya azért jó a 8011cuppant
Válasz rtamas1976 #1440. hozzászólásáraIgen, 8011-es rugókengyel. De a gyári meg rövid, így mérés után hátha lesz olyan 6011-eshez való, ami hosszban megfelel! :)
Válasz R Sándor #1439. hozzászólására22est!
Mert mint tudjuk! Hosszúcsavar nincs csak kevés alátét!
Én hamár csinálnám nem bajlágolnám inkább kicserélném!
Ami a képen van az szerintem a 8011es cuppánt.
Válasz kaszimihaly #1437. hozzászólásáraRá huzol egy M20 As anyát és már jó is a menet hosszúság.én is így csináltam.
Válasz Radocz #1434. hozzászólásáraSziasztok.
Ha jó lemlékszem Hajdúböszörményben van rugókocács, ha érdekel titeket van elérhetőségem.
Válasz rtamas1976 #1433. hozzászólásáraA menet része rövid én arra gondoltam, amúgy igazad van, tényleg hosszú! Minden a régi, kivéve a rugó illetve a kengyelek. Nekem az is fura, hogy a tengelynél nagy a hézag a kengyel-tengely között, bár arra azt írtad, hogy az összehúzás talán segít.
Válasz Radocz #1434. hozzászólásáraHa fontos hívj!
Vag írj emailt.
Válasz Radocz #1434. hozzászólásáraValamikor úgyhívták felénk is! De egy kiveszett mesterség.
Pénteken kisteleken láttam kiírva.
Az 1 kicsit odébvan tőlünk!
Válasz rtamas1976 #1428. hozzászólásáraFelénk úgy hívják , hogy rugókovács.

Válasz kaszimihaly #1430. hozzászólásáraEz a kengyel nem rövid hanem hosszú!
A leszorítók a régiek, vagy ez is új?
Ha kicserélted akkor olyan mint az eredeti?
Mármint a furattávolság.
Válasz hashtag #1431. hozzászólásáraNincs még semmi meghúzva, ezeket a rugókengyeleket kaptam a laprugóhoz, de láthatóan nem jó. A menettel nem is lehet meghúzni, mivel rövid. Az előző hzzászóló alapján akkor másik kengyelt kell keresnem hozzá! :)
Válasz kaszimihaly #1430. hozzászólásáraA laza anyàkat meg kell húzni!
Válasz rtamas1976 #1427. hozzászólására

Válasz rtamas1976 #1428. hozzászólásáraA régi köteget elne pocsékold!
Válasz kaszimihaly #1426. hozzászólásáraAmúgy a régi rugókat is meglehettvolna csináltatni. Vettélvona bele +1főlapot és megíveltetni. Jobbanbíznék benne mint az újban.
Válasz kaszimihaly #1426. hozzászólásáraRugókengyelből van rövidebb és hosszabb.
Azt csak kicseréltetni tudod.
Az íve nemfog pontosan stimmelni de picit satuban összébnyomod hogy a leszorítóba belemenjen. A többit a húzatás megoldja.
Meghúzod, megütögeted. Vegyélhozzá hosszított anyát! Azzal húzasd össze!
Dobj egy képet a hídról és a kengyelről!
Nehogy az öntvénybetétes hídlegyen! Bár ezt nemhiszem mert mikor szétszedted láttadvolna.
Sziasztok!
Olyan megoldandó feladattal fordulnék hozzátok, hogy van egy 6011-es pótkocsim. Sajna a rugója ki van nyúlva már, így úgy döntöttem veszek hozzá új rugókat. A boltban ajánlották, hogy tegyek alá akkor már 8011-es rugókat, mert elvileg bemegy. Nos , most értem oda, hogy beépítsem és amit adtak az új rugókhoz rugókengyel nem igazán pászol. Nagyobb íve van, mint a tengelynek így nem fekszik fel rá rendesen, illetve a menetes rész is rövidebb,mint kellene. Esetleg tudnátok segíteni abban, hogy ilyenkor mi a megoldás?
Köszönöm! :)
Válasz Mtz 550E #1417. hozzászólásáraEzt mièrt nem lehetne egy csőtengellyel kiváltani kèt csapággyal? Meg egy teleszkóppal,hogy ne ugráljon.
soha nem kopna el.
Válasz stormfire779 #1423. hozzászólására
Válasz Sz_Pisti #1422. hozzászólásáraAkkor adattábla csak 1 van az egész pótkocsin? ( ha a vonófejét nem nézzük ) Miket ir rajta gyárilag? esetleg tudnál fotózni ha neked van jó állapotú? Az enyémen ez van a vonórúdon, de elég szar állapotú, nem tudom szabad-e ezeket cserélni.
Válasz stormfire779 #1421. hozzászólásáraElől a plató elején, plusz vázszám az is elől az alvázba beütve
Sziasztok HW 60.11-en gyárilag hol vannak adattáblák? és melyiken mik vannak?
Sziasztok HW 60.11-en gyárilag hol vannak adattáblák? és melyiken mik vannak?
Válasz Mtz 550E #1417. hozzászólásáraAhogy gumóka írta!
Hegeszd körbe!
Jólessz!
Válasz Mtz 550E #1417. hozzászólásáraÉn alágyökölnék hosszirányban is, aztán végigvarrnám, utána a kilógó varratot vissza lehet csiszolni ívre.
Válasz rtamas1976 #1415. hozzászólásáraHali!

Azóta nem volt időm foglalkozni vele!
A koptató ellendarabját gyártom lefelé!
Középre amit teszek 28-as fél köracél annak ha a két végét begyökölve azon a 2cm ráheggesztem szted elég lenne neki az a tartás a koptatónak?
Válasz rtamas1976 #1415. hozzászólásáraIlyen van nekem is rajta vagy hozzá!

Koptató nem pont középre sikeredett az befolyásol valamit?
Válasz Mtz 550E #1414. hozzászólásáraNekem ilyen van, középen egy gumituskóval.

Válasz rtamas1976 #1413. hozzászólásáraIgen erre én is gondoltam! Cégnél a 8011-sen úgy van hogy az U-alak elejénél 8cm az aljától az U-alak hátúljánál meg 11cm az aljától!
Én 9és12cm raktam így több fekszik fel a koptatóból a rúgólapra majd!
Válasz Mtz 550E #1412. hozzászólásáraFasza!
De úgykell behegeszteni, hogy az alattalévő csapszeg és a rúgólap a paucsot nem feszítheti és nemhagyhatja kiesni sem!!!!
Válasz rtamas1976 #1399. hozzászólásáraHali!

Így próbáltam megcsinálni és így sikerülne sztem így jó lesz!
Válasz Mtz 550E #1410. hozzászólásáraÉs miért baj, hogy zárványos?
Ugyanúgy központosít, de nemaz tartja a helyén hanem a csavarok.
Válasz rtamas1976 #1409. hozzászólásáraJól kibaszott velem hogy átlyukadt a tengely felé! Nem tudom mit tudnék még vele elkövetni vagy így marad hogy zárványos a furat szélei! Vasragasztó esetleg még!
Válasz Mtz 550E #1408. hozzászólásáraElméletileg kovácsolt acél.
Nem öntvény.
Válasz rtamas1976 #1405. hozzászólásáraNem tudom milyen anyagból van a felfogató de ahogy beheggesztettük a közepét Co-val direkt felfúrtam nagyobbra hogy fémtiszta legyen még azzal is zárványos lett!
Válasz Mtz 550E #1406. hozzászólásáraKobaltos fúró viszi!
Kis fordulaton, előfúrni majd utána a mérettel.
Válasz rtamas1976 #1405. hozzászólásáraHali!
Hiába heggesztettem telibe a lyukat széle meg az alja ígyis salakos! Ahogy fúrtam meg a fúró se nagyon viszi!
Olyan megoldás nem lenne jó hogy telibe visszaheggesztem utána ami laposvasat mondtam arra csinálok két tüskét és a tüske két helyét megfúrom a tartóm és az tartaná központba!
Válasz Mtz 550E #1404. hozzászólásáraEzzel az a baj amit mondtál, hogy ez régitipusú híd. Ugye itt csavarok tartják a hidat, ezt nemkellene melegíteni mert nehogy eltörjön a felfogója! És akkor eldobhatod!
Fúrd meg a hegesztést.
Nekem imbuszcsavar a központicsavar.
Annak a feje vagy 10mmre belemegy az elég.
A többit csiszold le.
Válasz rtamas1976 #1394. hozzászólásáraHali!

Kicsorgattam belőle a vízet amennyire tudtam utána beheggesztettem a lyukat teljesen telibe mert úgy nem lett salakos!
Ha most ide fúrnék ki 80x10laposvasat közepén a magcsavarnak utána ráheggeszzeném a tengelyre úgy tartósabb lenne sokkal nem? Kép csak szemléltetés képpen!
Hk5 roncs pótkocsit keresek, papírral.
Nemtudtok valahol?
Akár 3szög rendszámos is lehet.