Az április szerintem meghatározó lesz, mert tavaly Ukrajnában rekord mennyiség termett, s ahogyan olvasom, per pillanat Egyiptomba szállít, az EU-ba pedig az említett hónapban dől el hogy mennyit adnak el az ukránok.
Ennek sajnos árletörő hatása lesz. UKRINFORM
az a baj..
hogy ezek az eladási árak csak mende mondák..Senki sem látta és senki sem adta el enyiért..Felénk csak imel ámmal és fanyalogva vették egész szezonba a kukoricát...
Hát én írtam hogy február elején az 50+fa nem rossz,de ti nem hallgattatok rám.Én jól jártam ti meg számoljátok ki ha van rajt haszon ne akarjatok többet idén.
Tavaly ilyenkor is csönd volt,bin laden meghalt megindult a kukorica a tőzsdén, az olaj nem volt akkora üzlet.Most ugye Irán basz...ik .Ezt egy okos embertől hallotam.
emlékszem tavaly ilyenkor is volt egy kis mélyrepülési hullám. később megindult rendesen az ár. ha vennem kéne nagy tételbe, akkor a környéken nem találnék
Válasz #2245. hozzászólásra
Ki monda hogy ő tudja előre?
A lényeg az, hogy jóval többször emelkedik az ár tavaszra mint csökken, mondjuk ez attól is függ hogy honnan indul ügye.
Most nem jött be, ez van. Máskor megérte a tárolás, meg még lesz is olyan, hogy megéri.
Na most akkor ki járt jól? Aki leadta 47+12%-ért aratáskor vagy aki idáig tárolta, ne adj Isten gázosította is, stb..... Persze utólag már könnyű röhögni, ezt senki nem tudja előre 1/2 évre megmondani, aki azt állítja hogy ő pontosan előrejelzi az árak alakulását 1/2-1 évre annak vasárnap a Szent István bazilika előtt a nagymise után csontig......... de komolyan
Válasz #2242. hozzászólásra
Mult hét vége óta csökken már 45.000Ft-os árak is vannak.
Nekünk még sajnos meg van mind, most már eladjuk talán 46-ért el megy.
A Zmájon fix a tengely, de a fosztott csöveket lesöprő gumi az viszonylag lágy, két három szövetréteg van benne,ha keményebb a gumid akkor javaslom hogy vágd be és majdnem olyan lesz mint a kinyitott kéz ujjai.
Nekem is volt ez az ukrán csoda a KKP-2C , egy évig, de többet kínlódtam vele mint a Zmáj-jal tíz év alatt, ezen minden pontatlan volt, igaz ez az átmeneti időszakból való volt.
Ha még jól emlékszem a súly az ukránnál 3 tonna , szemben a Zmáj-jal ami csak 1,5 tonna.
Ennek csak akkor van jelentősége ha kicsit csúszós a pálya és mondjuk egy 8 tonnás van a törő mögé akasztva.
Igazából az lenne a jó ha nem nyolc fosztóhenger lenne hanem több (12) és kicsit hosszabbak is lennének , mint a New Ideánál.
Válasz #2234. hozzászólásra Értem, azt hittem hogy a gumi hengereket cseréled annyiszor mert nekem az kibír 2-3 szezont.A zmályon az a tengely amin a lenyomó gumilapátok vannak az fix vagy tud rugózni felfelé?Nekem
orosz csőtörőm van azon el tud mozdulni felfelé, de most kezdtem el csinálni egy 4 soros önjárót egy 12-es kombájnbol és olyan fosztóegységet sikerült vennem amelyiken a kereszttengely nem rugózik és félek hogy ha túl erős gumiból csinálom a lapátokat akkor morzsolni foglya a 20-as vagy az alatti tengerit.Neked nincs ilyen gondod? Hány réteg vászon van a gumilapátokban?
Zmaj-BMG , csináltattam szabászkést és azzal vágjuk a gumikat a fosztósorra, egy ismerősnél akinek van szabászgépe, lehet el sem hiszed , de kimondottan hulladéknak ítélt sima futószalagból amin nincsenek fülek és sok szövet van benne, de más is jó csak szövetes gumi legyen, bár volt már amolyan műanyagos sárga szalagom is az talán még jobb.
Volt New Ideám is négy sorosban, de nem tudtam megszeretni ,pedig akartam, de így inkább eladtam.
Ha gépkönyv kell akkor szólj, elküldöm pdf-ben.
Igaz szerbül szól, de robbantott, a magyar nyelvű elveszett mikor leégett a házunk.
Alkatrészben is segíthetek.
Válasz #2229. hozzászólásra
Hidd el neki és nekem mi is sokat csőtörőzünk,ha jól kakibrállak akkor DARU urat ismered,na volt már nekünk is annyi csöves betárolva.
Hidd el tudja a csőtörő hogy ne pergesse le a szemeket, de magasabb víztartalomnál kell csőtörőzni, nincs pergés. Ha meg már szárazabb a kukorica nyitni kell a törőhengereken.
A másik a fosztás ha a fosztósor ép gumikból áll , a menet sebesség megfelelő akkor csak elvétve van olyan hogy csuhé marad rajta.
Egy szezonban volt hogy három garnitúra fosztógumit cseréltem.
Ha nem így tettem volna akkor a hibridből is és az árú kukoricából is elzavartak volna, nem lett volna munka.
Drágul a kukorica...amerikai tőzsde kitört...remélhetőleg a matif-ot is meglöki...
http://www.cmegroup.com/trading/agricultural/grain-and-oilseed/corn.html
14620 hozzászólás
Én nem tartanék az Ukrán kukitól ugyanis GMO...
Az április szerintem meghatározó lesz, mert tavaly Ukrajnában rekord mennyiség termett, s ahogyan olvasom, per pillanat Egyiptomba szállít, az EU-ba pedig az említett hónapban dől el hogy mennyit adnak el az ukránok.
Ennek sajnos árletörő hatása lesz.
UKRINFORM
Válasz #2266. hozzászólásra
mind a 200 e t-át?
Válasz #2266. hozzászólásra
sajna ,a kuki ára stagnál-sőt apad
Válasz #2263. hozzászólásra
szerintem azt papir nélkül akarná adni annyiért
Válasz #2260. hozzászólásra
Jólvan Zsoltika okos voltál...
Majd ezután megyünk hozzád tanácsért!!!
De azért fórumtársaknak remélem nem túl drágán adod...
Válasz #2263. hozzászólásra

Az nettóban 43.300, ott valami nem tiszta dolog van a
háttérben....
Annyiért kapásból vinné minden kereskedő.
azért nézzetek a neten széjjel,egy lágy 200000t-ás tétel megjelent a piacon brutto 5500ft-ért...
Válasz #2261. hozzászólásra
igazad van! a kuki tényleges értékesítési ára netto 49-51 telephelyen. folyamatosan keresnek bepróbálkozók, de nem hallottam olcsóbb eladást
az a baj..

hogy ezek az eladási árak csak mende mondák..Senki sem látta és senki sem adta el enyiért..Felénk csak imel ámmal és fanyalogva vették egész szezonba a kukoricát...
Hát én írtam hogy február elején az 50+fa nem rossz,de ti nem hallgattatok rám.Én jól jártam ti meg számoljátok ki ha van rajt haszon ne akarjatok többet idén.
Válasz #2256. hozzászólásra

jóvan na nincs mindenkinek
Bin ladennek az olajhoz tehát a tőzsdéhez, tehát a kukorica árát a tőzsde határozza meg.Mikor mi a jobb üzlet,most az olaj.
Válasz #2254. hozzászólásra
13,5 volt a vize,itt.
Válasz #2255. hozzászólásra

belöktem a szárítómba
Válasz #2254. hozzászólásra

15*80ft az 1200 tehát 4300 ért adtad - mázsánként 13 kg, télleg jó buli volt
Válasz #2251. hozzászólásra

aratás kezdetén 55-ért is adtam el. 28-ról kellett leszárítani
Válasz #2252. hozzászólásra

mi a ló...... köze van Bin Ladennak a kukoricához
Tavaly ilyenkor is csönd volt,bin laden meghalt megindult a kukorica a tőzsdén, az olaj nem volt akkora üzlet.Most ugye Irán basz...ik .Ezt egy okos embertől hallotam.
Válasz #2249. hozzászólásra
Itt aratás kezdetén,kb. 2 hétig,48 volt az ár.Azonnali fizetés.Aztán lassan csökkent 41,5-ig.
Válasz #2247. hozzászólásra
1 szóval nem mondtam hogy nem jöhet be a dolog
aratáskor csak azoknak volt 47-es ár, akik leszerződtek. 40-44 volt a jellemző
Válasz #2246. hozzászólásra
emlékszem tavaly ilyenkor is volt egy kis mélyrepülési hullám. később megindult rendesen az ár. ha vennem kéne nagy tételbe, akkor a környéken nem találnék
Ki monda hogy ő tudja előre?
A lényeg az, hogy jóval többször emelkedik az ár tavaszra mint csökken, mondjuk ez attól is függ hogy honnan indul ügye.
Most nem jött be, ez van. Máskor megérte a tárolás, meg még lesz is olyan, hogy megéri.

az fog jól járni aki Máj-Júni-ban eladja 200 juróért
minden komolyabb áremelkedés előtt csökkenés van .....
Válasz #2243. hozzászólásra

Persze utólag már könnyű röhögni, ezt senki nem tudja előre 1/2 évre megmondani, aki azt állítja hogy ő pontosan előrejelzi az árak alakulását 1/2-1 évre annak vasárnap a Szent István bazilika előtt a nagymise után csontig......... de komolyan

Na most akkor ki járt jól? Aki leadta 47+12%-ért aratáskor vagy aki idáig tárolta, ne adj Isten gázosította is, stb.....
Válasz #2243. hozzászólásra
nekem áfásan 53-at kínáltak
Válasz #2242. hozzászólásra
Mult hét vége óta csökken már 45.000Ft-os árak is vannak.
Nekünk még sajnos meg van mind, most már eladjuk talán 46-ért el megy.
kukorica árral valaki tud okosat
Válasz #2240. hozzászólásra Gyere már át a csőtörős topikba mert /anyáznak/.
Válasz #2237. hozzászólásra
A Zmájon fix a tengely, de a fosztott csöveket lesöprő gumi az viszonylag lágy, két három szövetréteg van benne,ha keményebb a gumid akkor javaslom hogy vágd be és majdnem olyan lesz mint a kinyitott kéz ujjai.
Nekem is volt ez az ukrán csoda a KKP-2C , egy évig, de többet kínlódtam vele mint a Zmáj-jal tíz év alatt, ezen minden pontatlan volt, igaz ez az átmeneti időszakból való volt.
Ha még jól emlékszem a súly az ukránnál 3 tonna , szemben a Zmáj-jal ami csak 1,5 tonna.
Ennek csak akkor van jelentősége ha kicsit csúszós a pálya és mondjuk egy 8 tonnás van a törő mögé akasztva.
Igazából az lenne a jó ha nem nyolc fosztóhenger lenne hanem több (12) és kicsit hosszabbak is lennének , mint a New Ideánál.
Válasz #2234. hozzászólásra Értem, azt hittem hogy a gumi hengereket cseréled annyiszor mert nekem az kibír 2-3 szezont.A zmályon az a tengely amin a lenyomó gumilapátok vannak az fix vagy tud rugózni felfelé?Nekem
orosz csőtörőm van azon el tud mozdulni felfelé, de most kezdtem el csinálni egy 4 soros önjárót egy 12-es kombájnbol és olyan fosztóegységet sikerült vennem amelyiken a kereszttengely nem rugózik és félek hogy ha túl erős gumiból csinálom a lapátokat akkor morzsolni foglya a 20-as vagy az alatti tengerit.Neked nincs ilyen gondod? Hány réteg vászon van a gumilapátokban?
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-03-04 18:24:41
Radócznak:ez a kukorica csomó nagyságrendileg 200-220m3...
Válasz #2231. hozzászólásra
Zmaj-BMG , csináltattam szabászkést és azzal vágjuk a gumikat a fosztósorra, egy ismerősnél akinek van szabászgépe, lehet el sem hiszed , de kimondottan hulladéknak ítélt sima futószalagból amin nincsenek fülek és sok szövet van benne, de más is jó csak szövetes gumi legyen, bár volt már amolyan műanyagos sárga szalagom is az talán még jobb.
Volt New Ideám is négy sorosban, de nem tudtam megszeretni ,pedig akartam, de így inkább eladtam.
Ha gépkönyv kell akkor szólj, elküldöm pdf-ben.
Igaz szerbül szól, de robbantott, a magyar nyelvű elveszett mikor leégett a házunk.
Alkatrészben is segíthetek.
Moderálta: (575) 2012-03-02 11:24:47
Ha megérem az őszt , akkor igen.:)
Válasz #2228. hozzászólásra Milyen csötörőd van ha nem vagyok /vindisgréc/?
Hidd el neki és nekem mi is sokat csőtörőzünk,ha jól kakibrállak akkor DARU urat ismered,na volt már nekünk is annyi csöves betárolva.
Válasz #2228. hozzászólásra

Majd egy képet tegyél fel így az udvar közepére borítottak közül.
Hiszem, ha látom.
Válasz #2214. hozzászólásra
Hidd el tudja a csőtörő hogy ne pergesse le a szemeket, de magasabb víztartalomnál kell csőtörőzni, nincs pergés. Ha meg már szárazabb a kukorica nyitni kell a törőhengereken.
A másik a fosztás ha a fosztósor ép gumikból áll , a menet sebesség megfelelő akkor csak elvétve van olyan hogy csuhé marad rajta.
Egy szezonban volt hogy három garnitúra fosztógumit cseréltem.
Ha nem így tettem volna akkor a hibridből is és az árú kukoricából is elzavartak volna, nem lett volna munka.
Válasz #2204. hozzászólásra
Gondolod, csúcson az olaj ára?
Akkor mi lesz majd ezután, ha az usákok, meg isráel elkezdik exportálni a demokráciát Iránba?
Válasz #2212. hozzászólásra

Rosszul értetted, vagy nem tudod a váltószámot a négyzetméter, és a hektár között
Válasz #2224. hozzászólásra
4+Fával hamarabb boldogulsz, no persze, ha igyekszel:-)))
Válasz #2223. hozzászólásra
Hajrá! 5+Fáért lenne 110tonnám Hajdúban ;)
Drágul a kukorica...amerikai tőzsde kitört...remélhetőleg a matif-ot is meglöki...
http://www.cmegroup.com/trading/agricultural/grain-and-oilseed/corn.html
Cargill, Mohács: 49.000 Ft.- + ÁFA
5000+fa jól hangzik