Ma ismét kimentem kukit nézni,de erről le fogok szokni rövidesen.Inkább nem idegesítem magamat.Ez a tábla eddig még soha nem adott 75q q alatt.Most is szép állomány van benne,kb 3m magas,csak a cső valahogy nem nőtt meg rajta.Már nem lehet vele mit kezdeni,csupán az a kérdés,mivel aratunk az idén?Kombájnnal,vagy a 6,2-es IHval.Az a baljós érzésem van,h. ezek a "csövek" be fognak szorulni a törőlécek közé,és folyton eldugul az adapter.Ha ez 2 hektáronként egyszer fordul elő,akkor az bosszantó,mert meg kell állítani az asztalt,kiszállni,és kiszedni a csövet,de az idén hányszor kell vajon megállni??????????????Megindultam egy soron,és ez lett az eredmény
Én meg tavaly előtt nem tudtam teljesíteni az időjárás miatt (vihar+jég), és tavaly kellett odaadnom 75-ért.
Akkor fogadtam mg, hogy soha többet nem kötök le semmit előre.
Remélem jövőre is lesz olyan nép művészeti agyag edény, aki be harangozza a 10-edik emeletről a soha nem látott mennyiségű kukorica projetjét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én a Rezedát 62000 körül vetettem el SPC-vel. Sajnos munkaszervezési problémáim voltak és alig kapott műtrágyát. 8 AK-s homokba és van rajta 2 cső, na nem mindegyiken.
tavaly elég ratyi lett, pedig brutál szervestrágyázott földbe ment, ha már olcsó magoknál tartunk akkor a 440-es is sokkal szebb volt az occitán-nál tavaly
nem hiszek én komám...az osztrák modellt folytatom...csak ugaroltatok...az a biztos lééééé...:DDD
szép sárga és lila virágos minden..aztán meszei a szártépő--ámen. ja és nincs pioneer-os baseball sapkám meg tollam sem...:(
Pedig a luciusnak tudni kellene produkálni,de nálunk is a drágább magok a gyengébbek.A legolcsóbb Pio 9025 olyan 18000 Ft volt zsákja, a furioval kb egy szinten lesz termésben.
Az Occitan nálunk is így néz ki, de a Lucius ennek a negyede és egy táblában.
A Rezeda sem olyan rossz mint a Lucuis. Tiszta pocséklás volt a drága mag idén
Csodálom, hogy még nem indított valaki próbapert!!! Ha legközelebb idejön valami ügynök, és azt mondja nekem egy hibridről, hogy " a legnagyobb aszályban is megtermi a 8 tonnát" akkor azt mondom, neki,
- Ok barátom...de ha nem, akkor a különbözetet TE FIZETED!!!!!
Megérne egy feljelentést az ilyen kijelentés a fogyasztóvédelemnél...mert ezekkel tele vannak a prospektusok..meg tavasszal az óriásplakátok!
Szakértő nem vagyok, de itt a déli részen jó pár éve van sajnos.A Nf nem tudom rágja-e, nem észrevehető nincs kidőlés,de az a tapasztalat hogy második évbe csinál legnagyobb kárt.Többször vetettünk 3szor ugyan oda kukit, és harmadik évbe nem csinált akkora kárt mint másodikba,ezért kérdeztem, de legtöbben kettő év után váltanak.Most is van egy 7ha darabom 15%-a kivan dőlve, másodszor van benne kuki.A Furadan sem sokat segít,de használom, ismerem, nagyon durva szer ésszel kell vele bánni,az elszórt magokat összeszedni mert a fácán nem tud elmenni...illetékes meglátja nagy baj lehet belőle.Én is Nf vetek kuki után.
Nincs szára, itt sem száradnak. Van ahol már csak csőtől lefele van meg a kuki tábla. A felette lévő rész letört. Valahol a környéken beleálltak, de csak este vágják, mert amúgy több pattan mellé, mint az asztalba. Itt 16-18 közötti vize van most, még várunk, ha ezt még szárítani kellene, akkor csapnánk földhöz a sapkát rendesen. Az biztos hogy lesznek meglepetések a jobbnak kinéző táblákban is.
Nem kell drága vetőmag........a 10-14ezres hekis magok ezen top nemesítőktől xarrá vertek itt minden elitet.....legalább is ránézésre jobban bírták. ezek az újak, már nagyon sterilek, labori xarok !!!
Erre felénk lekaptak egy komolyabb táblát ami nagyon jól nézett ki de csak 3,2 T/ha...............sorra vágják az 1 T körülieket, ebben a jó időben 10 nap alatt nem ment le a vizük 1 %-ot !!
Mi átlag 142 gramm szemet mértünk csövenként. Ha ebből lehet becslést csinálni olyan 6 tonnára számolunk átlagban. De ez csak nagyon merész becslés... ha lesz 5 akkor tapsolunk neki...
hát ez az ,bármilyen más ,fantázia nevet kapott volna,meg a leirásban sem az aszálytűrést hangsúlyozták volna ,nem érezném magam átba..va,de igy ....????
szóval érdemes valahol reklamálni szerintetek?
24931 hozzászólás
Válasz #7328. hozzászólásra

ki ugrálni még haggyán, és ha a csután marad a haszon?????

ki ugrálni még haggyán, és ha a csután marad a haszon?????

Van mŕr elektromos tôrôlčc ŕllîtŕs is
Válasz #7327. hozzászólásra

Ettöl félek énis semmi kedvemm kibe ugrálni a fülkéböl egésznap.
Ma ismét kimentem kukit nézni,de erről le fogok szokni rövidesen.Inkább nem idegesítem magamat.Ez a tábla eddig még soha nem adott 75q q alatt.Most is szép állomány van benne,kb 3m magas,csak a cső valahogy nem nőtt meg rajta.Már nem lehet vele mit kezdeni,csupán az a kérdés,mivel aratunk az idén?Kombájnnal,vagy a 6,2-es IHval.Az a baljós érzésem van,h. ezek a "csövek" be fognak szorulni a törőlécek közé,és folyton eldugul az adapter.Ha ez 2 hektáronként egyszer fordul elő,akkor az bosszantó,mert meg kell állítani az asztalt,kiszállni,és kiszedni a csövet,de az idén hányszor kell vajon megállni??????????????Megindultam egy soron,és ez lett az eredmény

Válasz #7325. hozzászólásra

De bezzeg ha én kötnék magas áron s közbe lemegy akkor mindent kitalálnak hogy nekeljen kifizetni.
Nem az ár bánt, hanem a megalázás...

Válasz #7314. hozzászólásra

Mennyi a vize??????
Válasz #7318. hozzászólásra
Én meg tavaly előtt nem tudtam teljesíteni az időjárás miatt (vihar+jég), és tavaly kellett odaadnom 75-ért.
Akkor fogadtam mg, hogy soha többet nem kötök le semmit előre.
Válasz #7313. hozzászólásra

Én ilyenre nem emlékszem, hogy az országban szeptember elején legyen kukorica aratás, 13-16%-os vízzel!!!
És szÍvessen belökném az mtz-be 16 órára/nap

a minuszomból vásárlok néki pár nyakkendőt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Remélem jövőre is lesz olyan nép művészeti agyag edény, aki be harangozza a 10-edik emeletről a soha nem látott mennyiségű kukorica projetjét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #7317. hozzászólásra

Én tavaly elött szivtam a naprával 70000 lett kötve tavasszal aratáskor meg volt 110000

Volt 1 nagyszerű kötésem nyáron kukira, 46000 ért/ tonna!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #7309. hozzászólásra
Én a Rezedát 62000 körül vetettem el SPC-vel. Sajnos munkaszervezési problémáim voltak és alig kapott műtrágyát. 8 AK-s homokba és van rajta 2 cső, na nem mindegyiken.
Válasz #7304. hozzászólásra
Komoly következtetést nem tudok levonni, mert a Rezeda homokos földbe ment. Elég jól néz ki az is, ott sokkal jobban mutat mint az Occitan években.
Igazából a 3511-el tudom összehasonlítani ami a szomszédé, az hamarabb sült fel mint a Reseda, de majd a mázsa mondja meg.
Elkezdtük!

occitan-t nem javaslom
tavaly elég ratyi lett, pedig brutál szervestrágyázott földbe ment, ha már olcsó magoknál tartunk akkor a 440-es is sokkal szebb volt az occitán-nál tavaly
Válasz #7310. hozzászólásra
meszei= megeszi
Válasz #7299. hozzászólásra
nem hiszek én komám...az osztrák modellt folytatom...csak ugaroltatok...az a biztos lééééé...:DDD
szép sárga és lila virágos minden..aztán meszei a szártépő--ámen. ja és nincs pioneer-os baseball sapkám meg tollam sem...:(
Válasz #7305. hozzászólásra
Azért vagyok kíváncsi a 2 fajtára,mivel a rezeda itt nem hozott csövet.
"Csőnélküli lovag" 20 hektár után 20q/ha

Válasz #7306. hozzászólásra
,de valaki lehurrogta a fajtát
Én meg még tavasszal amikor arról beszéltem,hogy 19500-ra lehet lealkudni a Furiót és ajánlottam mindenkinek
Válasz #7298. hozzászólásra

ezt mondtam én is 2 hónappal ezelőtt
Válasz #7304. hozzászólásra
Ocitán jóbb,csak a gyomirtóra kell figyelni
Válasz #7302. hozzászólásra
Occitan,és rezeda közt mi különbség van??
Válasz #7302. hozzászólásra
Pedig a luciusnak tudni kellene produkálni,de nálunk is a drágább magok a gyengébbek.A legolcsóbb Pio 9025 olyan 18000 Ft volt zsákja, a furioval kb egy szinten lesz termésben.
Válasz #7301. hozzászólásra
és egy táblában.
Az Occitan nálunk is így néz ki, de a Lucius ennek a negyede
A Rezeda sem olyan rossz mint a Lucuis. Tiszta pocséklás volt a drága mag idén
Válasz #7298. hozzászólásra
Ezek nagyon fasza csövek itt erre ,még mutatóban sem láttam ekkorákat , brutál nagyon!
Itt max.36 mázsa/ha hallottam.De ma gazdatársam belekóstolt a kukiba,több darabba,kb.5-6 ha levágtak,és 8 mázsa az egész.Be is fejezte,megy a zúzóval.
Válasz #7297. hozzászólásra

még hiszel a mesékben?????? szép szőke hercegem.............
Válasz #7288. hozzászólásra

Furiohoz érdemes visszatérni,nekem az egyik legjobb kukoricám idén
Válasz #7282. hozzászólásra

Csodálom, hogy még nem indított valaki próbapert!!! Ha legközelebb idejön valami ügynök, és azt mondja nekem egy hibridről, hogy " a legnagyobb aszályban is megtermi a 8 tonnát" akkor azt mondom, neki,
- Ok barátom...de ha nem, akkor a különbözetet TE FIZETED!!!!!
Megérne egy feljelentést az ilyen kijelentés a fogyasztóvédelemnél...mert ezekkel tele vannak a prospektusok..meg tavasszal az óriásplakátok!
Válasz #7295. hozzászólásra
Ezt milyen kártevőre mondjátok?
Válasz #7258. hozzászólásra
Szakértő nem vagyok, de itt a déli részen jó pár éve van sajnos.A Nf nem tudom rágja-e, nem észrevehető nincs kidőlés,de az a tapasztalat hogy második évbe csinál legnagyobb kárt.Többször vetettünk 3szor ugyan oda kukit, és harmadik évbe nem csinált akkora kárt mint másodikba,ezért kérdeztem, de legtöbben kettő év után váltanak.Most is van egy 7ha darabom 15%-a kivan dőlve, másodszor van benne kuki.A Furadan sem sokat segít,de használom, ismerem, nagyon durva szer ésszel kell vele bánni,az elszórt magokat összeszedni mert a fácán nem tud elmenni...illetékes meglátja nagy baj lehet belőle.Én is Nf vetek kuki után.
Válasz #7287. hozzászólásra
Inkább nagyon intenzívek!
Ha 2-3 hetente kap esőt akkor jól teremnek, de ha nem, akkor arra már nem készítette fel őket a nemesítőjük.
Válasz #7286. hozzászólásra
Nah ezért mondunk 60q-t... mert 63 ezerrel lett vetve, ellenben mivel ritkább vetés volt így jobban bírta mint a sűrűbben vetettek.
Válasz #7290. hozzászólásra

Én úgy néz ki a 4590-el kezdem valszeg a zúzást
Válasz #7285. hozzászólásra
Nincs szára, itt sem száradnak. Van ahol már csak csőtől lefele van meg a kuki tábla. A felette lévő rész letört. Valahol a környéken beleálltak, de csak este vágják, mert amúgy több pattan mellé, mint az asztalba. Itt 16-18 közötti vize van most, még várunk, ha ezt még szárítani kellene, akkor csapnánk földhöz a sapkát rendesen. Az biztos hogy lesznek meglepetések a jobbnak kinéző táblákban is.
Válasz #7289. hozzászólásra
itt elég jók a dekalbok
Válasz #7279. hozzászólásra
nekem lesz jó dekalbom vizes földbe. de tény,hogy azok adták meg magukat a leghamarabb.én azért teszek jövőre is
Válasz #7287. hozzászólásra
a végén még visszatérek a furiohoz
Válasz #7284. hozzászólásra
Nem kell drága vetőmag........a 10-14ezres hekis magok ezen top nemesítőktől xarrá vertek itt minden elitet.....legalább is ránézésre jobban bírták. ezek az újak, már nagyon sterilek, labori xarok !!!
Válasz #7283. hozzászólásra
Az 60 ezer csőnél 80-84 mázsa.Persze akkor 60 ezer,ha 80 ezret vetettél.
Válasz #7283. hozzászólásra

Erre felénk lekaptak egy komolyabb táblát ami nagyon jól nézett ki de csak 3,2 T/ha...............sorra vágják az 1 T körülieket, ebben a jó időben 10 nap alatt nem ment le a vizük 1 %-ot !!
Válasz #7279. hozzászólásra
tudsz valami jobbat?
Válasz #7277. hozzászólásra

Mi átlag 142 gramm szemet mértünk csövenként. Ha ebből lehet becslést csinálni olyan 6 tonnára számolunk átlagban. De ez csak nagyon merész becslés... ha lesz 5 akkor tapsolunk neki...
Válasz #7280. hozzászólásra
hát ez az ,bármilyen más ,fantázia nevet kapott volna,meg a leirásban sem az aszálytűrést hangsúlyozták volna ,nem érezném magam átba..va,de igy ....????
szóval érdemes valahol reklamálni szerintetek?