próbálkozhatsz a www.webforditas.hu oldallal is...bár a nyelvtudást egyik sem pótolja. De a lényeg, hogy körbe mindenki pedzi, hogy mekkora ökológiai katasztrófa van...nálunk, meg a lila köd leereszkedett .... aztán majd lesz valahogy..
(mondjuk a magyart eléggé töri, de a latinokkal egész jól elboldogul: pl angol-német-svéd-olasz-francia-... , szóval ha ezek közül bármelyik elfogadhatóan megy, akkor jobb arra fordíttatni, mint magyarra ;-)
nálunk is ilyenek vannak, laposabb helyeken még nagyobbak... De a homokon ott nagyon kevés kukorica lesz
Itt zalába, meg nyugat dunántúlon nem vészes a helyzet.
Csak a termény áraktól félünk.
De a földek ugyanúgy ki vannak száradva, repcét csak néhányan merik bevállalni. Lucernát el sem tudtuk vetni nyáron, pedig meg van trágyázva, és vetéskészre el is van munkálva neki a föld. Csakhát azóta nem volt neki eső
Most, tegnapra mondta ide az esőt, közép-zalába persze egy csepp sem volt. aztán 40mm kéne, hogy vetést kezdhessünk, annyiból kikelne, meg ellenne 2 hétig
koma, hagyd abba ezt a tahóságot, amit művelsz, hányszor kell neked szólni??????????????????
ennyire hülye vagy, hogy nem értesz az első szóból?
apád mivel tanít téged, szívlapáttal???????
Győr környékén nagyon szép kukoricákat láttam, igaz öntözött táblákba. Még zöld a levelük.
Biztos nem tudtak akkora darabokat minden héten megöntözni csat ritkábban. De lehet, hogy az is elég volt ahhoz, hogy 30 cm-ben ne száradjon csontra a föld.
Ezért is kérdeztem a gyökérmélységet.
aki partos földeket művel, az tudja hogy milyen mély gyökere van a tengerinek
akkor lehet jól meglátni, mikor szép nagy vízmosás van a föld közepén.
A vastag mellékgyökerek 30 cm-ig mennek le. a vékonyabbak nagyon mélyre. 2-3 méter biztos.
Válasz #7190. hozzászólásra
Csak ez az egy tábla van rossz helyen ,de ott mindenkiét meglopták . Az a szerencse az kis darab a nagyobb tábla messzebb van sokkal!
Én nem panaszkodtam csak azt mondom hogy nem trágyáztam nem gyomirtóztam mert a teheneknek vetettem hogy lekaszálom ledarálom szárastól és eletetem.
Ezért is van ilyen gazba.
Válasz #7175. hozzászólásra
Mit akarsz ezek jó csövek ,valakinek semmi sincs tedd össze a kezed ,hogy ilyen termésed van! Jártam az országban egy két helyen , valaki ugrálna örömében ,ha ilyen kukoricája lenne!
A színe az a másiké,Jól lement a fekete hasa ám.
Nagy volt a böce mikor született?
Könnyen kinyomta vagy segítség kellett neki?
Én ha észre veszem hogy elleni akar mindig segítek ha kell ha nem,biztosra megyek.
Mikor az mt-m ellett jártam ki minden éjjel 3 óránként kb 1 hétig mert kicsit elhúzta az ellést,aztán mikor ellet a szemtelen nappal.
Mindig így járok,a másiknál meg ugyan úgy jártam ki 3 óránként aztán egyszer nem mentem mert hulla voltam már nem emlékszem,de azt hiszem erdőn voltunk egész nap,na mindegy nem bírtam felkelni hozzá,megyek reggel és látom ám hogy 2 boci szopja a tehenet hát az mt-é elszabadult a másik tehén meg megellett közbe,na nem is kellett reggel fejnem mert nem volt mit.
Szép emlékek ezek,remélem még lesz egy párszor részem benne.
Egy panelos ezt fel se tudja fogni hogy milyen érzés.
elvileg lehet...nálunk itt a kertben olyan homok van,hogy ha a macska fingik egyet abból biztos homokvihar lesz
na most,a legnagyobb forróságban a nyáron ott állt a kisteher kb egy hétig egy helyben...alatta minden kiszáradt tán még most sem jött helyre...körülötte ahol a gyom kicsit feljött nem volt ilyen probléma,akkor most kiszívja a vizet a talajból a gyom vagy sem
bár az sem lehet mindegy,hogy mekkora a dudva benne
24914 hozzászólás
Válasz #7213. hozzászólásra
ma kombájn alól 130-at kínáltak levonások nélkül
Aktuális napraforgó árat tud valaki?
Lassan hozzá kellene kezdeni a kukorica előtt.
Válasz #7211. hozzászólásra

73.3q országos átlagtermés búzábol,hogy csinálják
Válasz #7206. hozzászólásra

OTT is hasonlót ír
Válasz #7209. hozzászólásra
próbálkozhatsz a www.webforditas.hu oldallal is...bár a nyelvtudást egyik sem pótolja. De a lényeg, hogy körbe mindenki pedzi, hogy mekkora ökológiai katasztrófa van...nálunk, meg a lila köd leereszkedett .... aztán majd lesz valahogy..
Válasz #7208. hozzászólásra
(mondjuk a magyart eléggé töri, de a latinokkal egész jól elboldogul: pl angol-német-svéd-olasz-francia-... , szóval ha ezek közül bármelyik elfogadhatóan megy, akkor jobb arra fordíttatni, mint magyarra ;-)
Válasz #7207. hozzászólásra
http://translate.google.com/ itt a megoldás!
Válasz #7206. hozzászólásra
Ja csak nincs lefordítva...de biztos jó lenne,mert nincs itthon egy normális szaklap
Válasz #7188. hozzászólásra
Kilóra megvett emberek megmondják a frankót...javaslom, hogy inkább olvassatok német lapokat. pl Agrarheute.de
itt össze vissza hazudnak..MINDENRŐL!! mert a gazdáik ezt kérik tőlük...
Válasz #7204. hozzászólásra
Nálunk is ugyan ez a helyzet!
Válasz #7203. hozzászólásra

nálunk is ilyenek vannak, laposabb helyeken még nagyobbak... De a homokon ott nagyon kevés kukorica lesz
Itt zalába, meg nyugat dunántúlon nem vészes a helyzet.
Csak a termény áraktól félünk.
De a földek ugyanúgy ki vannak száradva, repcét csak néhányan merik bevállalni. Lucernát el sem tudtuk vetni nyáron, pedig meg van trágyázva, és vetéskészre el is van munkálva neki a föld. Csakhát azóta nem volt neki eső
Most, tegnapra mondta ide az esőt, közép-zalába persze egy csepp sem volt. aztán 40mm kéne, hogy vetést kezdhessünk, annyiból kikelne, meg ellenne 2 hétig
Válasz #7193. hozzászólásra

Most jártam kinn terepszemlén , átlag 20 cm-s csövek vannak reményen felüli!
Válasz #7200. hozzászólásra
koma, hagyd abba ezt a tahóságot, amit művelsz, hányszor kell neked szólni??????????????????
ennyire hülye vagy, hogy nem értesz az első szóból?
apád mivel tanít téged, szívlapáttal???????
Győr környékén nagyon szép kukoricákat láttam, igaz öntözött táblákba. Még zöld a levelük.
Biztos nem tudtak akkora darabokat minden héten megöntözni csat ritkábban. De lehet, hogy az is elég volt ahhoz, hogy 30 cm-ben ne száradjon csontra a föld.
Ezért is kérdeztem a gyökérmélységet.
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-09-02 11:03:59
Válasz #7198. hozzászólásra
Különben,hogy tudnának ilyen szárazságban is 1kg szárazanyag előállításához 400-500l vízet felvenni.
aki partos földeket művel, az tudja hogy milyen mély gyökere van a tengerinek
akkor lehet jól meglátni, mikor szép nagy vízmosás van a föld közepén.
A vastag mellékgyökerek 30 cm-ig mennek le. a vékonyabbak nagyon mélyre. 2-3 méter biztos.
Igen, a lucernáé megközelíti a 7-8 métert.
Válasz #7195. hozzászólásra
A lucerna akár 7méter.(előfordul még mélyebben is)
Válasz #7195. hozzászólásra
Az jó sok mi nem semmi?
Válasz #7194. hozzászólásra

200cm ?????????
Válasz #7192. hozzászólásra
Szárazságban igyekszik mélyebbre hatolni,akár 200cm,de a gyökérzet nagyobb része a felső 30-35cm található.
Válasz #7192. hozzászólásra
Minél mélyebben szán-tol annál jobban lemegy és jobban bírja a szárazságot!
A kukorica gyökere milyen mélyre megy le?
Válasz #7190. hozzászólásra
Csak ez az egy tábla van rossz helyen ,de ott mindenkiét meglopták . Az a szerencse az kis darab a nagyobb tábla messzebb van sokkal!
Válasz #7189. hozzászólásra
én a helyedben annyi embert vennék fel őrnek, amennyi tábla van... este 6-tól reggel 8-ig.
Válasz #7188. hozzászólásra
Nálunk már a kisebbség lopja a kukoricát ,de ha rajta kapom őket bedöngölöm őket a traktorral a földbe !
http://www.agroinform.com/aktualis/Termenyarak-Az-aszaly-ellenere-atlagos-a-gabonatermes-az-EU-ban/20120901-19917/

Ehhez mit szóltok?
Bocsássa meg a világ, hogy már megint kezdik itt a politikát, és lejjebb akarják nyomni a kuki árát!?
Mi lessz itt?!
Búzával jól járt mindenki, és most a kukit nem adják könnyen... holott az egész EU-ban aszály van, az USA--ról nem is beszélve... ÉS 2%-al több termésre várnak?
Kitől?! az atyaúristentől?
Válasz #7178. hozzászólásra
Én nem panaszkodtam csak azt mondom hogy nem trágyáztam nem gyomirtóztam mert a teheneknek vetettem hogy lekaszálom ledarálom szárastól és eletetem.
Ezért is van ilyen gazba.
Válasz #7177. hozzászólásra
Nem Baranyába.
Válasz #7181. hozzászólásra

Nyissátok ki a rostát a kombájnon!!! Azért kár pocsékolni a gázolajat!!!
ma jött felénk egy vvadász az alföldről ott kombájn alól 140 Eft ért adta a makut, a kukira 9700 at mondott a szójára meg 22000 et!
Az utóbbi kettő nekem kicsit gyanus de az első korrektnek tűnik!

Én is ugrálnék.
Válasz #7180. hozzászólásra
Ja, ez pont így szokott működni...
tegnap arattunk 500kg/ha kukit
Tavaszig minden éhes paraszt betárol aztán 300euróé eladja?

Látja é vlk az éhes parasztok jövőjét itten????

Meg is csókolná azt a "bizonyost"!!
Válasz #7175. hozzászólásra
Mit akarsz ezek jó csövek ,valakinek semmi sincs tedd össze a kezed ,hogy ilyen termésed van! Jártam az országban egy két helyen , valaki ugrálna örömében ,ha ilyen kukoricája lenne!
Válasz #7176. hozzászólásra

Ez "rományiában" van ugye?????
De a kúrva verebek már elkezdték csipegetni a cső tetejét,nem értem hogy a kis cső mért nem jó nekik.Mert mindig a nagy csőnek a tetejét szemezik le.
Válasz #7174. hozzászólásra

1 hónappal későbbi vetés ugyan abba a földbe.
Beígért képek.1. vetés

Válasz #7146. hozzászólásra
Igen.
Válasz #7167. hozzászólásra
Az jó volna, de ez nem lesz annyi,15 körül számoltam, már mindenféleképp osztottam, szoroztam.Már megkavarodtam...
Válasz #7170. hozzászólásra

amíg el nem folyt a magzatvize addig nyomott...utána feladta
azt mondta az állatorvos,hogy biztos elfáradt a nagy melegben
Válasz #7169. hozzászólásra
Hát elég nagy hasa volt.
Válasz #7168. hozzászólásra

nehezen ellett...4-en húztuk ki
Válasz #7166. hozzászólásra

A színe az a másiké,Jól lement a fekete hasa ám.
Nagy volt a böce mikor született?
Könnyen kinyomta vagy segítség kellett neki?
Én ha észre veszem hogy elleni akar mindig segítek ha kell ha nem,biztosra megyek.
Mikor az mt-m ellett jártam ki minden éjjel 3 óránként kb 1 hétig mert kicsit elhúzta az ellést,aztán mikor ellet a szemtelen nappal.
Mindig így járok,a másiknál meg ugyan úgy jártam ki 3 óránként aztán egyszer nem mentem mert hulla voltam már nem emlékszem,de azt hiszem erdőn voltunk egész nap,na mindegy nem bírtam felkelni hozzá,megyek reggel és látom ám hogy 2 boci szopja a tehenet hát az mt-é elszabadult a másik tehén meg megellett közbe,na nem is kellett reggel fejnem mert nem volt mit.
Szép emlékek ezek,remélem még lesz egy párszor részem benne.
Egy panelos ezt fel se tudja fogni hogy milyen érzés.
Válasz #7143. hozzászólásra

5t az nemjó?
Válasz #7164. hozzászólásra

azaz a "fekete" az anyja
Válasz #7156. hozzászólásra

elvileg lehet...nálunk itt a kertben olyan homok van,hogy ha a macska fingik egyet abból biztos homokvihar lesz
na most,a legnagyobb forróságban a nyáron ott állt a kisteher kb egy hétig egy helyben...alatta minden kiszáradt tán még most sem jött helyre...körülötte ahol a gyom kicsit feljött nem volt ilyen probléma,akkor most kiszívja a vizet a talajból a gyom vagy sem
bár az sem lehet mindegy,hogy mekkora a dudva benne