Válasz decsi #11409. hozzászólásáraValamelyik tápanyag hiánya limitálhatja a termést.
Főleg ha korábban nem vitted túlzásba a p és k kijuttatást. Ahogy írtad korábban hogy viszonylag gyakran termelsz naprát. Az is jó talajzsaroló növény.
A szalmát sem érdemes eladni mert szüksége van a humuszra a földnek. Az tárolja a nitrogént és a vizet.
Sok összetevője van a 12-14 tonnás kukorica termésnek.
Válasz decsi #11409. hozzászólásáraDecsi
próbáld meg 58-60000 tővel vetni és lazára hagyni a talaj előkészítést.
Kell az oxigén gyökérnek és a lombozatnak is.
Ebben a kukiban benne van a 10-12t is.
Válasz Tomi81 #11412. hozzászólásáraÁltalában minden év júniusában, vagy júliusában befigyel 8-10 napra a 37-39 fok... Ez szokta pofán vágni...
Van úgy, hogy csövet sem hoz.
Kb pont egy éves kép, most is ilyesmi csak nem ebbe a földbe, itt nem volt vadkár 12 tonna lett, ahol most van ott 6-nak kell örülni pedig ugyan így néz ki most, sőt jobban :)
Válasz Gabesz2 #11416. hozzászólásáraNa ezért fejezem be idén a 2.6 hektár szórakozását ,csinálja aki akarja ! Ilyen kis területen nem éri meg szórakozni
Sajnos hiába szép most még a kukorica. De ha pont akkor kapja a hő stresszt és a csapadékhiányt amikor a növény eldönti mit is akar egy cső vagy kettő. akkor nincs mit tenni. Most pont nem kellene a nagy uv meg a 32 fok.
Válasz decsi #11409. hozzászólásáraMilyen fajtát vettek?
Én ma végeztem a kultivátorozással kapott 200 kg.
Mi küzdőtűnk az esővel 3 nap alatt leesett 88 mm És sok helyen fogja a kukoricát.
idén PR 280 fao tol 500 próbálunk. Kiderül mi lesz.
Messze van a betakarítás és a hőhullám meg jön.
Válasz szanberg #11408. hozzászólásáraTavaly 7.4t/ha Pont azt akartam a kép alá irni hogy mindíg ilyen
szépen indul és a 10t/ha nem tudtam még elérni a 9t sem
400fao 70e szem/ha
Válasz blsjela #11404. hozzászólásáramai helyzetben itt a semmi közepén mindegyik spec gazda átkozza azt a rossz gondolatát hogy méreg után autómatikusan húzatni tölteni kell nehogy már a traktoros pihenjen 2 napot eredmény, rongyos-szürke-sínylődő állományok.akinek maradt tavalyi kukoricája vigyorog mint a tejbetök mert 2012-ben ugyanígy 8 levélnél blokkolta a környéket a meleg amit nem hevert ki.máshol meg van eső rendesen. ára pedig nemigen lesz semminek 300ft körüli hízóárnál.
Miért ne szabadna megkérdezni hogy kinél mi a helyzet. Aki kukoricát termel igen is hozzá tartozik a csapadék mennyiség. És én csak arra voltam kíváncsi hogy mindenki úszik vagy van ahol alig esett valami. Pl tavaly is volt olyan akinél 5 mm volt nálunk meg 20 mm. És Szerinte ma csapadék mennyiség igen is hozzátartozik a KUKORICA VÁRHATÓ terméséhez mint ahogy a topik neve is mutatja.
Fiuk- Lányok kérdem én ezen a nemes napon kinél mennyi eső esett?? Mi már úszunk a vízben, na azért annyira nem, de meg is ünnepeljük ezerrel Szóval hány mmm hol???? Jahhh bocs ez kuki topik
Válasz blsjela #11399. hozzászólásáraezt miért nem az esős topicban kérdezed? már a repcés-búzás is tele van időjárásjelentéssel... aztán csodákozunk, hogy az emberek ugyan azt a kérdést teszik fel minden 100-ik hozzászólásban, és nem olvassák vissza a 11399 korábbit...
Válasz m.p.gy. #11396. hozzászólásáraSzép. Lassan lehet kultivátorozni.
De ne feledjük el hogy sokat alszik kint. És ha porzás előtt lessz 30-35 fok az rányomja bélyegét az egész termésre míg a kisebb úgy mond vegetál.És ha pont porzáskor lesz nagy meleg és nagy uv akkor steril lesz a pollen. Tehát nehéz eldönteni mikor jó a korai kés kései vetés.
Mi ápr 28 vetettünk 8 PR kísérlet vetettünk. 280-500 fao-ig.
Kiderül milyen lesz az év majd szeptember környéken.:)
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólásáraMost minek mutogatni, majd a végeredményt kell esetleg ha lesz rajta valami cső őszre, ebben a "csodálatos" időjárásban.
Válasz apuci #11387. hozzászólásáraBocs ,hogy utólagos a beleugatàs. Vet az! Fater báttya, csinàlt ilyet règen egy sorost. Tàrcsa van bent,30mili szêles volt,kúpos furatok voltak a tàrcsán,nem oldalt,hanem felül. Azèrt volt szèles, hogy elfèrjen a furat. Nagyobb szemühöz,nagyobb juku volt. Hátránya, hogy nèha 2szemét rakott. Soha nem hagyott ki. Mag ràmegy a tartàlybol a gravitáció miatt. Krumplivetö is ilyen elven volt.
Válasz #11384. hozzászólásra
Én tudom hogy működik nem ma kezdtem. Ha nincs akkora lyuk hogy át tudja szívni rajt akkor csak belekeni a tárcsába, és hiányos lesz a vetés mert magot nem szív óda. persze én most pl spc vetőgépről beszélek. Nem én akarom így én csak leírtam hogy ha a vetőmagos tartályba akar műtrágyát rakni ne tegye mert hülyeség. Vagy szórd el előtte és dolgozd bele vagy olyan vetőgép kell.
Válasz #11383. hozzászólásra
Ismered te a vetőgép működési elvét, mert ha igen akkor tudnod kell hogy ha bele kevered akkor a vákum át szívja az összeset a furatokon és a turbó szét teríti
Karbamiddal vigyázni kell mert hajlapos begázosodni, Ha úgy gondoltad a műtrágyás vetést hogy a vetőgépen külön tartály van és a sor mellé rakja nem lesz baja. MI lassan 10 éve így csináljuk. De ha arra gondolsz hogy beleöntöd a vetőmagos tartályba és összekevered azt ne csináld.
24616 hozzászólás
Válasz kicsi bihari #11423. hozzászólásáraKöszi ,de eső nuku furulyázni fog a jövőhéten
Válasz gjoni #11422. hozzászólásáraszép kuki!
Válasz Koszi. #11418. hozzászólására Mai munka volt melegem

Válasz decsi #11409. hozzászólásáraValamelyik tápanyag hiánya limitálhatja a termést.
Főleg ha korábban nem vitted túlzásba a p és k kijuttatást. Ahogy írtad korábban hogy viszonylag gyakran termelsz naprát. Az is jó talajzsaroló növény.
A szalmát sem érdemes eladni mert szüksége van a humuszra a földnek. Az tárolja a nitrogént és a vizet.
Sok összetevője van a 12-14 tonnás kukorica termésnek.
Válasz decsi #11409. hozzászólásáraDecsi
próbáld meg 58-60000 tővel vetni és lazára hagyni a talaj előkészítést.
Kell az oxigén gyökérnek és a lombozatnak is.
Ebben a kukiban benne van a 10-12t is.
Válasz Tomi81 #11412. hozzászólásáraÁltalában minden év júniusában, vagy júliusában befigyel 8-10 napra a 37-39 fok... Ez szokta pofán vágni...
Van úgy, hogy csövet sem hoz.
Kb pont egy éves kép, most is ilyesmi csak nem ebbe a földbe, itt nem volt vadkár 12 tonna lett, ahol most van ott 6-nak kell örülni pedig ugyan így néz ki most, sőt jobban :)
Válasz Gabesz2 #11416. hozzászólásáraNa ezért fejezem be idén a 2.6 hektár szórakozását ,csinálja aki akarja !
Ilyen kis területen nem éri meg szórakozni
Válasz decsi #11409. hozzászólására7,5 tonna az csak önköltséget fedezi! Ha jól számolok?
4000 ft alatti kukorica áraknál...
Sajnos hiába szép most még a kukorica. De ha pont akkor kapja a hő stresszt és a csapadékhiányt amikor a növény eldönti mit is akar egy cső vagy kettő. akkor nincs mit tenni. Most pont nem kellene a nagy uv meg a 32 fok.
nálunk már ami korán lett vetve kuki az furulyál.
eső semmi
Válasz decsi #11406. hozzászólásáraNehéz elhinni ,hogy ez nem lesz a 10t környékén,
Válasz decsi #11409. hozzászólásáraPedig ez nagyon jó!
Ha megkérdezhetem, mikor vagy mi miatt szokott visszaesni?
Válasz blsjela #11410. hozzászólására88 mm, irigylem nálunk 28 mm volt csak. Még szépek a kukoricák, de ez a 32 fok gyorsan elviszi a vizet.
Válasz decsi #11409. hozzászólásáraMilyen fajtát vettek?
Én ma végeztem a kultivátorozással kapott 200 kg.
Mi küzdőtűnk az esővel 3 nap alatt leesett 88 mm És sok helyen fogja a kukoricát.
idén PR 280 fao tol 500 próbálunk. Kiderül mi lesz.
Messze van a betakarítás és a hőhullám meg jön.
Válasz szanberg #11408. hozzászólásáraTavaly 7.4t/ha Pont azt akartam a kép alá irni hogy mindíg ilyen
szépen indul és a 10t/ha nem tudtam még elérni a 9t sem
400fao 70e szem/ha
Válasz decsi #11406. hozzászólásáraMindig azt írtad nálatok nem terem jól a kukorica.

Tavaly mennyit adott az amiről beszéltünk???
Ebből meg még bármi lehet. Remélem 400-as FAO
Válasz decsi #11406. hozzászólásáraNa és ez a haragoszöldes kukorica mi jót kapott?

Gratulálok hozzá, illetve láttam a napraforgós képedet is, igen szép, mindened!
Válasz blsjela #11404. hozzászólásáramai helyzetben itt a semmi közepén mindegyik spec gazda átkozza azt a rossz gondolatát hogy méreg után autómatikusan húzatni tölteni kell nehogy már a traktoros pihenjen 2 napot eredmény, rongyos-szürke-sínylődő állományok.akinek maradt tavalyi kukoricája vigyorog mint a tejbetök mert 2012-ben ugyanígy 8 levélnél blokkolta a környéket a meleg amit nem hevert ki.máshol meg van eső rendesen. ára pedig nemigen lesz semminek 300ft körüli hízóárnál.
Miért ne szabadna megkérdezni hogy kinél mi a helyzet. Aki kukoricát termel igen is hozzá tartozik a csapadék mennyiség. És én csak arra voltam kíváncsi hogy mindenki úszik vagy van ahol alig esett valami. Pl tavaly is volt olyan akinél 5 mm volt nálunk meg 20 mm. És Szerinte ma csapadék mennyiség igen is hozzátartozik a KUKORICA VÁRHATÓ terméséhez mint ahogy a topik neve is mutatja.
Válasz 3g #11402. hozzászólásáraFolyt. köv. mikogyüneső topik
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11401. hozzászólásáraBalaton Déli partján eddig 34mm esett szerda estétöl péntek délig
Fiuk- Lányok kérdem én ezen a nemes napon kinél mennyi eső esett??
Mi már úszunk a vízben, na azért annyira nem, de meg is ünnepeljük ezerrel
Szóval hány mmm hol????
Jahhh bocs ez kuki topik

Válasz blsjela #11399. hozzászólásáraezt miért nem az esős topicban kérdezed? már a repcés-búzás is tele van időjárásjelentéssel... aztán csodákozunk, hogy az emberek ugyan azt a kérdést teszik fel minden 100-ik hozzászólásban, és nem olvassák vissza a 11399 korábbit...
Kinél mennyi eső esett?
Felénk a 3 nap alatt, 47 mm. És még esik.
Válasz m.p.gy. #11396. hozzászólására
Válasz m.p.gy. #11396. hozzászólásáraSzép. Lassan lehet kultivátorozni.
De ne feledjük el hogy sokat alszik kint. És ha porzás előtt lessz 30-35 fok az rányomja bélyegét az egész termésre míg a kisebb úgy mond vegetál.És ha pont porzáskor lesz nagy meleg és nagy uv akkor steril lesz a pollen. Tehát nehéz eldönteni mikor jó a korai kés kései vetés.
Mi ápr 28 vetettünk 8 PR kísérlet vetettünk. 280-500 fao-ig.
Kiderül milyen lesz az év majd szeptember környéken.:)
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólására
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólásáraEl kell ismerni idén a korai kukorica vetések bejöttek. Én is április 9 körül kezdtem
Válasz Ares 826 #11393. hozzászólásáraNem egy csodás kukorica.Az enyém az volt,ma le lett aratva.
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólásáraMost minek mutogatni, majd a végeredményt kell esetleg ha lesz rajta valami cső őszre, ebben a "csodálatos" időjárásban.
Válasz apuci #11387. hozzászólásáraBocs ,hogy utólagos a beleugatàs. Vet az! Fater báttya, csinàlt ilyet règen egy sorost. Tàrcsa van bent,30mili szêles volt,kúpos furatok voltak a tàrcsán,nem oldalt,hanem felül. Azèrt volt szèles, hogy elfèrjen a furat. Nagyobb szemühöz,nagyobb juku volt. Hátránya, hogy nèha 2szemét rakott. Soha nem hagyott ki. Mag ràmegy a tartàlybol a gravitáció miatt. Krumplivetö is ilyen elven volt.
Válasz m.p.gy. #11390. hozzászólásáraápr. 9.i vetés
Válasz #11386. hozzászólásra
Sima mechanikus adagolás.szántásba nyomják keményen
Én tudom hogy működik nem ma kezdtem. Ha nincs akkora lyuk hogy át tudja szívni rajt akkor csak belekeni a tárcsába, és hiányos lesz a vetés mert magot nem szív óda. persze én most pl spc vetőgépről beszélek. Nem én akarom így én csak leírtam hogy ha a vetőmagos tartályba akar műtrágyát rakni ne tegye mert hülyeség. Vagy szórd el előtte és dolgozd bele vagy olyan vetőgép kell.
Válasz #11386. hozzászólásra
Azt hiszem nagyon kicsi az esély arra hogy így vet!

Hun van itt váákum??
És mi van ha nem vákumos a vetőgépe hanem kanalas?
Válasz #11383. hozzászólásra
, mert ha igen akkor tudnod kell hogy ha bele kevered akkor a vákum át szívja az összeset a furatokon és a turbó szét teríti
Ismered te a vetőgép működési elvét
Karbamiddal vigyázni kell mert hajlapos begázosodni, Ha úgy gondoltad a műtrágyás vetést hogy a vetőgépen külön tartály van és a sor mellé rakja nem lesz baja. MI lassan 10 éve így csináljuk. De ha arra gondolsz hogy beleöntöd a vetőmagos tartályba és összekevered azt ne csináld.
Én szoktam vetni karbamiddal még sose volt semmi baja.
Válasz #11380. hozzászólásra

Válasz #11378. hozzászólásra
Péti elmegy Karbamidot azért én nem tennék.
Válasz #11378. hozzászólásra
csak ilyet csinálunk 2 q péti sor mellé, vetéssel egy menetben
üdv!
csinál valaki olyat kukorica vetésnél hogy a sima műtrágyát tesz a vetőgépbe? lehet ilyet csinálni ? nem árt a nitrogén a vetőmagnak?
Válasz #11374. hozzászólásra
mehet
Kerdezz meg valami tanacsadot,azert a szerintemre ne alapozzal.
szerintem mehet