Ötven éve nem volt olyan súlyos aszály az USA, mint most, és ez egyetlen hónap alatt tönkretette az amerikai kukoricatermés hatodát. A Financial Times gazdasági lap szerint ez globális élelmiszerár-inflációval fenyeget. Washington most 10,8 milliárd véka (bushel) amerikai kukoricatermést vár, 2,2 milliárd vékával kevesebbet, mint alig egy hónappal ezelőtt.
Csupán arról van szó hogy ahol szép , ott talált egy víz foltot,eret a kukorica. Valószínű ha vizes -saras évjárat van , akkor ott szokott is állni a víz .
Most ennek a helye látszik.
Nekünk is van ilyen idén , de az még látványosabb mert teljesen kirajzolja foltot körbe és ott full zöld a kuki , tőle 10 centire meg full száraz...
Ha valamikor akkor most aztán nehéz lesz ki bújni a term szezödésböl!!Mert ezt a nyolc ezer forintos zicert egyik kereskedö sem fogja ki hagyni még akor sem ha a termelö le vetközik 1 szál gatyára is..És ahogy a dolgok mostanság álnk..Az éedek képviselet és a többi.. ismét nem fog ki álni értük csak a hangzatos és sujtalan igéretek lesznek azal meg mehet mindenki a p cs ba.. mi már ezt végig jártuk a bel vizel.. Pedig az is volt dokumentálva rendesn!!És akkor még a megmondó embereknek is habzott a szálya.. És mégse lett semi.. Katasztrófa sujt övezetté meg úgyse lesz nyilvánitve..És a KERWESKEDÖ lobbi elen egy sujtalan.. Köz igazgatás úgysem szál szembe.. Nagyon de nagyon lehet örülni SZ tem a jövö évi meg termelés lehetöségének is..Ha valaki ezt ki bírja majd harcolni az már boldog ember lehet majd!!
Válasz #6672. hozzászólásra
gondolom erre te tudod legjobban a választ,mert afldet agazdája ismeri aki múveli alegjobban kell ott lenni valaminek az onkivül hogy a kutya odajárt vizelni.
Az egyfajtát értsd úgy hogy nem ami a zsákra volt írva hanem mondjuk ami tavaly kimaradt hozzá lett vágva a többi közé.Ez előállítóknál nagyüzemileg is járatos.
Válasz #6670. hozzászólásra
Romlik már a látásom Mert én csak a zöldszáron látok de nem baj mert ettől még az is lehet amit a csomós műkaki tehet de erre én nem látok sok esélyt. Tudom nehéz eset ilyenkor aszályba mert könyen rálehet fogni mindent, de hogy a vetőmag hány százalékos volt hát az is egy érdekes kérdés lehet.
Van mellette is amim van cső nézd meg, szerintem ott állt meg a pétisószóróval és azért van ott valami!! Feribátyám is csomós nitrogént szórt ki a kukszi alá és ahol megállt kaparni löködni a nitrogént és elindult a géppel újból ott a kukszi 1 méterrel magasabb meg 2 cső van rajta, odébb meg szinte semmi!!
NOS ENGEM AZ BOSSZANT leginkább, hogy elvileg 4600 ha öntözhető lenne de nem sok gazda gondolja, hogy ez az év után végre költeni kellene az öntözésre... És valóban nem az a normális hogy kutat fúrok...
Üdv mindenkinek! És akkor az mennyire aggódjon aki még le is kötötte 46000 körüli áron tavasszal az esők hatására csökkenő ár miatt? Nem normális ez a kiszámíthatatlanság persze nem a több 1000 ha-os gazdáknak és kereskedőknek.
Itt felénk Keleten éjszaka 15 mm eső esett , így azért elvegetál rajta ,ha még számít neki valamit.Ami már megsült annak már mindegy.Kíváncsi leszek hektáronként mennyi lesz rajta , ha addig eljutunk megírom.Majd csinálok képeket betakarításkor!
Felénk/Csongrád,Tömörkény/ is sújtott az aszály de azért a fajták stressztűrő képessége megmutatkozik.Egy táblánk szélén M81-beljeb LUCIUSZ a képeken jól látszik a különbség.
ma jöttünk haza Orfűről és a 6 os mellett Pécstől Dunaföldvárig végig felsült kuki cső nélkül szerintem több száz vagy ezer ha- oh borzalmas ár lesz uff
Nyugodj meg itt is..Csak nem az aki bohóckodik pláne nem pár hektáron!! Nem véletlen az hogy aki a mezőgazdaságban tevékenykedik de nem a termelő hanem a ki szolgáló vagy a tovább értékesítő vagy netán a feldolgozó szektorban tevékenykedik az fütyül dalol!! Nem véletlen az hogy felénk még mindig nem akar a búza ára kiderülni.. és mindenki csak variál és taktikázik!!És most már van egy olyan érzésem a bele látós tözsde cápák már a napraforgóra és a kukoricára hajtanak.. Mert abban látják a nagy bizniszt!!!
A csúszdán madártávlatból nézegettem ahogy a sógorok
bohóckodnak a pár hektárjukon...mit mondjak minden csak nem nagyüzemi gazdálkodás amit folytatnak mégis mindenki happy
A mai kereskedésben folytatódott a szeptemberi szállítású kukorica árának emelkedése. Az árfolyam a június közepén elért rekordárfolyam közelében mozog: vékánkénti 822,2 centes szint közelében folyik kereskedés.
Elemzők szerint azonban még ennél is magasabbra kúszhat a kukorica ára: a mai kereskedésben a befektetők arra spekulálnak, hogy az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium bejelentésében csökkenteni fogja a termés-előrejelzéseket. A várhatóan rendkívül alacsony termésszint annak tudható be, hogy az Egyesült Államokban 1956 óta a legszárazabb nyárral kell, hogy szembenézzenek a farmerek.
A gabonaárak mérséklését nem segíti a globális kínálat sem: Oroszországban és Ausztráliában is rendkívüli szárazság volt, Indiában az átlagosnál gyengébbek voltak a monszunesőzések, továbbá Európában is kevesebb csapadék hullott az átlagosnál.
Az amerikai kukoricatermelés közel 40%-a bioetanol-termelésben kerül felhasználásra, melynek felvásárlása mögött állami támogatás áll. Az élelmiszerárak növekedése mellett az elemzők arra számítanak, hogy a kormány át fogja gondolni a bioüzemanyag-politikáját, és a közeljövőben a teljes termelés nagyobb része szolgálhat élelmezési célokat.
Válasz #6630. hozzászólásra
Ezt még ti legalább hasznosítjátok ,de akinek még jószág sincs ?csak leadásra termel az mi a kurva élet faszát fog csinálni!!!
24931 hozzászólás
Ötven éve nem volt olyan súlyos aszály az USA, mint most, és ez egyetlen hónap alatt tönkretette az amerikai kukoricatermés hatodát. A Financial Times gazdasági lap szerint ez globális élelmiszerár-inflációval fenyeget. Washington most 10,8 milliárd véka (bushel) amerikai kukoricatermést vár, 2,2 milliárd vékával kevesebbet, mint alig egy hónappal ezelőtt.
Válasz #6658. hozzászólásra

A válasz egyszerűbb mint gondolnád ...
Van víz , nincs víz...
Csupán arról van szó hogy ahol szép , ott talált egy víz foltot,eret a kukorica. Valószínű ha vizes -saras évjárat van , akkor ott szokott is állni a víz .
Most ennek a helye látszik.
Nekünk is van ilyen idén , de az még látványosabb mert teljesen kirajzolja foltot körbe és ott full zöld a kuki , tőle 10 centire meg full száraz...
Majd rakok róla képet fel...
Válasz #6678. hozzászólásra

ismét nem fog ki álni értük csak a hangzatos és sujtalan igéretek lesznek azal meg mehet mindenki a p cs ba..

mi már ezt végig jártuk a bel vizel.. Pedig az is volt dokumentálva rendesn!!És akkor még a megmondó embereknek is habzott a szálya.. És mégse lett semi.. Katasztrófa sujt övezetté meg úgyse lesz nyilvánitve..És a KERWESKEDÖ lobbi elen egy sujtalan.. Köz igazgatás úgysem szál szembe.. Nagyon de nagyon lehet örülni SZ tem a jövö évi meg termelés lehetöségének is..Ha valaki ezt ki bírja majd harcolni az már boldog ember lehet majd!! 
Ha valamikor akkor most aztán nehéz lesz ki bújni a term szezödésböl!!Mert ezt a nyolc ezer forintos zicert egyik kereskedö sem fogja ki hagyni még akor sem ha a termelö le vetközik 1 szál gatyára is..És ahogy a dolgok mostanság álnk..Az éedek képviselet és a többi..
Válasz #6655. hozzászólásra
Aszájkárt jelentesz,a leszerződött mennyiségre a falugazdász hatósági bizonyítványt állít ki,hogy nemtudod teljesíteni.
Válasz #6668. hozzászólásra
csak országrész és talajfüggő.
Érdemes,
gondolom erre te tudod legjobban a választ,mert afldet agazdája ismeri aki múveli alegjobban kell ott lenni valaminek az onkivül hogy a kutya odajárt vizelni.
Válasz #6673. hozzászólásra

Akkor nézd meg még egyszer, ott a másikon is mögötte a cső!!
Az egyfajtát értsd úgy hogy nem ami a zsákra volt írva hanem mondjuk ami tavaly kimaradt hozzá lett vágva a többi közé.Ez előállítóknál nagyüzemileg is járatos.
Romlik már a látásom Mert én csak a zöldszáron látok de nem baj mert ettől még az is lehet amit a csomós műkaki tehet de erre én nem látok sok esélyt. Tudom nehéz eset ilyenkor aszályba mert könyen rálehet fogni mindent, de hogy a vetőmag hány százalékos volt hát az is egy érdekes kérdés lehet.
egy fajta

és a műkakival sem volt semmi gond / semmi megállás, elzáródás, ugyanannyit kapott mind a kettő /
Miért ott 300kilós adagot kapott...?
Válasz #6669. hozzászólásra

Van mellette is amim van cső nézd meg, szerintem ott állt meg a pétisószóróval és azért van ott valami!! Feribátyám is csomós nitrogént szórt ki a kukszi alá és ahol megállt kaparni löködni a nitrogént és elindult a géppel újból ott a kukszi 1 méterrel magasabb meg 2 cső van rajta, odébb meg szinte semmi!!
l.
Nem lehet hogy fajta idegen mag keveredett bele? még az is lehet hogy más évjáratbó
Válasz #6662. hozzászólásra

Kukoricát vagy naprát, búzával nem éri meg foglalkozni!!
KÖSZI!!!!!
Válasz #6665. hozzászólásra
mondom gabona!!!!!!!!!!!! buza vagy ösziárpa vagy tavasziárpa!
Szia!
Én is erre gondoltam csak azt nem tudom milyen sorrendben!Búza kukorica napraforgó...vagy melyiket érdemes előbb???Köszi előre is

Nem egyedi eset nekem ugyan ilyen a kukorica!
Válasz #6662. hozzászólásra
általában gabonafélét szoktak vetni mert az elég jol hasznositja a földben hagyott nitrogént!
Sziasztok
Lucerna után mit érdemes vetni?Köszönöm a segítséget!!
NOS ENGEM AZ BOSSZANT leginkább, hogy elvileg 4600 ha öntözhető lenne de nem sok gazda gondolja, hogy ez az év után végre költeni kellene az öntözésre... És valóban nem az a normális hogy kutat fúrok...

Hát igen, sajnos idén kukiban (is) elég sok a "miért és hogyan"!!!
erre adjon valaki értelmes magyarázatot

és tőle 75 cm-re , tehát a következő sorban pedig ilyen
Hát az szopik, meg az is aki lekötötte még alatta is!!
Az igaz ki fogja a kárukat kifizetni.Állam bácsi? Hiszem ,ha látom.Akinek nincs tartaléka az bele is bukhat az éven!!
Üdv mindenkinek! És akkor az mennyire aggódjon aki még le is kötötte 46000 körüli áron tavasszal az esők hatására csökkenő ár miatt? Nem normális ez a kiszámíthatatlanság persze nem a több 1000 ha-os gazdáknak és kereskedőknek.
Válasz #6653. hozzászólásra
jó nektek.
Válasz #6652. hozzászólásra
Itt most is esik az eső éppen!
Felénk zala keleti,somogy nyugati részen semmi eső.
a jobb helyeken mondogatnak 50mázsákat...
Felénk honokosabb a rész...sztem 2-3tonna még mindig.
Válasz #6650. hozzászólásra
Itt felénk Keleten éjszaka 15 mm eső esett , így azért elvegetál rajta ,ha még számít neki valamit.Ami már megsült annak már mindegy.Kíváncsi leszek hektáronként mennyi lesz rajta , ha addig eljutunk megírom.Majd csinálok képeket betakarításkor!
Felénk/Csongrád,Tömörkény/ is sújtott az aszály de azért a fajták stressztűrő képessége megmutatkozik.Egy táblánk szélén M81-beljeb LUCIUSZ a képeken jól látszik a különbség.

ma jöttünk haza Orfűről és a 6 os mellett Pécstől Dunaföldvárig végig felsült kuki cső nélkül szerintem több száz vagy ezer ha- oh borzalmas ár lesz uff
Válasz #6647. hozzászólásra

Nyugodj meg itt is..Csak nem az aki bohóckodik pláne nem pár hektáron!! Nem véletlen az hogy aki a mezőgazdaságban tevékenykedik de nem a termelő hanem a ki szolgáló vagy a tovább értékesítő vagy netán a feldolgozó szektorban tevékenykedik az fütyül dalol!! Nem véletlen az hogy felénk még mindig nem akar a búza ára kiderülni.. és mindenki csak variál és taktikázik!!És most már van egy olyan érzésem a bele látós tözsde cápák már a napraforgóra és a kukoricára hajtanak.. Mert abban látják a nagy bizniszt!!!
Válasz #6646. hozzászólásra

A csúszdán madártávlatból nézegettem ahogy a sógorok
bohóckodnak a pár hektárjukon...mit mondjak minden csak nem nagyüzemi gazdálkodás amit folytatnak mégis mindenki happy
Válasz #6645. hozzászólásra
Olyannagyon laza szerkezetűek,de nem homok
Válasz #6643. hozzászólásra
Szép zöld minden , pedig elég gyenge minőségüek a földek.
Válasz #6642. hozzászólásra

Ott is szoktunk lövöldözni a Zsirai lőtéren
Válasz #6642. hozzászólásra

Régen mikor még meg volt a vasfüggöny nem csináltál volna ilyen fotót.

Az idén arra volt a legtöbb eső.
Válasz #6641. hozzászólásra

Ahogy mész Zsirára balra van az Und-i út , na ott
Válasz #6640. hozzászólásra

A köves út mellett.
Válasz #6639. hozzászólásra
Azt nem tudom, hogy jöttem rá ilyen gyorsan,{:confused:) hogy ez hol van.

Ez igen!
Válasz #6637. hozzászólásra

itt meg szinte csak fekete föld van,de abban sincs hasonló
Válasz #6636. hozzászólásra
Itt is csak a fekete földben van ilyen termés!
Válasz #6635. hozzászólásra

Itt csak álom.Tavaly jó évet zártam,58 mázsa átlaggal.
50 mázsa?
Válasz #6633. hozzászólásra
Fasza a helyzet ,úgy látom nálunk legalább valami lesz belőle!Hektáronként, olyan 50-60 mázsa a homokon persze semmi ,mint felétek leégett az egész!
A mai kereskedésben folytatódott a szeptemberi szállítású kukorica árának emelkedése. Az árfolyam a június közepén elért rekordárfolyam közelében mozog: vékánkénti 822,2 centes szint közelében folyik kereskedés.
Elemzők szerint azonban még ennél is magasabbra kúszhat a kukorica ára: a mai kereskedésben a befektetők arra spekulálnak, hogy az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium bejelentésében csökkenteni fogja a termés-előrejelzéseket. A várhatóan rendkívül alacsony termésszint annak tudható be, hogy az Egyesült Államokban 1956 óta a legszárazabb nyárral kell, hogy szembenézzenek a farmerek.
A gabonaárak mérséklését nem segíti a globális kínálat sem: Oroszországban és Ausztráliában is rendkívüli szárazság volt, Indiában az átlagosnál gyengébbek voltak a monszunesőzések, továbbá Európában is kevesebb csapadék hullott az átlagosnál.
Az amerikai kukoricatermelés közel 40%-a bioetanol-termelésben kerül felhasználásra, melynek felvásárlása mögött állami támogatás áll. Az élelmiszerárak növekedése mellett az elemzők arra számítanak, hogy a kormány át fogja gondolni a bioüzemanyag-politikáját, és a közeljövőben a teljes termelés nagyobb része szolgálhat élelmezési célokat.
Válasz #6632. hozzászólásra

Unoka öcsémé a kuki,nekik van hízóbika.Nekem van 70 ha ,de talán 300 mázsa lesz az egésszen.
Válasz #6630. hozzászólásra
Ezt még ti legalább hasznosítjátok ,de akinek még jószág sincs ?csak leadásra termel az mi a kurva élet faszát fog csinálni!!!