Válasz Apáé #18973. hozzászólásáraNem tudom vetés előtt mit kapott, mert nem az enyém a kukorica.
Én csak vetettem, meg kultivátoroztam, viszont vetéssel egy menetben kapott 15kg starter mikrogranulátumot, meg 150kg pétisót.
Válasz cross #18960. hozzászólásáraSzép, nekem most chorintos és batanga van, megpróbáljuk a koraibbat hátha hamarabb lehet vágni és mehet a helyére a búza. Az orpheus se rossz, csak túl sok energiát fordít a szàrra.
Válasz Gatti #18959. hozzászólásáraKöszi. Olyasmi lesz (remélem), mint a lenti képen. Nem panaszkodok, mert azért krva jó néz ki, csak a főcsövek mérete lehetne nagyobb.
De még sokat alszik ez kint...
Válasz ZZ #18926. hozzászólásáraCsak nem Fejer megye kozeperol vagy? Nalunk sem lesz jo kukorica... ha csak fele annyi esot kapott volna mint a keleti megyek...... mondanom sem kell a tegnapi nagy esobol lett 3mm.
Válasz blsjela #18948. hozzászólásáraA pio ha gyenge talajba kerül kevés imputtal vagy az nélkül,akkor nagyon gyenge tud lenni. Ugyan szépen elvirágzik,de a csövek besülnek.
Szerves trágya és egy jó adag mütrágyával a 0412 már hozott 15T/ha. Csak hát drága mag,nem is beszélve a dkc-röl azokért meg már fél termést elkérik.
Válasz Gatti #18952. hozzászólásáraNeked mekkora csövek voltak a zephir-en tavaly? Én nem vagyok elragadtatva tőle ahhoz képest, hogy bitang jó idő van rá. Igaz 2 csövet hoz, de azért mégis csak jobb lenne, ha a főcsövet nyomatná...
Válasz Gatti #18952. hozzászólásáraItt 3 sorban az egyik 3-ban a másik fajta volt.
Ezt is könnyű lett volna kiszámolni, csak senki nem emlékszik melyik volt jobbról és melyik balról. Én meg nem voltam ott a vetésnél.
Válasz Tobszi #18951. hozzászólásáraMi pedig úgy hogy a 6 soros vetőgépbe a középső 2 sorba van más fajta mint a két szélső kettőbe :D így könnyű kiszámolni :)
Válasz apuci #18950. hozzászólásáraEgyenlőre nagy reményekkel vagyunk mi is! Csak az a baj hogy vegyesen, 6-osával vetettük a két fajtát és nem tudjuk melyik 6 sor melyik fajta.
De még kinyomozható ha összedugjuk a fejünket.
Ha jól szerepelnek biztos bizalmat kapnak akármennyire drágák is!
Válasz colizoli #18945. hozzászólásáraNekem MV Koppány van netó 18000-ért,de meg leszek lepve ha a 8t-át nem üti el,pedig lefagyott,egy hónapig helybenjárás.A legjobb táblám 12AK-ás.
Válasz colizoli #18932. hozzászólásáraAz egyes nemesítőházakon belül is hatalmas különbségek lehetnek egyes hibridek között.
Nekem is több mint 10 kukoricatermesztő évet /nem volt minden évben kukoricám/ kellett termelnem - váltogatni a fajtákat, még végre rátaláltam arra a 1-2 esetleg 3 fajtára, amiről nyugodtan kijelenthetem, hogy paszol az én körülményeimhez.
Válasz colizoli #18940. hozzászólásáraAzt gondoltam.. De én arra értem hogy nem mindegy a tenyészidőn belüli eloszlás sem! Meg hogy milyen meleg társul hozzá...
Válasz Apáé #18920. hozzászólásáraNálam forditva. Tavaly vetettem kipróbálásra piot, hát soha többet. A dkc még haragos zöld volt még a sülevényes foltban is, a pio meg már sárgálott. Egymás melletti táblában a pio adott 4-t a dkc 8-t
Válasz Sk Laci #18921. hozzászólásáraForgatás nélküli technológia van... Egyenlőre takaró növény még nincs a rendszer ben. A tarlok totál kezelést kapnak, hogy ürüljön a terület az èvelő egyszikű gyomok tól
24924 hozzászólás
Válasz Apáé #18973. hozzászólásáraNem tudom vetés előtt mit kapott, mert nem az enyém a kukorica.
Én csak vetettem, meg kultivátoroztam, viszont vetéssel egy menetben kapott 15kg starter mikrogranulátumot, meg 150kg pétisót.
Válasz hori62 #18972. hozzászólásáraAlá nem szórtál,vetés elött?
A jobb oldali sorok kultivátorozva voltak, 2q ammónium nitráttal.
A bal oldalit nem lehetett mert darab sorok voltak.
Válasz Bigiboy77 #18970. hozzászólásáraGím vagy dám, attól függően melyik van felétek.
Ez minek a kartetele lehet?

P0216 szépen halad.

Válasz Tobszi #18967. hozzászólásáraAkkor talán. Sok helyen lenne erre esély. De hát' majd kiderül.
Válasz .Richard. #18966. hozzászólásáraÖntözés sajna nincs, de szerintem még ha kétszer megázna lenne esély egy nagyobb meg egy normálisabb kisebb csőre.
Válasz Tobszi #18949. hozzászólásáraSzokott 2csovet növeszteni amit arattak is? Öntözés nélkül megmarad? Bár ha kap esőt akkor lehet megmarad.
Válasz Apáé #18956. hozzászólásáraMicsoda? Pazarlás, bohóckodás?

Azonnal kimegyek és beszélek a fejükkel!!!
Kösz hogy figyelmeztettél!
Válasz ruckertp #18955. hozzászólásáraKöszönöm! Ez nagyon hasznos infó!
Válasz cross #18960. hozzászólásáraSzép, nekem most chorintos és batanga van, megpróbáljuk a koraibbat hátha hamarabb lehet vágni és mehet a helyére a búza. Az orpheus se rossz, csak túl sok energiát fordít a szàrra.
Válasz sagi71 #18961. hozzászólásáraKicsit több mint 8t/ha asszem 14 es vízzel. De csak 1q petit kapott veteskor
Válasz Gatti #18959. hozzászólásáraés ez T/ha mennyi lett?
Válasz Gatti #18959. hozzászólásáraKöszi.
Olyasmi lesz (remélem), mint a lenti képen. Nem panaszkodok, mert azért krva jó néz ki, csak a főcsövek mérete lehetne nagyobb.

De még sokat alszik ez kint...
Válasz cross #18954. hozzászólásárailyenek voltak, a 2. képen a kisebb cső olyan helyről van ahol 2 csövet is nevelt.

Válasz ZZ #18926. hozzászólásáraCsak nem Fejer megye kozeperol vagy? Nalunk sem lesz jo kukorica... ha csak fele annyi esot kapott volna mint a keleti megyek......
mondanom sem kell a tegnapi nagy esobol lett 3mm.
Válasz blsjela #18948. hozzászólásáraA pio ha gyenge talajba kerül kevés imputtal vagy az nélkül,akkor nagyon gyenge tud lenni. Ugyan szépen elvirágzik,de a csövek besülnek.
Szerves trágya és egy jó adag mütrágyával a 0412 már hozott 15T/ha. Csak hát drága mag,nem is beszélve a dkc-röl azokért meg már fél termést elkérik.
Válasz Tobszi #18949. hozzászólására3-4 csö,miért nem mindjárt 10-et hozz?
Nem lessz azokból semmi csak disznek vannak,meg pazarlás.
Válasz Tobszi #18953. hozzászólásáraA 4717 a magasabb, és kicsit később fog elszáradni és érni is.
Válasz Gatti #18952. hozzászólásáraNeked mekkora csövek voltak a zephir-en tavaly? Én nem vagyok elragadtatva tőle ahhoz képest, hogy bitang jó idő van rá. Igaz 2 csövet hoz, de azért mégis csak jobb lenne, ha a főcsövet nyomatná...
Válasz Gatti #18952. hozzászólásáraItt 3 sorban az egyik 3-ban a másik fajta volt.
Én meg nem voltam ott a vetésnél.
Ezt is könnyű lett volna kiszámolni, csak senki nem emlékszik melyik volt jobbról és melyik balról.
Válasz Tobszi #18951. hozzászólásáraMi pedig úgy hogy a 6 soros vetőgépbe a középső 2 sorba van más fajta mint a két szélső kettőbe :D így könnyű kiszámolni :)
Válasz apuci #18950. hozzászólásáraEgyenlőre nagy reményekkel vagyunk mi is! Csak az a baj hogy vegyesen, 6-osával vetettük a két fajtát és nem tudjuk melyik 6 sor melyik fajta.

De még kinyomozható ha összedugjuk a fejünket.
Ha jól szerepelnek biztos bizalmat kapnak akármennyire drágák is!
Válasz Tobszi #18949. hozzászólásáraJó anyag a 4351!
Fajta függő a pio is nem mindegyik jó mindenhova. Meg milyen a teknologia mennyire gqznyomott stp 5ak homokban volt aszájban 6t átlag . P0412 ből.
Válasz colizoli #18945. hozzászólásáraNekem MV Koppány van netó 18000-ért,de meg leszek lepve ha a 8t-át nem üti el,pedig lefagyott,egy hónapig helybenjárás.A legjobb táblám 12AK-ás.
Válasz Bigyófelügyelő #18941. hozzászólásáraMáj-aug: 100-60-30-34. Május hideg, 1 hónap helybetopi, utána meg nyár.
Válasz Földönfuto #18944. hozzászólásáraÉrdekes, mert az 50000-s pio a félúton letérdelt. Meg a Homokhátságon a 8 tonna jónak számít.
Válasz colizoli #18936. hozzászólásáraAnnyit a 20000ft-os hibrid is tud.
Válasz colizoli #18932. hozzászólásáraAz egyes nemesítőházakon belül is hatalmas különbségek lehetnek egyes hibridek között.
Nekem is több mint 10 kukoricatermesztő évet /nem volt minden évben kukoricám/ kellett termelnem - váltogatni a fajtákat, még végre rátaláltam arra a 1-2 esetleg 3 fajtára, amiről nyugodtan kijelenthetem, hogy paszol az én körülményeimhez.
Válasz blsjela #18922. hozzászólásáraEnnyi eső után bármelyik fajta jól bírná, nemcsak a pio. Nálunk nem volt 87 mm, de a kukorica nagyon is szép KWS
Válasz colizoli #18940. hozzászólásáraAzt gondoltam.. De én arra értem hogy nem mindegy a tenyészidőn belüli eloszlás sem! Meg hogy milyen meleg társul hozzá...
Válasz Bigyófelügyelő #18938. hozzászólásáraPersze, tenyészidöben májustól augusztusig. De a 18-19-s ősz, tél tavasz viszont igencsak száraz volt.
Válasz cimbike. #18937. hozzászólásáraÁpr 20.
Válasz colizoli #18936. hozzászólásáraNem mindegy azért hogy mikor kapta a 230 mm-t!
Válasz ZZ #18913. hozzászólásáraMikor vetetted h a címer még csak szivarban van?
Válasz Zoli 63 #18933. hozzászólásáraÉpp azt számolgatam, hogy a dkc 230mm-vel adott 8 tonnát.
Válasz blsjela #18934. hozzászólásáraMindkettö 360-s volt
Válasz colizoli #18932. hozzászólásáraHàt felénk fordítva van.
Milyen fao volt a pio és milyen a dk?
Válasz colizoli #18932. hozzászólásáraA Pio nem bírta a vízben állást hetekig ?
Válasz Apáé #18920. hozzászólásáraNálam forditva. Tavaly vetettem kipróbálásra piot, hát soha többet. A dkc még haragos zöld volt még a sülevényes foltban is, a pio meg már sárgálott. Egymás melletti táblában a pio adott 4-t a dkc 8-t
Válasz bandigh #18930. hozzászólásáraA jégverés meg az aszály egyre megy!
A lényg hogy a belvizes, jégverésesek ne írjanak, mert az sírás, ide csak a július közepén kiszáradt tengerisek jöhetnek panaszra
Válasz ZZ #18928. hozzászólásáraEkézve nem volt? Mikor vetted?
Leirnád a teljes technológiádat,ha nem titok?
Milyen mütrágyákat alkalmaztál?
Válasz Sk Laci #18921. hozzászólásáraForgatás nélküli technológia van... Egyenlőre takaró növény még nincs a rendszer ben. A tarlok totál kezelést kapnak, hogy ürüljön a terület az èvelő egyszikű gyomok tól
Válasz Apáé #18920. hozzászólásáraCsak ez van...
Ha van eső 14 T , ha nincs eső 1 T termést tud itt nálunk ...
Válasz Földönfuto #18924. hozzászólásáraIgen ... Szinte mindig elmegy alattunk, felettünk...vagy mire ideèr széoszlik az esőfelhő
Válasz Földönfuto #18924. hozzászólásáraLesz is! Igazán sok csapadékot csak a 4-5 megye kapott! Annak sem mindegyik része!