Egyik ismerősöm számolgatta, hogy 100ft/mázsa/víz tarifán lehet keresni egy kis aprót vele. Ez soknak tűnik, de ezenfelül nincsen betár kitár, mérlegelési meg egyéb költség, ebben minden bennevan cakkompakk.
A 24 fok teljesen normális kazalhőmérséklet.
Ha nem megy 10-15 fok fölé a hőmérséklet 1-2 hónapig nem lesz baja.
De azért gondold át sorsát minél hamarabb!
Kölesem van 10-12 tonna, de a környéken csak nagy szárítók vannak, ilyen kis mennyiséget nem fogadnak.
2% nyit kellene rajta szárítani, hogy le tudjam adni.
tartályos gázos.
Kifogom számolni de bérbe nemnagy üzlet vele dolgozni mert sokkal kevésbé hatékony mint egy folyamatos üzemű rendszer, igaz szerintem szebb a kitárolt kukorica ez a gép után, egyszerűen pormentes nem töri a szemet kíméletesen szárít szép az áru.
Szerintem 40forint/víz% van csak a gáz önköltsége
Nemnagyon. Miért kb ennyi kukoricád lesz?
Ha igen akkor hozd be nyugodtan megy a mienkel együtt ezt bármikor hozhatod nemfogunk miatta csúszni napokat érted. Be is tárolható itt, csak szabaduljonak a magtárak is végre
Hmmm... 16-os vízzel 1m magasan tároltunk már tavaszig is. Annak semmi baja nem volt. Próbáltuk már 18-as vízzel is 50cm magasan, de az 3-4 hét alatt beindult, ezért gyorsan megetettük (nem sok volt, csak kb. 50-60q).
A 17-es a kettő között van. Szerintem, pár hetet tuti kibír.
Szerintem mi itt ezen a környéken azért sóherkodunk a szárítással mert
átlagos évben 2-6 tonna körül van az átlag termés és az már semilyen+költséget nem bír el.Ha teremne itt is 9-12 tonnákat senkit nem érdekelne egy kis többlet költség.
Nem vittel el akivel meg lett beszélve a dolog, kényszerből kellett leöntenem. Még 5x ennyi van kint, úgy volt, hogy elviszik az összeset, azért is hagytuk abba, mert nem kell a csávónak
Bérbe a helyi gazdáknak szárítunk, ittis leginkább akiknek földet is művelünk vagy aaratok nekik...
de ilyen időkbne mint most, hogy küszködés lesz meg nagy vízek így amíg a saját nem kerül le addig minden mást csak nagyon csínján.
mit érdekel már?
3,5-4 millió Ft-nyi terményt kockáztatsz 200.000-300.000 Ft szárítási költség miatt.
Tulajdonképpen ha megpenészesedne, vagy más probléma miatt el kellene dobnod felét, k*rvára megérdemelnéd.
Elképesztő betárolod így, és most meg megkérdezed mi a jó hőmérséklet? muahahah, miért nem előtte bizonyosodtál meg róla?
De most komolyan, mit érdekel már????? Ha lesz aki azt mondja elbasztad, akkor gyorsan kiszeded és átviszed egy szárítóba???? vagy mit csinálsz? telepítesz mellé hősugárzókat?
Ez a nap vicce, lol, ezen nagyon jót röhögtem!! Nem is az, hogy így teszed el, hanem, hogy eltetted és MEGKÉRDEZED!!!! "Mi a jó hőmérséklet??"
Na, de legyen szerencséd! és légy úttörő a kukorica tárolásának legújabb módjainak felkutatásában! Tul képpen még igazad is lehet és csomó pénzt megspórolsz, legyen ÚGY!
Ha viszont ki kell dobni, kérlek képet küldj róla, had lehessen még röhögni!
Nemtudom ti mit képzeltek, de basszus!
Gondolkodjatok már!
A kukorica egy olyan növény amit alapból szárítani kell. Ez az alap felállás. Az, hogy homokon meleg időbne megsül és lemegy 13ra a vize és betárolható az csak egy dolog.
Úgy beszéltek itt mintha világméretű katasztrófa lenne,hogy szárítani kell.
Nem a szárítással van baj, hanem azzal, hogy többet mint utóbbi években megszoktuk, de még ez sem gond mert több a termés is, az igazi probléma az árakkal van semmi mással,
40.000Ft-os kukoricánál már semmi gond nem lenne a történettel.
Betároltunk 100 tonna 17-es kukit 1,5 méter magasan. Közepébe beleraktam a hőmérőt, 24 °C-ot mutat. Azt mondák, hogy 30-ig nincs gond. Valóban így van??
elkezdtük a betakarítást, hát a vizek 22-26 ig ez már jobb nem lesz! bukta az év rendesen, az átlagok jónak néznek ki a fajtasorokból megmaradt kiszsákosokból nagyon szép eredmények lettek 1 ha / 150 q de az átlag az 100 q körül lesz!!!! ha egyszer eláll az eső és lesz egy jó hét jóidő akkor lehet csak folytatni a betakarítást! :(
Nagyon nem kellene ez a sok eső félek már megkezdődik a csírázás is!
Így van szárazabb évben 60q-ból jobban kijövünk, ha terem annyit szárazságban, csak sajnos ritka dolog az is idén ezért volt több napraforgóm, jól is sikerült, de abból se tudok többet vetni vetésforgó miatt. Lett sok búza, sőt még kuki után is szeretnék, jövő hét közepéig csak meg lessz
Hát ez az, és még jól össze is dagonyázzuk a földet, szántás is érdekes lesz... Itt 2012 ben, volt 60 mázsa, abból jobban kijöttünk mégis mint most ebből fogunk szerintem... van aki jövőre minimális kukoricát fog vetni, mert ennyi pénzért nem termelünk, mondják.
Ahogy elnézem innentől kezdve jön a feketeleves. Termések itt 8t-tól 13 -ig vannak. Átlag olyan 10 tonna lessz szerintem sokunknak. Ez az idő betett nagyon földre rámenni kitudja mikor, víze 21-23-ig viszik szárítóra. Jött ez a toxin őrület, Cargill eláll a szerződésektől, hát miért is ne marad a 2000 ft-os kukorica végére ha levonunk mindent. Azzal aztán sok nem marad zsebbe.
Lehet hogy van ahol.. itt is 10-12 körül vannak a maxok de azért van alatta is . Én jobban örülnék már a 6 tonnának 5 ezer ft-os árral, kisebb vízzel , ugyan úgy jönnénk ki belőle viszont kevesebb gonddal..
A termések szuperek, 10-13 tonna között, meglesz, meg kell lennie a mindenkori rekordnak! Tolnában vannak 20-40 ha-os táblákon átlag 14-15 tonna közöttiek is, nettó.
menet közbe üríti bele, úgy hogy nem is lassít, sőt nov 1-től már gyorsíranak is ürítés közben hogy még occobb legyen, mitöbb benne van a kombájnban a szárító is, kipufógó gáz hőjét használja fel........
Tengeri szállitás oriás hajokkal.Meg a ruszkiknál kettészeli a 10000ha-os táblát a vasut és beleürit a kombájn a vagonba az meg viszi a kikötöbe és mehet a bárkába oszt go és mingyá occo.
24931 hozzászólás
Válasz #11087. hozzászólásra
gondolom gázolajat nem!?!?!?!?
Válasz #11083. hozzászólásra
Milyen olajat használsz ? Mennyibe kerül literje nettóba?
Mármint bérbe dolgozni vele
Egyik ismerősöm számolgatta, hogy 100ft/mázsa/víz tarifán lehet keresni egy kis aprót vele. Ez soknak tűnik, de ezenfelül nincsen betár kitár, mérlegelési meg egyéb költség, ebben minden bennevan cakkompakk.
Saját szárításra megéri, bérbe nem annyira
Válasz #11083. hozzászólásra
Akkor az kb. 52ft/mázsa/víz%
Ez esetben a gáz is biztosan több lesz, csak nagyjából írtam sacc/kb.
PIONEER No1 10-12 tonna 21% víz
mobil szárítóval 1,3 liter/ mázsa üzemanyag 21% ről 13% ra
felénk a Bácskában még nagyon sok kukorica kint van a földeken, másfelé milyen a szitu?
Válasz #11080. hozzászólásra
/mázsa/víz%
Válasz #11076. hozzászólásra
per mázsa vagy per tonna vagy per markoló kanál?
mer így nem sokat mond
Valaki hurkába töltött már be nedves kukoricát? 22-26-os nedvességre gondolok? Gondolkozóba estem,csak nem láttam még ilyet.
Válasz #11054. hozzászólásra
A 24 fok teljesen normális kazalhőmérséklet.
Ha nem megy 10-15 fok fölé a hőmérséklet 1-2 hónapig nem lesz baja.
De azért gondold át sorsát minél hamarabb!
Válasz #11075. hozzászólásra
Kölesem van 10-12 tonna, de a környéken csak nagy szárítók vannak, ilyen kis mennyiséget nem fogadnak.
2% nyit kellene rajta szárítani, hogy le tudjam adni.
Válasz #11066. hozzászólásra
tartályos gázos.
Kifogom számolni de bérbe nemnagy üzlet vele dolgozni mert sokkal kevésbé hatékony mint egy folyamatos üzemű rendszer, igaz szerintem szebb a kitárolt kukorica ez a gép után, egyszerűen pormentes nem töri a szemet kíméletesen szárít szép az áru.
Szerintem 40forint/víz% van csak a gáz önköltsége
Válasz #11063. hozzászólásra
Nemnagyon. Miért kb ennyi kukoricád lesz?
Ha igen akkor hozd be nyugodtan megy a mienkel együtt ezt bármikor hozhatod nemfogunk miatta csúszni napokat érted. Be is tárolható itt, csak szabaduljonak a magtárak is végre
Egyébként nem feltétlen kell szárításos eljárással tartósítani, ott van pl. a szerves savas kezelés is.... Jóval olcsóbb, mint a szárítás.
Hmmm... 16-os vízzel 1m magasan tároltunk már tavaszig is. Annak semmi baja nem volt. Próbáltuk már 18-as vízzel is 50cm magasan, de az 3-4 hét alatt beindult, ezért gyorsan megetettük (nem sok volt, csak kb. 50-60q).
A 17-es a kettő között van. Szerintem, pár hetet tuti kibír.
Köszi a segítséget
Válasz #11062. hozzászólásra
Szerintem mi itt ezen a környéken azért sóherkodunk a szárítással mert
átlagos évben 2-6 tonna körül van az átlag termés és az már semilyen+költséget nem bír el.Ha teremne itt is 9-12 tonnákat senkit nem érdekelne egy kis többlet költség.
Válasz #11068. hozzászólásra

nem lesz azzal semmi, még tavaszig se, ha nem lesz meleg.
párszor beledúrsz a rakodóval, méred a hőmérsékletet és annyi.
Válasz #11068. hozzászólásra
Semmi gond nem lesz vele.
Válasz #11064. hozzászólásra
Jövőhét közepére ígérte egy csirketelepes faszi, hogy elviszi az egészet, addig kellene így lennie. De addig átforgatom rakodóval, nehogy gond legyen.
Válasz #11060. hozzászólásra
Nem vittel el akivel meg lett beszélve a dolog, kényszerből kellett leöntenem. Még 5x ennyi van kint, úgy volt, hogy elviszik az összeset, azért is hagytuk abba, mert nem kell a csávónak
gázzal v olajjal megy a szárító?
mennyi csak az üzemanyagköltség fokonként?
Válasz #11060. hozzászólásra
lesz az 5-600-is mire mindent összeadsz (tisztítás kitár betár -2v3%szemét 17böl20%víz lesz)
Jól mondták.Ha 30 fokos lesz azt az orroddal is érezni fogod.Meddig akarod így tárolni?
Nem tudsz a környéketeken valakit akinek lenne 6-10tonnás szárítója?
Válasz #11059. hozzászólásra
Hááááát 24tonnás MEcmar szakaszos üzemű torony.
Bérbe a helyi gazdáknak szárítunk, ittis leginkább akiknek földet is művelünk vagy aaratok nekik...
de ilyen időkbne mint most, hogy küszködés lesz meg nagy vízek így amíg a saját nem kerül le addig minden mást csak nagyon csínján.
Válasz #11057. hozzászólásra

Ezzel teljesen egyetértek
betárolod így, és most meg megkérdezed mi a jó hőmérséklet?
muahahah, miért nem előtte bizonyosodtál meg róla?

mit érdekel már?
3,5-4 millió Ft-nyi terményt kockáztatsz 200.000-300.000 Ft szárítási költség miatt.
Tulajdonképpen ha megpenészesedne, vagy más probléma miatt el kellene dobnod felét, k*rvára megérdemelnéd.
Elképesztő
De most komolyan, mit érdekel már????? Ha lesz aki azt mondja elbasztad, akkor gyorsan kiszeded és átviszed egy szárítóba???? vagy mit csinálsz? telepítesz mellé hősugárzókat?
Ez a nap vicce, lol, ezen nagyon jót röhögtem!! Nem is az, hogy így teszed el, hanem, hogy eltetted és MEGKÉRDEZED!!!! "Mi a jó hőmérséklet??"
Na, de legyen szerencséd! és légy úttörő a kukorica tárolásának legújabb módjainak felkutatásában! Tul képpen még igazad is lehet és csomó pénzt megspórolsz, legyen ÚGY!
Ha viszont ki kell dobni, kérlek képet küldj róla, had lehessen még röhögni!
Válasz #11057. hozzászólásra
Szanberg!
Nektek mekkora szárítotok van?
Bér szárítást vállaltok-e?
Géppel át kell forgatni de mozgatás nélkül nem szabad hagyni minnél többet átforgatod annál jobb .
Nemtudom ti mit képzeltek, de basszus!
Gondolkodjatok már!
A kukorica egy olyan növény amit alapból szárítani kell. Ez az alap felállás. Az, hogy homokon meleg időbne megsül és lemegy 13ra a vize és betárolható az csak egy dolog.
Úgy beszéltek itt mintha világméretű katasztrófa lenne,hogy szárítani kell.
Nem a szárítással van baj, hanem azzal, hogy többet mint utóbbi években megszoktuk, de még ez sem gond mert több a termés is, az igazi probléma az árakkal van semmi mással,
40.000Ft-os kukoricánál már semmi gond nem lenne a történettel.
Necces a dolog én nem lennék nyugodt
Válasz #11053. hozzászólásra
Amelyik kukoricának most 22-es a vize sokat nem fog lemenni ha csak nem lessz 25C meleg így valószínűleg szárítani kell.
Betároltunk 100 tonna 17-es kukit 1,5 méter magasan. Közepébe beleraktam a hőmérőt, 24 °C-ot mutat. Azt mondák, hogy 30-ig nincs gond. Valóban így van??
Itt Pöst-ön 22 a kukorica vize.
Szerintetek mikor lehet ezt majd aratni? Száríttatni nem szeretném géppel.
Válasz #11051. hozzászólásra

Hm mi még el se kezdtük özön víz van
Kukoricák okt. 14.-én letudva 15,2-16,8 vízzel, 8,3(PIO)-10(3705)-14,8(4717) T/ha. Szerződött, számlázott, fizetve.
elkezdtük a betakarítást, hát a vizek 22-26 ig ez már jobb nem lesz! bukta az év rendesen, az átlagok jónak néznek ki a fajtasorokból megmaradt kiszsákosokból nagyon szép eredmények lettek 1 ha / 150 q de az átlag az 100 q körül lesz!!!! ha egyszer eláll az eső és lesz egy jó hét jóidő akkor lehet csak folytatni a betakarítást! :(
Nagyon nem kellene ez a sok eső félek már megkezdődik a csírázás is!
Válasz #11048. hozzászólásra
idén ezért volt több napraforgóm, jól is sikerült, de abból se tudok többet vetni vetésforgó miatt. Lett sok búza, sőt még kuki után is szeretnék, jövő hét közepéig csak meg lessz
Így van szárazabb évben 60q-ból jobban kijövünk, ha terem annyit szárazságban, csak sajnos ritka dolog az is
Válasz #11047. hozzászólásra
van aki jövőre minimális kukoricát fog vetni, mert ennyi pénzért nem termelünk, mondják.
Hát ez az, és még jól össze is dagonyázzuk a földet, szántás is érdekes lesz... Itt 2012 ben, volt 60 mázsa, abból jobban kijöttünk mégis mint most ebből fogunk szerintem...
Válasz #11045. hozzászólásra
marad a 2000 ft-os kukorica végére ha levonunk mindent.
Azzal aztán sok nem marad zsebbe.
Ahogy elnézem innentől kezdve jön a feketeleves. Termések itt 8t-tól 13 -ig vannak. Átlag olyan 10 tonna lessz szerintem sokunknak. Ez az idő betett nagyon földre rámenni kitudja mikor, víze 21-23-ig viszik szárítóra. Jött ez a toxin őrület, Cargill eláll a szerződésektől, hát miért is ne
Válasz #11045. hozzászólásra
Lehet hogy van ahol.. itt is 10-12 körül vannak a maxok de azért van alatta is . Én jobban örülnék már a 6 tonnának 5 ezer ft-os árral, kisebb vízzel , ugyan úgy jönnénk ki belőle viszont kevesebb gonddal..
A termések szuperek, 10-13 tonna között, meglesz, meg kell lennie a mindenkori rekordnak! Tolnában vannak 20-40 ha-os táblákon átlag 14-15 tonna közöttiek is, nettó.
Válasz #11027. hozzászólásra

Ja...... melyiken?
Válasz #11039. hozzászólásra

menet közbe üríti bele, úgy hogy nem is lassít, sőt nov 1-től már gyorsíranak is ürítés közben hogy még occobb legyen, mitöbb benne van a kombájnban a szárító is, kipufógó gáz hőjét használja fel........
A magyar k. %os elosztásban PONTOSAN!!! mikorhovamiérthogyan.... kerül el, és mi mikorhovamiérthogyan lesz belőle?
Erre kinél van a helyes válasz?
Válasz #11040. hozzászólásra

Ez jo,vagy putyin kilövi a hajot és godzillák nönek a tenger fenekén.
Válasz #11036. hozzászólásra

Minden öntik hátrabillentve a feketetengerbeember
híznak a halak te meg eszed a tengeri igló halrudat drága forinté
Válasz #11037. hozzászólásra

Tengeri szállitás oriás hajokkal.Meg a ruszkiknál kettészeli a 10000ha-os táblát a vasut és beleürit a kombájn a vagonba az meg viszi a kikötöbe és mehet a bárkába oszt go és mingyá occo.