Hirdetés
Fórum
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Napraforgó-termesztés új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Epertermelés új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Öko gazdálkodás új
- Kukorica gyomirtása új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
Cikkajánló

Több mint 1000 termék lesz olcsóbb az árréscsökkentés miatt
Sőt, vannak szektorok, amelyek önként vállalták az árstopot.
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
24 hozzászólás
Válasz #22. hozzászólásra
És??Biztos szedtél már 70cmest 76osal,megeszi nem????Amugy az én adaptereim 76on vannak.
Válasz #21. hozzászólásra
ez nem igy müködik 70-re veted 6soros adapter kétsort elnyom aztán csodálkozol,sok cső landol a földön
Válasz #21. hozzászólásra
Jopek ne haragudj meg ez komolytalan mindenki 76-os adaptert gyárt régebben volt 70-es de már alig van a piacon
Tapasztalataim szerint a 70cm a nyerő,jobban +éri a sortávot csökkenteni 5cmrel,mint a tőtávot 1-2cmrel.Ahánysoros a vetőgép annyi legyen az adapter is,akkor baj nincs.
Azért érdemes 76 cm-re vetni mert akkor a kukoricaadapterből kevesebb pattog ki! Ha jó magas a kukorica akkor nincs baj ha kicsit kisebb a sortáv de gyengébb kukoricánál nagyon dönti a szárat! Tehát mi is 76-ra vetjük!
Válasz #18. hozzászólásra
Az modja apám, hogy így szebben tud vetni, jobban belátja az egész sort, így sokkal egyenesebben tud menni. A gabonavetőgép nekünk is kerékre van állítva, ott nem számít 1-2 cm.
Válasz #17. hozzászólásra
jobb középen?
Válasz #15. hozzászólásra
Nekünk az spc is középen volt, de az "újnak" csak keréknyomra lehet állítani. Ma találtuk ki, hogy alakítjuk át, hogy bírja a trakiközepet is.
Meg is vettük a vasat, már el is kezdtem megcsinálni.
Válasz #12. hozzászólásra
eggyik ismerősöm 70-re veti 6-soros adapter nemnagyon szereti dönti a sorokat könnyen kirepülnek a csövek
Válasz #13. hozzászólásra
ez lett volna nekem is a következő kérdésem
az mf-nek középen van az ülése és spekiztem, hogy középre rakom
az Spc-nél a keréknyomra raktam, de az MTZ-vel nem lehet középre, mert nincs középen az ülés
Mi 30" ra vetjük az 76,2cm, de régebben amikor a TSZ vágta E-516-ossal akkor 70-re vetettük.
Válasz #11. hozzászólásra
A nyomjelzőt hogy használod, trakiközép, vagy kerék?
Válasz #9. hozzászólásra
Semmit mert én vok a kombájnos . Bár előtte se zavarta mikor bérbe dolgoztak mert 4 sort vetünk és a 14 akkor is 4 sorral ment . Bár nagyon régen a Jony-snak nem tetszett nagyon de nem foglalkozott vele ment és kész , aztán mikor hogy sikerült .
Válasz #10. hozzászólásra
nincs Feri már napok óta, de valahogy beállítom
Válasz #7. hozzászólásra
Helló!
Sajna nem tudom pontosan, hülyeséget meg nem akarok mondani. Ebben apjám a góré.
Sikerült megtalálni a megfelelő beállítást az optimán?
Válasz #3. hozzászólásra
a kombájnos mit szól hozzá?
Válasz #6. hozzászólásra
miliméter
Válasz #6. hozzászólásra
Hello Vmisi.
milyen fajtákat vetsz és milyen tőszámmal?
Mint a lőszer - 762 -re, azaz 76 cm-re.
Válasz #1. hozzászólásra
Felénk 70-76 cm között, de van egy gazdálkodó, aki 100cm-re vet, de duplas ort.
Válasz #1. hozzászólásra
----67-70e szemnél!!
Válasz #2. hozzászólásra
Tévedsz maert mi 70 centire
Válasz #1. hozzászólásra
mindenki 75-re
ez tuti
Üdv Mindenkinek!Ki-milyen sortávra veti a kukoricát,és tapasztalatai szerint melyiket tartja legjobbnak??