Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak610 FtBenzin árak600 FtEUR400.96 FtUSD368.05 FtCHF426.8 FtGBP480.31 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ganajos #24239. hozzászólásáraNekem volt Umberto.
Volt olyan parcella is, ahol zöld volt a szára /szép egészséges/, de a vize 6,2-7,8 % volt. /esti aratás 20,00-22,00 óra között/ vizek mellett.
Befejeztük az aratást.
Sikerült minimális veszteséggel levágni a megfeküdt búzát. Fele takarmány, fele euró minőség lett(felénk a felvásárló szerint 90% takarmány az eddig elaratott búzáknak). Viszont a súlya nagyon jó volt 7,8t/ha, ha nincs a veszteség meg lett volna a 8t vagy fölötte.
175kg/ha pétisót kapott, egyszer lombtrágyát és 2x volt permetezve gomba ellen.
Valakinek volt idén umberto, vagy más fajtával víz gondja???
Kimorzsolva lett méretve 6-os volt a víz, de a szára olyan zöld h kombájn után 10-12-17 est mértek abba is lett hagyva.
Igaz desszikálva nem volt, de eddig soha nem kellett és mindig 5-6 os vízzel lett vágva.
Egyenlőre parkolópálya, de nem tudom mikor fog ez beérni normálisan, 8 alá valószínűleg nem fog menni
Válasz Devyd #24229. hozzászólásáraahol nem volt novemberben ormányos betelepülés, vagy ahol védekeztek ellene, ott tűrhető. ahol volt, vagy ahol mégse fújtak, merthogy pete úgyse telel át, ott megálltak 3,5-3,8 tonnánál.
Válasz hashtagtiltas #24225. hozzászólásáraNem termelek leadásra,figyelem nap mint nap,látványosan érik-barnul.Amit vágtak korán nagyon fakó volt,ott a kereskedőnek javul a minőség.
Válasz hashtagtiltas #24225. hozzászólásáraÉn tegnap úgy jártam, hogy bement a traktorista a felvásárlóhoz és hívott, hogy nem billentheti le az őszi árpát, mert 15%-os a nedvessége. Éppen akkor érkeztem meg, mondom a főnöknek, vegyenek mintát az másik kocsiból is, mert azt raktuk utoljára. 12,3%-os volt azon. Ennyit tesz a 2 órás rakodási idő. A következő fuvar már 11,2-es volt.
Eső után mindig nehéz eltalálni, mit fog mutatni a felvásárló nedvességmérője. :-)
Válasz szelindi1965 #24206. hozzászólásáraSzerintem jobban jársz ha levágod, a minősèg esetleg pár hét raktározás után javul, nem a kalászban. Ha nagyon lemegy a nedvesség, többet buksz.
Basilio búzát érdemes homokon vetni, extenzív technológiával ? Nádor idei évben 4,5-6 t takarmány minőséget tudott optimális csapadékellátottság mellett, de muszáj volt gombaölőzni kétszer. Basilio-t is kellett gombázni, vagy elvolt nélküle ?
Válasz tpeti #24213. hozzászólásáraNálunk akkor dőlt meg amikor 3 hete elkapott minket egy szupercella. Akkor több mint 100km/h lökések voltak és fél óra alatt lejött 35mm majd rá 1 órára 45 perc alatt 45mm. Szóval aznap este itt a környéken nem maradt olyan gabona ami valamelyest nem dőlt volna meg, volt akinek az egész tábla feküdt egyöntetűen(30ha)
Válasz Gatti #24203. hozzászólásáraNekünk sokadik éve van, még sose dőlt meg, max a forgóban a rávetéseknél, de idén egy szál nincs megdőlve belőle szerencsére.
21 ben és idén 85-90q/ha, tavaly 55-60q volt a termés. Szerintem az egyik legjobb búzafajta, itt legalábbis észak-keleten minden évben jól terem a Cellule-al egyetemben. A betegség ellenállósága is nagyon jó, simán lehet 1 gombaölőzéssel virágzásban termelni.
Válasz SanyóÓ #24204. hozzászólásáraÉn csak 180kg pétit adtam neki hektáronként és nagyon megdőlt, pedig elvileg rövidszárú volna.
Idén van először, kíváncsi leszek.
Amikor még állt így nézett ki:
majd:
Válasz beni77121 #24191. hozzászólásáraSzia nekem Basilio van... csak az lett vetve.
50 ha átlagában a termésmennyiséggel elégedett vagyok 60-70q, (még van 12 ha) viszont a minőség takarmány.
Ami érdekesség az annyi, hogy szombaton kezdtük, és azóta folyamatosan javul a minősége, már majdnem üti az EU-s szintet. A földek nagyjából ugyanolyanok, és ugyanazt kapták.
Felénk a 60-70 mázsa hektáronként nagyon jónak számít!
Nekem is az árpa idén gyatra lett, kukorica eddig rendben van, de elmúlt években volt jobb- rosszabb is. Akár a búza, napraforgó is.
Repcém van, volt is, de az 100% bérmunkás.
Összeségében, ha az elmúlt 5 évet nézem, mióta a gépet, eszközöket vettem és nagy részét én művelem, nem volt rossz az elmúlt 5 év.
Az idén egyébként mindenhol ezt olvasom/hallom, hogy mindenki felülbecsülte a termését, ami nem is lenne baj, csak az input és az eladási árak nem érnek össze arányosan.
Vetek idén, meg jövőre is, ha az elmúlt 5 év szintje körül sikerül mozogni, még megéri, de gazdag ebből nem leszek
Válasz gazda001 #24192. hozzászólásáraPárszor már volt….
De ha repcét se akkor mit? Kukorica felsül az aszályba+ a vadak darálják, kalászos idén virágzáskor felmondta a szolgálatot sok helyen… akkor mit vessünk?
Válasz Ganajos #24185. hozzászólására15 évig repcéztem voltak jó évek. kínlódjon a bogárral az aki kivonta a régi jó szereket. Volt már neked repcéd? Nekem elég volt
24891 hozzászólás
Válasz Ganajos #24239. hozzászólásáraNekem volt Umberto.
Volt olyan parcella is, ahol zöld volt a szára /szép egészséges/, de a vize 6,2-7,8 % volt. /esti aratás 20,00-22,00 óra között/ vizek mellett.
Befejeztük az aratást.
Sikerült minimális veszteséggel levágni a megfeküdt búzát. Fele takarmány, fele euró minőség lett(felénk a felvásárló szerint 90% takarmány az eddig elaratott búzáknak). Viszont a súlya nagyon jó volt 7,8t/ha, ha nincs a veszteség meg lett volna a 8t vagy fölötte.
175kg/ha pétisót kapott, egyszer lombtrágyát és 2x volt permetezve gomba ellen.
Valakinek volt idén umberto, vagy más fajtával víz gondja???
Kimorzsolva lett méretve 6-os volt a víz, de a szára olyan zöld h kombájn után 10-12-17 est mértek abba is lett hagyva.
Igaz desszikálva nem volt, de eddig soha nem kellett és mindig 5-6 os vízzel lett vágva.
Egyenlőre parkolópálya, de nem tudom mikor fog ez beérni normálisan, 8 alá valószínűleg nem fog menni
Válasz szanberg #24237. hozzászólásáraOk, megpróbálom én is úgy.
Válasz mtz1221 #24233. hozzászólásáraÉn állítva fujtam.
Válasz kukaccsosz #24235. hozzászólásáraKite 160-at mondott.
Válasz Hunter_ #24234. hozzászólásáraTegnap 158 fix
Ki mit vár a repce árában rövid illetve hosszabb távon? Ki milyen árakat kapott ma a kereskedőktől?
Válasz szanberg #24231. hozzászólásáraHali. Felniket ahogy festettem könnyebb fektetve, vagy állva is be lehet szépre ???
Válasz Devyd #24229. hozzászólásáraahol nem volt novemberben ormányos betelepülés, vagy ahol védekeztek ellene, ott tűrhető. ahol volt, vagy ahol mégse fújtak, merthogy pete úgyse telel át, ott megálltak 3,5-3,8 tonnánál.
Nálam jobban adta mint az árpák.
4.2tonnától 5.4tonnáig arattam
Ezek tábla átlagok, pioneer pt275
Válasz Devyd #24229. hozzászólására42 q/ha HB megye
Pénteken 160 volt az ár
Repce termések kinek hogyan alakulnak?
Ár? :)
Válasz hashtagtiltas #24225. hozzászólásáraNem termelek leadásra,figyelem nap mint nap,látványosan érik-barnul.Amit vágtak korán nagyon fakó volt,ott a kereskedőnek javul a minőség.
Sziasztok!
Nálunk Hajdú-Bihar megyében így zajlott az aratás.
Meg tudjátok nézni a youtube-on.
https://youtu.be/bvOrE_ln4to
Válasz hashtagtiltas #24225. hozzászólásáraÉn tegnap úgy jártam, hogy bement a traktorista a felvásárlóhoz és hívott, hogy nem billentheti le az őszi árpát, mert 15%-os a nedvessége. Éppen akkor érkeztem meg, mondom a főnöknek, vegyenek mintát az másik kocsiból is, mert azt raktuk utoljára. 12,3%-os volt azon. Ennyit tesz a 2 órás rakodási idő. A következő fuvar már 11,2-es volt.
Eső után mindig nehéz eltalálni, mit fog mutatni a felvásárló nedvességmérője. :-)
Válasz szelindi1965 #24206. hozzászólásáraSzerintem jobban jársz ha levágod, a minősèg esetleg pár hét raktározás után javul, nem a kalászban. Ha nagyon lemegy a nedvesség, többet buksz.
Válasz Gatti #24214. hozzászólásáraMi ugyanakkor három hete, három nap alatt 140 mm-t kaptunk, szerencsére szél nélkül, ezért nemdőlt el valószínűleg.
Válasz kis Zombi #24221. hozzászólásáraAkkor a basmati vagy az ingenio lesz a tiéd.
Válasz kis Zombi #24219. hozzászólásáranádor:6,1t malmi
gabrio7,4 t takarmány.
Válasz mtz1221 #24220. hozzászólásáraNem cél a malmi minőség, alacsony önköltségen, szerény nyereség.
Egyszer sikerült 5 tonnás malmi búzát termelnünk, de volt már 2 tonnás is, vetésforgó miatt vetek csak kalászost.
Válasz kis Zombi #24219. hozzászólásáraBasmati erre a legjobb mennyiségre és betegség ellenállóságra minden felé. De az is csak takarmányt tud 80%ban.
Basilio búzát érdemes homokon vetni, extenzív technológiával ? Nádor idei évben 4,5-6 t takarmány minőséget tudott optimális csapadékellátottság mellett, de muszáj volt gombaölőzni kétszer. Basilio-t is kellett gombázni, vagy elvolt nélküle ?
Válasz Traktoros30 #24216. hozzászólásáraŐsszel 110kg karbamid, tavasszal 300kg NS meg 200kg Mas
Válasz Blahoncio #24211. hozzászólásáraPersze!
Most én is azzal almolok.
Válasz tpeti #24213. hozzászólásáramiket kapott, hogy ilyen jól termett?
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-07-19 10:40:39
Válasz tpeti #24213. hozzászólásáraNálunk akkor dőlt meg amikor 3 hete elkapott minket egy szupercella. Akkor több mint 100km/h lökések voltak és fél óra alatt lejött 35mm majd rá 1 órára 45 perc alatt 45mm. Szóval aznap este itt a környéken nem maradt olyan gabona ami valamelyest nem dőlt volna meg, volt akinek az egész tábla feküdt egyöntetűen(30ha)
Válasz Gatti #24203. hozzászólásáraNekünk sokadik éve van, még sose dőlt meg, max a forgóban a rávetéseknél, de idén egy szál nincs megdőlve belőle szerencsére.
21 ben és idén 85-90q/ha, tavaly 55-60q volt a termés. Szerintem az egyik legjobb búzafajta, itt legalábbis észak-keleten minden évben jól terem a Cellule-al egyetemben. A betegség ellenállósága is nagyon jó, simán lehet 1 gombaölőzéssel virágzásban termelni.
Válasz Blahoncio #24211. hozzászólásáraAlmozására!!
Üdv Mindenkinek! Nem ide tartozik de szeretnék érdeklődni hogy a tritikálé szalma is jó-e az állatok állomásra?
Válasz snooker #24209. hozzászólásáraMost tegnap megázott, talán a hétvégén oda érnek.
Válasz Gatti #24208. hozzászólásáraMég mindíg nem lehet aratni? Ezzel a ledőlt gabonával nem illik sokáíg várni ,sok lessz a szórás!
Válasz SanyóÓ #24204. hozzászólásáraÉn csak 180kg pétit adtam neki hektáronként és nagyon megdőlt, pedig elvileg rövidszárú volna.
Idén van először, kíváncsi leszek.
Amikor még állt így nézett ki:
majd:
Válasz szelindi1965 #24206. hozzászólásáraAz időjárás miatt "nyomjuk"
Válasz SanyóÓ #24202. hozzászólásáraMert még érik és közben javul a minőség és változik a szín,mi is azért várunk még a javával/GENIUS/.
Válasz Gatti #24203. hozzászólásáraBocsánat, gyomirtással ment mikramid...
A kép csalókás magasság szempontjából, mert 15-20 centis tarlót hagyok
Válasz Gatti #24203. hozzászólásáraNem dőlt meg,(csak itt ott) alaptrágyát nem kapott, tavasszal 3q 27, gyomirtás, gomba, rovar.... ennyi
Válasz SanyóÓ #24202. hozzászólásáranekem is az van, csak nagy része fekszik. A tiéd nem dőlt meg?
Válasz beni77121 #24191. hozzászólásáraSzia nekem Basilio van... csak az lett vetve.
50 ha átlagában a termésmennyiséggel elégedett vagyok 60-70q, (még van 12 ha) viszont a minőség takarmány.
Ami érdekesség az annyi, hogy szombaton kezdtük, és azóta folyamatosan javul a minősége, már majdnem üti az EU-s szintet. A földek nagyjából ugyanolyanok, és ugyanazt kapták.
Felénk a 60-70 mázsa hektáronként nagyon jónak számít!
Válasz Ganajos #24196. hozzászólásáraKendert!
Mindenkinek vidám gazdasága lesz
Nekem is az árpa idén gyatra lett, kukorica eddig rendben van, de elmúlt években volt jobb- rosszabb is. Akár a búza, napraforgó is.
Repcém van, volt is, de az 100% bérmunkás.
Összeségében, ha az elmúlt 5 évet nézem, mióta a gépet, eszközöket vettem és nagy részét én művelem, nem volt rossz az elmúlt 5 év.
Az idén egyébként mindenhol ezt olvasom/hallom, hogy mindenki felülbecsülte a termését, ami nem is lenne baj, csak az input és az eladási árak nem érnek össze arányosan.
Vetek idén, meg jövőre is, ha az elmúlt 5 év szintje körül sikerül mozogni, még megéri, de gazdag ebből nem leszek
Válasz gazda001 #24199. hozzászólásáraÉn biztosan nem fogom befejezni.
Válasz blsjela #24198. hozzászólásáratöbb 100 hektáron repcét termelő nagy gazdaságok fejezik be, vajon miért is?
Felén is sokan abba hadják sok a költség 3 naponta menni kell. Ha olyan az idő.
Válasz ..,-:) #24195. hozzászólására
Válasz gazda001 #24192. hozzászólásáraPárszor már volt….
De ha repcét se akkor mit? Kukorica felsül az aszályba+ a vadak darálják, kalászos idén virágzáskor felmondta a szolgálatot sok helyen… akkor mit vessünk?
Válasz Ganajos #24185. hozzászólásáraMinden évben, minden növénynél eljátsza….
Válasz Szlovákiából #24190. hozzászólására+ virágzáskori fagy + ormi + szúnyog ez már együtt vihet akár 1,5-2 tonnát is. De nekem többet nem fog
Válasz Praetor #24184. hozzászólásáraátlagos, alulról súrolja a 3 tonnát
Válasz Ganajos #24185. hozzászólására15 évig repcéztem voltak jó évek. kínlódjon a bogárral az aki kivonta a régi jó szereket. Volt már neked repcéd? Nekem elég volt