Válasz Ohaza63 #15093. hozzászólásáraUgye ezekből az országokból, nem hajóval érkezik a kukorica. Hogy a bánatba fér bele még a szállítási költség is? Ha én 80Km-re el akarom küldeni 10-15% mínusz a fuvarköltség.....
Tavaly Beloruszon keresztül hozzánk még orosz is jött.
A lengyel testvéreinkhez ment először, majd honosították és idehozták.
Pont mint a románok is öntötték ide a Moldvai termékeket, amik szintén ukrán volt, csak útközben új útlevelet kapott. Moldvába a tizede sem termett annak, amit ide hoztak.
A kinti ismerős szerint az ukrán először eljutott Moldvába, honosították, majd a Romániai amcsi cégek behozták oda, akiknek itt is van érdekeltségük, majd mint EU tranzit termék erre felé jött, de itt maradt nálunk.
Válasz Ohaza63 #15077. hozzászólásáravajon hol terem az ukrán motyó ,mivel 120 ezer km2 az oroszé ,további 250-300 ezer km2 el van aknásitva---a kiindulási 606 ezer km 2 -egykori ukrajna-a kisebb fele maradt
“A miniszter kiemelte, északkeleti szomszédunk kukoricát és búzát sem fog addig exportálni hazánkba, amíg azt Magyarország nem kéri. A gazdák érdekeinek megvédése érdekében továbbra is fenntartjuk az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat. A tranzitot azonban, ahogy eddig, ezután is engedélyezzük, a meglévő szigorú ellenőrzés mellett.“
Válasz Csizmadia László_53819 #15082. hozzászólásáraAzt azért illene tudnod, hogy brüsszeli döntés alapján érkezhetnek ezek sz áruk vámmentesen az unióba,tehát nem csak Magyarországra.Már csak azt szeretnék elérni,hogy a gmo-is jöhessen
Válasz Gumóka #15078. hozzászólásáraA Bácsi meg meggyőződéssel monja TV-be hogy az Ukránt nem lehet behozni,a műsor után meg röhög a markába,hogy megint átvertük a Magyar termelőket (prsztkat)!
Az egyetlen MTZ traktoromat harminc éve vettem 1200000 ért -akkor volt 3000 a kukorica tehát 400 mázsa árán megvehettem és volt rá 25% állami támogatás.
A jövő évi vetésterv viszont úgy alakul hogy ez a növény akár teljesen kimarad . A szárítási költsége felénk 400 ft/q/víz % amit sehogy sem bír el a kukorica . Az árát meg a felvásárlók a választási év miatt is megpróbálják leszorítani -legyen az Ő bajuk! Tőlem be is zárhatnak csak akkor miből lesz az új Volvo XC 90?
Búza tak: 6.600 Ft/q+komp (elindult felfelé, mert volt 6.400 Ft is)
Árpa: 6.300 stagnál
Kukorica: 6.800 stagnál
Napraforgó LO: 18.300, HO: 205.000 Ft stagnál, csökken
Az ismerős felvásárló kamionosai szerint százasával jönnek a lengyel és szlovák kamionok és hozzák a lengyel (ukrán) kukoricát a Tiszapüspöki etanol gyárba és napraforgót a Bungéhoz .
Ezek szerint megéri nekik!!!
Válasz SzikiSzokeveny #15075. hozzászólásáraCsak viccelsz ugye,ki az a marha aki magas input árak,ki tudja milyen üzemanyag árak és /majdmeglátjuk kell-e egyáltalán/ termény jövő mellett még hitelbe is belemászik.Ahol van jószág vagy egyéb felhasználás el lehet bliccelni 1-2 évet/talán/ gabonázva, megúszom jelszóval,másutt sürgősen ki kell alakítani normális vetésforgót,pihentetést és egyebeket beleszőve hogy időt nyerjenek de ott sem játszhat szerepet az eladósodás.
Válasz Ohaza63 #15074. hozzászólásáraItt látszik, hogy a magyar gazdáknak semmiféle érdekképviselete nincs. A terményárak alacsonyak de amúgy is csak dísznek vannak, mert senki nem vesz semmit. 20-30 százalékán az országnak katasztrófális a helyzet de a hírekben annak örülnek, hogy marad a napos idő. Az okosoknak még annyi se jutott eszébe, hogy az aszály sújtotta területeken kezdjék a támogatások kifizetését. De legalább pörög a bankszektor, mert sokan hitelből kezdik az évet.
Szerintem itt felénk már semmit nem ér meg termelni.
Persze ha 100 q/Ha termés volna, akkor még megérné, de 9,6 q/Ha irdatlan nagy bukta.
5-10 q/Ha kukorica, 5-15 q/Ha napraforgó, 20-40 q/Ha búza nem igen produkál komoly hektár bevételt, hiába mondják az itteni gazdatársaim, hogy csinálni KÖLLLLL, mert földnek lelke van.
Felénk már elszállt a lelke a földnek.
Mikor 20 éve belefogtam, akkor a bérek 40.000 Ft körül voltak és 1 Ha hozott 40-50.000 Ft hasznot, most a bérek 500-600,000 Ft körül vannak és 1 Ha hoz mínusz -100.000 Ft veszteséget.
Szóval nagyon átgondolandó, hogy azt a 2005-ös 50.000 Ft-ot visszategyük most a mezőgazdaságba, hogy elbukjuk.
Én is pont árat akartam kérdezni.
2 kereskedőt kérdeztem mind a kettő 72-es árat mondott, az előtti héten 73-at.
Gondolkodom az eladásban tárolás 105 Ft/tonna/hét.
Sziasztok! Idei takarmány kukoricát adott már el esetleg valaki Hajdú-Biharban vagy valamely szomszédos megyében? Ha igen - s nem titok -milyen áron tudta eladni? Válaszaitokat köszönöm.
Válasz Igazi Földönfutó #15059. hozzászólásáraVan-van.
Te irtad, hogy minden tekintetben jobb.
Ha meg azt irom, hogy ellopta a fel orszagot, megirod majd hogy tegyunk feljelentest.
Vannak ilyen elvakult rajongoi a messias miniszterelnok urnak.
"a boltok polcain szinte csak lengyel terméket lehet talalni es mostmar bejott a roman is…"
Én pécsen a tescoban érdekes mód tudok venni magyart szinte mindenből, leszámítva sz oliva olajat meg pár mediterrán gyümölcsöt.
Válasz JD 4630 #15045. hozzászólásáraA mostani kormanynak vannak egyaltalan hosszutavu tervei az agráriummal?
A sor vegen kullogunk…a boltok polcain szinte csak lengyel terméket lehet talalni es mostmar bejott a roman is…
Nem velelten, hogy riogatnak ukrajna eu-s csatlakozasaval! Veluk mi nem tudunk versenyezni, mert mi is csak alapanyagot exportalunk ellenben a lengyelek akik feldolgozzak es ugy ertekesitik…mi folyamatosan csuszunk le, nem tudunk lepest tartani..
15096 hozzászólás
Válasz bubu13 #15095. hozzászólásáraToxinos 6300 ,mentes 7000 Borsod.
Friss árakat tudtok??
Válasz Ohaza63 #15093. hozzászólásáraUgye ezekből az országokból, nem hajóval érkezik a kukorica. Hogy a bánatba fér bele még a szállítási költség is? Ha én 80Km-re el akarom küldeni 10-15% mínusz a fuvarköltség.....
Válasz Mötözö #15092. hozzászólásáraÜdv!
Tavaly Beloruszon keresztül hozzánk még orosz is jött.
A lengyel testvéreinkhez ment először, majd honosították és idehozták.
Pont mint a románok is öntötték ide a Moldvai termékeket, amik szintén ukrán volt, csak útközben új útlevelet kapott. Moldvába a tizede sem termett annak, amit ide hoztak.
A kinti ismerős szerint az ukrán először eljutott Moldvába, honosították, majd a Romániai amcsi cégek behozták oda, akiknek itt is van érdekeltségük, majd mint EU tranzit termék erre felé jött, de itt maradt nálunk.
Elég jó szívó ágon vagyunk.
Válasz Ohaza63 #15077. hozzászólásáravajon hol terem az ukrán motyó ,mivel 120 ezer km2 az oroszé ,további 250-300 ezer km2 el van aknásitva---a kiindulási 606 ezer km 2 -egykori ukrajna-a kisebb fele maradt
Válasz Gumóka #15090. hozzászólásáraNyilván. De a hatóság ahol nem akarja firtatni az eredetét, ott nem firtatja.
Válasz hashtag #15089. hozzászólásáraÁt van papírozva, ennyire egyszerű.
Mint eddig is.
Válasz Igazi Földönfutó #15087. hozzászólásáraBrüsszel ezer éve engedélyezte. De mi elvileg nem veszünk. De amint látod, van aki mégis.
Válasz Bigyófelügyelő #15081. hozzászólására
Ez nettó?
Válasz hashtag #15086. hozzászólásáraEzt hiába mondod ha brüsszel engedélyezte.Amugy szeretnék láni egy számlát a 3000ft-os kukoricáról.
Válasz Igazi Földönfutó #15085. hozzászólásáraEzt augusztusban mondta:
“A miniszter kiemelte, északkeleti szomszédunk kukoricát és búzát sem fog addig exportálni hazánkba, amíg azt Magyarország nem kéri. A gazdák érdekeinek megvédése érdekében továbbra is fenntartjuk az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat. A tranzitot azonban, ahogy eddig, ezután is engedélyezzük, a meglévő szigorú ellenőrzés mellett.“
Válasz Csizmadia László_53819 #15082. hozzászólásáraAzt azért illene tudnod, hogy brüsszeli döntés alapján érkezhetnek ezek sz áruk vámmentesen az unióba,tehát nem csak Magyarországra.Már csak azt szeretnék elérni,hogy a gmo-is jöhessen
Válasz Rabó001 #15083. hozzászólásáraNem véletlen,nem írtam nevet,mert megsértődik.
Válasz Csizmadia László_53819 #15082. hozzászólásáraMelyik bácsi? A diszpinty agrarminiszter?
Válasz Gumóka #15078. hozzászólásáraA Bácsi meg meggyőződéssel monja TV-be hogy az Ukránt nem lehet behozni,a műsor után meg röhög a markába,hogy megint átvertük a Magyar termelőket (prsztkat)!
Válasz mazda 5 #15080. hozzászólásáraA 400/ mázsa/ víz azért durva! Felénk 180 a szárítás , 190 a tisztítás....
Az egyetlen MTZ traktoromat harminc éve vettem 1200000 ért -akkor volt 3000 a kukorica tehát 400 mázsa árán megvehettem és volt rá 25% állami támogatás.
A jövő évi vetésterv viszont úgy alakul hogy ez a növény akár teljesen kimarad . A szárítási költsége felénk 400 ft/q/víz % amit sehogy sem bír el a kukorica . Az árát meg a felvásárlók a választási év miatt is megpróbálják leszorítani -legyen az Ő bajuk! Tőlem be is zárhatnak csak akkor miből lesz az új Volvo XC 90?
Válasz Ohaza63 #15077. hozzászólásáraDe nem 3000ft-ért, már ha hozzák egyáltalán.
Válasz Ohaza63 #15077. hozzászólásáraA Szlovák az Szlovákot hoz, a Lengyel ami ukrán.
Üdv Emberek!
Dél Békés felvásárlási árak 2025.11.04.
Búza tak: 6.600 Ft/q+komp (elindult felfelé, mert volt 6.400 Ft is)
Árpa: 6.300 stagnál
Kukorica: 6.800 stagnál
Napraforgó LO: 18.300, HO: 205.000 Ft stagnál, csökken
Az ismerős felvásárló kamionosai szerint százasával jönnek a lengyel és szlovák kamionok és hozzák a lengyel (ukrán) kukoricát a Tiszapüspöki etanol gyárba és napraforgót a Bungéhoz .
Ezek szerint megéri nekik!!!
Válasz SzikiSzokeveny #15075. hozzászólásáraCsak viccelsz ugye,ki az a marha aki magas input árak,ki tudja milyen üzemanyag árak és /majdmeglátjuk kell-e egyáltalán/ termény jövő mellett még hitelbe is belemászik.Ahol van jószág vagy egyéb felhasználás el lehet bliccelni 1-2 évet/talán/ gabonázva, megúszom jelszóval,másutt sürgősen ki kell alakítani normális vetésforgót,pihentetést és egyebeket beleszőve hogy időt nyerjenek de ott sem játszhat szerepet az eladósodás.
Válasz Ohaza63 #15074. hozzászólásáraItt látszik, hogy a magyar gazdáknak semmiféle érdekképviselete nincs. A terményárak alacsonyak de amúgy is csak dísznek vannak, mert senki nem vesz semmit. 20-30 százalékán az országnak katasztrófális a helyzet de a hírekben annak örülnek, hogy marad a napos idő. Az okosoknak még annyi se jutott eszébe, hogy az aszály sújtotta területeken kezdjék a támogatások kifizetését. De legalább pörög a bankszektor, mert sokan hitelből kezdik az évet.
Válasz Ares 826 #15073. hozzászólásáraÜdv!
Szerintem itt felénk már semmit nem ér meg termelni.
Persze ha 100 q/Ha termés volna, akkor még megérné, de 9,6 q/Ha irdatlan nagy bukta.
5-10 q/Ha kukorica, 5-15 q/Ha napraforgó, 20-40 q/Ha búza nem igen produkál komoly hektár bevételt, hiába mondják az itteni gazdatársaim, hogy csinálni KÖLLLLL, mert földnek lelke van.
Felénk már elszállt a lelke a földnek.
Mikor 20 éve belefogtam, akkor a bérek 40.000 Ft körül voltak és 1 Ha hozott 40-50.000 Ft hasznot, most a bérek 500-600,000 Ft körül vannak és 1 Ha hoz mínusz -100.000 Ft veszteséget.
Szóval nagyon átgondolandó, hogy azt a 2005-ös 50.000 Ft-ot visszategyük most a mezőgazdaságba, hogy elbukjuk.
Válasz Ohaza63 #15070. hozzászólásáraHát ennyiért NŐ MUNKA termelni kukoricát szerintem! Termelje a jó k...a édes anyjuk na az! Szerinted????

Válasz Devyd #15069. hozzászólásáraÉn azért megvárnám a januárt
Válasz lorant90 #15068. hozzászólásáraNem kukoricázok, de akörül, vagy még annyi sem.
Válasz Devyd #15069. hozzászólásáraDél Békés 6.800 Ft+komp a kukorica
Én is pont árat akartam kérdezni.
2 kereskedőt kérdeztem mind a kettő 72-es árat mondott, az előtti héten 73-at.
Gondolkodom az eladásban tárolás 105 Ft/tonna/hét.
Válasz kajszi_71823 #15061. hozzászólásáraFeletek milyen arat beszelnek ? Itt ds kornyeken 170-175/t
Válasz steeveo84 #15065. hozzászólására73,szabolcs megyében.
Válasz steeveo84 #15065. hozzászólására70-72 környékén mozog.
Sziasztok! Idei takarmány kukoricát adott már el esetleg valaki Hajdú-Biharban vagy valamely szomszédos megyében? Ha igen - s nem titok -milyen áron tudta eladni? Válaszaitokat köszönöm.
Válasz szanberg #15063. hozzászólásáraAz sok, itt 9eur/T ha ők jönnek érte.
Válasz kajszi_71823 #15061. hozzászólásáraJa, csak 11ezer a fuvar tonnánként, magyarul telephelyen már 60 ezer marad.
Válasz szanberg #15058. hozzászólásáraVittél már oda?
Fuvar mibe fáj?
Válasz szanberg #15058. hozzászólásáraÜzletkötöm szerint meg qurvajó ár, szerencsések vagytok.
Válasz Igazi Földönfutó #15059. hozzászólásáraVan-van.
Te irtad, hogy minden tekintetben jobb.
Ha meg azt irom, hogy ellopta a fel orszagot, megirod majd hogy tegyunk feljelentest.
Vannak ilyen elvakult rajongoi a messias miniszterelnok urnak.
Válasz CirokMan #15050. hozzászólásáraHuha.Vannak gondok úgy látom.
Pár napos kukorica ár:
185euro beszállitva Szeszgyárba.
Telephelyen sem kielégítő....
Válasz Koczka József #15055. hozzászólásáraDe jó neked, ha tudod

Válasz trikolor5 #15040. hozzászólásáramint eu tagja ezen nem tudsz váltotztatni..egy bebetonozott hátrány ha ugy tetszik..csakis kilépéssel..
Válasz JD 4630 #15054. hozzászólásáraTudjuk is melyek azok a családok.
Válasz k-roy90 #15052. hozzászólásáraVan.
Családi gazdaságok előtérbe helyezése.
A termőföld magyar kézben tartása.
"a boltok polcain szinte csak lengyel terméket lehet talalni es mostmar bejott a roman is…"
Én pécsen a tescoban érdekes mód tudok venni magyart szinte mindenből, leszámítva sz oliva olajat meg pár mediterrán gyümölcsöt.
Válasz Erdei és kiserdei #15029. hozzászólásáraSzia van 20t tavalyi
Válasz JD 4630 #15045. hozzászólásáraA mostani kormanynak vannak egyaltalan hosszutavu tervei az agráriummal?
A sor vegen kullogunk…a boltok polcain szinte csak lengyel terméket lehet talalni es mostmar bejott a roman is…
Nem velelten, hogy riogatnak ukrajna eu-s csatlakozasaval! Veluk mi nem tudunk versenyezni, mert mi is csak alapanyagot exportalunk ellenben a lengyelek akik feldolgozzak es ugy ertekesitik…mi folyamatosan csuszunk le, nem tudunk lepest tartani..
Válasz Erdei és kiserdei #15029. hozzászólásáraVan.

10 000 Ft/ q
A fórumon két hónapja volt tavalyi olcsobban. Borsodban.
Válasz Igazi Földönfutó #15046. hozzászólásáraOregebb is, koverebb is.
Ennyit arrol, hogy minden tekintetben.
Válasz JD 4630 #15045. hozzászólásáraA mostani hatalomnak mik a vilagos elkepzelesei az agazattal? Vagy barmivel?
Válasz termelo #15047. hozzászólásáraBacki tényleg működik
Divide et impera