Válasz #8832. hozzászólásra
Deszép. Lehet, hogy jövőre nem is nagyon kéne vetni, Mondjuk a napraforgótarlóba belekúrunk direktbe egy kis félretett búzát, a búzatarlót meg lefújjuk 2-3-szor glifozáttal, oszt ennyi lesz a jövő évi munka :)
Mivel már vasárnap volt, mikor írtad, hétfőre gondoltál?
Mert akkor pl. én is ott leszek....meg még sokan mások.
Vagy nem vetted észre, hogy már holnap van, s ma délután mész?
Mert akkor nem tudom, kik lesznek, de biztosan jóóóó sokan, mint minden nap.
adamestarsa.hu
debreceni mezőgazdasági cég, csak láttam a multkor és nagyon megtetszett, igy lehet pihenni nyugodtan, nem is kell essen soha, csak süssön a nap:D
Ma megnéztem tüzetesen a Coralva siló kukoricámat: 60% menthetetlen bármekkora eső esne. Ebben a hónapban nem lesz 1-2mm-nél több 2,3 alkalommal.Nem csak az én kukoricám lesz óda,hanem sok embernek!Nézd meg a Köpönyeg előrejelzését--nem biztat nagy esővel!
Persze,hogy nem biztos!De ilyenkor már kíváncsiskodik az ember.De több helyen is megszámoltam a tőszámot és az átlag 55000e/ha.Ezért törtem le
55 csövet.És 6.2 kg lett ebből még levonom a +9% vizet és így lesz 56.5q
Az biztos 10 tonna nem lesz.
Egyik darabot (63 ha) hetekkel hamarabb vetettem a többinél,de még
2-3 hét híja van annak is.A többi még zöld.Saccolni nem szeretek és
nem is tudok,de a tavalyi jobbnak tünt. Ilyen ár mellet 25q átlag nagyon kéne.
Dkc 4590 0 esővel a képen.Lemorzsoltam 55 csövet 62 dkg volt 23 vízzel.
Van egy másik darab PR37N01 légvonalban 5 km van közöttük
az kb 100 mm-rel több esőt kapott.Ott 55 csövön 92 dkg volt 30 vízzel.
Nem okoskodásból, de ahogy a biotechnológus professzorom mondaná: "Ha már agrármérnökök lesznek, akkor olyat mondjanak ami igaz, és helytálló, valamint segítsük a gazdatársaink "hibás" tudását kijavítani!"
Az első forgalomba került GM fajta „Flavr-Savr” paradicsomvolt 1994-ben (USA), melyet a kaliforniai Calgene vállalat állított elő.
Első köztermesztésbe került fajták (gyapot, kukorica) Bt génre alapozott rezisztenciával- 1995,USA. Bacillus thüringiensis delta-endotoxin génre (Bt) alapozott rezisztencia.
A Bt kukoricát 1995-ben több cég piacra dobta(Novartis, Monsanto…).-> a kukoricamoly első generációjának 99%-a elpusztult.-> engedélyezték a termesztést pl: Argentínában, Kanadában, EU-ban. Mo-on 2005-ben minősítettek két hibridet, viszont a moratórimot is kihirdették.
A MON 810 kukorica hibridet1998-ban engedélyezték, amit 2008-ban meghosszabbítottak. Az EU 27 tagállamából jelenleg 6-ban(Spanyolország, Portugália, Lengyelország,Csehország, Szlovákia,Románia) termelik a molyrezisztensa GM-hibrideket, az adott ország termőterületének 0,15-2,4 %-án. A termőterület összesen nem éri el a100 ezer hektárt, ami az EU termőterületének csak 0,05 %-a. Az EU tagországai közül 8 ország (Németország,Olaszország, Franciaország,Ausztria,Görögország, Luxemburg,Magyarország, és 2011-től Bulgária) viszont tilalmat léptetett életbe.
Felénk is ilyen,én nem vagyok Dk os,dea Pr is ilyen.Viszont a lemondŕssal mčg vŕrj,mert jň a szem csutka arĺny lehet az még 80-90q!Nem mérvado a karomnyi csö,ha csuklomnyi a csutka benne!Csalňka
Mivel usa legnagyobb kuki termelo, legnagyobb kuki exportor, ezert ha maora nem is, de tolunk eszakra, delre, keletre, nyugatra azert adhat el kukit. Ha pedig oda ad el kukit ahova a mi kukink is jutna, akkor az igenis hatassal van a maoi kuki arara.
Ezt hivjak globalizalt vilagkereskedelemnek, minden osszefugg mindennel.
Szoktak mondani, ha mennek valamerre tozsdei arak, akkor az ilyen es olyan hirek miatt van, vagy ilyen es olyan esemenyek miatt, vagy...
Amugy ennel sokkal egyszerubb, amikor emelkedik kuki ara, akkor a vevok kerulnek tulsulyba, mikor csokken akkor az eladok.
20-30 eve eszik amerika gmo-t, meg 10-20 ev es talan kiderul mi is igaz mindabbol amit allit a ket tabor.
Etetni, felhasználni korlátlanul lehet, csak termelni nem.....
Amit az üzletben veszel hukészitményt, hust, tejet az 100% ban evett gmo-s tápot, sőt ha te neveled bolti táppal az is, nyugi, amerika argentin import marhát eszik ami nem gmo-s füvet legel.
Ez a nem termelheted de eheted ugy tünik mintha a gazdák ellen lenne.
Válasz #8792. hozzászólásra
Ezt nagyon jól látod, fúrják is érte rendesen az országot, de ha amerika lakossága lufi fejű akar lenni azért már ránk azt ne akarják erőszakolni.
GM-növényeket egész Európa importálhat, és etetheti azzal amivel csak akarja, állattal emberrel (pl.: azok az élelmiszerek amik szóját tartalmaznak, azok szinte majdnem mindegyike GMO-s)
Ja és az Unió úgy döntött, hogy lehet bizonyos génmódosított növényeket termeszteni, na meg még arról is van jogszabály, hogy a tagországok eldönthetik, hogy GMO mentes övet marad-e vagy sem. Szerencsére Magyarország mentes maradt, de ezért fúrják is rendesen!
én csak azt nem értem,MI KÖZE A GMO kukinak az európai -jelesü -a magyar áraknak...mi itt ejrópában állitólag nem etetünk gmo KUKIT,SŐT EGYELTALÁN NEM JÖHET BE MÉG ETHANOLNAK SEM HA JÓL TÉVEDEK... VAGY A nagypolitika MÁS
Nem a spekulansok mozgatjak a (chicagoi) tozsdei arakat, hanem a hirek. 1. hetfon kijon az USDA termesbecsles, ami a vart novekedes helyett csokkenest josol -> arak fel; 2. kedden a meteorologiai jelentes esoket josol a kozepnyugatra -> arak le; 3. szerdan azt mondjak, hogy a terseg egy resze (pl. Iowa) kimarad az esokbol -> arak fel. A kukorica arat a szoja ara is mozgatja (mert reszben helyettesitheto a ketto): 1. mult heten a kinai vamhivatal kozzeteszi az adatait, ami alapjan oriasi mennyisegu szojat importaltak juliusban -> arak fel; 2. az USA elelmiszerellenorzesi hivatala minden heten kozzeteszi, hogy mennyi exportra meno termenyt vizsgaltak meg, sok szojat -> arak fel -> kukorica arak fel. Viszont Kina mindig akkor vasarol, ha az arak eppen lemennek.
Ez egy dinamikus, naprol napra valtozo folyamat, az igazi spekulansoknak itt nincs nagy terepe.
Én inkább 55-60 mázsát mondanék rá!
De az is elég karcsú lesz ilyen árak mellett!
Mondjuk te mondod mindig hogy felétek nem igazán lehet 10+ T kukót termelni még ha jó az idő sem!
Iowa mép repülövel is vagy 10ňra.Ujjabb kupec fogŕs hogy vegyék+olcson.Elszŕradt felsült,nincs ,lŕtom ,tapasztalom.Akkor hozza be.Jol irta valaki,rčgen oktoberbe arattunk,most meg nem aratunk,aki meg arat,augusztusban
24933 hozzászólás
Válasz #8832. hozzászólásra
Deszép. Lehet, hogy jövőre nem is nagyon kéne vetni, Mondjuk a napraforgótarlóba belekúrunk direktbe egy kis félretett búzát, a búzatarlót meg lefújjuk 2-3-szor glifozáttal, oszt ennyi lesz a jövő évi munka :)
Válasz #8831. hozzászólásra
Egyelőre nem!Én soha nem szoktam sírni,de ez már nekem is durva!
Válasz #8830. hozzászólásra
Odaadod ennyiért?
Felhívtam egy felvásárlót aki telephelyen vesz nyers kukoricát
3500 ft/q 13.5% vízre vissza számolva.Ez az év kemény lesz.
Válasz #8828. hozzászólásra

Fázni biztosan nem fogsz.
Jó szórakozást, hasznos időtöltést kívánok Neked!
Válasz #8827. hozzászólásra
Akkor ma, vasárnap, legalábbis eddig ugy néz ki?:P
Válasz #8826. hozzászólásra
...meg még sokan mások.

Mivel már vasárnap volt, mikor írtad, hétfőre gondoltál?
Mert akkor pl. én is ott leszek.
Vagy nem vetted észre, hogy már holnap van, s ma délután mész?
Mert akkor nem tudom, kik lesznek, de biztosan jóóóó sokan, mint minden nap.
Válasz #8825. hozzászólásra
De,holnap délután,kik lesznek ott?:P
Válasz #8824. hozzászólásra

Jóóóó!
Az jutott eszembe, hogy a Farmer-expón is biztosan kint vannak.
Oda nem készülsz?
Válasz #8823. hozzászólásra
Majd megkérdezem hol készült a csepegtetős fotó:D
Válasz #8822. hozzászólásra

Üzletet még nem kötöttünk velük, de nem hallottam róluk rosszat.
Elég sok mindennel foglalkoznak, biztosan nem okoznak csalódást, ha benézel hozzájuk.
Válasz #8821. hozzászólásra
a csepegtetős résznél vannak a fotók:)
rendes cég?
szeretnék elugrani majd hozzájuk
Válasz #8820. hozzászólásra

A céget ismerem.
De még nem láttam ezt náluk.
Igen, ez így megnyugtató érzés lenne ilyen időjárás esetén is, mint ami mostanában jár ránk.
Válasz #8818. hozzászólásra
adamestarsa.hu
debreceni mezőgazdasági cég, csak láttam a multkor és nagyon megtetszett, igy lehet pihenni nyugodtan, nem is kell essen soha, csak süssön a nap:D
Válasz #8817. hozzászólásra

Ezt a beruházást még a 70 forintos kucca sem termelné ki!!!
Válasz #8817. hozzászólásra

Ez igen!
Hol találtad?
.....gondolom, nem saját berendezés.
Nem sértegetni akarlak, csak erre mifelénk-tifelétek ez azért még nem jellemző.
Ha ti is igy locsolnátok lenne kucca

Válasz #8815. hozzászólásra
Ja,gyomírtó 12e ft a talaj munka azt meg tudja mindenki szántás stb.
Válasz #8813. hozzászólásra
Talajmunka, gyomirtó?
Ma megnéztem tüzetesen a Coralva siló kukoricámat: 60% menthetetlen bármekkora eső esne. Ebben a hónapban nem lesz 1-2mm-nél több 2,3 alkalommal.Nem csak az én kukoricám lesz óda,hanem sok embernek!
Nézd meg a Köpönyeg előrejelzését--nem biztat nagy esővel!
Válasz #8812. hozzászólásra
1q 8 24 24,20 kg pannon starter, 300 liter nitrosol ez kb 60e
A vetőmag árára nem emlékszem.
Válasz #8811. hozzászólásra
Mennyibe van neked ebből 1 ha? Mit kapott?
Válasz #8810. hozzászólásra
Az attól függ mennyi lesz a szorzó!
Válasz #8809. hozzászólásra
az nem tűnik olyan vakmerősen rossznak
Válasz #8808. hozzászólásra
Persze,hogy nem biztos!De ilyenkor már kíváncsiskodik az ember.De több helyen is megszámoltam a tőszámot és az átlag 55000e/ha.Ezért törtem le
55 csövet.És 6.2 kg lett ebből még levonom a +9% vizet és így lesz 56.5q
Az biztos 10 tonna nem lesz.
Válasz #8807. hozzászólásra
én számolok rosszul? ez a 6,2 kg hektárra 6 tonna, nem? (nyilván nem annyi, mert a termésbecslés sosem tuti)
Válasz #8806. hozzászólásra
Egyik darabot (63 ha) hetekkel hamarabb vetettem a többinél,de még
2-3 hét híja van annak is.A többi még zöld.Saccolni nem szeretek és
nem is tudok,de a tavalyi jobbnak tünt. Ilyen ár mellet 25q átlag nagyon kéne.
Válasz #8803. hozzászólásra
A 23 vizest nem soká arathatod :)
Naprád hogy áll?
Válasz #8804. hozzászólásra
6.2 kg és 9.2 kg.
Amúgy meg érts jól
Válasz #8803. hozzászólásra
Nem számoltál el valamit?
Dkc 4590 0 esővel a képen.Lemorzsoltam 55 csövet 62 dkg volt 23 vízzel.

Van egy másik darab PR37N01 légvonalban 5 km van közöttük
az kb 100 mm-rel több esőt kapott.Ott 55 csövön 92 dkg volt 30 vízzel.
Válasz #8798. hozzászólásra
Nem okoskodásból, de ahogy a biotechnológus professzorom mondaná: "Ha már agrármérnökök lesznek, akkor olyat mondjanak ami igaz, és helytálló, valamint segítsük a gazdatársaink "hibás" tudását kijavítani!"
Az első forgalomba került GM fajta „Flavr-Savr” paradicsomvolt 1994-ben (USA), melyet a kaliforniai Calgene vállalat állított elő.
Első köztermesztésbe került fajták (gyapot, kukorica) Bt génre alapozott rezisztenciával- 1995,USA. Bacillus thüringiensis delta-endotoxin génre (Bt) alapozott rezisztencia.
A Bt kukoricát 1995-ben több cég piacra dobta(Novartis, Monsanto…).-> a kukoricamoly első generációjának 99%-a elpusztult.-> engedélyezték a termesztést pl: Argentínában, Kanadában, EU-ban. Mo-on 2005-ben minősítettek két hibridet, viszont a moratórimot is kihirdették.
A MON 810 kukorica hibridet1998-ban engedélyezték, amit 2008-ban meghosszabbítottak. Az EU 27 tagállamából jelenleg 6-ban(Spanyolország, Portugália, Lengyelország,Csehország, Szlovákia,Románia) termelik a molyrezisztensa GM-hibrideket, az adott ország termőterületének 0,15-2,4 %-án. A termőterület összesen nem éri el a100 ezer hektárt, ami az EU termőterületének csak 0,05 %-a. Az EU tagországai közül 8 ország (Németország,Olaszország, Franciaország,Ausztria,Görögország, Luxemburg,Magyarország, és 2011-től Bulgária) viszont tilalmat léptetett életbe.
Válasz #8797. hozzászólásra
Felénk is ilyen,én nem vagyok Dk os,dea Pr is ilyen.Viszont a lemondŕssal mčg vŕrj,mert jň a szem csutka arĺny lehet az még 80-90q!Nem mérvado a karomnyi csö,ha csuklomnyi a csutka benne!Csalňka
Esőért imádkozik a kukorica
Európába nagy részén igen is megy a GMO csak van egy pár ország ahol nem mint pl.:Magyarország
Válasz #8796. hozzászólásra
1996-óta van köztermesztésben a gmos növény, az barátok közt is "csak" 17 év.
DKC 4795
Átlagban 20cm csövek vannak rajta,de 10 cm csövek is előfordulnak
Na majd jövőre hátha jobb lesz!
Ossze eskudtek ellenunk, ossze!
Mivel usa legnagyobb kuki termelo, legnagyobb kuki exportor, ezert ha maora nem is, de tolunk eszakra, delre, keletre, nyugatra azert adhat el kukit. Ha pedig oda ad el kukit ahova a mi kukink is jutna, akkor az igenis hatassal van a maoi kuki arara.
Ezt hivjak globalizalt vilagkereskedelemnek, minden osszefugg mindennel.
Szoktak mondani, ha mennek valamerre tozsdei arak, akkor az ilyen es olyan hirek miatt van, vagy ilyen es olyan esemenyek miatt, vagy...
Amugy ennel sokkal egyszerubb, amikor emelkedik kuki ara, akkor a vevok kerulnek tulsulyba, mikor csokken akkor az eladok.
20-30 eve eszik amerika gmo-t, meg 10-20 ev es talan kiderul mi is igaz mindabbol amit allit a ket tabor.
Válasz #8791. hozzászólásra
Etetni, felhasználni korlátlanul lehet, csak termelni nem.....
Amit az üzletben veszel hukészitményt, hust, tejet az 100% ban evett gmo-s tápot, sőt ha te neveled bolti táppal az is, nyugi, amerika argentin import marhát eszik ami nem gmo-s füvet legel.
Ez a nem termelheted de eheted ugy tünik mintha a gazdák ellen lenne.
Válasz #8785. hozzászólásra
Mit akarsz? Dzsipót rendelni előre?
Válasz #8792. hozzászólásra

Ezt nagyon jól látod, fúrják is érte rendesen az országot, de ha amerika lakossága lufi fejű akar lenni azért már ránk azt ne akarják erőszakolni.
Válasz #8791. hozzászólásra
GM-növényeket egész Európa importálhat, és etetheti azzal amivel csak akarja, állattal emberrel (pl.: azok az élelmiszerek amik szóját tartalmaznak, azok szinte majdnem mindegyike GMO-s)
Ja és az Unió úgy döntött, hogy lehet bizonyos génmódosított növényeket termeszteni, na meg még arról is van jogszabály, hogy a tagországok eldönthetik, hogy GMO mentes övet marad-e vagy sem. Szerencsére Magyarország mentes maradt, de ezért fúrják is rendesen!
én csak azt nem értem,MI KÖZE A GMO kukinak az európai -jelesü -a magyar áraknak...mi itt ejrópában állitólag nem etetünk gmo KUKIT,SŐT EGYELTALÁN NEM JÖHET BE MÉG ETHANOLNAK SEM HA JÓL TÉVEDEK... VAGY A nagypolitika MÁS
Válasz #8750. hozzászólásra
Nem a spekulansok mozgatjak a (chicagoi) tozsdei arakat, hanem a hirek. 1. hetfon kijon az USDA termesbecsles, ami a vart novekedes helyett csokkenest josol -> arak fel; 2. kedden a meteorologiai jelentes esoket josol a kozepnyugatra -> arak le; 3. szerdan azt mondjak, hogy a terseg egy resze (pl. Iowa) kimarad az esokbol -> arak fel. A kukorica arat a szoja ara is mozgatja (mert reszben helyettesitheto a ketto): 1. mult heten a kinai vamhivatal kozzeteszi az adatait, ami alapjan oriasi mennyisegu szojat importaltak juliusban -> arak fel; 2. az USA elelmiszerellenorzesi hivatala minden heten kozzeteszi, hogy mennyi exportra meno termenyt vizsgaltak meg, sok szojat -> arak fel -> kukorica arak fel. Viszont Kina mindig akkor vasarol, ha az arak eppen lemennek.
Ez egy dinamikus, naprol napra valtozo folyamat, az igazi spekulansoknak itt nincs nagy terepe.
Válasz #8762. hozzászólásra
Hiába mondod neki. Mindenki más rosszul csinálja, akárhogy is csináljuk. Nem mondom, hogy rosszul gondolkodik, de ő nem hiszi el, hogy mi jól.
Válasz #8787. hozzászólásra
Igen!Én is ott körűl saccolom!Majd a kombájn megmondja!
Válasz #8783. hozzászólásra
Én inkább 55-60 mázsát mondanék rá!
De az is elég karcsú lesz ilyen árak mellett!
Mondjuk te mondod mindig hogy felétek nem igazán lehet 10+ T kukót termelni még ha jó az idő sem!
Véleményetek kérném milyen termésre számithatok?
Iowa mép repülövel is vagy 10ňra.Ujjabb kupec fogŕs hogy vegyék+olcson.Elszŕradt felsült,nincs ,lŕtom ,tapasztalom.Akkor hozza be.Jol irta valaki,rčgen oktoberbe arattunk,most meg nem aratunk,aki meg arat,augusztusban