De azt elfelejtetted hogy 6 évvel ezelött nem volt 420ft a gázolaj hanem 200-300ft! és minden el tudtál adni,mag is 240ft már évek óta de a gázolaj meg a vetömag a pétisó drágul!
De azt elfelejtetted hogy 6 évvel ezelött nem volt 420ft a gázolaj hanem 200-300ft! és minden el tudtál adni,mag is 240ft már évek óta de a gázolaj meg a vetömag a pétisó drágul!
Az áremelkedéssel az a gond, hogy az input anyagok (műtrágya, vegyszer, vetőmag stb...)is "hozzádrágulnak" a termény árához.
A termelés költsége nagyon megnő és ha van egy katasztrofális év ( 0-20 q/ha ) akkor elképesztőek a veszteségek.
Tehát a cél alacsonyabb input és terményárak. Ez jó a fogyasztóknak és állattartóknak is.
ne mondj már faxságokat! Mégis ki adna 10 eFt-ot mázsánkánt? Néhány éve tonnánkánt is majdnem ennyi volt... És azóta sem a tej, sem a hús, sem pedig az üzemanyag nem drágult érdemben, akkor meg mire lenne jó ez a nagy áremelkedés????
Meg kell élni mindenkinek, mert ha az állattartó éhen hal, akkor te feldughatod a kukoricádat a sejhajodba szemenként, vagy csövestől, egyéni választásod és preferenciád szerint....
Ez a baj hogy egy barátommal beszélgettük,hogy 6000ft/q
de az még a kombájnolás is alig jön ki akinek nincs kombánja!
Én azt mondom a felvásárlók leveszik a tejfelt már 10000ft/q enyinek kéne lenni
Forgónak meg 500ft/kg Fehércsikosnak
Kombánjosnak Olajos mag meg 1000ft/kg mert önkölcség van !
De mi 7000ft adom a tengerit ha lesz vevö 10q akkor engedek egy
TÖLCSÉRES MÜTRÁGYASZÓRÓT AKAROK VENNI,UJAT 55000+27%=70eft és abból nem lehet alkudni!
Nem a költségekkel van itt a baj,mert kiszámolva kb. 3q kuki árával lennék előrébb,ha nem nekik adom!De nem kapok róla papírt.Meg legalább háromféle eladási árat mondanak.(a kicsik kapják a legkevesebbet a terményükért!) Nekem nem ér annyit az a ....kodás.Inkább az idén viszem máshova!
Nekünk ma 6000-es ajánlat érkezett, és sajnos oda is fogunk adni egy kisebb tételt, mert üres a kassza. Gyakorlatilag még csak a SAPS első felét kaptuk meg, AKG sehol, gázolaj sehol, aztán műtrágya is kellene már, béreket is csak kell fizetni, sajnos a muszáj nagy úr
Ma láttam a környékünkön gabonás szerelvényeket mozgolodni.Már lassan 2 honapja nem lehetett látni ilyen vasakat.Tán valami történik a sötét oldalon?????????
Bevizsgáltathatod bárkivel, ha tételed van még ki is mennek és Ők maguk nézik meg ennek ellenére az a döntő amikor a kamion megáll a kapujukban és ott leveszik a mintát és az mit mutat. ( minden kamion árút külön vizsgálnak meg) A többi vizsgálat csak tájékoztató jellegű a számukra.
Mindenki tudja milyen cirkusz megy a toxintartalommal,
ha elszállíttatom akár több száz km-re legalább előtte
bevizsgáltatom, nehogy a kapuban derüljön ki a bibi....
Ráadásul az oda-vissza fuvar sem lesz ingyen, szerintem
kifutja a vizsgáltatás költségét többszörösen.
akit érdekel Van eladó morzsolt górés tengeri 70ft/kg
nagy tételben kb 5-10q
ÉRd.Fábiánháza
Komoly érdeklödöt várok mobilt tudok adni ha lesz komoly érdeklödö?
Válasz #3445. hozzászólásra
Miért nem fenyegetsz te is a navval,nekik legalább annyi a félnivalójuk mint Neked,azonkivül szerintem a pakolás az nem több mint 35fillér/kg,a tárolás mifelénk 30ft/q/hó utána számolj...
A napra azért emelkedett mert nincs a világ piacon készlet belőle egyébként egész jó helyen állunk napra termelésbe ami még az idén nőni fog,biztos piaca van,nem úgy mint a kukinak a állattenyésztés épül lefele(nem éri meg tartani)az etanol gyártóknak meg 5500-6000 ft felett nem kell!
Nálunk az egyik szárítóban a 2011-es 5400+komp., a 2012-es 5800+komp.Ha nem nekik adom,akkor 6285+komp!DE...akkor meg fizetem a tárolást,amit nem számláz le nekem,meg ugye a rakodást!Hogy is van ez?Ja és még az nav-val is fenyeget,pedig tök hivatalosan menne a buli!
Jaaaaj,csak neem?Az összes naprám raktárban van A szóját is feltoltam 150-re,ha kell kapnak ha nem marad...Még alig telt el a január és már is itt tartunk...A kukorica egy más kérdés,mert itthon azt egy csoport irányítja...
14632 hozzászólás
Válasz #3476. hozzászólásra
Válasz #3476. hozzászólásra
Az áremelkedéssel az a gond, hogy az input anyagok (műtrágya, vegyszer, vetőmag stb...)is "hozzádrágulnak" a termény árához.
A termelés költsége nagyon megnő és ha van egy katasztrofális év ( 0-20 q/ha ) akkor elképesztőek a veszteségek.
Tehát a cél alacsonyabb input és terményárak. Ez jó a fogyasztóknak és állattartóknak is.
Válasz #3478. hozzászólásra
Válasz #3475. hozzászólásra
ha 10000 lenne akkor azt is kevesellné,
6 éve 1700 is volt az ár azt már elfelejtettétek?
Válasz #3474. hozzászólásra
ne mondj már faxságokat! Mégis ki adna 10 eFt-ot mázsánkánt? Néhány éve tonnánkánt is majdnem ennyi volt... És azóta sem a tej, sem a hús, sem pedig az üzemanyag nem drágult érdemben, akkor meg mire lenne jó ez a nagy áremelkedés????
Meg kell élni mindenkinek, mert ha az állattartó éhen hal, akkor te feldughatod a kukoricádat a sejhajodba szemenként, vagy csövestől, egyéni választásod és preferenciád szerint....
Ez a baj hogy egy barátommal beszélgettük,hogy 6000ft/q
de az még a kombájnolás is alig jön ki akinek nincs kombánja!
Én azt mondom a felvásárlók leveszik a tejfelt már 10000ft/q enyinek kéne lenni
Forgónak meg 500ft/kg Fehércsikosnak
Kombánjosnak Olajos mag meg 1000ft/kg mert önkölcség van !
De mi 7000ft adom a tengerit ha lesz vevö 10q akkor engedek egy
TÖLCSÉRES MÜTRÁGYASZÓRÓT AKAROK VENNI,UJAT 55000+27%=70eft és abból nem lehet alkudni!
én 6100-es ajánlatot kaptam.hümm????
Válasz #3449. hozzászólásra

Nem a költségekkel van itt a baj,mert kiszámolva kb. 3q kuki árával lennék előrébb,ha nem nekik adom!De nem kapok róla papírt.Meg legalább háromféle eladási árat mondanak.(a kicsik kapják a legkevesebbet a terményükért!) Nekem nem ér annyit az a ....kodás.Inkább az idén viszem máshova!
Moderálta: (3932) 2013-10-30 15:09:57
Nekünk ma 6000-es ajánlat érkezett, és sajnos oda is fogunk adni egy kisebb tételt, mert üres a kassza. Gyakorlatilag még csak a SAPS első felét kaptuk meg, AKG sehol, gázolaj sehol, aztán műtrágya is kellene már, béreket is csak kell fizetni, sajnos a muszáj nagy úr

Válasz #3469. hozzászólásra

Ha nem lessz áremelkedés akkor tárolni sem tuti,már a zsizsikek dorbézolnak benne.Lehet fizetni.
Válasz #3468. hozzászólásra

Válasz #3465. hozzászólásra

Szia ezen a forumon nem arra kiváncsiak a gazdatársak hogy menyiért lehet eladni 10 mázsa kukorit hanem ha van egy pár kamion minimum
Ja ,megy az ugrasszuk ki a kukoricát....mert van mire fogni !
Válasz #3465. hozzászólásra

Nagytételben lehet már csak olyan 65 körül van?
Helló,hogy megy a kukori árak,zsákban
Még mindig 70ft/kg
7000ft/q
70000ft/t?
Ma láttam a környékünkön gabonás szerelvényeket mozgolodni.Már lassan 2 honapja nem lehetett látni ilyen vasakat.Tán valami történik a sötét oldalon?????????

http://agrarszektor.hu/hir/2692/komoly_lejtmenetbe_kerulhet_a_kukorica.html
Válasz #3459. hozzászólásra
Bevizsgáltathatod bárkivel, ha tételed van még ki is mennek és Ők maguk nézik meg ennek ellenére az a döntő amikor a kamion megáll a kapujukban és ott leveszik a mintát és az mit mutat. ( minden kamion árút külön vizsgálnak meg) A többi vizsgálat csak tájékoztató jellegű a számukra.
Válasz #3460. hozzászólásra

OK.Köszi.
Válasz #3459. hozzászólásra
beirtalak.
Válasz #3453. hozzászólásra
Mindenki tudja milyen cirkusz megy a toxintartalommal,
ha elszállíttatom akár több száz km-re legalább előtte
bevizsgáltatom, nehogy a kapuban derüljön ki a bibi....
Ráadásul az oda-vissza fuvar sem lesz ingyen, szerintem
kifutja a vizsgáltatás költségét többszörösen.
Válasz #3457. hozzászólásra
nézőpont kérdése, de nem...
Válasz #3456. hozzászólásra
10q az nem jó tétel?
amugy itt 40kg vesznek az emberek,de még van még egy góré tengeri még nincs lehántva!
Válasz #3455. hozzászólásra

De most nem azért... Komoly érdeklődőt vársz??? Ahhoz bizony komoly tétel is szükséges lenne
akit érdekel Van eladó morzsolt górés tengeri 70ft/kg
nagy tételben kb 5-10q
ÉRd.Fábiánháza
Komoly érdeklödöt várok mobilt tudok adni ha lesz komoly érdeklödö?
Válasz #3452. hozzászólásra
Persze, nyilván... Ezért írtam, ha bárhol - és nem csak oda beszállítva - akkor lenne az igazi...
Válasz #3452. hozzászólásra
és a kapuban dönti el, hogy : kell, nem kell, kell, nem kell..............
ami neki nem tetszik azt visszaküldi.
Válasz #3451. hozzászólásra
Be kell szállítani Dunaföldvárra érte....
Válasz #3450. hozzászólásra
Ha mindenki mindenhol ennyit adna érte, úgy gondolom sokan lennénk elégedettek...
Válasz #3448. hozzászólásra

Azt írod az etanolgyártóknak 5500-6000 ft felett nem kell!
Akkor csak arra válaszolj a Pannon Ethanol miért ad érte
jelenleg 6800,-Ft-ot ????
Miért nem fenyegetsz te is a navval,nekik legalább annyi a félnivalójuk mint Neked,azonkivül szerintem a pakolás az nem több mint 35fillér/kg,a tárolás mifelénk 30ft/q/hó utána számolj...
A napra azért emelkedett mert nincs a világ piacon készlet belőle egyébként egész jó helyen állunk napra termelésbe ami még az idén nőni fog,biztos piaca van,nem úgy mint a kukinak a állattenyésztés épül lefele(nem éri meg tartani)az etanol gyártóknak meg 5500-6000 ft felett nem kell!
Trigónál 63.5Ft vállalkozónak.

ez jó ő nem ad számlát a raktározásról és ő fenyeget a nav-al!!!!
Nálunk az egyik szárítóban a 2011-es 5400+komp., a 2012-es 5800+komp.Ha nem nekik adom,akkor 6285+komp!DE...akkor meg fizetem a tárolást,amit nem számláz le nekem,meg ugye a rakodást!

Hogy is van ez?Ja és még az nav-val is fenyeget,pedig tök hivatalosan menne a buli!
Válasz #3443. hozzászólásra

Igen, kop. feláras. Bocsánat, hogy nem úgy irtam.
Válasz #3442. hozzászólásra
gondolom ez a 12% kompenzációs felárral brutto és nem 27%-os áfával (ami elvileg ha áfakörösnek adom el akkor netto)
Kereskedő. honlap: stmaginvest.hu. Normális, előre utal, csak 7000 bruttót adott volna hétfőn. Ha kell kapcsolattartó szám irok priviben
Válasz #3437. hozzászólásra
Hy.Ki az aki 70-et ad érte Baranyában?
Válasz #3439. hozzászólásra
akkor te is arra tippelsz, hogy drágább lesz?
Válasz #3438. hozzászólásra

Szerintem meg 70- ért nyugottan csukva is tarthatod
Válasz #3436. hozzászólásra

pedig erősen gondolkodok, hogy 70-ért kinyitom a raktárajtót
Mi is 70000 br ajánlatot kaptunk a héten. Szintén Baranya
Válasz #3435. hozzászólásra

Majd nézd meg mi lesz májusban, meg július végén, még ráérünk.
Válasz #3433. hozzászólásra

érdekes helyzet, mert a napra ára nem szokott megugrani januártól nagyon
kukoricánál meg bevetették a pszhihótrükköt
Válasz #3425. hozzászólásra
Netto? Ilyen ár felénk- Hajdúban - csak álom...
Válasz #3430. hozzászólásra
A szóját is feltoltam 150-re,ha kell kapnak ha nem marad...Még alig telt el a január és már is itt tartunk...A kukorica egy más kérdés,mert itthon azt egy csoport irányítja...
Jaaaaj,csak neem?Az összes naprám raktárban van