Fórum
Japán vagy kínai kistraktort érdemes venni?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-27 16:33:12
Kedvencekhez
Segítség
- Kukorica várhatóan........! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Vizet a tájba új
- Máktermesztés új
- LD-Agro Mg Navigátor V2 sorvezető vélemények, tapasztalatok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Napraforgó-termesztés új
Cikkajánló

KAP-reform: Ki jár jól és ki rosszul 2028-tól?
A támogatások elosztása bonyolultabbá válhat, a források pedig csökkenhetnek._fill_540x300_0.jpg)
555 hozzászólás
Válasz #204. hozzászólásra
Akkor azt mondja, hogy mind a három márka jó, csak 4x4-es legyen?
Válasz #203. hozzászólásraBarátomnál éppen tegnap voltam nézelődni!A yanmarok a kubotától egy picivel olcsóbbak!(az új tipusúak),a hinomotok azok jóval mindegyiktől!De ha veszel ne sajnáld a 4x4rea kottát!és 3 hengnél kevesebba motor ne legyen!
Válasz #202. hozzászólásra
Én használtra gondoltam! Három fajta kistraktort nézegetek!
1.Kubota
2. Yanmar
3.Hinomoto
Ezekről mi a véleménye?
Válasz #199. hozzászólásraMTZ 552! az újjak már jók!-minden szempontból.
Válasz #200. hozzászólásra Próbléma nincs!-azért küldtem el a képet róla hogy nézd meg! annyi a külömbség az enyémnek van fülkéje és a le27,3hengers,150cm talajmaró,3pont felfügg.
Válasz #198. hozzászólásra
Helló Papi! Az lehet hogy jó amit mondol csak nincs annyi pénzem. Ja még a terület sem nagy.0.5-1ha között van a terület és gondolom arra nem fontos komoly gépet venni. A terepes is csak azért kellene mert dombos a terület.
Válasz #198. hozzászólásra
A yanmar kistrakihoz mit szóltok? Véleményeket kérek.
Válasz #197. hozzászólásraHello Barát! -az nem való semmire ,az csak egy kinai csoda!Barát inkább vegyél japán trakit GLD 23 tipust éppen tegnap láttam 1,4misi+ áfáért,rotával,3pont felfüggesztéssel és ha akarod még leis műszakiztassák!Üdv:papi
Helló! Mi a véleményetek a feng sou kistarktorról? Terepes tipus érdekelne és 18-25LE-s.
Válasz #195. hozzászólásra
Nincs mit.Nekedis jó éjt.
Válasz #194. hozzászólásra
Ok megfontolo! Végül is a rába-15 és tz4k is összekrekesre készült! Majd meglátom, hogy mennyi bevétel lesz az idén! Köszönöm a felvilágosítást!
Most megyek aludni Jó éjt barátom!
Válasz #192. hozzászólásra
És persze a traktort se veszi igénybe annyira minta csak a hátulja hajt és levan súllyozva az eleje.
Válasz #192. hozzászólásra
Próbálj berotálni egy borozdát első hajtásos traktorral ugy hogy egymenetben eltünjön.Sose fog sikerülni.Minimum2 de lehet 3 menet.Elviszi a rota ha nemhajt az eleje.Persze ha minőségi munkát csinálsz.Ha csak kapirgál akkor nyilván nem.Szinte huzza az eleje az egész gépet.
Válasz #191. hozzászólásra
Igen ez így igaz, de mikor a munkagép felvan emelve hátul akkor már tud fordulni! Rotáláskor meg nem nagyon kell forgolódni csak korrigálni!
Válasz #190. hozzászólásra
Ha egy hátsó hajtásosnak lesúlyozod az elejét a puha földben belesüllyed és mégnehezebben fordul.Sztem.
Válasz #189. hozzászólásra
És ha a kétkerék hajtásúnak az orrát felsúllyozom akkor már jobb a manőverezhetősége?
A t-25-el is így csináltam annak idején!
Válasz #188. hozzászólásra
Én annyit tudok mondani a 4kerék hajtásról h próbáltam már például a rotát hátsó hajtásossal meg 4kerekessel is.A 4kerék hajtásossal sokkal jobban lehet manőverezni meló közben meg egyenesen menni.puha földön boronálásnál nagyon sokat jelent hidd el.Sztem összkerekeset vegyél.De eszt te döncsd el.
Válasz #187. hozzászólásra
Itt még egy haverom nevében irkáltam, de én is elgondolkodtam egy kistraki vásárlásában! Az már biztos, hogy kubota lesz semmi más! Még a összkereken agyalok, hogy szükségem van-e rá? Mert csak rotálna, boronálna, esetleg egy kicsit szántana, de nem mélyen és egyenes földön nagyon pici dombbal.
Kérdezem tőletek, hogy sokat számít a kistraktornak az eleje? Mert egy kétkerekű fele annyiba kerül mint egy 4x4-es.
Válasz #181. hozzászólásra
Látom jó helyen jó emberektől érdeklődsz a leendő kistraktorod után.Ez egy jó fórum énis sokat tanultam innen.
Válasz #184. hozzászólásraNEM MINDEGYIK JAPÁNBÓL BEHOZOTT KISTRAKTOR VIZSGÁZTATHATÓ LE!!!CSAK AZOK AMELYEKNEK MINDEN IRATUK RENDBEN HIÁNYTALANUL MEGVAN! ÉS AMELYEK VILÁGÍTÁSA ÁT VAN ALAKITVA EU-S SZABVÁNYRA!(ilyen hátsóvilágitás kiépitése,féklámpával, irányjelzőveli ,elől irányjelző,utánfutóvilágtáscsatlakozó)De ezeket szakember elmondja!Előre kell érdeklődni mert nem olyan egyszerü!
Válasz #183. hozzászólásra
Tisztelt Papi! Heves megyéből írok. Tegnap sikerült némi infóhoz jutnom. Okmányirodában piros rendszámot javasoltak de momdták hogy vizsgaállomáson is érdeklődjem ott többet tudnak mondani.Tényleg szeretnék utánfutót is huzni majd a tarktorral. Azon viszont fehér rendszám van. Azt is javasolták már hogy nézzek olyan traktort amin már rendszám van ugy talán olcsóbban jövök ki. Várom további ötleteket.
Üdv. Japán traktor vizsgáztatáshoz kérnék segitséget. Hogyan lehet ezeket piros rendszámra vizsgáztatni?
Válasz #182. hozzászólásraEz barátom nehezen jön össze,legalábbis olyan állapottal amit csak használni kell!-természetesen én japán trakiról beszélek.a másik ha utánfutot is akarsz közuton huzni,-akkor lassú jármű(piros-fehér rend szám,134eft mindennel) Honnan érdeklödől?
Jó napot kivánok Tisztelt Uraim! Uj emberke vagyok itt és kistraktort szeretnék vásárolni. A segítséget szeretnék kérni hogy milyen gépet vegyek. 16-20LE-ben gondolkodom és terepesben. Ja és 1 millió alatt legyen az ára. A traktornak legyen 3pont felfüggesztése is. Előre is köszönöm a javaslatokat.
Válasz #179. hozzászólásra
Azért irtam 15-20Le-őt mert mifelénk egy rába 15-el 5Ha gyümölcsös fa alját művelik vele(szántás, boronálás) Szántani nem fog mélyen mert csak ősszel kell két-három rendet a gyümölcsfatövére fordítani.
Mifelénk nincs nagy domb,de homokos a terület!
Válasz #179. hozzászólásra El nézést de elfelejtettem bejelentkezni!
Tisztelt Barát!,- elöször is ezekre a munkákhoz 1.-ször a teljesítmény 18-23le,szántáshoz(nem turkáláshoz),talajmaró 140cm-150cm ezeknél a kistraktoroknál,mulcsozás(szártépőzés)140cm-t képes biztonságosan kiszolgálni!!! aboronálást 3-4ha -t oda már inkább20-23le.a terület miatt,továbbá hogy inkább 70%-ra legyen leterhelve,mint 90%-ra a gép. A lehajtás inkább4Wd mivel szántásnál ,és talajmarózásnál nagy előny! ,-hátha még dombos a terület kötött .A YANMAR -RÓL csak annyit most van az első saját,használom a tapasztalatom nem rossz!Árban ha szabad egyet tanácsolnom ha lehet minél fiatalabbra ,és minél kevésbé kizsigereltebbre,és lehetőleg nem megbontotttabbra kell törekedni!!-ezek a tanácsok nem olcsósítják,-de annál biztosabb ,gontalanabb használatott garantálják!AZ árak és minőség a hova én járok egyenesen aránylanak!!!1. kubota,2. yanmar,3. mitsubishi,4.hinomoto,5. iseki!
Válasz #174. hozzászólásra
A csak hátsó kerék hajtásúról mi a véleménye?
És a yanmar az milyen gyártmány és minősége?
Válasz #175. hozzászólásra
Gyümölcsösben akarná használni fa aljának a művelésére, Számolgatta, hogy egy facsíkművelő árából vesz egy kistraktort és az előbb felsorolt munkagépeket!
Fontosági sorrendbe irtam le! Boronálásra, talajmarózásra, meg esetleg szárzúzúsra, meg szántásra,de ez nem sok területen max 1000nöl. Boronálásra lenne a legtöbbet használva olyan 3-4ha-on!
Válasz #173. hozzászólásra Attól függ mire akarja használni: de a kérdés sorrend majdnem tökéletes.-És a legfontosabb a pénztárca,-tisztelt barát.
Egy ismerősőm akar venni japán kistraktort 15-20Le között de még nem döntött 3márka közül:
1. Kubota
2. Hinomoto
3. Iseki
Csak összkerékhajtásút akar venni!
Kinek mi a vélemény a 3 márkáról, tapasztalata, fogyasztás, milyen munkagépeket húznak vele stb?
Válaszukat előre is köszönöm!
Válasz #171. hozzászólásraSZIVESEN MITYA BARÁT!!!
TUDJÁK MEG A KITRAKTOROK KIRÁLY NŐJE !-KUBOTA!ÜDV:papi
Válasz #169. hozzászólásra
kÖSZI A SEGÍTSÉGET PAPI. JÓ HOGY VAN ITT EGY OLYAN EMBER IS AKI TUDJA MIT BESZÉL.
MÉGEGYSZER KÖSZIKE.
Válasz #166. hozzászólásra
Mitya tán olyan rossz véleményed van Robikáról, de egyébként nem az vagyok!
Válasz #168. hozzászólásraTisztelt Barát! Én nemvonom kétségbe a fólia terítést,s abban való jártasságodat,-csupán segítő szándékból írtam a bakhát készítés legfőbb vele járójáról a kapák "át cserélgaetéséről"! tudni illik mifelénk is készítenek bakhátas termelőkultárát.a késeket nem egy nagy ördöngösség át cserélni csúpánúgy kell hogy az egy sikon levő késeknek középre mutasson összefelea hajlított végük!Normál esetben úgy állnak egy jobbra- egy ballra!Egyébbként ha jól vannak be állitva a kapák fel kötöd a simitó lemezt és megpróbálodigy a gépet megtapasztalod hogy össze hordja a földet csak nem olyan szabályos prifilra!Üdv:papi
Válasz #167. hozzászólásra
Tisztelt Papi.
Néhány ijen fóliahuzógép tapasztalatom van mert a cégnél ahol dolgozok ott egy ijen géppel huztuk le a fóliát idén is csak aszt egy 80-as mtz-vel huztam.De eszt a kapafordigatós dolgot még egyenlőre nemhalottam.Tehát amik vannak rajta kapák azokat kell ugy variálnom hogy a rotált földet középre dobja össze?
A traktor önsúlyát nem írtam el.Valóban annyi.Eszt én magam is mértem már hídmérlegen. a rota nélkül.
Visszatérve a rotára.Valóban igénybe veszi a gépet de erre egy olyan dolgot agyaltunk ki hogy a rota kap egy egy mankós kereket min a két oldalára közvetle a kapa tengelyek mellé.És a rota nem jár olyan mélyen mint egyébként rotáláskor mivel itt nem a talaj lazitás a feladat hanem segít a bakháthúzó profilnak kissé fellazitani a földet hogy az ugymond könyebben boldoguljon.Van olyan varia is amikor csak a bakhát huzó profil van meg és nincs rota de véleményem szerint ez jobb munkát eredményez.
Csak a munmkagép súlyá illetőleg vagyok kicsit félve.Mondjuk szálításkor nincs rajta fólia tekercs se csöpögtető tekercs.
Válasz #165. hozzászólásratTsztelt BARÁT!Egy picit soknak találom a traki súlyíát ,vagy elírtad?na csak azért mivel az enyém 32LE-s és fűlkés és az önsúlya:1415kg!-nade ez nem érdekes,-hanem amint írtad hogy bakhát huzásra szeretnéd használni?- akkor át kell cserélgetni a kapákat hogy a föllazított földet középre hordja! nem elég csak kivágott profilusimító lemez alkalmazása!-és továbbiakban készűlj fel jobban igénybe veszi a trakit is!!Ezt csak barátilag mondom,mivel nem biztos hogy van erről tapsztalatod.Üdv:papi
Válasz #164. hozzászólásra
Te Encilop!Megharagszol ha megkérdem, hogy te véletlenülnem robika vagy?Mert nekem nagyon ez az érzésem.
Válasz #163. hozzászólásra
Nekem A kubotám önsúlya 12mázsa.Orr súly nélkül.A rotályára szerelünk most épp egy fólia huzó gépet.A rota hátsó símító lemezét levettük és oda egy bakhát összehuzó lemez kerül.A rota után lessz közvetlen a fóliahuzó ami nem lesz több 1.5 mázsánál.De azért kérdem mert ezen a fóliahuzon lesz ugye a tekersz fólia amit huz majd a bakhátra és ennek kb 50-70kg a súlya.Remélem elfogja vinni.De biztos ami biztos teszek rá orsúlyt is.Kb 40kilót.Ahogy mondtad papi a viszintes lapon a traktortól legmeszebb eső furatába raktam át a függőleges karok csapjait.Így növelve kissé az erőkart.
Bizok benne h összejön.Ha készlesz és működni is fog küldök róla képet ha érdekel majd.Szegénykém egyre jobban hasonlít egy repülőre mint traktorra.
Válasz #163. hozzászólásra
na ez korrekt válasz!
Válasz #161. hozzászólásraTisztelt KUBOTA Barát!
Felemelni és űzem szerűen tudni nem ugyan az!Mivel a traki ön súlya 850-950 kg így amit tudni kell neki max 350-400kg biztonságosan!Az sem mindegy mekkora az erőkar hátu 3ponton!-lehetőleg a függőleges függesztőknek minél hátrább kell lenni a vizszintesfüggesztőponton!-minél nagyobb súlyt emelünk,-igy kiméljük a hidroszivatyút!Üdv:papil
5 mázsa simán!
Tudna valaki segíteni nekem, hogy egy 18 lovas kubota hány mázsát képes felemelni a hidraulikájával?
Válasz #156. hozzászólásra Idefigyelj ROBIKA!!!-hogy téged ki ismer az lényegtelen! De amit én leírtam a fórumba,-azok tények és igazak! továbbá:Az is biztos hogy kettő i-mail cimed van ,továbbá kettő telefon számod,és kettő névvel jelenkezel!-hirdetés vagy fórum között!!Na kedves barát tegnap előőtt voltam trakiért halason,és mondta a tulaj megint boldogitottad őket traktor ügyben!- tudni illika számod elvan mentve.
Válasz #158. hozzászólásra
Jaj hát akárki elronthatja! De TE ENGEM NE HÜLYÉZZ!
Csak a hülyék írják pontos j-vel!!
A HÜLYE AZ NEM PONTOS J !!!!!!!!!!!
Válasz #155. hozzászólásra
Te nem ismersz engem! Én se téged! De papise ismer engem, amit meg irt az hüjeség!
Már letiztáztuk vele!