Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraNálunk Zalában is durva a helyzet.
19 fok volt ma.
Nagyon sok a szárormányos. Holnap illetve pénteken már többen is akarnak menni fújni.
Válasz jocika0502 #20803. hozzászólásáraDASA 1000x jobb választás, mint az Adriaticás Unikó. Az utóbbi még szórás közben is "ragasztja be a szóró nyílásait". 240 kg/ha adagot szórok, 15 km/ó sebességgel, rendesen ki vannak nyitva a súberek, de nem árt minden töltés előtt betonvassal feltörni a szóró aljából az odatapadt mütrágyát.
Én szórom, ha nem is esik, és ha rá fogok tudni menni.
Szép Estét! Kénes nitrogént szeretnék szórni búzára és DASA 26/13-as műtrágyát sikerült venni, elég nagy szemű, nem tudom, hogy ez mennyire volt jó választás búzára fejtrágyának... de a kérdésem az lenne, hogy van-e most értelme kiszórni, úgy hogy nem mond esőt mostanában, nem-e fog elpárologni hamar?
Válasz zsoltrs #20801. hozzászólásáraReggel 9től 13.00ig volt 12...szóval ki tudja?
Holnap teszek beljebb is. Itt mustár/olajretek zöldítés szomszéd volt. Mellette repce tarló.
Válasz zsoltrs #20797. hozzászólására10 foknal is maszkalnak.
Csak ha nincs nap, elbújik, nem éri el a piretroid.
Az orvosom imazumat javasolt.
A boltos orvosa meg nem, mert ha holnap delben nem tudom fujni, csak 7 végén, akkor a reggeli fagyoktól nem fog hatni...
Gázosodó meg nincs...
Válasz Nyomasek Bobo #20790. hozzászólásáraNekem Ignis van, sok helyen elmegy jó magas. Valamint olcsó hozzá az alkatrész és strapabíró. A közel 100 lovas motor meg repíti a kis kasztnit.
Akinek van repcéje probálja nagyon megvédeni mert biztos jó ára lesz a 2020 termés ár a MATIFON főlment 180000FT ra akkor az Ó napra is 210000FT körúl van 30000ft volt magasabb a napraforgo akinek még van annak HAJRÁ ???
Válasz isti1971 #20783. hozzászólásáraAz fasza... Nálam a 260x300 méteres placcon. a 260 méter egyik felén repce, a másiktól 150méterre fásítás. Az egyik 300méteres szélénél mustar olajretek zöldítes volt leszántva
Válasz Toxi #20772. hozzászólásáraAgyagon,sárréten nyáron ha megáll a viz a sorba vagy a búza alatt éppen ilyen nagybaj mert nem szárad a növény meg kipusztul.Tavaly volt olyan kukitáblám hogy 100% belvizkárnak vették.Persze ez a Homokhátságról hihetetlen
Válasz Bárány #20760. hozzászólásáraNekünk is ez jött be eddig, és idén is.
Sokan le hurrognak minket, de egymás melle lehet tenni a két búzát.
Szembe ötlő a különbség.
Válasz gazda001 #20764. hozzászólásáraÉn ma ki tettem, már csak kíváncsiságból is.
Sok a Bogár meg a darázs- méhecske is elindult.
Szerintem max jövő hét elején irány, ha ilyen idő marad.
Ez a 3. napja, hogy elég sok szárormányost találok a repcén, van olyan tő, hogy 2-3 is van rajt..
Reggel még hideg van nekik, de délben már repülnek.
Más is látta már?
1-2 héten belül mehet valami szer ellenük?
26256 hozzászólás
Válasz jocika0502 #20803. hozzászólásáraFelénk aki eddig nem szórta ki az most szórja.
Szóval sztem ne várj vele.
DASA jó anyag.
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraNálunk Zalában is durva a helyzet.
19 fok volt ma.
Nagyon sok a szárormányos. Holnap illetve pénteken már többen is akarnak menni fújni.
Regulátort azt majd később kellene?
Válasz jocika0502 #20803. hozzászólásáraDASA 1000x jobb választás, mint az Adriaticás Unikó. Az utóbbi még szórás közben is "ragasztja be a szóró nyílásait". 240 kg/ha adagot szórok, 15 km/ó sebességgel, rendesen ki vannak nyitva a súberek, de nem árt minden töltés előtt betonvassal feltörni a szóró aljából az odatapadt mütrágyát.
Én szórom, ha nem is esik, és ha rá fogok tudni menni.
Szép Estét! Kénes nitrogént szeretnék szórni búzára és DASA 26/13-as műtrágyát sikerült venni, elég nagy szemű, nem tudom, hogy ez mennyire volt jó választás búzára fejtrágyának... de a kérdésem az lenne, hogy van-e most értelme kiszórni, úgy hogy nem mond esőt mostanában, nem-e fog elpárologni hamar?
Válasz zsoltrs #20801. hozzászólásáraReggel 9től 13.00ig volt 12...szóval ki tudja?
Holnap teszek beljebb is. Itt mustár/olajretek zöldítés szomszéd volt. Mellette repce tarló.
Válasz Nyomasek Bobo #20799. hozzászólásáraÉn tavaly akkor fújtam le nurelle d-vel, amikor már 1 nap alatt 20 fölött fogott a ragacs.
BIO pocok gyérítés alkalmi munkavállalókkal
Válasz zsoltrs #20797. hozzászólására10 foknal is maszkalnak.
Csak ha nincs nap, elbújik, nem éri el a piretroid.
Az orvosom imazumat javasolt.
A boltos orvosa meg nem, mert ha holnap delben nem tudom fujni, csak 7 végén, akkor a reggeli fagyoktól nem fog hatni...
Gázosodó meg nincs...
Válasz zsoltrs #20797. hozzászólására M1 autópalya 142es lehajtó...
Válasz Nyomasek Bobo s#20796 hozzászólásáraHelyileg merre vagy?
Szerencsére holnap felhosebb idő lesz felénk.
Válasz Nyomasek Bobo #20795. hozzászólására12db elefánt
A placc meg ragad...
Válasz Nyomasek Bobo #20787. hozzászólásáraFogás reggeltől 13.09ig...

Válasz Nyomasek Bobo #20790. hozzászólásáraNekem Ignis van, sok helyen elmegy jó magas. Valamint olcsó hozzá az alkatrész és strapabíró. A közel 100 lovas motor meg repíti a kis kasztnit.

Válasz Nyomasek Bobo #20787. hozzászólásáraNálunk is ilyen ám minden reggel, még fagyogat a kocsi is, most meg már hét ágra süt a nap.
Válasz Gatti #20789. hozzászólásáraHa túl gyorsan mész, legalább az utasok tudnak fosni
Válasz Gatti #20789. hozzászólásáraKönnyű megszokni.
Válasz Gatti #20789. hozzászólásáraA zasszony Lancia Ypsilonja...
Válasz Nyomasek Bobo #20787. hozzászólásáraEz milyen autó? Fura hogy középen van a km/H ????
Akinek van repcéje probálja nagyon megvédeni mert biztos jó ára lesz a 2020 termés ár a MATIFON főlment 180000FT ra akkor az Ó napra is 210000FT körúl van 30000ft volt magasabb a napraforgo akinek még van annak HAJRÁ ???
Válasz Nyomasek Bobo #20785. hozzászólására
Ebből nem tudom hogy lesz 17 fok...
Én ki se viszem a lapokat, úgy is olyan sár van, hogy nem tudnék menni.
Itt Borsodban általában március 2. hete a rovarölő.
Milyen szert használtok?
Ma reggel 6.20kor 0.3fok volt... Most 1.3... Remélem még befagy a seggük
(az enyém biztosan
)
Válasz isti1971 #20783. hozzászólásáraAz fasza... Nálam a 260x300 méteres placcon. a 260 méter egyik felén repce, a másiktól 150méterre fásítás. Az egyik 300méteres szélénél mustar olajretek zöldítes volt leszántva
Pápa nem volt zöldítés sőt repce sem volt a közelbe tavaly viszont egy kissebb (pár ha) erdő van!
Válasz gazda001 #20779. hozzászólásáraReggel viszem ki a ragacs lapot...
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraVolt mellette zöldítés v repce tarló?
Válasz gazda001 #20779. hozzászólásáraPápáról hirdet...
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraHelyileg merre vagy? Én ma tettem ki a sárga tálat.
(ÉNY)
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraHa ez nem madár sörét, akkor asszem most örülök, hogy nincs repcém vetve!
1 nap eredménye

Itt van az eggyik!
Ki mivel szándekozik megvédeni a repcéjét mert 18 db ormányost fogott ma a sárga lapom rövidessen megyünk.
Válasz Toxi #20772. hozzászólásáraAgyagon,sárréten nyáron ha megáll a viz a sorba vagy a búza alatt éppen ilyen nagybaj mert nem szárad a növény meg kipusztul.Tavaly volt olyan kukitáblám hogy 100% belvizkárnak vették.Persze ez a Homokhátságról hihetetlen
Válasz K__K #20767. hozzászólásáraAzért ha nyáron a kukorica sorban áll így a víz akkor nincs akkora gond ugye
Válasz szabika #20766. hozzászólásáraMagma? Még új.
Repcében egyszikü gyomírtót ki lehet tenni koratavasszal ha a fedettség engedi? Ősszel nem volt búza árvakelésem most azért akad..(trepach) van itthon
Válasz Bárány #20760. hozzászólásáraNekünk is ez jött be eddig, és idén is.
Sokan le hurrognak minket, de egymás melle lehet tenni a két búzát.
Szembe ötlő a különbség.
Válasz gazda001 #20764. hozzászólásáraÉn ma ki tettem, már csak kíváncsiságból is.
Sok a Bogár meg a darázs- méhecske is elindult.
Szerintem max jövő hét elején irány, ha ilyen idő marad.
Válasz dokeee #20765. hozzászólásáraEttől van durvább helyzet is...
Ki milyen rovar védelmet tervez a repce ormányosok ellen? Rapidban gondolkodom ?
Válasz K__K #20761. hozzászólásáraÓbasszus, ez deszar látvány.
Válasz Devyd #20762. hozzászólásáraha bejön az ígért nappali hőmérséklet akkor a hét derekán kiteszem a sárga tálat.
Válasz Bárány #20760. hozzászólásáraSzép bokros
Ezt mikor vetetted, milyen fajta??
Most mennyit szórtál rá??
Ez a 3. napja, hogy elég sok szárormányost találok a repcén, van olyan tő, hogy 2-3 is van rajt..
Reggel még hideg van nekik, de délben már repülnek.
Más is látta már?
1-2 héten belül mehet valami szer ellenük?
Úgy tűnik, - nálunk legalábbis - idén is a február eleji N27 a nyerő.

Válasz horvath.agro #20758. hozzászólására
itt is dolgozott a fagy.

Válasz Málna #20756. hozzászólásáraVetésfehérítő bogár