Kiváncsi vagyok a búza nemesítésemre: Vetéskor elbaltáztam a vetőgép beállítását--keveset vetett,hogy javítsak a helyzeten más fajta búzából műtrágyaszóróval felül vetettem és befogasoltam .(Kb.80kg/ha). Most porozhatják egymást!!
Most van először Pio hibrid.
Előtte fajta volt, vagy 8 évvel ezelőtt.
Most 16 Ha van próbának, majd meglátjuk milyen lesz ez, és talán vetünk az idén is.
Macerás a repce nekem,de ha jól sikerül akkor miért ne
Válasz #4144. hozzászólásra
Félre ne érts, nagyon szépnek tűnik, 30 simán meglehet szerintem így képről, persze innen csak saccolni lehet, de te biztos jobban látod, hiszen jársz benne. Nekünk is maximus van, d06 és d01!
Neked hágy ha repcéd van?
volt már korábban is maxid, vagy idén van először?
Azt is kapott április elején, de a tavalyi vízállások miatt jönnek a gyomok rendesen.Aránylag megvagyok elégedve, 13-15 kalász van egy bokrosodáson, + kapott még lombtrágyát is.
Vetésforgó,búza után tök,kukorica után napra,napra után búza,búza után tök.Megfigyeltem,a gombázott növény besárgul levélvége megég,szerintem többet sínylik a növény,mint nélküle.Tavaly gazdatársam piktorolt,mert más is,termésátlag 2 mázsa/ha minusz mint az enyém.
301 pontosan, eredetileg az olasz hadseregnek akarták gyártani, de azok nem kértek belőle. Állítólag még az összes példány üzemképes, de megvenni szinte lehetetlen.
Látom nálatok is mindig a lesötétített üvegű bmw-sekkel vagy a baj...
Valszeg én is (mióta gazdálkodom először) kihagyom a gombázást a búzában. Egy része nem érdemli meg, a többi meg olyan egészséges mint a makk. Az egész növényen sehol semmi. Egy apró folt sem. Figyelem, és ha látok valamit akkor leszórom. De egyenlőre semmi. Fuzáriumtól nem tartok, sem évjárat, sem elővetemény sem fajta érzékenység miatt.
Én lesötétített 5ös bmwvel járkálok a 6árban(amikor nincs sár, már pedig ritka felénk mostanság a dagonya). Pont most hallottam h a vadőrök fenik rám a fogukat, azt hiszik rapsic vok! Majd adok én nekik, a naprát meg eszi a nyúl!
A Tiszagátat pedig a biciklisek le akarják záratni, a gyorshajtó autósok miatt. Ott is vmi bmw-t emlegetnek.
Szal annyira csóró vagy, hogy nincs pénzed, leaszfaltozni pár km tagutat csak vmi ocsó 8 millás sárban megfeneklő dzsipót venni, amit a jobbágyoknak kell kihúzni az mtz-jükkel határjáráskor hehehehehehehehe. Én inkább gyerekeskedek a simsonnal hehehe.
Válasz #4116. hozzászólásra
Mi a baj az mv fajtákkal, nem szárasság tűrők , vagy nem bokrosodtak el, esetleg sok mindennek nem tud ellen állni ? Nekünk is van 2 hektár mv marsall és hála semmi gondja nincs még eddig,
Válasz #4111. hozzászólásra
Én sem szórtam (még), sőt bogaram sincs (lekopogom fán).
Nem szeretnék már belemenni, de gombára ugye a megelőzés a hatékony, remélem nem szívat meg.
A dzsip azé' kell vazze', hogy lássák a jobbágyok, hogy jól megy a föld. A kettes Golf, meg a sámson már nagyon gyerekes, és nem is karaj. Aki egy kicsit is ad magára, és jobban ért a földhöz mint mondjuk én, az tuti, hogy minimum egy 8 millkacsokis dzsippel csinálja fel s alá.
Létezhet olyan, hogy megúszom a gombaölőzést búzában? Mert semmi nem látszik rajta. Eddig eleve nagy szárazság volt, most a héten 2 nap volt eső lehet hogy ezután lesz vmi?
26360 hozzászólás
Válasz #4159. hozzászólásra

15 coll, 205/X(nem tudom)
Amúgy vártam a kérdést...de nem tőled épp........
Válasz #4158. hozzászólásra
hány colos? mert nem mindegy!!!!
Valaki PET palackal, valaki mérőszalaggal..............én speciel pótkerékkel tudtam mérni......

:

Válasz #4156. hozzászólásra

Majd akkor kétszerre aratja!!
Válasz #4155. hozzászólásra
aztán ha meg nem együtt fog érni?
Kiváncsi vagyok a búza nemesítésemre: Vetéskor elbaltáztam a vetőgép beállítását--keveset vetett,hogy javítsak a helyzeten más fajta búzából műtrágyaszóróval felül vetettem és befogasoltam .(Kb.80kg/ha). Most porozhatják egymást!!
Válasz #4153. hozzászólásra
Biztos nem, de nem fejlődik tovább, szerencsére nem vészesen sok.
Válasz #4152. hozzászólásra

Azokat már az nem viszi el, szerintem!
Válasz #4150. hozzászólásra
Mert először a beválttal/Lintur/ csináltam, csak nem jött be, most meg kapott Granstart is.
Válasz #4148. hozzászólásra

Most van először Pio hibrid.
Előtte fajta volt, vagy 8 évvel ezelőtt.
Most 16 Ha van próbának, majd meglátjuk milyen lesz ez, és talán vetünk az idén is.
Macerás a repce nekem,de ha jól sikerül akkor miért ne
Válasz #4147. hozzászólásra

Miért nem tettél bele Matont mikor gyomirtóztál???????? Akkor azok a karácsonyfák nem lennének benne???????
Válasz #4129. hozzászólásra
....A Brutus és a Marshal egyáltalán nem fogékony semmire
Nem taposom mert nincs miért
Válasz #4144. hozzászólásra
Félre ne érts, nagyon szépnek tűnik, 30 simán meglehet szerintem így képről, persze innen csak saccolni lehet, de te biztos jobban látod, hiszen jársz benne. Nekünk is maximus van, d06 és d01!
Neked hágy ha repcéd van?
volt már korábban is maxid, vagy idén van először?
Válasz #4145. hozzászólásra
magyarul?
Válasz #4143. hozzászólásra
Ez a széle azt gondoltam, kukorica gyomírtó, nem vészes, a szemek olyan erős közepesek.
Válasz #4135. hozzászólásra

Mácsonya is van rendesen, azt látom!!!
Válasz #4142. hozzászólásra
Pionner D01, D03.
Te mennyit gondolsz?
Válasz #4136. hozzászólásra
ez szélverés, mármint a levélvégek.
Válasz #4141. hozzászólásra
Nem sok az egy kicsit?
Milyen hibrid?
Válasz #4140. hozzászólásra

Mai repceszemle fotói.
Ha nem lesz baj, szerintem 35q lesz!?
Válasz #4139. hozzászólásra
13-15 az tényleg jóóó!
Válasz #4138. hozzászólásra
Azt is kapott április elején, de a tavalyi vízállások miatt jönnek a gyomok rendesen.Aránylag megvagyok elégedve, 13-15 kalász van egy bokrosodáson, + kapott még lombtrágyát is.
Válasz #4137. hozzászólásra

'a nem ilyen lenne ha gyomírtót kapott volna

Válasz #4136. hozzászólásra
Ott a gép most másodjára, mert az acat foltok miatt belementünk. az a levélvégeken a szomszéd fújta a kukoricát, ez a szélén van.
Válasz #4135. hozzászólásra
Kapott gombaölőt?Szerintem igen.Levélvégek elhalva.
Válasz #4131. hozzászólásra
2010-ben volt egy kis gomba a tökben,megilyedtem,leszórtuk,de semmi pozitív eredmény nem volt.
Válasz #4123. hozzászólásra
Vetésforgó,búza után tök,kukorica után napra,napra után búza,búza után tök.Megfigyeltem,a gombázott növény besárgul levélvége megég,szerintem többet sínylik a növény,mint nélküle.Tavaly gazdatársam piktorolt,mert más is,termésátlag 2 mázsa/ha minusz mint az enyém.
Válasz #4131. hozzászólásra
Amikor tartósan hűvös ésős idő van, akkor természetesen indokolt a gombaölő.
Válasz #4128. hozzászólásra
én is igy gondoltam,amig 2010-ben majdnem elvitt mindent a gomba,még az árpát és a triticálét is megtámadta,na azóta nem sajnálom a gombászást
Válasz #4129. hozzászólásra
Gyomirtás kb március végén volt, ott nulla taposás volt, de most....
Válasz #4128. hozzászólásra

Pedig pont a gombaölőt nem kell sajnálni,
és akkor garantált a termés, és a növény szervezete is erősebb lesz, a lombtrágyától amit beleraksz mellé
Ha már taposod gyomirtás közbe, akkor nem kell sanjnálni a gombaölőre a pénzt
Én sem gomaölözök
Válasz #4125. hozzászólásra

301 pontosan, eredetileg az olasz hadseregnek akarták gyártani, de azok nem kértek belőle. Állítólag még az összes példány üzemképes, de megvenni szinte lehetetlen.
Látom nálatok is mindig a lesötétített üvegű bmw-sekkel vagy a baj...
Valszeg én is (mióta gazdálkodom először) kihagyom a gombázást a búzában. Egy része nem érdemli meg, a többi meg olyan egészséges mint a makk. Az egész növényen sehol semmi. Egy apró folt sem. Figyelem, és ha látok valamit akkor leszórom. De egyenlőre semmi. Fuzáriumtól nem tartok, sem évjárat, sem elővetemény sem fajta érzékenység miatt.
Válasz #4121. hozzászólásra
elég makettnek tűnik ez a kép. Azt hiszem nagyjából 300 db-ot gyártottak az LM002-ből, akkor nem volt vmi nagy sikere.
Válasz #4113. hozzászólásra
Majd adok én nekik, a naprát meg eszi a nyúl!
Ott is vmi bmw-t emlegetnek.
Én lesötétített 5ös bmwvel járkálok a 6árban(amikor nincs sár, már pedig ritka felénk mostanság a dagonya). Pont most hallottam h a vadőrök fenik rám a fogukat, azt hiszik rapsic vok!
A Tiszagátat pedig a biciklisek le akarják záratni, a gyorshajtó autósok miatt.
Válasz #4118. hozzászólásra
évente kétszer, kivétel nélkül.
hogyan csinálod?
Válasz #4112. hozzászólásra

Lamborghini LM002
kéne.
Válasz #4118. hozzászólásra
Milyen vetés forgót alkalmazol?
Nem mondom, hogy minden évben szoktam, de az idegek megnyugtatása miatt, ne a végén kelljen kapkodni.
Válasz #4113. hozzászólásra
Szal annyira csóró vagy, hogy nincs pénzed, leaszfaltozni pár km tagutat csak vmi ocsó 8 millás sárban megfeneklő dzsipót venni, amit a jobbágyoknak kell kihúzni az mtz-jükkel határjáráskor hehehehehehehehe. Én inkább gyerekeskedek a simsonnal hehehe.
Én még sose gombaölőztem.
Válasz #4116. hozzászólásra
Mi a baj az mv fajtákkal, nem szárasság tűrők , vagy nem bokrosodtak el, esetleg sok mindennek nem tud ellen állni ? Nekünk is van 2 hektár mv marsall és hála semmi gondja nincs még eddig,
Válasz #4115. hozzászólásra

'a biztos még a tarlóját is leszántom majd

MV KOLOMPOS (is) VAN 2 ha, de többet nem lesz semmilyen MV
egyet mindenképpen fújj rá, teeee!!!!!
épp itt van az ideje! a békés meg különösen rozsdaérzékeny!
Én sem szórtam (még), sőt bogaram sincs (lekopogom fán).
Nem szeretnék már belemenni, de gombára ugye a megelőzés a hatékony, remélem nem szívat meg.
Válasz #4112. hozzászólásra

A dzsip azé' kell vazze', hogy lássák a jobbágyok, hogy jól megy a föld. A kettes Golf, meg a sámson már nagyon gyerekes, és nem is karaj. Aki egy kicsit is ad magára, és jobban ért a földhöz mint mondjuk én, az tuti, hogy minimum egy 8 millkacsokis dzsippel csinálja fel s alá.
Válasz #4107. hozzászólásra
Minek a dzsipó vazze, a menő paraszt ótópályát épít a fődjihez oszt lambóval jár ki megnézni hehehehehe.
Létezhet olyan, hogy megúszom a gombaölőzést búzában?
Mert semmi nem látszik rajta. Eddig eleve nagy szárazság volt, most a héten 2 nap volt eső lehet hogy ezután lesz vmi?
GK Békés egyébént a fajta.