Csuda, pedig pont holnap akartam beszaladni és rád hivatkozva venni vagy 3db-ot.
Jó gépet vettél szerintem, kiállításon én is csorgattam mellette a nyálam, masszív vasdarab. A szomszédos tehenészetben vettek egyet tavaly tavasszal. Gyönyörű zöld bálákat tekertek, a gépész azt mondta, hogy gyerekjáték vele a meló. Úgy rémlik, hogy még tavaly betekertek valami 7-8000 db-ot minden gond nélkül.
Szolnokon gyártják őket.
Majd jobb idő lesz megnézem hátha vissza tudom egyengetni. Egyébként a másikon is így volt amit vásárlás előtt néztem vagy talán még szarabb állapotba volt mint ezen.
Válasz #2528. hozzászólásra
A két oldalt egyformára kéne beállítani, a sok hirtelen csukogatás se tehet jót neki(kinyitva feszít), a milyenk is mintha meglenne emelkedve mindkét oldalon(de nem rozsdás és megrepedve sincs) hehe.
A rugók azt húzzák. Mitomén a vastag láncbó ami átviszi a rugóerőt kiesik a végén a kis csapocska, vagy elszakad(feszített állapotba), biztos meglövi felfele hehe.
Válasz #2521. hozzászólásra
Tavalyelőtt volt 5 mill valamelyik kis hengeres, nem nézettt ki rosszul.
A 660-as hevederes meg igen drága, meg ipari termelésre van(mondjuk a kicsi is).
Nemtetszik a kis gyerek bála. Aztán fenetudja mennyivel kevesebb benne az anyag mint egy ugyanolyan tömör 155-be. Mennyivel több bála lesz kicsiből, meg mennyivel több háló kell így rá. Ki kéne számolni hehe.
Referenciát kell kérni a kis meghal-ról hehehehehehe.
Lehet vele faxa bálákat csinálni de a rendkészítésre nagyon oda kell figyelni,nagyon nem szereti a széles rendet. Nagy melegbe, száraz szénánál nekem volt hogy megállt a bála a kamrába és egy órába telt kibányászni belőle. Bálakezdésnél figyelni kell mert ha nem kezdi el forgatni a bálát akkor a felszedője zabál be és azt is nagy xopás kitakarítani. Száraz anyagnál arra is hajlamos hogy nem a bálakamrába tömi be a felszedő a szénát hanem a bálakamra és a zsinegszekrény közé, ott úgy betudja tömni, hogy benyomja a zsinegszekrény hátulját. Onnan is nagy xopás kipiszkálni. Mindazonálltal több ilyen gép is dolgozik a környéken és rengeteg bálát becsavarnak velük. Az más kérdés hogy hesston bálázó után vették őket így úgy érzik nagyon jó bálázó ami hesstonkoz viszonyítva igaz is. De ha egyszer kipróbálnának egy komolyabb nyugati bálázót akkor ezt dobnák a fenébe.
Szóval relatív a dolog. Én még egyszer nem vennék ilyet az biztos. A madzagkötőjére is oda kell figyelni régebbi kiadásúak közt volt ami csak egyszer kötésű volt. Azt se szabad megvenni, nagyon lassú és mire végez a tekeréssel addigra a bála először betekert felét kiszőrözi teljesen. Tehát a patent formás kemény bála is úgy néz ki mint egy okádék. Ja és gyakran megcsúszik a madzag a hajtótárcsáján az egyszeres kötésűnek és akkor azzal is csak a xopás van.
#1. hozzászólás, JUSZUF küldte be 2013-02-07 19:07:36-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tisztelt Fórumozok!
Szeretnék tanácsot kérni.Éveken át báláztam köteles bálázóval-welger-150,de sajnos ezeket már nem lehet eladni,mert sajnos legtöbben nem a széna minőségét nézik
hanem azt,hogy mibe van kötve-mindegy ez van.
Vásárolnák egy használt claas 66 ost valahogy ez szimpatikus vagy pöttingert két misi körül.Elbírja e az MTZ 82.1es és mire kel figyelni a necc kötésnél.
Köszönettel :JUSZUF
Kinek mennyi állathoz kell a bála és hogy van gépesítve. Akinek egy etetésre elmegy több bála annak jó(jobb) a nagyobb bála hiszen szállításkor rakodáskor időt és energiát takaríthat meg. Aki viszont a 120as bálát is több napra porciózza ki és ne adj isten még rakodógépe sincs tehát kézi erővel kell mozgatnia a bálát annak sokkal jobb a 120as bála. Ha pedig tényleg nyomnak szilázst is márpedig a nagyüzemek nyomnak általában akkor azoknak megint csak a 120as bálaméret a jó választás és szerintem semelyik nagyüzem nem fog venni egy 120as bálázót szilázsra és egy nagyobbat szénához szalmához. Van itt a környezetemben egy profi mintagazdaság 300húshasznú marhát szolgálnak ki egy 120as szeletelős bálázóval.Szóval szerintem akik kicsinyli a 120as bálát ott nem a bálamérettel van a gond. De kinek a pap kinek papné.
7991 hozzászólás
Válasz #2526. hozzászólásra

Csuda, pedig pont holnap akartam beszaladni és rád hivatkozva venni vagy 3db-ot.
Jó gépet vettél szerintem, kiállításon én is csorgattam mellette a nyálam, masszív vasdarab. A szomszédos tehenészetben vettek egyet tavaly tavasszal. Gyönyörű zöld bálákat tekertek, a gépész azt mondta, hogy gyerekjáték vele a meló. Úgy rémlik, hogy még tavaly betekertek valami 7-8000 db-ot minden gond nélkül.
Szolnokon gyártják őket.
Válasz #2523. hozzászólásra
Lehet el is dobod őket ha elkezdesz MCH-al dolgozni.
Nocsak kihullott a kosárból a krone?
Válasz #2538. hozzászólásra

Azt neked kel emlegetned,hogy esetleg kacsintgatol a claasal is,,aztán hagyjad had forjon a fejük 2-3napot.
Válasz #2533. hozzászólásra
Aztán a végén még elküldenek a fenébe claast venni hehe.
Válasz #2534. hozzászólásra
Majd jobb idő lesz megnézem hátha vissza tudom egyengetni. Egyébként a másikon is így volt amit vásárlás előtt néztem vagy talán még szarabb állapotba volt mint ezen.
Válasz #2535. hozzászólásra
biztos vannak dolgok de most a héten került a szemem elé a nagy rugó .
Át jött ,,,
Válasz #2531. hozzászólásra
Írtam privátba nemtudom át ment e vagy sem. Van még valami hesstonhoz hányódóba? Mer átvenném ha van mert ilyenek biztosan fognak kelleni majd.
A két oldalt egyformára kéne beállítani, a sok hirtelen csukogatás se tehet jót neki(kinyitva feszít), a milyenk is mintha meglenne emelkedve mindkét oldalon(de nem rozsdás és megrepedve sincs) hehe.
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2013-02-21 12:50:25
Válasz #2526. hozzászólásra
Kinél kell hivatkozni hehe?
Az f155 xc-re mondtak 30-at, akkor azt le kell alkudni 25-re vagy mi?

Vissza csapódás okozza,,,van egy vadonás új rugóm oda a túl olldalra,,fél áron oda adom ha kell.
Válasz #2529. hozzászólásra
A csapok még szerintem gyáriak lehetnek benne ahogy nézem a lánc sincs rossz állapotban meg nem láttam rajta rajta sérülést
Válasz #2525. hozzászólásra
A rugók azt húzzák. Mitomén a vastag láncbó ami átviszi a rugóerőt kiesik a végén a kis csapocska, vagy elszakad(feszített állapotba), biztos meglövi felfele hehe.
Válasz #2527. hozzászólásra
A túl oldali is kb így néz ki csak azt nem fotóztam le befolyásolja a 2 oldal egymás ennyire? Egyik feszesebb mint a másik vagy mi?
Válasz #2525. hozzászólásra

Ezt a túl oldalon lévő rugó szokta csinálni
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2013-02-21 12:49:23
Üdv.
Ez mi a fenének rokkant meg? Túl terhelték vagy mi az oka? Ráadásul még felfelé hajlott miért? Tudja valaki?
Válasz #2523. hozzászólásra

Mi lesz így a Kronéval Tibibácsi?
Milyen típus, ha szabad tudni mekkora lottószámot mondtak rá?

Ma rendeltem egyet
Tavalyelőtt volt 5 mill valamelyik kis hengeres, nem nézettt ki rosszul.
A 660-as hevederes meg igen drága, meg ipari termelésre van(mondjuk a kicsi is).
Nemtetszik a kis gyerek bála. Aztán fenetudja mennyivel kevesebb benne az anyag mint egy ugyanolyan tömör 155-be. Mennyivel több bála lesz kicsiből, meg mennyivel több háló kell így rá. Ki kéne számolni hehe.
Referenciát kell kérni a kis meghal-ról hehehehehehe.
Válasz #2520. hozzászólásra

mekhalokkal jobban járnál
Claas Variant 360 vagy Krone F155 ez itt a kérdís?
Ki melyiket választaná?
Válasz #2517. hozzászólásra
Az gazdagon nö,de látni a nagyobb képen,hogy dohány...
Válasz #2496. hozzászólásra
ne éri meg az árát 800 alatt lenne értelme de nem néz ki jol sött......
Válasz #2516. hozzászólásra

Az nem nő ennyire, szerintem az vaddohány.
Válasz #2515. hozzászólásra
Jó vastag rendek vannak,föleg maszlagból...
Válasz #2499. hozzászólásra

Te ezt mi aratta, kombájn vagy daráló????
Szép jó estét kívánok Mindenkinek!
Használ itt valaki McHale F540-es bálázót?
Válasz #2511. hozzászólásra

Én ki szoktam szedegetni van hogy 5 bálánként kell megállni, de szerintem megéri...
Válasz #2511. hozzászólásra

Melyikbe nem????
Válasz #2510. hozzászólásra
Ebbe tuti a fele van,az a baj a csutka beszorul a kosarak közé...
Válasz #2509. hozzászólásra

Amikor elfárad törik,,a comprimában van 15000db bála még hiánytalan de az idén már törni fog ,ez biztos.
Válasz #2508. hozzászólásra
Lehet akkor se törné,ezzel 50-et csináltam és 7 fog minusz...
Válasz #2507. hozzászólásra

Csinálj 50000db-ot és akkor írd ide hogy nem töri.
Válasz #2506. hozzászólásra
Markantal csináltam kb 500 kicsit,de minden fog túlélte...
Válasz #2504. hozzászólásra

Melyiken nem??
Válasz #2502. hozzászólásra

Köszönöm a hasznos infókat
A kukorica csutka meg töri a rugókat...
Válasz #2501. hozzászólásra

A lánc ha megnyúlik benne akkor az se olcsó mulatság.
Válasz #2501. hozzászólásra

Száraz anyagnál arra is hajlamos hogy nem a bálakamrába tömi be a felszedő a szénát hanem a bálakamra és a zsinegszekrény közé, ott úgy betudja tömni, hogy benyomja a zsinegszekrény hátulját.
Onnan is nagy xopás kipiszkálni.

Mindazonálltal több ilyen gép is dolgozik a környéken és rengeteg bálát becsavarnak velük. Az más kérdés hogy hesston bálázó után vették őket így úgy érzik nagyon jó bálázó ami hesstonkoz viszonyítva igaz is. De ha egyszer kipróbálnának egy komolyabb nyugati bálázót akkor ezt dobnák a fenébe.

Lehet vele faxa bálákat csinálni de a rendkészítésre nagyon oda kell figyelni,nagyon nem szereti a széles rendet. Nagy melegbe, száraz szénánál nekem volt hogy megállt a bála a kamrába és egy órába telt kibányászni belőle. Bálakezdésnél figyelni kell mert ha nem kezdi el forgatni a bálát akkor a felszedője zabál be és azt is nagy xopás kitakarítani.
Szóval relatív a dolog. Én még egyszer nem vennék ilyet az biztos. A madzagkötőjére is oda kell figyelni régebbi kiadásúak közt volt ami csak egyszer kötésű volt. Azt se szabad megvenni, nagyon lassú és mire végez a tekeréssel addigra a bála először betekert felét kiszőrözi teljesen. Tehát a patent formás kemény bála is úgy néz ki mint egy okádék. Ja és gyakran megcsúszik a madzag a hajtótárcsáján az egyszeres kötésűnek és akkor azzal is csak a xopás van.
Válasz #2500. hozzászólásra
Esetleg arról tudnál valamit mondani,hogy milyen bálákat csinál és van-e valamilyen típus hibája amire oda kell figyelni?
Válasz #2498. hozzászólásra
kisfelszedős, hálókötés nélküli. Ha jó állapotú akkor se ér többet 800-900e-nél.
Üdv.Én ezzel dolgozom elég jól birja,pedig 14 éves.
Senki többet?
Azzal a fapados felszedövel 2005-ös????????????????
Sziasztok! Erről a vasról mi a véleményetek?http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=56640&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=3&kereses=1743120
#1. hozzászólás, JUSZUF küldte be 2013-02-07 19:07:36-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tisztelt Fórumozok!
Szeretnék tanácsot kérni.Éveken át báláztam köteles bálázóval-welger-150,de sajnos ezeket már nem lehet eladni,mert sajnos legtöbben nem a széna minőségét nézik
hanem azt,hogy mibe van kötve-mindegy ez van.
Vásárolnák egy használt claas 66 ost valahogy ez szimpatikus vagy pöttingert két misi körül.Elbírja e az MTZ 82.1es és mire kel figyelni a necc kötésnél.
Köszönettel :JUSZUF
Kinek mennyi állathoz kell a bála és hogy van gépesítve. Akinek egy etetésre elmegy több bála annak jó(jobb) a nagyobb bála hiszen szállításkor rakodáskor időt és energiát takaríthat meg. Aki viszont a 120as bálát is több napra porciózza ki és ne adj isten még rakodógépe sincs tehát kézi erővel kell mozgatnia a bálát annak sokkal jobb a 120as bála. Ha pedig tényleg nyomnak szilázst is márpedig a nagyüzemek nyomnak általában akkor azoknak megint csak a 120as bálaméret a jó választás és szerintem semelyik nagyüzem nem fog venni egy 120as bálázót szilázsra és egy nagyobbat szénához szalmához. Van itt a környezetemben egy profi mintagazdaság 300húshasznú marhát szolgálnak ki egy 120as szeletelős bálázóval.Szóval szerintem akik kicsinyli a 120as bálát ott nem a bálamérettel van a gond.
De kinek a pap kinek papné. 
Válasz #2492. hozzászólásra

kinek a pap kinek a papné
akinek báláznak sokalja meg puházza a bálákat aki meg bálázza meg kevesli meg keményezi a bálákat
Válasz #2491. hozzászólásra
De csak szilázsra,de ha változókamrás lenne akkor jobb lenne.