Neked se legyen nagyobb öntözésed akkor mint 2db Tisza 2 ! Most írtam, h 3 hete éjszakánként van csak öntözve, ráadásul Pedrollo 80L 63-as csőkút ! Tehát nem öntözöm, csak párásítok neki
Megnéznélek miért lenne érdemes megszólalnod, ha te is 3 hekin húzogatnád egész éjjel a tűzoltó tömlőt, meg a kpe-ket, meg pakolnád át az állásokat. Megjegyzem a 2db Tisza 2 max 40m terít, ráadásul a kis pedroller 180-200m -re a kúttól már csak max 32-35m terítésre képes. Így a számolással sem kell magadat megerőltetned, hogy legalább 2 állás 5-6 óránként.
A stira meg 1db Tisza 2 50-es csőkútról.
Egyszóval ez nem öntözés te xxxxxxxxxxxxx, hanem kínlódás, azért, hogy mentsem azt ami menthető !
Mert egyébként a Pioneer nagy zászlóshajóját is vinné el az aszály.
Másrészről, meg lehet másnak ez az infó is hasznos, amit leírok, mivel innen az Alföldről, ráadásnak Homokhátról senki nem nagyon adott(ad) riportot.
Igen árban a duplája, de meg is mutatkozik ;)
a P9578 19AK barna földben van 65000 szemmel vetve kb 3 hete rohangálok benne a tisza 2-ket átpakolni, mert a dobnak minek hagyjunk helyet ugye......tavasszal hagyunk az zicher !
A Stira közvetlenül előtte lévő földben igaz ez 22AK, de szintén barna föld, és ehhez is a Tisza 2 szóró löki a vizet, de ebben ugye csak 1db amit 5 óránkén pakolgatok.
De lehet a tavasszal csak Rezedát(M81) vetünk, meg a p9578-at, mert annak már rendeltünk magot. Meg a lupus helyére kipróbálnám ezt az új fajta AQVAmax-ot ;)
Bocs,tudom hogy nagy gondok vannak mert itt is kiszáradt egy jó pár tábla,igaz most esett az eső meg még fog is állítólag.
Nem érdemes rajta bánkódni mert attól sajnos nem lesz jobb.
Bár az enyém most jó,de nem örülök neki hogy másé meg kiszáradt,elhiheted.
jövőre a kukorica kimarad a vetésforgóból.Vagy drasztikusan csökken a területnagysága.Hemzseg minden a bogaraktól. kamelias kessos hunor bírja pr halálon van.40 mili eső lenne talán még aratnánk is belőle valamit.Az első 3 fajtán egyébként csövek megtermékenyülve nem felibe harmadába kinevelve a szemek hanem elejétől a végéig, második csö kezd fejlődni de befejeződni nem fog eső nélkül.
igen igazad lehet! itt minden az esőtől függ lehet akármilyen szárazságtűrő ha cső neveléskor nem kap esőt megszorul a cső fél vagy attól is kevesebb termés várható! itt se lesz rekord kuki az már biztos!
Az idei év talán nem a leg jobb viszonyítási alap lesz mert anyira sok minden fogja befolyásolni a termést hogy azt felesleges lenne pro és kontra egy egy fajtára ki hegyezni..Én mex a mellé vetésben bizom.. nem a mende mondában meg a több 100m lévö másik percellában
akkor pont a duplája a stirának árban! ezt igazából majd aratáskor lehet megtudni a mérlegen!,meg majd ha számolod vissza az évet hogy megéri e dupla árat költeni a vetőmagra!
P9578 80k szem 52 ropogó
De tényleg látszik az ár különbözet ! Már csak magára a betakarított mennyiségre leszek kíváncsi, no meg a minőségre ! Eddig a 9578 az ász !
Én tavasszal tőled kérdeztem meg, h szerinted ide a homokra mit vessek, és azt, h a stírához képest a 9578 megéri -e az árkülönbözetet. Te akkor azt írtad, h megéri a drágább. Na most a 9578 áll mint a cövek, a környékemen minden kisülve, kivéve a stírát (ami szintén az enyém ) Bár a stíra igen alacsony maradt, és kicsik a csövei nagyon, az alja pedig annak is sül fel. A másikon meg no comment ! Már csak azon reménykedem, hogy szemeket is nevel a csöveken.
Az Egyesült Államok területének több mint fele szárazságtól szenved – nem volt ilyen az ötvenes évek óta. A mindig bő vizű Mississippi-folyó vízállása sem volt még ilyen alacsony, a legelőkön kiszáradt a fű. Az öntözés kutakból folyik, de ez nagyon drága. Az USA termése mindeddig stabilizálta a világ tartalékait. A búza, a szója és a kukorica drágulása az egész világra kihat, azaz növekedhet az infláció. A hazai termés is átlagon aluli, ezért nálunk is drágulni fog a kenyér és a hús.
Vetéskor lett granulátum téve a sorra? mert ha a bogár hozzá tudott férni akkor nagy károd lesz nehezen tudja meg nem is igazán tudja összeszedni a kombájn! Meg ha esős lesz az év leér a cső vége a földre és elkezd rohadni, penészedni!
Viharkár Békésben, tegnapelőtti fotók. Rengeteg a dőlés.A kapaszkodógyökerek nem igazán fejlődtek ki.Vajon aratásig mi lesz? Egyébként van benne dám is.
rosszul írtam, ahol volt ez a 130q-s átlag Pioneer A24-s volt! de abból 45000Ft 80000 szem a resedából pedig csak 25000Ft és tapasztalat alapján nem egyenlíti ki az A24 a majdnem dupla árrést!
Pihentetni meg nem is nagyon lenne muszály ha lapos üdébb a terület szóját kell vetni két kukorica közé, vagy ha nem annyira szójás a terület akkor egy olajretket mondjuk vetőmagnak, ez is ha valamennyire sikerül van haszon belőle, talajnak meg nagyon jó.
Olyan temőhelyen ahol normális évben egy korrekt tápanyag utánpótlással 7-8tonna kukorica megterem tágabb átlagban 6-10tonna között, ott a napra is 3tonnás tud lenni ha nem rossz neki valami. Így igen azt gondolom.
Már csak abból kiindulva is hogy annakidején 30évig monokultúrázott a volt állami gazdaság kukoricáztak minden területen és a végén is úgy termett amennyi kaját adtak neki, utolsó éven volt egyfajta kisebb rekordjuk 30év kukorica monokultúra után
Hát gondolatom szerint a nettó bevételeket összehasonlítva hektáronként legalább érje el a búzáét ilyen szar évben is.
Ha ez meg van , akkor van helye mert máskor csak több lehet szerintem .
Felénk azért volna jövője mert sok a vizes terület amit ha búzával vetünk lehet tavaszra kiöli a víz , ezt meg kicsit később elvetve simán lehet termeszteni ott...(tavaszi árpa is jó lenne ilyen helyzetben mert kevés befektetésből kijön , de azt meg korán kellene vetni , de hogy ha még februárban áll rajta a víz)
Erre a Napraforgó a menő , de hát azt se lehet mindig vetni.
25174 hozzászólás
Válasz #6022. hozzászólásra

szeretném ha az enyém csak igy száradna
Válasz #6022. hozzászólásra
Júniusba,és júliusba mennyi esőt kapott?
Válasz #6006. hozzászólásra

Az alsó levelek már száradnak föl.
Na megnéztem, Columbia:
Válasz #6020. hozzászólásra

Most voltam kint,hát elkeserítő a helyzet.Ahol még volna remény a holnapi esőtől,ott a kukoricabogár rág,de rendesen.Amúgy most elkezdett esni.
Válasz #6019. hozzászólásra
Hát igen milliomosék öntözik mi meg csodálkozunk ,meg majd nem sírva fakadunk!!!
Válasz #6018. hozzászólásra
Mi volna,ha mindenki,akik zöld kukit felraktak,most bedobnák,hogy öntözött.
Válasz #6017. hozzászólásra
Most írtam, h 3 hete éjszakánként van csak öntözve, ráadásul Pedrollo 80L 63-as csőkút ! Tehát nem öntözöm, csak párásítok neki 
Megjegyzem a 2db Tisza 2 max 40m terít, ráadásul a kis pedroller 180-200m -re a kúttól már csak max 32-35m terítésre képes. Így a számolással sem kell magadat megerőltetned, hogy legalább 2 állás 5-6 óránként.

Neked se legyen nagyobb öntözésed akkor mint 2db Tisza 2 !
Megnéznélek miért lenne érdemes megszólalnod, ha te is 3 hekin húzogatnád egész éjjel a tűzoltó tömlőt, meg a kpe-ket, meg pakolnád át az állásokat.
A stira meg 1db Tisza 2 50-es csőkútról.
Egyszóval ez nem öntözés te xxxxxxxxxxxxx, hanem kínlódás, azért, hogy mentsem azt ami menthető !
Mert egyébként a Pioneer nagy zászlóshajóját is vinné el az aszály.
Másrészről, meg lehet másnak ez az infó is hasznos, amit leírok, mivel innen az Alföldről, ráadásnak Homokhátról senki nem nagyon adott(ad) riportot.
Moderálta: (575) 2012-07-24 08:06:42
Válasz #6016. hozzászólásra

Öntözött kuki,és csudálkozol hogy zöld?Kár volt mrgszólalnod.
Válasz #5996. hozzászólásra
Igen árban a duplája, de meg is mutatkozik ;)
a P9578 19AK barna földben van 65000 szemmel vetve kb 3 hete rohangálok benne a tisza 2-ket átpakolni, mert a dobnak minek hagyjunk helyet ugye......tavasszal hagyunk az zicher !
A Stira közvetlenül előtte lévő földben igaz ez 22AK, de szintén barna föld, és ehhez is a Tisza 2 szóró löki a vizet, de ebben ugye csak 1db amit 5 óránkén pakolgatok.
De lehet a tavasszal csak Rezedát(M81) vetünk, meg a p9578-at, mert annak már rendeltünk magot. Meg a lupus helyére kipróbálnám ezt az új fajta AQVAmax-ot ;)
Válasz #6002. hozzászólásra

Bocs,tudom hogy nagy gondok vannak mert itt is kiszáradt egy jó pár tábla,igaz most esett az eső meg még fog is állítólag.
Nem érdemes rajta bánkódni mert attól sajnos nem lesz jobb.
Bár az enyém most jó,de nem örülök neki hogy másé meg kiszáradt,elhiheted.
A P9875 egy része lezúzva mert vetéstől eddig szinte semmi csapadék, öntözhetetlen.

Ahol viszont tudok neki adni vizet ott gyönyörű.
Válasz #6012. hozzászólásra

jövőre a kukorica kimarad a vetésforgóból.Vagy drasztikusan csökken a területnagysága.Hemzseg minden a bogaraktól.
kamelias kessos hunor bírja pr halálon van.40 mili eső lenne talán még aratnánk is belőle valamit.Az első 3 fajtán egyébként csövek megtermékenyülve nem felibe harmadába kinevelve a szemek hanem elejétől a végéig, második csö kezd fejlődni de befejeződni nem fog eső nélkül.
Válasz #6010. hozzászólásra

Milyen,milyen... olyan "örökzöld"
Válasz #6009. hozzászólásra
Milyen fajta?
Válasz #6007. hozzászólásra

most hozza a csöveket
Válasz #6000. hozzászólásra
van 30 hekim
Válasz #6006. hozzászólásra
Én úgy egy hete jártam arra, akkor még bírta, pedig júliusban mindössze 12 mm-t kaptunk 3 részletben, de valamelyik nap ránézek.
Válasz #6005. hozzászólásra
Szerintem semmi,épp ezért kérdeztem,milyen máshol...ez a kedvencem
Nekem van columbiám, mi a gond vele?
nekem van kisérletben
Válasz #5997. hozzászólásra

igen igazad lehet! itt minden az esőtől függ lehet akármilyen szárazságtűrő ha cső neveléskor nem kap esőt megszorul a cső fél vagy attól is kevesebb termés várható! itt se lesz rekord kuki az már biztos!
Válasz #6001. hozzászólásra
hiába lesz ára ha nem lesz mit eladni
0 x magas ár = 0
ha 6 hete kerülgetne az eső, te is jobban aggódnál
Ne aggódjatok már,lehet hogy kevés lesz de annak arany ára lesz.
Nk columbiája nincs senkinek?
Válasz #5995. hozzászólásra

a 9578 a környéken mindenhol 0! vagy lesilózták,vagy le fogják hamarosan.
Válasz #5997. hozzászólásra

milyen termésről beszélünk????? itt a környéken nem lesz semmi termés kukoricábol nemhogy majd hasonlitani leheeseen egymáshoz!!
Válasz #5996. hozzászólásra
alap lesz mert anyira sok minden fogja befolyásolni a termést hogy azt felesleges lenne pro és kontra egy egy fajtára ki hegyezni..Én mex a mellé vetésben bizom.. nem a mende mondában meg a több 100m lévö másik percellában
Az idei év talán nem a leg jobb viszonyítási
Válasz #5995. hozzászólásra

akkor pont a duplája a stirának árban! ezt igazából majd aratáskor lehet megtudni a mérlegen!,meg majd ha számolod vissza az évet hogy megéri e dupla árat költeni a vetőmagra!
Mind a kettő Pioneer
Stira 80k szem 26 ropogó
P9578 80k szem 52 ropogó
De tényleg látszik az ár különbözet ! Már csak magára a betakarított mennyiségre leszek kíváncsi, no meg a minőségre ! Eddig a 9578 az ász !
Válasz #5993. hozzászólásra
mennyi volt belőle 80000 szem?
Van nekünk is Stira! csak azt még nem láttam! a 9578 azt nem ismerem
Válasz #5868. hozzászólásra
) Bár a stíra igen alacsony maradt, és kicsik a csövei nagyon, az alja pedig annak is sül fel. A másikon meg no comment ! Már csak azon reménykedem, hogy szemeket is nevel a csöveken.
Hali !
Én tavasszal tőled kérdeztem meg, h szerinted ide a homokra mit vessek, és azt, h a stírához képest a 9578 megéri -e az árkülönbözetet. Te akkor azt írtad, h megéri a drágább. Na most a 9578 áll mint a cövek, a környékemen minden kisülve, kivéve a stírát (ami szintén az enyém
Elnéztem szerda a 20mm,a kedd az a 12mm.

http://koponyeg.hu/t/P%C3%A9cs
Válasz #5989. hozzászólásra

Keddre mondja a 20mm még mindig.
Súlyos aszállyal küzd Amerika.........
Az Egyesült Államok területének több mint fele szárazságtól szenved – nem volt ilyen az ötvenes évek óta. A mindig bő vizű Mississippi-folyó vízállása sem volt még ilyen alacsony, a legelőkön kiszáradt a fű. Az öntözés kutakból folyik, de ez nagyon drága. Az USA termése mindeddig stabilizálta a világ tartalékait. A búza, a szója és a kukorica drágulása az egész világra kihat, azaz növekedhet az infláció. A hazai termés is átlagon aluli, ezért nálunk is drágulni fog a kenyér és a hús.
Válasz #5988. hozzászólásra
Lehet hogy nem sokára újból kapnak egy kis vizet a radarok szerint!!
Csak úgy szürcsölte a kukorica be a 13mm esőt ami ma reggelre esett.
Válasz #5984. hozzászólásra
hát gyanús ez! sokat hajolva látok!
Válasz #5985. hozzászólásra
A szárazság!
Válasz #5981. hozzászólásra
Járulékos gyökerek most itt a szokásosnál eggyel fentebbi nóduszból is indulnak, még nem értek le a talajig. Mi lehet ennek az oka?
Ez.sima vadkár...
Válasz #5981. hozzászólásra
Vetéskor lett granulátum téve a sorra? mert ha a bogár hozzá tudott férni akkor nagy károd lesz nehezen tudja meg nem is igazán tudja összeszedni a kombájn! Meg ha esős lesz az év leér a cső vége a földre és elkezd rohadni, penészedni!
Viharkár Békésben, tegnapelőtti fotók. Rengeteg a dőlés.A kapaszkodógyökerek nem igazán fejlődtek ki.Vajon aratásig mi lesz? Egyébként van benne dám is.
Válasz #5967. hozzászólásra
rosszul írtam, ahol volt ez a 130q-s átlag Pioneer A24-s volt! de abból 45000Ft 80000 szem a resedából pedig csak 25000Ft és tapasztalat alapján nem egyenlíti ki az A24 a majdnem dupla árrést!
Válasz #5969. hozzászólásra
Pioneer reseda (m81), 14 Ak, 65000 szem/ha!
Válasz #5976. hozzászólásra
Pihentetni meg nem is nagyon lenne muszály ha lapos üdébb a terület szóját kell vetni két kukorica közé, vagy ha nem annyira szójás a terület akkor egy olajretket mondjuk vetőmagnak, ez is ha valamennyire sikerül van haszon belőle, talajnak meg nagyon jó.
Válasz #5976. hozzászólásra

Olyan temőhelyen ahol normális évben egy korrekt tápanyag utánpótlással 7-8tonna kukorica megterem tágabb átlagban 6-10tonna között, ott a napra is 3tonnás tud lenni ha nem rossz neki valami. Így igen azt gondolom.
Már csak abból kiindulva is hogy annakidején 30évig monokultúrázott a volt állami gazdaság kukoricáztak minden területen és a végén is úgy termett amennyi kaját adtak neki, utolsó éven volt egyfajta kisebb rekordjuk 30év kukorica monokultúra után
Válasz #5975. hozzászólásra
Mit mondasz, menne-e a kukorica-napra vetésforgó (tám. nélkül) dupla távon (napra utáni lazítással) 2 éves pillangós pihentetéssel?
Válasz #5974. hozzászólásra
)
Hát gondolatom szerint a nettó bevételeket összehasonlítva hektáronként legalább érje el a búzáét ilyen szar évben is.
Ha ez meg van , akkor van helye mert máskor csak több lehet szerintem .
Felénk azért volna jövője mert sok a vizes terület amit ha búzával vetünk lehet tavaszra kiöli a víz , ezt meg kicsit később elvetve simán lehet termeszteni ott...(tavaszi árpa is jó lenne ilyen helyzetben mert kevés befektetésből kijön , de azt meg korán kellene vetni , de hogy ha még februárban áll rajta a víz
Erre a Napraforgó a menő , de hát azt se lehet mindig vetni.