Igazából nekem sosem lesz olyan fám amivel ez meg ne birkózna de a bálázó hajtómű szerintem pont erre van kitalálva jó vizes lucernánál szerintem többet szenved mint itt szenvedne . Amúgy a videó mellett van ruszki is ugyanez a megoldás ott jó ághelyes fát vágnak vele
Válasz Balka Zoltán #2636. hozzászólásáraSzerintem ez nem lesz hosszú életű..
egy csomós göcsörtös fa széttörné.
A Másik, egy rendes főhajtómű Claas Welger, használtan is 300eft környéke..
Sziasztok ! Keresek kisbálázó hajtóművet (bár milyet) fa hasító gép készítéshez http://https://www.youtube.com/watch?v=BxS7hhoJqXw Nézzétek meg a linkelt videót ! ha valaki tudna eladót akkor a címem : balkazoltan@citromail.hu köszönöm !
Válasz reveszsanyi #2633. hozzászólásáraSzia! Van az íves kötőtűk U alakú tartókerete. Az alaphelyzetben lévő keret mögé kell elhelyezni a számlálót a forgáspontjától megfelelő távolságra, úgy hogy a számláló karja egy gyengébb húzórugón keresztül kapcsolódjon a keretre hegesztett fülhöz, ami lehet egy odahegesztett láncszem vagy csavaranya.
Így minden kötésnél a keret húz egyet a számláló karján. A fület úgy hegeszd fel, hogy annak mozgása kicsit nagyobb legyen mint a számláló karjának mozgása. A különbséget a rugó nyúlása kiegyenlíti.
Helló. Jöttem érdeklődni vettem egy k 453 bálázót bálaszámláló nincs rajta!! Helyét sem látok rajta hova tegyem és hogyan számol mit kell vele csinálni hogy számoljon hogy kell feltenni???????????????
Válasz szantodaniel11 #2631. hozzászólásáraUdv en is ilyet kerestem, kemeny dio, ha kapsz is nagyon gyengek, es eleg dragak ujan. nekem egy hatar jelzo palza szakitott ki kb 15 centit szakadt.
Mi alakitottuk R 16 C -s gumira, csak azt a meretet kell valasztani amelyiknek pont ez a magassaga, 16 felnibol eszterga padon kiveszik az osztokoroket es vagnak egy ujat a regi felnid mintajara, behegesztik es kesz is, legegyszerubb, legolcsobb es a masik elonye h barmikor kapsz ra gumit, ahogy szoktak mondani meg ejjel 2 kor is a szomszedba :)
Válasz sicerv08 #2620. hozzászólásáraOldalirányba minimálisat nekem is kottyan, de 1000 bálából 999 et hiba nélkül köt zsineg fajtától és mérettől függetlenül. (Welger)
Válasz E Tibor #2624. hozzászólásáraezeket nem tanítják az iskolában,amiket le írtam mind tapasztalat,és magam oldottam meg a bajokat gondokat, ha bármiben tudok segíteni kérdez,szívesen válaszolok.mint azt írod a madzag feszeség nem egyforma,menj végig külön külön a madzagokon a tekercstől a tűig és szerintem meg találod hogy hol szorul , mert hogyha szorul akkor szakít!
Válasz rocska64 #2622. hozzászólásáraKoszonom a valaszodat megprobalom a leirtak szerint egy kotest vegigvini. Amit meg eszrevettem hogy a madzag feszeseget tarto rugok nem mindketo egyforma erovel tartja a madzagot.
Válasz E Tibor #2621. hozzászólásárautólag a kőtőtű fejben(hegyénél) tudomásom szerint van rolni nézd meg hogy nem szorul vagy nem vezeti félre a madzagot(a rolni és a tű közé).mert ha ott szorul akkor el húzza a madzag vezetőt.
Válasz E Tibor #2621. hozzászólásáraszerintem kezd ott hogy pucold ki a bálakamrát és kis új vastagságú rugóval húzasd mind két madzagot hátra és köttes egyet de úgy hogy valaki kézzel hajtja és figyeld a kötőfejet és rá jössz hogy hol a hiba mint azt már le írtad hogy az a bizonyos madzag vezető szár nem úgy áll mint a másik (próbáld be állítani a másikhoz) azt is figyeld mikor köt, hogy egy időben vágja a madzagot,egyszerre viszi a kötőcsőrre mind két madzagot? a kötőtű hátán van olyan hogy madzag vezető(horony vagy mélyedés)ritkán de el szokott tömődni és félre vezeti a madzagot.
Szep jo napot mindenkinek. Van egy Welger AP45 kiskocka balazom nagyon jol dolgozott mindadig mig a kos csapa cseren nem esett at. Emelett a kulso (bal oldali hatulrol nezvel)mdzag vezeto kicsi szara let ujra hegesztvel mert meg volt repedvel. A problema ami az utobbi idoben eleg sulyosan jelentkezik az hogy megkoti a csomot rendesen de a baloldali balazsineget a kotes utan eltepi, nem veszi le a madzag vezeto szararol aszt a szalat amit a tuhoz vel. Amit szemmel lattam hogy ezen az oldalt tobb szalma marad a preskamraban amikor a kototu feljon mint a masik oldalt, es az a bizonyos madzag vezeto szar nem ugyanojan magasagban all mint a masik oldalt ahol sertetlen.
Mi lehet az oka hogy nem mindig veszi le a kotocsor mindket szalat.
Elore is koszonom a valaszokat.
Válasz UE-28 #2618. hozzászólásáraKöszönöm a választ, Meg voltam róla győződve, hogy kicsit túl sok volt belőlem, , azért nem kaptam sokáig visszajelzést. A jövőben igyekszem visszafogni magam. Egyébként a kötőfej késélezése a kötés megbízhatóságát nagyban javította, tömöttebb, szebb bálákat tudtam csinálni, gyakorlatilag hiba nélkül. Még van hátra sarjú, és lucerna bálázásom, aztán igyekszem kipofozni, de a kérdés még mindig, hogy az álló és mozgókéseken kívül mit, és honnan lenne még érdemes megcsinálni, illetve, hogy a kos oldalirányú mozgását hogy szüntethetem meg.
Válasz raul24 #2613. hozzászólásáraÜdv!
Nekem claas constant illetve claas markant 40-esem van.
Mindkettőnek az alapbeállítása úgy van, hogy a dugattyú hátsó holtponti helyzeténél kell a fogaskerekeken lévő jelöléseknek egybe esni.
Minden fogaskeréken van jelölés.
Sziasztok segitségeteket kérném.Class markant60 alapbeállításai kellenének.Mert eltőrt a kötözöszerkezet.Őssze raktuk de a tű már fentvan a dugattyú meg szinte sehol.
Üdv!
Most csak elsősorban köszönök, most regisztráltam, miután gyakorlatilag az elejétől a végéig végigolvastam ezt a kisbálázós topikot. Fahr (Köla) Rivale 30 bálázóm van, kb 8 éve hajtom anélkül, hogy értenék hozzá, :) ritkán nyűglődök is a szeszélyeivel, de alapjaiban nagyon elégedett vagyok vele.
Legutolsó gondom az volt, hogy nemigen vágta el, néha szakította a madzagot, vagy lehúzta, szétugrasztotta a csomót. Mióta megvan, mindig csak a menetirány szerinti bal oldalon hibáz.
Az itt olvasottak hatására mióta megvan először végig"pörgettem" kézzel, hát fedeztem fel hibákat! :) A kés nem vágta el jól a madzagot, azt levettem, megéleztem, holnap talán ki tudom próbálni, jobb lett-e.
A madzagfeszítő a ládánál úgy be van maródva, hogy alig lehet feszíteni, majd ezen is javítok, most csak trükközve. Kotyognak a késtartó karok tengelyei, ellenben a végén a görgők szinte be vannak állva, inkább csúsznak, mint tekerednek, így nő a bemaródás is. A bal kötőcsőrön csúnya bemaródás, csoda, hogy leadja a csomót. És mindezek ellenére egész megbízhatóan báláz, jó renden madzagváltások közt max. 2-3 darabot ront, ha minden szarul jön ki, akkor viszont tízből is hibázott már ennyit. A rendfelszedéssel, fordulattal, sebességgel, és persze a tömörítéssel játszottam eddig, ezektől oldódtak meg a gondjaim. Minden használat előtt végigzsíroztam, azaz nemrég fedeztem fel rajt "új" gombot is! :D
Nos eddig inkább bemutattam a gépet, most a kérdéseim jönnének.
Idén még a sarjúszénát, lucernát kivárom, aztán azt tervezem, hogy nagyobb javításokat csinálnék rajt, -bár első kérdés, ha így is megy, szabad-e szétkapni.
Fő bajom vele, hogy nagyon vonatoztatja a szalmát is, friss, hosszú szálú cuccból van, hogy 3-4 darabot is vontat magával.A kicsit nyersebb lucit csak sarlófélével lehet szétszedni. A bálák zöme, ha nem extrém nagy a rend, akkor kicsit srég végű, egyik madzag hosszabb, de magától nem lesz kifli, legfeljebb, ha más pakolja dobálja. Ritkán pakolom ki, most megnéztem a tömörítőcsatornát jobban. A kopoltyúk szinte lekoptak, főleg a jobb oldaláról, ugyanott a szalmafogó felső rugója is törött volt, azon barkácsoltam most ideiglenesen. A szalmabetoló villa is idő előtt menekül a kos elöl, 10-15 cm útja van majdnem mire odaér. Ezen is később próbálok állítani, ezek ugye mind okozhatják a ferdeséget. A kést a koson korábban éleztem már, de egyszer olyan vasat fogtam vele, hogy azt nem tudom kiszedni flexel, mert alig marad anyag. Azt hittem "csak" ez a baj, de most látom, összetettebb. alul nemhogy hézag lenne az álló és mozgókés közt, hanem rendesen sikálja, sőt kicsit odébb is tolja a kost, így a felsőbb részek gyakorlatilag nem érnek oda, 3-4 mm hézag simán van, de eleve a kos jobbra balra kitér!!! Nemcsoda a vonatozás. Próbáltam megnézni a görgőket, alig megy valamelyik rendesen, a legtöbb csúszik, nem gurul. Sajnos nem tető alatt, nem is letakarva tárolom, csak a kötőfej-rész volt takarva, volt, hogy ősszel tökéletesen kitakarítottam magasnyomásúval, de ezekre a helyekre nem ment zsír, csak a gombokhoz. A kompresszort, mint tisztítóeszközt csak most fedeztem fel, eleve nincs rég, én már arra esküszöm. Sajnos a legtöbb csavarom vagy be van állva, vagy le van kopva, így a szerelés nagyon nehéznek ígérkezik. (Az állókést le akartam venni, kihézagolni, egy csavar se mozdult, ellenben a háromból egyet letéptem! A mozogókésen sikerélményem volt, egyet meglazítottam, de azzal se mentem semmire persze...)
Szeretném megőrizni, javítani az állagát, használhatóságot, adjatok tanácsot, mit cseréljek, honnan szerezzem be, mit csináljak a makacs csavarokkal. eszek fel, ha sikerül egy pár képet, amiken látszik talán, amiről írtam. Bocs a hosszú hozzászólás miatt, tisztelettel : Ervin (G-S-M megye)
Válasz tomsics #2600. hozzászólásáraEz egy alkatrész katalógus, ezt megtaláltam én is. Mondjuk az angolt előnyben részesíteném, de a semmitől ez is több. Viszont az a baj, hogy ebben nincsenek beállításokra és kezelésre vonatkozó leírások. Azért keresem a gépkönyvét, mert abban benne van minden üzemeltetéssel és karbantartással kapcsolatos tudnivaló.
Azért köszönöm, hogy időt szántál rá.
Válasz karda.alpar #2596. hozzászólásáraPróbálgasátok kézzel áthajtani,vagy csinálj egy képet mikor a csőr pont előre felé mutat.Valahol nagyobb hézag lesz a kelleténél ahol néha átcsúszik a madzag és elöl marad.
Válasz karda.alpar #2593. hozzászólásáraSzia!
Ezek szerint ott lesz a hiba ahol gyanítom,mert minél vékonyabb madzag annál kisebb a csomó és nagyobb eséllyel marad fenn a kötözőcsőrön!
Kite 350 est próbáld,vagy létezik 300 as de nem tudom ki gyártja!
Amúgy van egy kockázatos megoldás,ami ha nem sikeredik akkor leszakad a kötözőcsőr.
Üdv.:csuti
Válasz csuti0 #2592. hozzászólásáraSzia igen probaltam mas kotovel is TEWE 400 as es 500 al is, de azzal minden masodikat rontja. Probaltam az Agrotex 400/360 at azzal kicsit jobb de nm tokeletes...
Válasz karda.alpar #2591. hozzászólásáraSzia!
A problémád nem egyszerű,mert ha csak 100 bálánként jelentkezik akkor nehéz megtalálni az okát.De látatlanba azt mondanám a lengőkéstartód kopott és nem húzza le a csomót a kötözőcsőrről mindig.De akár a lengőkés tengelye is lehet kopott,és lötyög.Sőt a kötözőcsőr is lehet elhasználódott. Próbáltad már másfajta zsineggel? Mert ez a kék is okozhatja,sokszor pár tized a zsinórba és egy kopott kötőfej máris hibázhat.
Sziasztok. Deutz Fahr HD 400 balazo minden 100 bala utan nem engedi el a megkotott csomot, ekozbe feljon a kovetkezo bala madzaga es rakoti tehat dupla csomo. Igy elszkitja az elozo bala madzagjat. Mi lehet a problema? Tud valaki segiteni??? Elore is koszonom!
3832 hozzászólás
Igazából nekem sosem lesz olyan fám amivel ez meg ne birkózna de a bálázó hajtómű szerintem pont erre van kitalálva jó vizes lucernánál szerintem többet szenved mint itt szenvedne . Amúgy a videó mellett van ruszki is ugyanez a megoldás ott jó ághelyes fát vágnak vele
Válasz Balka Zoltán #2636. hozzászólásáraSzerintem ez nem lesz hosszú életű..
egy csomós göcsörtös fa széttörné.
A Másik, egy rendes főhajtómű Claas Welger, használtan is 300eft környéke..
https://www.youtube.com/watch?v=BxS7hhoJqXw
Sziasztok ! Keresek kisbálázó hajtóművet (bár milyet) fa hasító gép készítéshez http://https://www.youtube.com/watch?v=BxS7hhoJqXw Nézzétek meg a linkelt videót ! ha valaki tudna eladót akkor a címem : balkazoltan@citromail.hu köszönöm !
Válasz reveszsanyi #2633. hozzászólásáraSzia! Van az íves kötőtűk U alakú tartókerete. Az alaphelyzetben lévő keret mögé kell elhelyezni a számlálót a forgáspontjától megfelelő távolságra, úgy hogy a számláló karja egy gyengébb húzórugón keresztül kapcsolódjon a keretre hegesztett fülhöz, ami lehet egy odahegesztett láncszem vagy csavaranya.
Így minden kötésnél a keret húz egyet a számláló karján. A fület úgy hegeszd fel, hogy annak mozgása kicsit nagyobb legyen mint a számláló karjának mozgása. A különbséget a rugó nyúlása kiegyenlíti.
Helló. Jöttem érdeklődni vettem egy k 453 bálázót bálaszámláló nincs rajta!! Helyét sem látok rajta hova tegyem és hogyan számol mit kell vele csinálni hogy számoljon hogy kell feltenni???????????????
Válasz szantodaniel11 #2631. hozzászólásáraUdv en is ilyet kerestem, kemeny dio, ha kapsz is nagyon gyengek, es eleg dragak ujan. nekem egy hatar jelzo palza szakitott ki kb 15 centit szakadt.
Mi alakitottuk R 16 C -s gumira, csak azt a meretet kell valasztani amelyiknek pont ez a magassaga, 16 felnibol eszterga padon kiveszik az osztokoroket es vagnak egy ujat a regi felnid mintajara, behegesztik es kesz is, legegyszerubb, legolcsobb es a masik elonye h barmikor kapsz ra gumit, ahogy szoktak mondani meg ejjel 2 kor is a szomszedba :)
Üdv mindenkinek!!
Ilyen gumit keresnék 8,50-12
Válasz Slax #2629. hozzászólásáraKöszönöm sokat segített !!
Válasz szantodaniel11 #2628. hozzászólásáraEnnél többet nem találtam.
Üdv mindenkinek!!!
Köla rivale 2 kiskocka bálázó gépkönyvet vagy alkatrészt keresnék.
Kicsit gatyába rázva pár dolog. Markant 40.

Válasz sicerv08 #2620. hozzászólásáraOldalirányba minimálisat nekem is kottyan, de 1000 bálából 999 et hiba nélkül köt zsineg fajtától és mérettől függetlenül. (Welger)
Válasz E Tibor #2624. hozzászólásáraezeket nem tanítják az iskolában,amiket le írtam mind tapasztalat,és magam oldottam meg a bajokat gondokat, ha bármiben tudok segíteni kérdez,szívesen válaszolok.mint azt írod a madzag feszeség nem egyforma,menj végig külön külön a madzagokon a tekercstől a tűig és szerintem meg találod hogy hol szorul , mert hogyha szorul akkor szakít!
Válasz rocska64 #2622. hozzászólásáraKoszonom a valaszodat megprobalom a leirtak szerint egy kotest vegigvini. Ami
t meg eszrevettem hogy a madzag feszeseget tarto rugok nem mindketo egyforma erovel tartja a madzagot.
Válasz E Tibor #2621. hozzászólásárautólag a kőtőtű fejben(hegyénél) tudomásom szerint van rolni nézd meg hogy nem szorul vagy nem vezeti félre a madzagot(a rolni és a tű közé).mert ha ott szorul akkor el húzza a madzag vezetőt.
Válasz E Tibor #2621. hozzászólásáraszerintem kezd ott hogy pucold ki a bálakamrát és kis új vastagságú rugóval húzasd mind két madzagot hátra és köttes egyet de úgy hogy valaki kézzel hajtja és figyeld a kötőfejet és rá jössz hogy hol a hiba
mint azt már le írtad hogy az a bizonyos madzag vezető szár nem úgy áll mint a másik (próbáld be állítani a másikhoz) azt is figyeld mikor köt, hogy egy időben vágja a madzagot,egyszerre viszi a kötőcsőrre mind két madzagot? a kötőtű hátán van olyan hogy madzag vezető(horony vagy mélyedés)ritkán de el szokott tömődni és félre vezeti a madzagot.
Szep jo napot mindenkinek. Van egy Welger AP45 kiskocka balazom nagyon jol dolgozott mindadig mig a kos csapa cseren nem esett at. Emelett a kulso (bal oldali hatulrol nezvel)mdzag vezeto kicsi szara let ujra hegesztvel mert meg volt repedvel. A problema ami az utobbi idoben eleg sulyosan jelentkezik az hogy megkoti a csomot rendesen de a baloldali balazsineget a kotes utan eltepi, nem veszi le a madzag vezeto szararol aszt a szalat amit a tuhoz vel. Amit szemmel lattam hogy ezen az oldalt tobb szalma marad a preskamraban amikor a kototu feljon mint a masik oldalt, es az a bizonyos madzag vezeto szar nem ugyanojan magasagban all mint a masik oldalt ahol sertetlen.
Mi lehet az oka hogy nem mindig veszi le a kotocsor mindket szalat.
Elore is koszonom a valaszokat.
Válasz UE-28 #2618. hozzászólásáraKöszönöm a választ, Meg voltam róla győződve, hogy kicsit túl sok volt belőlem,
, azért nem kaptam sokáig visszajelzést. A jövőben igyekszem visszafogni magam. Egyébként a kötőfej késélezése a kötés megbízhatóságát nagyban javította, tömöttebb, szebb bálákat tudtam csinálni, gyakorlatilag hiba nélkül. Még van hátra sarjú, és lucerna bálázásom, aztán igyekszem kipofozni, de a kérdés még mindig, hogy az álló és mozgókéseken kívül mit, és honnan lenne még érdemes megcsinálni, illetve, hogy a kos oldalirányú mozgását hogy szüntethetem meg.
Válasz karda.alpar #2590. hozzászólására1..Túl laza a bála..2csomólehúzó és a csőr között túl nagy távolság..3 ..csomólehúzó útja túl rövid...
Válasz sicerv08 #2612. hozzászólásáraSzia!
Az álló és mozgó kést szerintem mindenképpen meg kéne köszörülni (síkba).
Kiskocka bálázót szeretnék venni, érdemes k -454 et venni,most is vannak a hirdetésben 300 ezer körül. érdemes felújítani?
Válasz raul24 #2615. hozzászólásáraA jelöléseket azért rakták rá, mert úgy kell összerakni.
Válasz hori62 #2614. hozzászólásáraHa nem esik egybe akkor nekem kell egybeforgatni?
Válasz raul24 #2613. hozzászólásáraÜdv!
Nekem claas constant illetve claas markant 40-esem van.
Mindkettőnek az alapbeállítása úgy van, hogy a dugattyú hátsó holtponti helyzeténél kell a fogaskerekeken lévő jelöléseknek egybe esni.
Minden fogaskeréken van jelölés.
Sziasztok segitségeteket kérném.Class markant60 alapbeállításai kellenének.Mert eltőrt a kötözöszerkezet.Őssze raktuk de a tű már fentvan a dugattyú meg szinte sehol.
Tettem próbát, az előző képpel, úgy néz ki, megy. (Azon szerintem az látszik, hogy nem jól vágott a kés.)

Válasz sicerv08 #2608. hozzászólására
Válasz sicerv08 #2609. hozzászólásáranem tudok feltölteni mobilnettel, majd esetleg megpróbálom másképp, otthonról.
Vélemények érdekelnek.
A hozzászóláshoz nem ment, megpróbálom külön a képeket.
Üdv!
dobálja. Ritkán pakolom ki, most megnéztem a tömörítőcsatornát jobban. A kopoltyúk szinte lekoptak, főleg a jobb oldaláról, ugyanott a szalmafogó felső rugója is törött volt, azon barkácsoltam most ideiglenesen. A szalmabetoló villa is idő előtt menekül a kos elöl, 10-15 cm útja van majdnem mire odaér. Ezen is később próbálok állítani, ezek ugye mind okozhatják a ferdeséget. A kést a koson korábban éleztem már, de egyszer olyan vasat fogtam vele, hogy azt nem tudom kiszedni flexel, mert alig marad anyag. Azt hittem "csak" ez a baj, de most látom, összetettebb. alul nemhogy hézag lenne az álló és mozgókés közt, hanem rendesen sikálja, sőt kicsit odébb is tolja a kost, így a felsőbb részek gyakorlatilag nem érnek oda, 3-4 mm hézag simán van, de eleve a kos jobbra balra kitér!!! Nemcsoda a vonatozás. Próbáltam megnézni a görgőket, alig megy valamelyik rendesen, a legtöbb csúszik, nem gurul. Sajnos nem tető alatt, nem is letakarva tárolom, csak a kötőfej-rész volt takarva, volt, hogy ősszel tökéletesen kitakarítottam magasnyomásúval, de ezekre a helyekre nem ment zsír, csak a gombokhoz. A kompresszort, mint tisztítóeszközt csak most fedeztem fel, eleve nincs rég, én már arra esküszöm. Sajnos a legtöbb csavarom vagy be van állva, vagy le van kopva, így a szerelés nagyon nehéznek ígérkezik. (Az állókést le akartam venni, kihézagolni, egy csavar se mozdult, ellenben a háromból egyet letéptem! A mozogókésen sikerélményem volt, egyet meglazítottam, de azzal se mentem semmire persze...)
Most csak elsősorban köszönök, most regisztráltam, miután gyakorlatilag az elejétől a végéig végigolvastam ezt a kisbálázós topikot. Fahr (Köla) Rivale 30 bálázóm van, kb 8 éve hajtom anélkül, hogy értenék hozzá, :) ritkán nyűglődök is a szeszélyeivel, de alapjaiban nagyon elégedett vagyok vele.
Legutolsó gondom az volt, hogy nemigen vágta el, néha szakította a madzagot, vagy lehúzta, szétugrasztotta a csomót. Mióta megvan, mindig csak a menetirány szerinti bal oldalon hibáz.
Az itt olvasottak hatására mióta megvan először végig"pörgettem" kézzel, hát fedeztem fel hibákat! :) A kés nem vágta el jól a madzagot, azt levettem, megéleztem, holnap talán ki tudom próbálni, jobb lett-e.
A madzagfeszítő a ládánál úgy be van maródva, hogy alig lehet feszíteni, majd ezen is javítok, most csak trükközve. Kotyognak a késtartó karok tengelyei, ellenben a végén a görgők szinte be vannak állva, inkább csúsznak, mint tekerednek, így nő a bemaródás is. A bal kötőcsőrön csúnya bemaródás, csoda, hogy leadja a csomót. És mindezek ellenére egész megbízhatóan báláz, jó renden madzagváltások közt max. 2-3 darabot ront, ha minden szarul jön ki, akkor viszont tízből is hibázott már ennyit. A rendfelszedéssel, fordulattal, sebességgel, és persze a tömörítéssel játszottam eddig, ezektől oldódtak meg a gondjaim. Minden használat előtt végigzsíroztam, azaz nemrég fedeztem fel rajt "új" gombot is! :D
Nos eddig inkább bemutattam a gépet, most a kérdéseim jönnének.
Idén még a sarjúszénát, lucernát kivárom, aztán azt tervezem, hogy nagyobb javításokat csinálnék rajt, -bár első kérdés, ha így is megy, szabad-e szétkapni.
Fő bajom vele, hogy nagyon vonatoztatja a szalmát is, friss, hosszú szálú cuccból van, hogy 3-4 darabot is vontat magával.A kicsit nyersebb lucit csak sarlófélével lehet szétszedni. A bálák zöme, ha nem extrém nagy a rend, akkor kicsit srég végű, egyik madzag hosszabb, de magától nem lesz kifli, legfeljebb, ha más pakolja
Szeretném megőrizni, javítani az állagát, használhatóságot, adjatok tanácsot, mit cseréljek, honnan szerezzem be, mit csináljak a makacs csavarokkal. eszek fel, ha sikerül egy pár képet, amiken látszik talán, amiről írtam. Bocs a hosszú hozzászólás miatt, tisztelettel : Ervin (G-S-M megye)
Udv
Deutz Fahr Hd 400 balazo gepkonyv, kezelesi valakinek?
Elore is koszonom!
Válasz Slax #2605. hozzászólásáraKöszi. Kezdetnek megteszi :). Azért még bújom a fórumokat egy legalább angol nyelvű leírás után.
Válasz raul24 #2604. hozzászólására
Markant 40/50 manual
Válasz Slax #2603. hozzászólásáraHa elküldenéd az nagy segítség lenne!
Markant 40/50 bár francia nyelvű, értelmezhető.
Sziasztok van egy class markant60-as valaki tudna hozzá gépkőnyvet?Az is elég ha elkülditek e-mailbe.raul24@freemail.hu
Köszi szépen!Sürgős lenne!!!
Válasz tomsics #2600. hozzászólásáraEz egy alkatrész katalógus, ezt megtaláltam én is. Mondjuk az angolt előnyben részesíteném, de a semmitől ez is több. Viszont az a baj, hogy ebben nincsenek beállításokra és kezelésre vonatkozó leírások. Azért keresem a gépkönyvét, mert abban benne van minden üzemeltetéssel és karbantartással kapcsolatos tudnivaló.
Azért köszönöm, hogy időt szántál rá.
Válasz barnoczkiandras #2598. hozzászólásáraEgy ilyet találtam hozzá.Nem tudom ez mennyit segít neked.
ez
Üdv.
Markant 40-eshez én is örülnék egy kezelésinek, még ha nem is magyar. Német nyelvű alkatrész katalógus már van. Előre is köszönet érte.
Sziasztok!
Claas Markant 40 bálázóhoz keresek gépkönyvet.
Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
Válasz karda.alpar #2596. hozzászólásáraPróbálgasátok kézzel áthajtani,vagy csinálj egy képet mikor a csőr pont előre felé mutat.Valahol nagyobb hézag lesz a kelleténél ahol néha átcsúszik a madzag és elöl marad.
Válasz mtz1221 #2595. hozzászólásáraMit tudok tenni vele h mukodjon?
Válasz karda.alpar #2591. hozzászólásáraA madzagfogóba elöl marad a madzag kötésközben.
Válasz karda.alpar #2593. hozzászólásáraSzia!
Ezek szerint ott lesz a hiba ahol gyanítom,mert minél vékonyabb madzag annál kisebb a csomó és nagyobb eséllyel marad fenn a kötözőcsőrön!
Kite 350 est próbáld,vagy létezik 300 as de nem tudom ki gyártja!
Amúgy van egy kockázatos megoldás,ami ha nem sikeredik akkor leszakad a kötözőcsőr.
Válasz csuti0 #2592. hozzászólásáraSzia igen probaltam mas kotovel is TEWE 400 as es 500 al is, de azzal minden masodikat rontja. Probaltam az Agrotex 400/360 at azzal kicsit jobb de nm tokeletes...
Válasz karda.alpar #2591. hozzászólásáraSzia!
A problémád nem egyszerű,mert ha csak 100 bálánként jelentkezik akkor nehéz megtalálni az okát.De látatlanba azt mondanám a lengőkéstartód kopott és nem húzza le a csomót a kötözőcsőrről mindig.De akár a lengőkés tengelye is lehet kopott,és lötyög.Sőt a kötözőcsőr is lehet elhasználódott. Próbáltad már másfajta zsineggel? Mert ez a kék is okozhatja,sokszor pár tized a zsinórba és egy kopott kötőfej máris hibázhat.
Sziasztok. Deutz Fahr HD 400 balazo minden 100 bala utan nem engedi el a megkotott csomot, ekozbe feljon a kovetkezo bala madzaga es rakoti tehat dupla csomo. Igy elszkitja az elozo bala madzagjat. Mi lehet a problema? Tud valaki segiteni??? Elore is koszonom!
Válasz jozef19 #2588. hozzászólásáraNa ha ez a sima manuális össze fossa magát,akkor vissza térünk erre a dologra.