Ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem csinálom meg senkinek, ha lehetőség adódik rá szívesen segítek, viszont ehhez sok mindennek össze kell jönni. Alapanyag, megfelelő méretű lámpatest, az eredeti lámpafoglalat a forma miatt és sok-sok idő.
Sajnos ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. 3-4x módosítottam rajt, mire olyan lett amit láttatok, de azon még mindig kellett alakítanom, hogy jobban passzoljon a helyére. Ennek ellenére még mindig nem olyan, mint amilyet szeretnék, viszont ezen már nem tudok változtatni, ahhoz nulláról kellene újat csinálnom, amivel nem is lenne baj, ha hegyekben állna itthon az alapanyag. 3 hónapot vártam, mire hozzáfértem két ekkora darabhoz. Nem egy hasáb, aminek van 3 mérete, valaki leméri nekem és megcsinálom. Csak a modell elkészítése 2-3 óra, cnc marógén legyártani 5-6 óra, ha minden adott, ami közel egy műszak, akár hogy is nézzük. Sajnos párszor már megégettem magam a jóhiszeműségem miatt. Nekem nem ér annyit az egész, hogy hétvégén ezért bemenjek maszekolni, ha meg bemegyek kereshetnék inkább pénzt is, lényegesen többet, mint amit ezért pofám lenne elkérni.
Tényleg jól néz ki,kicsit szebb mint az MTZ lámpa,(á nem sokkal).A foglalattal, amit a kolléga csinált hozzá szuper lenne.Már csak el kéne vállalnia a sorozatgyártást...
Nem akarok nagyon okoskodni de akinek van fent a traktorján egy egyszerű vékony búra az egyszerűen meg tudja oldani a lámpát egyszerű led szalaggal is öntapadós vékony 12 voltról üzemel jól mutat sajnos Balu neked csak átalakítással de ha találsz valami vékony odaillő burát a led szalagot te is alá bírnád ragasztgatni én biztos vagyok benne
Válasz #18587. hozzászólásra
Balu itt kapható jó árban a lámpateset de van még itt pár jópofa lámpatest ezen az oldalon csak ki kell választani melyik jó neked na meg kell egy ügyes műanyagos ismerős vagy egy jó lakatos :D Psycho amúgy nagyon szépen meg van csinálva gratulálok hozzá
Szerintem az összes Japán traktorral jól jársz,kérdés mekkora a zseb amibe nem szeretnék beleszólni.Az ismertebb márkákat én is bármikor szívesen elkezelgetném,természetesen a Yanmarral kezdeném,de más is tetszik.A te esetedben a szolgáltatás miatt 16LE alá nem mennék,kell némi tartalék a gépnek.
Kicsit régen voltam már itt.
Először is grat a kis jövevényhez.
Eke téma:szerintem egy 2*25-ös eke a max amit javasolnék a 16-os gép mögé,levehető ekefejekkel,állítható fogásszélességgel.Az enyém ilyen de nem eladó,láttam már ilyet hirdetni kb 60eft körül volt.Az én ekém nem fordít olyan szépen viszont.Mondjuk amióta rajta van a beforgató azóta jobb.
Szárzúzó téma:az én zúzóm oldalra kirakható,függőleges kb a talajmaró szélességűt javasolnék neked is.Azt nagy gazban,kukoricaszárban is el fogja bírni.Az enyém kisipari,a hajtómű egy sokkal nagyobb gépre is felrakható ami nem hátrány,a kések száma 5 ebből egy álló kés.Kaszálásra is alkalmas ha leveszem a lengőkéseket 1-1-re és kiveszem az állókést is.Szabadonfutót,esetleg kuplongos kardánt számíts bele a vásárlásba.
A vízszintes tengelyű zúzók szerintem praktikusabbak,nekem is kéne egy majd de az áruk az ...túl drága.Főleg ha azt nézzük,hogy mit kell levágni vele,szinte sosem térül meg az ára,vagy elég nehezen.Aztán fog az ember egy betont vagy valami hasonlót és lehet perkálni megint.
Sok sikert a vásárláshoz azért.
A függőleges tengelyűben is van több változat, esetleg Te használsz vmilyet? Néztem belőle két,három késest, vagy esetleg olyat amin egymás alatt is voltak kések.
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy kistraktort, magunknak,meg szeretnék munkát vállalni vele. Szántásra, rotálásrá,fűnyirásra, krumpli ültetésre, meg fahasógatásra akarom majd használni. Kezdő vagyok ezen a téren még, így nem igen tudom, hogy melyik az a gép amivel ezeket a munkákat el lehetne végezni.
Néztem TZ4K, MT8 ,AGT, meg a japán traktorokat.
Milyen, illetve melyik traktort ajánlanátok? Minél keskenyebbet szeretnék, hogy a szőlők közt is gond nélkül elférjek.
Gondoltam megkérdezem itt is, hátha kapok tanácsot, infót. Ahogy elnézem a japán traktorokkal meg vagytok elégedve
Köszönöm.
Megfelelő méretű utánfutó lámpa felkutatása. Nem volt egyszerű, de sikerült. (Secorüt) Aztán számítógépen SolidEdge-el megterveztem az eredeti forma és az utánfutó lámpa méretéhez. Ezek után jött a CNC marógép és 4-5 munkaóra. Meg persze két megfelelő méretű fekete műanyag hasáb, aminek az értékét ha leírnám, sokan hanyatt esnének. Én szerencsére hozzá fértem(ek).
Gondolom a milyen az a felépítésre vonatkozik. Függőleges tengelyűek olcsóbbak és egyszerűbbek. Attól függ mire kell. Szőlőbe, gyümölcsösbe jobb lehet egy masszívabb vízszintes tengelyű, azzal a metszési nyesedéket is lehet mulcsozni, viszont ezeknek az ára szerintem horrorisztikus. Ami még ezek mellett szól, hogy sokkal kisebb építésűek, ezáltal praktikusabbak mind használat közben, mind pedig a traktornak is a súlypont végett. Kukoricaszárra, elhanyagolt területekre bőven elég egy függőleges tengelyű, de egy jól megépített géppel akár füvet is lehet nyírni nagyobb területen.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,mert ebben nincs tapasztalatom, hogy milyen szártépőt vegyek a 16le-s trakim után? Annyi féle variáció van, hogy nem tudok dönteni. Segítenétek?
Válasz #18581. hozzászólásra
Véleményem és tapasztalatom szerint meg egy 16-os kistrakihoz nagyon elég ez a fogásszélesség, mert így 18-20 centi mélyen szinte bármilyen talajon jól boldogul és nem küszödik vele a gép. Mélyebb szántásra meg már valóban nem igen alkalmas, de ugyanígy van ezzel a 21/25-ös Bagodi is, mert a 21 azon is a szántásmélységet jelöli! De mivel az enyém szántáskor kisebb "hullámokat" és kisebb barázdát is hagy maga után így könnyebb az őszi szántást tavasszal eldolgozni, főleg ha kötöttebb a talaj. Homokon meg a traki egy kicsit nagyobb erőbedobással még a harmadik fejjel is elhúzza! Bár a 3x20 centi már kicsit sok a 16 lónak. Való igaz hogy ez nem egy szántóföldi eke és főleg nem a kukoricaszár leszántására való, (bár rendes szárzúzás után én azt is jól leszántottam vele), a kertek meg hasonló kis parcellák szántására nagyon is szuper kis eke !
Válasz #18579. hozzászólásra
Nálam is volt ilyen eke csak a váltvaforgatós változata. Nekem nem jött be. Kicsinylem a fogásszélességet a mélységet. Az egész eke olyan kicsi. Termčszetesen nálunk homok van és előfordul,hogy nem alkalmas homokra. Čn nagyon kicsinek találom a kormánylemezt.
Igen nézegettem már az ekédet, és gondolkodtam is a megvásárlásán, csak elég messze vagy tőlem.Meg itt sok a rica a kertekben, és a nagyobb fej könnyebben forgatja a tuskót.
üdvözlök mindenkit ! Segítségeteket szeretném kérni van egy Satoh ST2040 -es kistrakim le akarom vizsgáztatni piros rendszámmal nem találok müszaki adatokat hozzá ebben kérném az Urak segítségét.
Szia Szamóca.Most láttam, hogy elég kedvező áron kínálják ezt az ekét, és gondolkodom egy beruházáson.A véleményedre vagyok kíváncsi.Mt 1601-es Mitsuval húznám,szerinted elboldogulna vele?
Válasz #18567. hozzászólásra
A tarló kereket mindig az ekefejjel egy-vonalban kell felrakni.Vagy az első vagy az utolsó ekével. Egyfejes ekénél természetesen azzal egy vonalban.
Gratulálok, sok boldogságot és egészséget kívánok!
Vasárnap kedvéért pihenésképp ténykedtem kicsit, a régóta tervezett hátsó világítás átalakítással eddig jutottam. Kicsit még alakítani kell a foglalaton és olyan lesz, mint az eredeti. Gyárilag csak a búra van, izzók és foglalat nélkül, úgy gondoltam, ha már teszek fel szabványos világítótestet, akkor nézzen már ki valahogy. Így lesz világítás, féklámpa, irányjelző és ha akarom még tolató lámpa is.
35470 hozzászólás
Válasz #18617. hozzászólásra
Azt szeretném tudni,hogy mekkora utat tesz meg egy fordulatnál(cm).
Válasz #18610. hozzászólásra

Nagyon cool!!
Csak az a baj hogy nekem 30 ló feletti kell.
Válasz #18616. hozzászólásra

Egyébként miért kérdezted?
Bocsi
Nem 6,5x22 hanem 9,5x22.
Illetve a hátsóm az 8,3*22-es ha ez számít akkor nem teljesen egyforma.
Balu a hátsó az stimmel de az első nekem 14-es.
Egy kis segítséget kérnék mindenkitől.
Kinek van 6,5x22-es hátsó íletve 6,5x12-es első kereke?
Válasz #18604. hozzászólásra
Szerintem ezen az oldalon mindenki megtalálja a magának megfelelő lámpát,mert van választék bőven.
Válasz #18606. hozzászólásra
Szia.
Felemeli de meghajtani rendesen már nem tudja,én is azért csinálok belőle kisebbet.
Agrokid nézd mit találtam a oiacon

ez itt a link:yanmar af270
Válasz #18608. hozzászólásra
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem csinálom meg senkinek, ha lehetőség adódik rá szívesen segítek, viszont ehhez sok mindennek össze kell jönni. Alapanyag, megfelelő méretű lámpatest, az eredeti lámpafoglalat a forma miatt és sok-sok idő.
Válasz #18607. hozzászólásra
Én ezt teljesen megértem,ezért nem is eröltetem tovább.
Válasz #18605. hozzászólásra

Sajnos ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. 3-4x módosítottam rajt, mire olyan lett amit láttatok, de azon még mindig kellett alakítanom, hogy jobban passzoljon a helyére. Ennek ellenére még mindig nem olyan, mint amilyet szeretnék, viszont ezen már nem tudok változtatni, ahhoz nulláról kellene újat csinálnom, amivel nem is lenne baj, ha hegyekben állna itthon az alapanyag. 3 hónapot vártam, mire hozzáfértem két ekkora darabhoz. Nem egy hasáb, aminek van 3 mérete, valaki leméri nekem és megcsinálom. Csak a modell elkészítése 2-3 óra, cnc marógén legyártani 5-6 óra, ha minden adott, ami közel egy műszak, akár hogy is nézzük. Sajnos párszor már megégettem magam a jóhiszeműségem miatt. Nekem nem ér annyit az egész, hogy hétvégén ezért bemenjek maszekolni, ha meg bemegyek kereshetnék inkább pénzt is, lényegesen többet, mint amit ezért pofám lenne elkérni.
Sziasztok, szerintetek a 17 le-nek megfelel aZ RM2 Kemper kasza?
üdv.
Válasz #18602. hozzászólásra

Tényleg jól néz ki,kicsit szebb mint az MTZ lámpa,(á nem sokkal).A foglalattal, amit a kolléga csinált hozzá szuper lenne.Már csak el kéne vállalnia a sorozatgyártást...
Nem akarok nagyon okoskodni de akinek van fent a traktorján egy egyszerű vékony búra az egyszerűen meg tudja oldani a lámpát egyszerű led szalaggal is öntapadós vékony 12 voltról üzemel jól mutat sajnos Balu neked csak átalakítással de ha találsz valami vékony odaillő burát a led szalagot te is alá bírnád ragasztgatni én biztos vagyok benne
Válasz #18602. hozzászólásra
Köszi Béci,ez nagyon tuti.
Válasz #18587. hozzászólásra

Balu itt kapható jó árban a lámpateset de van még itt pár jópofa lámpatest ezen az oldalon csak ki kell választani melyik jó neked na meg kell egy ügyes műanyagos ismerős vagy egy jó lakatos :D Psycho amúgy nagyon szépen meg van csinálva gratulálok hozzá
http://www.vonohorog.bolt.hu/smid/utanfuto_vonohorog_visszajelzo_elektronika_alkatresz_adat.jsp?ua_cikkszam=EL95215+J
Válasz #18595. hozzászólásra
Üdv!
Hát sok mindentől függ:
milyen talaj
milyen domborzat
és a leglényegesebb Mennyiért? (traki+eszközök)
Szőlőbe is mi a sortáv?
Egyébként merre laksz?
Válasz #18595. hozzászólásra
Szerintem az összes Japán traktorral jól jársz,kérdés mekkora a zseb amibe nem szeretnék beleszólni.Az ismertebb márkákat én is bármikor szívesen elkezelgetném,természetesen a Yanmarral kezdeném,de más is tetszik.A te esetedben a szolgáltatás miatt 16LE alá nem mennék,kell némi tartalék a gépnek.
Sziasztok

Kicsit régen voltam már itt.
Először is grat a kis jövevényhez.
Eke téma:szerintem egy 2*25-ös eke a max amit javasolnék a 16-os gép mögé,levehető ekefejekkel,állítható fogásszélességgel.Az enyém ilyen de nem eladó,láttam már ilyet hirdetni kb 60eft körül volt.Az én ekém nem fordít olyan szépen viszont.Mondjuk amióta rajta van a beforgató azóta jobb.
Szárzúzó téma:az én zúzóm oldalra kirakható,függőleges kb a talajmaró szélességűt javasolnék neked is.Azt nagy gazban,kukoricaszárban is el fogja bírni.Az enyém kisipari,a hajtómű egy sokkal nagyobb gépre is felrakható ami nem hátrány,a kések száma 5 ebből egy álló kés.Kaszálásra is alkalmas ha leveszem a lengőkéseket 1-1-re és kiveszem az állókést is.Szabadonfutót,esetleg kuplongos kardánt számíts bele a vásárlásba.
A vízszintes tengelyű zúzók szerintem praktikusabbak,nekem is kéne egy majd de az áruk az ...túl drága.Főleg ha azt nézzük,hogy mit kell levágni vele,szinte sosem térül meg az ára,vagy elég nehezen.Aztán fog az ember egy betont vagy valami hasonlót és lehet perkálni megint.
Sok sikert a vásárláshoz azért.
Válasz #18576. hozzászólásra

Köszi a segítségedet! -már fel is heggesztettem és áll mint "Katiba a gyerek" már csak ki kellene próbálnom??!! -de zuhog az eső nálunk
Válasz #18585. hozzászólásra
A függőleges tengelyűben is van több változat, esetleg Te használsz vmilyet? Néztem belőle két,három késest, vagy esetleg olyat amin egymás alatt is voltak kések.
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy kistraktort, magunknak,meg szeretnék munkát vállalni vele. Szántásra, rotálásrá,fűnyirásra, krumpli ültetésre, meg fahasógatásra akarom majd használni. Kezdő vagyok ezen a téren még, így nem igen tudom, hogy melyik az a gép amivel ezeket a munkákat el lehetne végezni.
Néztem TZ4K, MT8 ,AGT, meg a japán traktorokat.
Milyen, illetve melyik traktort ajánlanátok? Minél keskenyebbet szeretnék, hogy a szőlők közt is gond nélkül elférjek.
Gondoltam megkérdezem itt is, hátha kapok tanácsot, infót. Ahogy elnézem a japán traktorokkal meg vagytok elégedve
Köszönöm.
Üdvözlettel: Gergely
Válasz #18590. hozzászólásra
Esetleg ha engem érdekelne tudnál segíteni?
Köszönjük a jókívánságokat!
Átadtam őket, a párom üdvözöl ismeretlenül is mindenkit!
Válasz #18590. hozzászólásra

Ez marha fain lett!!!!!!
Véletlen nem csináltál kettővel többet?
Ez marha jó lenne az én trakimon is.
Helló mindenki!Gratula a babához!
Szaporodni és sokasodni mindíg öröm!
Válasz #18586. hozzászólásra
Én szerencsére hozzá fértem(ek).
Megfelelő méretű utánfutó lámpa felkutatása. Nem volt egyszerű, de sikerült. (Secorüt) Aztán számítógépen SolidEdge-el megterveztem az eredeti forma és az utánfutó lámpa méretéhez. Ezek után jött a CNC marógép és 4-5 munkaóra. Meg persze két megfelelő méretű fekete műanyag hasáb, aminek az értékét ha leírnám, sokan hanyatt esnének.
Én ma elkezdtem átalakítani az RM 2-est kisebbre.
Válasz #18586. hozzászólásra
Hivtalak egy párszor de hiába.
Válasz #18575. hozzászólásra
Nagyon jól néz ki.Ez engem is érdekelne.Milyen lámpa ez?
Válasz #18575. hozzászólásra

Nagyon jó lett ezt hogy hoztad össze?
Válasz #18584. hozzászólásra

jót és olcsót.
Gondolom a milyen az a felépítésre vonatkozik. Függőleges tengelyűek olcsóbbak és egyszerűbbek. Attól függ mire kell. Szőlőbe, gyümölcsösbe jobb lehet egy masszívabb vízszintes tengelyű, azzal a metszési nyesedéket is lehet mulcsozni, viszont ezeknek az ára szerintem horrorisztikus. Ami még ezek mellett szól, hogy sokkal kisebb építésűek, ezáltal praktikusabbak mind használat közben, mind pedig a traktornak is a súlypont végett. Kukoricaszárra, elhanyagolt területekre bőven elég egy függőleges tengelyű, de egy jól megépített géppel akár füvet is lehet nyírni nagyobb területen.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,mert ebben nincs tapasztalatom, hogy milyen szártépőt vegyek a 16le-s trakim után? Annyi féle variáció van, hogy nem tudok dönteni. Segítenétek?
Válasz #18581. hozzászólásra
!
Véleményem és tapasztalatom szerint meg egy 16-os kistrakihoz nagyon elég ez a fogásszélesség, mert így 18-20 centi mélyen szinte bármilyen talajon jól boldogul és nem küszödik vele a gép. Mélyebb szántásra meg már valóban nem igen alkalmas, de ugyanígy van ezzel a 21/25-ös Bagodi is, mert a 21 azon is a szántásmélységet jelöli! De mivel az enyém szántáskor kisebb "hullámokat" és kisebb barázdát is hagy maga után így könnyebb az őszi szántást tavasszal eldolgozni, főleg ha kötöttebb a talaj. Homokon meg a traki egy kicsit nagyobb erőbedobással még a harmadik fejjel is elhúzza! Bár a 3x20 centi már kicsit sok a 16 lónak. Való igaz hogy ez nem egy szántóföldi eke és főleg nem a kukoricaszár leszántására való, (bár rendes szárzúzás után én azt is jól leszántottam vele), a kertek meg hasonló kis parcellák szántására nagyon is szuper kis eke
Válasz #18580. hozzászólásra
Szia küldtem emailt.
Nálam is volt ilyen eke csak a váltvaforgatós változata. Nekem nem jött be. Kicsinylem a fogásszélességet a mélységet. Az egész eke olyan kicsi. Termčszetesen nálunk homok van és előfordul,hogy nem alkalmas homokra. Čn nagyon kicsinek találom a kormánylemezt.

Igen nézegettem már az ekédet, és gondolkodtam is a megvásárlásán, csak elég messze vagy tőlem.Meg itt sok a rica a kertekben, és a nagyobb fej könnyebben forgatja a tuskót.
Válasz #18577. hozzászólásra
Agronómus, én ezt az ekét húzom a 16-os Mitsuval, 2x20 centi a fogás.
http://olx.hu/hirdetes/ketfejes-eke-kiseke-kistraktorhoz-ID1HglR.html#fa13aa7b14
üdvözlök mindenkit ! Segítségeteket szeretném kérni van egy Satoh ST2040 -es kistrakim le akarom vizsgáztatni piros rendszámmal nem találok müszaki adatokat hozzá ebben kérném az Urak segítségét.
Válasz #18493. hozzászólásra
Szia Szamóca.Most láttam, hogy elég kedvező áron kínálják ezt az ekét, és gondolkodom egy beruházáson.A véleményedre vagyok kíváncsi.Mt 1601-es Mitsuval húznám,szerinted elboldogulna vele?
Válasz #18567. hozzászólásra
A tarló kereket mindig az ekefejjel egy-vonalban kell felrakni.Vagy az első vagy az utolsó ekével. Egyfejes ekénél természetesen azzal egy vonalban.
Válasz #18574. hozzászólásra
A kép természetesen lemaradt.
http://abload.de/img/hli6jz4.jpg
Válasz #18556. hozzászólásra
Így lesz világítás, féklámpa, irányjelző és ha akarom még tolató lámpa is.
Gratulálok, sok boldogságot és egészséget kívánok!
Vasárnap kedvéért pihenésképp ténykedtem kicsit, a régóta tervezett hátsó világítás átalakítással eddig jutottam. Kicsit még alakítani kell a foglalaton és olyan lesz, mint az eredeti. Gyárilag csak a búra van, izzók és foglalat nélkül, úgy gondoltam, ha már teszek fel szabványos világítótestet, akkor nézzen már ki valahogy.
Válasz #18570. hozzászólásra

Nagyon válogatós, valahogy nem passzol neki egyik sem.
De ezzel a 28 lóval már már közel van az "5 hektáros" traktorhoz.

Gratulálunk!!

Gratulálok!Sok boldogságot,egészséget az egész családnak!