De kell venni Dekalbot!
Hátha lesz NAVARA!
Na jó idén azt is a csókosok nyerték meg!
Kis Pali a vásárolt 500 zsákjával nem tudott nyerni, csak az aki vett 2-3 zsákot a nemlétező földjéhez.
Aszálylovagra visszatérve, a nagy hirveréssel befuttatott "lovag", nálunk sokkal hamarabb megadta magát,mint pl a hozzá képest filléres 440.
És ez nem egyedi eset ,szinte mindenkitől ezt hallani,besült a csoda technika.
Vajon a nemesitő/forgalmazó..stb vállal ezért valami káréritést? vagy érdemesvalahol reklamálni,az égieken kivül?
Válasz #7268. hozzászólásra
Én az enyémet címerhányáskor keményen megöntöztem.Jó,víztartó réti talajom van,igazi kukoricának való.Merem remélni a 10 tonnát.A két csövön együtt 20-22 dkg szem lehet 14%-os víztartalomnál.
Válasz #7258. hozzászólásra
furadánt be kel csempészni valahonan ahol még kaphato ha aban vetés elöt megvan fürdetve a mag alig észrevehetö a bogár még ot se nagyon ahol 3.éve kuki van
Siralom amit a képen lehet látni nekem most kevés kuki vetésem van de ott 40-45 emeleten 16 sor! A beltartalma itt is gyengébb lesz mint szokott de ahogy elnézem a gazdatársaim ott 8 t körüli átlagra számítok!
Szerintem is átlépi a 10000 ft os lélektani határt a kukorica csak az a baj hogy ezt mi fogjuk megszívni(növénytermesztők) mert jövőre már senki nem fog állatot tartani!
Igen.Ez volt a fő probléma.Ha már a témánál vagyunk,most ismét lerakják/lerakták a bogarak a petét.Ha jövőre forgó lesz ezekben a földekben,akkor mi várható?Azt hallottam,h. a forgót is rágja,csak abban még nem rak petét.Ebben a kérdésben kérnék pár szakértői véleményt.
Figyel Te sasoló gazdatárs, félig kömmencs.Kész lettem nagy nehezen, ma is volt 4 gazdatárs minimum 5 óra hosszan az is sok időt elvett, reggel akkor mehetünk.
Úgy látom,a tied elég kicsi,de a nagyobb baj az,h. az enyém egy szemmel se nagyobb!.Tegnap voltam kint szétnézni,az a baj,h.a kicsi csövek sem egyenletesek,hanem minden harmadik hiányos,vagy nincs is meg!!!!!!!!!!!!!! Már az 50q-ban sem bízok hektáronként.Ilyen évünk még soha nem volt.Ráadásul most tanulgatjuk a kukorica bogár kártételét.Ilyet még élőben nem láttam! 10-15 sor,20 méter hosszan egyöntetűen fekszik.Mellette 5 sor áll,aztán 10 megint fekszik Az az igazi tapasztalat, amit maga szerez az ember.Hát,most rendesen megfizetjük a tandíjat
Nem tom mért..de felénk 24esek a kukik....ma mértünk...naprát sem tudtunk ma aratni mert 12es volt...hány nap mulva megy le 7-8ra a vize?Reglone Air-rel volt kezelve hidassal mult kedden..250liter vizzel 2l/ha.
Amugy a kukik igen rosszak lesznek...szal megvárjuk amig lemegy 15re a vize....25-30mázsának azt mondják az emberek összeteszik a kezüket..:S
24931 hozzászólás
Válasz #7279. hozzászólásra

De kell venni Dekalbot!
Hátha lesz NAVARA!
Na jó idén azt is a csókosok nyerték meg!
Kis Pali a vásárolt 500 zsákjával nem tudott nyerni, csak az aki vett 2-3 zsákot a nemlétező földjéhez.
Válasz #7274. hozzászólásra
Az biztos, hogy vannak jobbak nála, de azokat nem is aszályos körülményekre írják, de mégis jobb.

Aszálylovag június végén lóra ült és elvágtatott az országból........
A megoldás: nem kell venni dekalbéktól.
Válasz #7275. hozzászólásra
Na holnap megmérek egy locsolt csövet.
Válasz #7273. hozzászólásra

kb 60ezer termő
Egyik szomszédomnál 182 gramm, 13-as vízre számolva, durván 40 cső átlaga...........
82ezerrel vetett...............

NA kb mint a sérült NEOMA-val
Válasz #7272. hozzászólásra
20-22 deka
Válasz #7263. hozzászólásra

Aszálylovagra visszatérve, a nagy hirveréssel befuttatott "lovag", nálunk sokkal hamarabb megadta magát,mint pl a hozzá képest filléres 440.
És ez nem egyedi eset ,szinte mindenkitől ezt hallani,besült a csoda technika.
Vajon a nemesitő/forgalmazó..stb vállal ezért valami káréritést? vagy érdemesvalahol reklamálni,az égieken kivül?
Válasz #7270. hozzászólásra
Az nagyon gyenge cső.Normális esetben 170-180 gramm 14-es vízzel.
Válasz #7270. hozzászólásra
Csővenként...
Válasz #7267. hozzászólásra
OK.
Válasz #7269. hozzászólásra
Egy csövön 100 gramm???
Válasz #7268. hozzászólásra
Én az enyémet címerhányáskor keményen megöntöztem.Jó,víztartó réti talajom van,igazi kukoricának való.Merem remélni a 10 tonnát.A két csövön együtt 20-22 dkg szem lehet 14%-os víztartalomnál.
Válasz #7265. hozzászólásra
Dehogy is!
Ide kép. 40 ezres vetés, meg a krumpli mellöl kapott minden héten vizet.
Csak kíváncsi lettem volna, hogyha normálisan kapott volna vizet 8 tonnát adott-e volna.
Amúgy hány gramm kukorica szem lehet egy ilyen csövön?
Vagy csövenként milyen átlagok lehetnek.
furadánt be kel csempészni valahonan ahol még kaphato ha aban vetés elöt megvan fürdetve a mag alig észrevehetö a bogár még ot se nagyon ahol 3.éve kuki van
Válasz #7242. hozzászólásra

Hát akkor jó irigyek lehetnek nálatok.
Pedig ilyenkor tudnának ám a költségvetésből faragni a bér önözéssel.
Válasz #7263. hozzászólásra

14 tonna.Rénézésre.Megérzésre: 2010-es kép!
Válasz #7257. hozzászólásra

ma le lett vágva a kuk' Makón, szervestrágyázott föld' 1,5q péti vetéskor (04.05.) , occitan 12,5 víz 6500ft+,28q bruttó
Ez ránézésre milyen átlag lehet?

Dekalb Aszálylovagon még ennyi sincs.
7246-ra válasz!!!!!!!
Válasz #7256. hozzászólásra

szomszidé
emezek azok
Siralom amit a képen lehet látni nekem most kevés kuki vetésem van de ott 40-45 emeleten 16 sor! A beltartalma itt is gyengébb lesz mint szokott de ahogy elnézem a gazdatársaim ott 8 t körüli átlagra számítok!
Szerintem is átlépi a 10000 ft os lélektani határt a kukorica csak az a baj hogy ezt mi fogjuk megszívni(növénytermesztők) mert jövőre már senki nem fog állatot tartani!
Válasz #7250. hozzászólásra
Azért az dúrva! De máshol még ennyi sem lesz.
Számoljátok, hogy hogyha 200 (kétszáz) forint is lenne egy kiló kukorica, akkor sem hoz annyit mintha azt a 8-10 tonnát/ha 40-ért eladta volna.
Ha tavaly 10 tonnával nem volt profit, akkor idén baj lesz.
Válasz #7247. hozzászólásra
Igen.Ez volt a fő probléma.Ha már a témánál vagyunk,most ismét lerakják/lerakták a bogarak a petét.Ha jövőre forgó lesz ezekben a földekben,akkor mi várható?Azt hallottam,h. a forgót is rágja,csak abban még nem rak petét.Ebben a kérdésben kérnék pár szakértői véleményt.
A korábbi évekhez képest két héttel korábban kezdődött el a kukorica betakarítása Békés megyében, a hektáronkénti termésátlag 3,6-3,7 tonna között alakul.
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Ket-hettel-korabban-kezdodott-a-kukorica-betakaritasa-Bekes-megyeben/20120904-19939/
Válasz #7254. hozzászólásra

A baloldali ez a te "kukid"?
persze a java "ilyen szép " csövet sem hozott
Válasz #7251. hozzászólásra

tavasszal 420 kg/ha 6-26-30 npk
vetéskor 90 kg/ha mas
kutizáskor 150 kg/ha an34%
ennyi ért
mindez szart sem ér, ha nincs hozzá mm
Válasz #7251. hozzászólásra

30g per...... kalááááááász
mostmá szoroz hacc
ez mennyit fog adni kb?

itteni 3000ha feletti gazda, mai 100ha átlaga szűk 1.5t/ha, más években 8-10t alá nem nagyon mentek
Figyel Te sasoló gazdatárs, félig kömmencs.
Kész lettem nagy nehezen, ma is volt 4 gazdatárs minimum 5 óra hosszan az is sok időt elvett,
reggel akkor mehetünk.
Válasz #7245. hozzászólásra

szemre az egyik 19ha-os táblánk fog ennyit adni...
igen, az is 50%-os terméskiesés
Ma mértem, 8-as vizet egyik gazdatársnak, csütörtökön aratás, 8-10q-ra saccoljuk.
Válasz #7239. hozzászólásra
Másodszor vetettél oda kukoricát?
Tegnapi kukivágásom termése 8ha 3q nem hektáronként!!!

"az 50%-os terméskiesés egy kicsit több"
Válasz #7240. hozzászólásra
Igen jó lenne már le csőtörőzni ,de a gép hétvége felé tud jönni!Annyi van benne ,hogy a jószágoknak még van tavalyi is !
Válasz #7239. hozzászólásra
Elég kicsi ,de legalább van!
Válasz #7241. hozzászólásra
Na az jó lenne ha tudnám locsolni , de kinyírnának érte az biztos ebben az új rendszerben!
Válasz #7237. hozzászólásra

Tűzoltó vagy?
Hát akkor neked könnyű nem?
Akkor locsolod amikor akarod a kukoricát.
Üdv, tudod az a baj ezzel hogy már 20-25 % víznél jó igazán csőtörőzni,mert így már sok a veszteség, az elpergett szem.Túlságosan száraz.

.Tegnap voltam kint szétnézni,az a baj,h.a kicsi csövek sem egyenletesek,hanem minden harmadik hiányos,vagy nincs is meg!!!!!!!!!!!!!! Már az 50q-ban sem bízok hektáronként.Ilyen évünk még soha nem volt.Ráadásul most tanulgatjuk a kukorica bogár kártételét.Ilyet még élőben nem láttam! 10-15 sor,20 méter hosszan egyöntetűen fekszik

.Mellette 5 sor áll,aztán 10 megint fekszik 

Az az igazi tapasztalat, amit maga szerez az ember.Hát,most rendesen megfizetjük a tandíjat

Úgy látom,a tied elég kicsi,de a nagyobb baj az,h. az enyém egy szemmel se nagyobb!
Dél-Békés ma reggel 14,3% ,lehet szemesen vágni.
Válasz #7233. hozzászólásra

Felénk szabolcsban nagyon száraz szinte csörög! Jövő héten csőtörőzés a többit ,meg szemesen leadjuk!
Most mértem a kukorica víztartalmát , még nem jó. 21% volt,még várni kell. Ma 68+-t kínáltak érte, 13% vízzel.
Nem tom mért..de felénk 24esek a kukik....ma mértünk...naprát sem tudtunk ma aratni mert 12es volt...hány nap mulva megy le 7-8ra a vize?Reglone Air-rel volt kezelve hidassal mult kedden..250liter vizzel 2l/ha.
Amugy a kukik igen rosszak lesznek...szal megvárjuk amig lemegy 15re a vize....25-30mázsának azt mondják az emberek összeteszik a kezüket..:S
Válasz #7232. hozzászólásra

akkor sanszos h. nálunk is annyi, még nem mértünk
kb. 2 hét és lekerül
Ez kézzel morzsolva is nagyon pereg,lehet majd a gépben is! Mondhatni már túl száraz!
Válasz #7229. hozzászólásra
Nah azzal már mi is kiegyeznénk... morzsolással mintáztunk épp a jóelőbb. 16-18 közötti vizeket mutatott. 1-2 héten belül rajt.