Üdv az uraknak egy kis tanácsra lenne szükségem.
van egy 18 le-s kis traktorom milyen fűkaszát ajánlanátok hozzá? Mert úgy adódott hogy lenne több kert is amit kaszálni kéne egyenes területek és vad füves szinte mind 1-2 ben némi lucerna maradék is.
Köszi az infókat előre is.
Az igazi konkurens fazonnak nincs rendszám a gépen én nem nagyon mer közlekedni a környéken. Én három kis faluban dolgozgatok, de idén nagyon rossz talajmarózni. A sok eső leverte a földet és kétszer kellett átmenni a földeken, hogy elég porhó legyen. A nagy rögökbe nem igazán lehet normálisan ültetni az apró magvakat.
Érdekes viszont, hogy vannak olyan kertek, ahol a magasabban lévő területen olyan a föld mint a kő, az alacsonyabban lévő területen, meg elakadok a sárban
Én úgy vettem észre,hogy amíg a konkurencia nem olyan gép, ami tud lassan menni, de nagy fordulaton marózni,addig az nem is igazi konkurencia.
Itt a faluban még jó vagyok.Persze csak addig, amíg valaki nem vesz, egy ehez hasonló Japán gépet.Ezzel nem dicsérni akarom(na jó de) ezeket a gépeket,viszont ami szép, és jó, az az.Az általam talajmarózott földbe, bármit tudnak vetni azok, akiknél megfordulok.Mostanában annyit mondok nekik,hogy ne felejtsenek el locsolni, mert könnyebben kiszárad majd, a veteményesük.Nálunk ugyanis, már lassan egy hónapja, nincs eső.
Pár ölfarönk ottmaradt a földben és besegített a talajmaró is lassú fokozaton. Persze difizár elsőkerék, felező, minden be volt kapcsolva. A múltkori kicsit durvább volt. Na akkor nekem sem jutott eszembe fényképezni :)
Válasz vrxlaci #29560. hozzászólásáraGondolkodtam már rajta, de sok mindenben akadályozna. Gyümölcsfák alatt pl. Ha lehajthatóra csinálnám, nem tudok lelépni róla lehajtott keretnél. Marad a gyors reagálás, múltkor úgy maróztam, hogy a traktort támasztva mentem mellette, kár hogy videót nem tudtam csináltatni.
Válasz 74 Misi #29555. hozzászólásáraAmúgy egy kicsit átt akarom alakitani mert most egy kicsit hosszan lóg óldara én szeretném ha a traktorhoz közelebb lenne a kasza! Amúgy mennyit tudnak emelni ezek a traktorok?
Válasz 74 Misi #29551. hozzászólásáraSzia! Szerintem kb 150-180 kg lehet csak sacolók mert nincs rajta adat tábla! Shibaura sd 1603 as traktorral termetbe akkora lehet mind a tiéd!
Válasz psycho #29544. hozzászólásáraIgen,azt gondolom,hogy borulás veszélyes a fordulás.
De azt akartam kérdezni,hogy a szántást milyen irányban csináltad azon a területen?
Válasz 76béci #29443. hozzászólásáraÜdv ! Először is köszönöm a részletes felvilágosítást,és elnézést kérek hogy ilyen későn reagálok.Amúgy csak kis kertekben szeretnék dolgozni a géppel.Sajnos a keret igen karcsú ami csak 1 mill-t jelent és ebből kellene kihoznom valahogy .Ezért nehéz a választás.A kereskedők egy kicsit drágábbnak tűnnek a szabad piacnál.Szóval még egyszer köszönöm a válaszodat és szép napot kívánok!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem,tudja valaki hogy a kis japán traktorok hidralikája hány kilót tud emelni? Nekem egy shibaura sd 1603 van! Előre is köszönöm!
Válasz egymotoros #29531. hozzászólásáraAz érdekes,hogy nincs nívó pálca,az én első hidamba 4l belefért,vegyél 5 litert annak elégnek kell lennie.
Én anno 10-et vettem,mert kicseréltem a talajmaróban is, meg a szárzúzóba is ezt raktam.
A nívópálca egyébként nem valami nagyon hosszú dolog,az enyém kb 5-6 cm-es.
A másik oldalon sincs nívó?Arra gondolok,hogy talán van a másik oldalon is betöltő,nívó csavarod.
Nagy a baj Urak ! Megnéztem az első hidat a kubota gl23 trakin olajcsavar kiteker és a gépkönyv szerint nivo jelig kell lenni benne az olajnak. Na itt nincs nivó csak a csavar. Bedugtam a kisujjamat (alig tudtam megmenteni) de nem érem el az olajszintet . Kérdésem lenne vajon mennyi olaj kell a hidba ?
előre is köszi
Válasz pepitamotors1984 #29505. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget, hasznos volt.
A probléma sajnos a szűrővel nem oldódott meg.
A hidraulika hidegen emel, ha bemelegszik hol emel, hol nem.
Nem tudnátok valami tanácsot adni, mi lehet a baj?
Olajcsere meg lett csinálva, a szűrő fel lett újítva.
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraSzép nagy,lesz egy kis ferde érzésed szántáskor Misi.
Ezzel már nagyon mélyre fogsz lemenni,csak nehogy elakadj,mert ki sem fogsz látszódni a földből.
35470 hozzászólás
Üdv az uraknak egy kis tanácsra lenne szükségem.
van egy 18 le-s kis traktorom milyen fűkaszát ajánlanátok hozzá? Mert úgy adódott hogy lenne több kert is amit kaszálni kéne egyenes területek és vad füves szinte mind 1-2 ben némi lucerna maradék is.
Köszi az infókat előre is.
Sziasztok!

Pár kép a hétvégéről :D
Válasz hspityu #29567. hozzászólásáraSzia!

Az igazi konkurens fazonnak nincs rendszám a gépen én nem nagyon mer közlekedni a környéken. Én három kis faluban dolgozgatok, de idén nagyon rossz talajmarózni. A sok eső leverte a földet és kétszer kellett átmenni a földeken, hogy elég porhó legyen. A nagy rögökbe nem igazán lehet normálisan ültetni az apró magvakat.
Érdekes viszont, hogy vannak olyan kertek, ahol a magasabban lévő területen olyan a föld mint a kő, az alacsonyabban lévő területen, meg elakadok a sárban
Válasz quonqreet #29566. hozzászólásáraSzeva

Én úgy vettem észre,hogy amíg a konkurencia nem olyan gép, ami tud lassan menni, de nagy fordulaton marózni,addig az nem is igazi konkurencia.
Itt a faluban még jó vagyok.Persze csak addig, amíg valaki nem vesz, egy ehez hasonló Japán gépet.Ezzel nem dicsérni akarom(na jó de) ezeket a gépeket,viszont ami szép, és jó, az az.Az általam talajmarózott földbe, bármit tudnak vetni azok, akiknél megfordulok.Mostanában annyit mondok nekik,hogy ne felejtsenek el locsolni, mert könnyebben kiszárad majd, a veteményesük.Nálunk ugyanis, már lassan egy hónapja, nincs eső.
Konkurencia
https://youtu.be/DpH4gvK0L6I
Válasz 74 Misi #29552. hozzászólásáraMár rutinos elakadó vagyok
Pár ölfarönk ottmaradt a földben és besegített a talajmaró is lassú fokozaton. Persze difizár elsőkerék, felező, minden be volt kapcsolva. A múltkori kicsit durvább volt. Na akkor nekem sem jutott eszembe fényképezni :)
https://www.youtube.com/watch?v=R9_CVB_GIR0&feature=youtu.be Videó is van róla :)
Vízhőfok Mérő
Sziasztok Ma Meg kapta Traki az új műszert 
Válasz vrxlaci #29560. hozzászólásáraGondolkodtam már rajta, de sok mindenben akadályozna. Gyümölcsfák alatt pl. Ha lehajthatóra csinálnám, nem tudok lelépni róla lehajtott keretnél. Marad a gyors reagálás, múltkor úgy maróztam, hogy a traktort támasztva mentem mellette, kár hogy videót nem tudtam csináltatni.
Válasz quonqreet #29550. hozzászólására Teljesen kiment a fejemböl de majd legközelebb készitek fotot de nem szeretek trakit mosni.
Válasz wernerj #29559. hozzászólásáraSzia!
Egy bukókeret jól jönne ilyen esetben.
A kések engem is érdekelnének!

Valter barátunknak már az Iseki sem jó, árulja:http://www.jofogas.hu/nograd/Kistraktor_Japan_Iseki_TU1500_elado___videok___47118998.htm
Pár képet megosztanék veletek:
Válasz 74 Misi #29555. hozzászólásáraAmúgy egy kicsit átt akarom alakitani mert most egy kicsit hosszan lóg óldara én szeretném ha a traktorhoz közelebb lenne a kasza! Amúgy mennyit tudnak emelni ezek a traktorok?
Válasz 74 Misi #29553. hozzászólásáraÜdv. Ha nem vagyok tolakodó elárulnád honnan vetted a kapákat?
Válasz 74 Misi #29553. hozzászólásáraGyári Japán?
Nagyon pöpec.
Szabad megkérdezni,hogy mennyibe kerül a japán szett?
Válasz kovacsnorbi.2005 #29554. hozzászólásáraSzerintem nem leget vele gond.
Válasz 74 Misi #29551. hozzászólásáraSzia! Szerintem kb 150-180 kg lehet csak sacolók mert nincs rajta adat tábla! Shibaura sd 1603 as traktorral termetbe akkora lehet mind a tiéd!
Le cseréltem a marón a kapákat rá fért már nagyon.

Válasz quonqreet #29548. hozzászólásáraÜdv a csapatban . Hogy jöttél ki?
Válasz kovacsnorbi.2005 #29540. hozzászólásáraMekkora a súlya és milyen géppel szeretnéd emelni?
Válasz Balázs1994 #29549. hozzászólásáraNem merted lefényképezni mi?
Válasz quonqreet #29548. hozzászólására szia nekem pénteken fünyirás közbe sikerült Misi efektust csinálni .
Nem csak szántás közben lehet elakadni

Válasz vrxlaci #29546. hozzászólásáraNem én szántottam, MTZ-vel lett mwgtúrva, de az is fentről lefele formán, már amennyire a gravitáció engedte.
Válasz psycho #29544. hozzászólásáraIgen,azt gondolom,hogy borulás veszélyes a fordulás.
De azt akartam kérdezni,hogy a szántást milyen irányban csináltad azon a területen?
Válasz Zöldfül #29541. hozzászólásáraVeszprém megye, Somló hegy.
QVálasz vrxlaci #29536. hozzászólásáraNekem kellett feltolatni, mert a fordulás nem a traktor függőleges tengelye körül ment volna.
Válasz 76béci #29443. hozzászólásáraÜdv ! Először is köszönöm a részletes felvilágosítást,és elnézést kérek hogy ilyen későn reagálok.Amúgy csak kis kertekben szeretnék dolgozni a géppel.Sajnos a keret igen karcsú ami csak 1 mill-t jelent és ebből kellene kihoznom valahogy .Ezért nehéz a választás.A kereskedők egy kicsit drágábbnak tűnnek a szabad piacnál.Szóval még egyszer köszönöm a válaszodat és szép napot kívánok!
Válasz hspityu #29511. hozzászólásáraSzia!
Esetleg gépkönyved nincs a trakidról?
Vagy honnan lehetne beszerezni?
Válasz psycho #29535. hozzászólásáraGyönyörű hely. :) Merre van?
Ez egy új szerzemény! Szerintetek átt lahet alakitani hogy fel tudjam akasztani a gépemre?
Sziasztok! Lenne egy kérdésem,tudja valaki hogy a kis japán traktorok hidralikája hány kilót tud emelni? Nekem egy shibaura sd 1603 van! Előre is köszönöm!
Kész lett a sugárhajtő mű is

Válasz vrxlaci #29536. hozzászólásáraA másik mondathoz én is csatlakoznék !
Válasz psycho #29535. hozzászólásáraDe ezt nem felfelé művelik.
A kilátás nagyon szép.
Hegymászó project. Amikor a forgolódást el kell felejteni, szigorúan csak tolatgatni lehet.
http://abload.de/img/001j9o4w.jpg
http://abload.de/img/0023hr5m.jpg
http://abload.de/img/003nnpeg.jpg
Válasz hspityu #29532. hozzászólásárakinyomoztam 3,5 l kell bele ,de a nivó hova lett?
Válasz hspityu #29532. hozzászólásáramegnéztem nincs másik csavar. reggel leengedem az olajat megnézem mennyi van benne
Válasz egymotoros #29531. hozzászólásáraAz érdekes,hogy nincs nívó pálca,az én első hidamba 4l belefért,vegyél 5 litert annak elégnek kell lennie.

Én anno 10-et vettem,mert kicseréltem a talajmaróban is, meg a szárzúzóba is ezt raktam.
A nívópálca egyébként nem valami nagyon hosszú dolog,az enyém kb 5-6 cm-es.
A másik oldalon sincs nívó?Arra gondolok,hogy talán van a másik oldalon is betöltő,nívó csavarod.
Nagy a baj Urak ! Megnéztem az első hidat a kubota gl23 trakin olajcsavar kiteker és a gépkönyv szerint nivo jelig kell lenni benne az olajnak. Na itt nincs nivó csak a csavar. Bedugtam a kisujjamat (alig tudtam megmenteni) de nem érem el az olajszintet . Kérdésem lenne vajon mennyi olaj kell a hidba ?
előre is köszi
Válasz pepitamotors1984 #29505. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget, hasznos volt.
A probléma sajnos a szűrővel nem oldódott meg.
A hidraulika hidegen emel, ha bemelegszik hol emel, hol nem.
Nem tudnátok valami tanácsot adni, mi lehet a baj?
Olajcsere meg lett csinálva, a szűrő fel lett újítva.
Köszi a segítséget.
Timi
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraKell egy ügyeletes traktor ami kihúz mikor elakadsz.
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraSziasztok!

Csak nem, trakit cseréltél megint?
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraSzép nagy,lesz egy kis ferde érzésed szántáskor Misi.

Ezzel már nagyon mélyre fogsz lemenni,csak nehogy elakadj,mert ki sem fogsz látszódni a földből.
Válasz 74 Misi #29525. hozzászólására
Meg jött az agy szüleményem.

Válasz wernerj #29522. hozzászólásáraÉrdekes, még ilyet én sem láttam !
Sziasztok!
Egy ismerősömnek,van egy újszerű,szögállítós bagodi ekéje eladó.85 papír az ára,és borsod megyében van.Ha valakit érdekel,privátban elküldöm a számát.
Láttatok már ilyen marót? Mennyiben különbözik a munkája a késestől?http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-alatt/satoh-1300s-hatso-kerekes-traktor-olcson-elado/h_6578026
Válasz ano #29519. hozzászólására