Azt láttam neked a pincipál-gold a nyerő.
Nekem meg a nikit-turbó jött be, hasonló az összetétel!!
Azt nem értem hogy az jó atrazin hatóanyagot mért tiltotta be az eu????????
Igen láttam és adengót is! Használom ennek ellenére! A hormonnal az a baj hogy csak a miatt akkor vegyszerezzek mégegyszer? anynira nincs azért sok + sorközművelek is.
Véleményeteket szeretném kérni.
preemergensen szeretnék gyomírtani kukoricámat homok talaj vagyis félkötött nyirok és homok. Kinek milyen ötlete van vagy tapasztalat. Esteleg Adengo vagy Dual??
Vagy kinek mi jött be?
Még egy xar közcsavar hiányzik a féknél(utólag itt szerelik rá a levegős féket) nem tudom már mióta arra várnak . Addig persze műszakira se mehet és nem is hozzák .
Csemegekukoricát termelek, konkrétan Dessert fajtasort. Nem akarok változtatni, mert ízben nagyon bevált. A gyomirtás a gondom. Eddig kapáltuk, de növelni szeretném a területet, tudna valaki szert javasolni korai posztemergens kezeléshez, esetleg állománykezeléshez?
Szerintem jó az elgondolás. Április közepe vége felé kellene vetni mikor kizöldül. vetés után totális és ha kell akkor inkább monszun-musztáng kombinációt javasolnám . Nekem a motive nem jött be
8967 hozzászólás
Válasz #2961. hozzászólásra
Mellrák keltő hatása van,szerintem is nagyon jó szer volt.
Sucessor-Acent konbinációról van -ééééé valakinek tapasztalata? Ajánlanátok-e???
Válasz #2964. hozzászólásra
Nem új találmány, de sajnos semmi talajhatása nincsen
emberek tavaj moonson+cambio-val toltam még a dülőis eltünt atom jó cucc csak ajánlani tudom állományba
Válasz #2956. hozzászólásra
Minden bizonnyal , ha a talajhatás nem számít...
Válasz #2961. hozzászólásra

Hát igen , az Atrazin visszavonása nagy kár...
Sok jó szer van , de aki csak egyszer kezel állományba , annak valószínű a legerősebb , legkomletebb szert kell választania .
Én már inkább a két kezelést favorizálom .
Egyszer korai postba 3 levélnél talajhatású szerrel , majd állományba 7 levélig valami hagyományos is megteszi szerintem...
Válasz #2960. hozzászólásra

Azt láttam neked a pincipál-gold a nyerő.
Nekem meg a nikit-turbó jött be, hasonló az összetétel!!
Azt nem értem hogy az jó atrazin hatóanyagot mért tiltotta be az eu????????
Válasz #2959. hozzászólásra

Semmi , eddig preemergensen semmi se volt jó...
Korai post-ra kell törekedni.
Véleményeket kérek!
Kinek mi jött be preemergensen kukorica gyomírtásban
Válasz #2957. hozzászólásra
Az adengo mellé kell egy kis DMA6 (lehet keverni) és viszi az évelő kétszikűeket is , persze így korai poszt.-ba.
Igen láttam és adengót is! Használom ennek ellenére! A hormonnal az a baj hogy csak a miatt akkor vegyszerezzek mégegyszer? anynira nincs azért sok + sorközművelek is.
principal gold plus elég lesz gyomirtani?
Válasz #2951. hozzászólásra
Tavaly nagyon libatopos év volt, a pre szerek nemigen bírtak vele, főleg ott, ahol nem volt tökéletes a talaj (tavaszi szántás).
Válasz #2953. hozzászólásra

Nekem volt benne tavaj mert vetés előtt nem csináltam talajmunkát glifóval meg nem szórtam le vetés után mert nem volt nagyon gyomos.
Válasz #2952. hozzászólásra
érdekes a fejlett libatop a max 3 leveles kukiban
Válasz #2951. hozzászólásra

A fejlettebbeket nem viszi,de egy ki hormonnal meg lehet csapatni
Válasz #2948. hozzászólásra
láttál te már libatopot? kukoricában szinte minden viszi
köszönöm az infókat
Válasz #2948. hozzászólásra

meg az acatot sem!
Adengo szuper csak a libatp-ot nem viszi egyáltalán
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni.
preemergensen szeretnék gyomírtani kukoricámat homok talaj vagyis félkötött nyirok és homok. Kinek milyen ötlete van vagy tapasztalat. Esteleg Adengo vagy Dual??
Vagy kinek mi jött be?
Véleményeteket szeretném kérni abban, hogy tavaly totálissal kezelt földbe az idei évi kukoricába milyen gyomirtót terveznétek?
Válasz #2941. hozzászólásra

Ma az jött tervbe , hogy a Gardoprim Plus Gold + Neoma csomagból a gyomirtót rányomnánk a kukira úgy 3 levélnél egy kis Dezormonnal kiegészítve ...
Majd ha még kell , kapna pl egy Clio-t állományba .
Így kb a két kezelés is kijönne nettó 13-14-ből.
Szerinted ?
Válasz #2942. hozzászólásra

Még egy xar közcsavar hiányzik a féknél(utólag itt szerelik rá a levegős féket) nem tudom már mióta arra várnak . Addig persze műszakira se mehet és nem is hozzák .
Gondolom már csak meg lesz mostanában.
Eredetileg úgy volt hogy Január elején itt lesz.
Válasz #2940. hozzászólásra
A Monsoon se rossz...
Olvasgass !
Principal alap...
vagy
Monsoon alap...
Válasz #2939. hozzászólásra
meg van a sárga?
Válasz #2937. hozzászólásra
amúgy jó motivellel nem lehet keverni mert gyengítik egymást
Válasz #2939. hozzászólásra
Acenitet kap vetés után úgyhogy csak a cirokkal van baj a net a monsoont hozza.
Válasz #2938. hozzászólásra

Hát ha a kikelt gazokat akarod kiütni , arra azt mondják a Du Pont-os Principal a legjobb , vagyis ennek valamelyik gyári kombinációja ...
Évelő kétszikűek esetén : Principal Plus Gold
Magról kelő kétszikűek esetén : Arigo Pack
A magról kellő egyedek ellen nem tudom melyik talajhatású szerrel lehetne védekezni...
De a kikelt gyomokat a fentebb említettek jól viszik.
Válasz #2936. hozzászólásra
igen
Válasz #2935. hozzászólásra
Az nem gond (kaphat egy kis Nitro-t)...
Cirok nincs itt.
Amúgy jó volt ?
Válasz #2932. hozzászólásra
Fenyér cirok ellen ?
Válasz #2933. hozzászólásra
clio állományba lassan dolgozik. a fenyércirkot csak kifehériti
Válasz #2931. hozzászólásra
Ez elvileg mindent visz , de talajhatása nincs .
A benne lévő 2.4D miatt nem valami szelektív és 5 levelestől nagyobb Kukoricában nem tanácsos használni...
A lentebb általam belinkelt szer , szelektívebb én azt választanám a kettő közül .
Az egyszikű irtó részük ugyanaz...
Kukoricába nyomot már valaki korai post-ba Gardoprim Plus Gold-ot ? Ha igen , milyen volt ?
Esetleg CLIO-t állományba ?
Cirok ellen mit ajánlotok?
Válasz #2930. hozzászólásra
Nem erre gondoltam. http://www.kwizda.hu/hurrikan
Válasz #2929. hozzászólásra
Ha erre gondolsz , akkor sokan használhatták már...http://www.kwizda.hu/hurrikan_neo_zn
Mert ez a Bayer-es Mester Pack...
Talajhatás nélküli ugyan , de jó szer.
Valaki használt már hurrikán csomagot amit a kwizda rakott össze?
Válasz #2927. hozzászólásra
Vazze az piritóst csinál a csemege kukoricából is, köszi. :)
kelvin es mustang kombi 3nap mulva piritost csinal az egysziküekböl,
Válasz #2925. hozzászólásra

Laudis
Itt is felteszem a kérdést, hátha.
Csemegekukoricát termelek, konkrétan Dessert fajtasort. Nem akarok változtatni, mert ízben nagyon bevált. A gyomirtás a gondom. Eddig kapáltuk, de növelni szeretném a területet, tudna valaki szert javasolni korai posztemergens kezeléshez, esetleg állománykezeléshez?
köszönöm
Válasz #2922. hozzászólásra
Nekem az évelő egyszikűekkel nem bírt.Mondjuk tavaly előtt volt lehet a sok eső miatt egyébként ugyan az mint a motivel t
Válasz #2916. hozzászólásra

Tavaly volt nekem is gyeptörés után kukorica és a Pronik(ha jó írom)-kal fújtam le és elég jó volt.
Szerintem jó az elgondolás. Április közepe vége felé kellene vetni mikor kizöldül. vetés után totális és ha kell akkor inkább monszun-musztáng kombinációt javasolnám . Nekem a motive nem jött be
Válasz #2917. hozzászólásra
Adengo-t gyeptörésre?? Az évelő 1 és 2 szikűekre nem sok hatása van..
köszönöm mindkettőtöknek
Üdv! tavaly volt fújtuk laudissal majd maradt benne évelő 1 szikű azt meg monsoonnal. Aratáskor is gyommentes volt, lett rajta 70q/ha körül.