Sziasztok!
Szerintetek szerint meddig érdemes nekiállni öntözni a kukoricát?
Most tejes, de az alsó leveleket szárítja lefele. Kb 2-3 nap mire a cuccot összeszedem, meg a vízágyút megtoldom stb... 1 sigma dobbal kb 4 éjszaka tudnám megoldani... Vélemények?
Tudom nem ide tartozik a kérdés de a vetés fórumba nem szóltak hozzá már 1hónapja azért irom ide ki.
Pioneer kukorica vetömagból melyik tipust érdemes vetni szerintetek búza elött? Előre is köszönöm a segitséget.
Válasz #8307. hozzászólásra
amit megnéztem csöveket azok tele vannak,de ha nem kap csapadékot akkor gondolom nem lesznek nagy szemek rajta?idén kezdtem a kukit és még amatőr vagyok.
A pio-s kukik nagyszáruak átlagba erös robusztos növények.Felénk elég jol szerepelnek minden évjáratba.Nk thermo is van most annak sokkal vékonyabb a szára és alacsonyabb is de szép csövek vannak rajta.
Válasz #8306. hozzászólásra
az a légyeg,az lesz,mint tavaly:a csévék hiányosak lesznek az már tuti.nézd meg hogy milyen nálad egy cső.lehet neked televan.
Szolnok megyében aki időben vette annak még jó a kukoricája és annak lesz is mert a csöveken már ott vannak a szemek végig!
Aki később vetett az van szarba!
Még nem is panaszkodunk. Egyelőre szépen alakulgat, de egy kis eső már jó lenne ennek is. Ez az átlagos magasság ami a képeken van, van ahol ennél nagyobb, de arra nem jártam ma. Csak ilyen fajtát vetettünk.
Válasz #8291. hozzászólásra
Közvetítek csupán.
De kihangsúlyozom, A Gazdák oldalán állok. Volt már, hogy jobb árat alkudtam ki, csak nem volt jó az eladónak, persze megértem.
Sajnos a búza piacon nem kamu. 40-45.000/T ez van. Nincs jobb semerre.
Na meg betartott az út díj, na ez a nagy szemétség. Van aki 100 km kivül már nem is vesz.
Válasz #8285. hozzászólásra
Ez teljesen így van. Egy szemét tőzsde spekuláció az egész. Hogy van az, hogy tegnap 3 perc alatt 3 dollárt emelkedett a kukorica ára, ma 5 dollárt csökkent. Hirtelen mi történt tegnap hogy emelkedett, és mi h ma csökkent. Ugyan olyan meleg volt, ugyan annyi gazda van, tudható mennyit adnak el és vesznek meg. Ja hát ki merre cipeli ez igaz. Van hely van hány embert etetni, naná h csökken az ár. Fordítva gondolkodnak, hogy kevés a tartalék, akkor lemegy az ár, pont fordítva kéne, mert elvileg ha csökken a tartalék, azt nem hiány cikknek nevezik kereskedelmi nyelven. DE a retek nagytőkés másképp gondolkodik. Na ennek lesz majd böjtje.
Válasz #8282. hozzászólásra Mit akarnak? Több hasznot a tőzsdén, ennyi az összes.
Évtizedek óta csökken a világ gabonatartaléka, globálisan számolva már 70 napos tartalék alá esett, ami riasztóan kevés, különösen annak fényében, hogy a nagy termesztőket folyamatosan veri az aszály.
Így aztán ide-oda hurcolásszák a világban a maradékot, s próbálják leverni az árakat, hogy ne törjenek ki megint éhséglázadások.
Nem fog ez sokáig működni.
Én arra leszek kíváncsi hogy mennyi lesz a műkaki, és a vetőmag ára ősszel és jövő tavaszra??????????? Mert hát ezek árát mindig a terményekéhez igazították tudomásom szerint, keresték azt a "lélektani határt" amiért még megvették!!
Csak azt nem értem a vilégban mindenhol csökken mindennek most is az ára... Érthetetlen... Pedig nem csak itt van meleg stb... Mindig zat mondják egyre több embert kell etetni, a tavalyi készletek elvileg elfogytak most meg azért hú de nagy dömping nincsen mi a francot akarnak???
24931 hozzászólás
Válasz #8330. hozzászólásra

Nyomjad vazeeeeee, had igyon jót tesz a szemképződésnek!!
Sziasztok!
Szerintetek szerint meddig érdemes nekiállni öntözni a kukoricát?
Most tejes, de az alsó leveleket szárítja lefele. Kb 2-3 nap mire a cuccot összeszedem, meg a vízágyút megtoldom stb... 1 sigma dobbal kb 4 éjszaka tudnám megoldani... Vélemények?
Sziasztok!

Én most kezdtem el gazdálkodni, és a kukoricát elkezdte enni valamilyen bogár, és nem tudom mit csináljak. A kukorica magot eszi meg.
Válasz #8327. hozzászólásra

És úgy mennyire pontos a számítás?
Válasz #8324. hozzászólásra

learatott mennyiséget osztjuk a hektárral
DKC 5276 most nevelné a csöveket

Válasz #8323. hozzászólásra
Nem olyan ritka az,lehet optikai csalódás.64000-el vetve.
Válasz #8322. hozzászólásra
jól néz ki! termésátlagot kukoricánál hogyan szoktak számolni?
Válasz #8322. hozzászólásra
Kicsit ritka?Mennyivel vetetted?
Válasz #8320. hozzászólásra
Stira jól bírja a szárazat
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik a kérdés de a vetés fórumba nem szóltak hozzá már 1hónapja azért irom ide ki.
Pioneer kukorica vetömagból melyik tipust érdemes vetni szerintetek búza elött? Előre is köszönöm a segitséget.
Válasz #8309. hozzászólásra

Nyírségi kukorica , ha ebből csak egy csövet nevel így ki az is jó
Válasz #8315. hozzászólásra
60000ft/zsák
Válasz #8316. hozzászólásra
nekem 2 ha van Május 2.-i vetés, ősszel szervestrágyát, tavasszal 4q pétit.
Válasz #8314. hozzászólásra
két darab ápr22-én
másik kettő ápr30/ egyik vetés előtt 5m péti ,többi ugyanez+1,5m nit huzatáskor.Majd teszek képet
50000 forint-zsák árért bírni kell neki??????
Válasz #8313. hozzászólásra
Képed nincs róla? mikor volt vetve? Nekem is olyan van, de két hete néztem akkor még szép volt
Válasz #8312. hozzászólásra
a dkc 5276 jol birja
Nekem a DA sonka megadja magát.Dekalb rávert aszálytűrésbe.
amit megnéztem csöveket azok tele vannak,de ha nem kap csapadékot akkor gondolom nem lesznek nagy szemek rajta?idén kezdtem a kukit és még amatőr vagyok.
Válasz #8309. hozzászólásra
Én is hasonló képet akartam feltenni csak fazékba,
tegnap főztek belőle a kölykök.
Válasz #8303. hozzászólásra

Egész jó idő volt rá, kb azokban a napokban esett, meg jó párás reggelek voltak egész 10 óráig. Én úgy nézem jól sikerült.

A pio-s kukik nagyszáruak átlagba erös robusztos növények.Felénk elég jol szerepelnek minden évjáratba.Nk thermo is van most annak sokkal vékonyabb a szára és alacsonyabb is de szép csövek vannak rajta.
Válasz #8306. hozzászólásra
az a légyeg,az lesz,mint tavaly:a csévék hiányosak lesznek az már tuti.nézd meg hogy milyen nálad egy cső.lehet neked televan.
Válasz #8303. hozzászólásra
Mi az a szemmenyiség ami már jónak számít?
Válasz #8304. hozzászólásra
Szolnok megyében aki időben vette annak még jó a kukoricája és annak lesz is mert a csöveken már ott vannak a szemek végig!
Aki később vetett az van szarba!
Válasz #8301. hozzászólásra
Tegnap Szabolcsban amitláttam 41-esmellet annak már odavágott!! Kb ami várható kukiár az 3-al kezdődik termés meg 0 és 4T közt!
Válasz #8296. hozzászólásra
ne a szárt nézd mekkora,a csövet nézd mennyi szem van rajt.vot esső amikor kötött???
Válasz #8300. hozzászólásra
Hozzánk mutatja jövőhét keddre. Hétfőtől ide lehűlést ígér.
Válasz #8297. hozzászólásra

Ennek is odavág a következő kettő hét!!

Majd lesz, a következő kettő hétben eső nem várható az egész országban.
Válasz #8297. hozzászólásra
Még nem is panaszkodunk. Egyelőre szépen alakulgat, de egy kis eső már jó lenne ennek is. Ez az átlagos magasság ami a képeken van, van ahol ennél nagyobb, de arra nem jártam ma. Csak ilyen fajtát vetettünk.
Akinek Győr környékén van kukorica eladó 100 km max. Írjon! köszi
Ahhoz képest már másnak ki van sülve ne szólj semmit.
Nekem is ilyen ,most csövezik kéne neki az égi áldás
Pio A24. Még nincs olyan nagy probléma, de egy két héten belül 40-50 milli igen csak jól jönne.

Na kérem, Dunántúlra rendeltem esőt. Már a felhők gyűlnek. Jó vagyok, vagy jó vagyok?? :D

Békés megyében is lehet visszavenni a termésbecsléseket heti 1 tonna/ha minusz ebben a hőségben..lesül
Békés megyében is lehet visszavenni a termésbecsléseket heti 1 tonna/ha minusz ebben a hőségben..lesül
Válasz #8291. hozzászólásra
Közvetítek csupán.
De kihangsúlyozom, A Gazdák oldalán állok. Volt már, hogy jobb árat alkudtam ki, csak nem volt jó az eladónak, persze megértem.
Válasz #8290. hozzászólásra
Jácint te most vásárolsz , vagy eladsz , vagy közvetítesz ?
Válasz #8289. hozzászólásra
Sajnos a búza piacon nem kamu. 40-45.000/T ez van. Nincs jobb semerre.
Na meg betartott az út díj, na ez a nagy szemétség. Van aki 100 km kivül már nem is vesz.
Válasz #8288. hozzászólásra
És mi van a búzapiacon?Kamu?
Válasz #8285. hozzászólásra
Ez teljesen így van. Egy szemét tőzsde spekuláció az egész. Hogy van az, hogy tegnap 3 perc alatt 3 dollárt emelkedett a kukorica ára, ma 5 dollárt csökkent. Hirtelen mi történt tegnap hogy emelkedett, és mi h ma csökkent. Ugyan olyan meleg volt, ugyan annyi gazda van, tudható mennyit adnak el és vesznek meg. Ja hát ki merre cipeli ez igaz. Van hely van hány embert etetni, naná h csökken az ár. Fordítva gondolkodnak, hogy kevés a tartalék, akkor lemegy az ár, pont fordítva kéne, mert elvileg ha csökken a tartalék, azt nem hiány cikknek nevezik kereskedelmi nyelven. DE a retek nagytőkés másképp gondolkodik. Na ennek lesz majd böjtje.
Válasz #8286. hozzászólásra

Valami hasonlóra igen
Válasz #8284. hozzászólásra

Már az édes mamájukkal gondolsz a szexere ugye???????
Válasz #8282. hozzászólásra Mit akarnak? Több hasznot a tőzsdén, ennyi az összes.
Évtizedek óta csökken a világ gabonatartaléka, globálisan számolva már 70 napos tartalék alá esett, ami riasztóan kevés, különösen annak fényében, hogy a nagy termesztőket folyamatosan veri az aszály.
Így aztán ide-oda hurcolásszák a világban a maradékot, s próbálják leverni az árakat, hogy ne törjenek ki megint éhséglázadások.
Nem fog ez sokáig működni.
Válasz #8283. hozzászólásra
Hát ha 4000-es malmi búzánál kijönnek 9000Ft-os vetőmaggal akkor..........meg!!!!
Válasz #8282. hozzászólásra

Én arra leszek kíváncsi hogy mennyi lesz a műkaki, és a vetőmag ára ősszel és jövő tavaszra??????????? Mert hát ezek árát mindig a terményekéhez igazították tudomásom szerint, keresték azt a "lélektani határt" amiért még megvették!!
Válasz #8281. hozzászólásra
Csak azt nem értem a vilégban mindenhol csökken mindennek most is az ára... Érthetetlen... Pedig nem csak itt van meleg stb... Mindig zat mondják egyre több embert kell etetni, a tavalyi készletek elvileg elfogytak most meg azért hú de nagy dömping nincsen mi a francot akarnak???