Az 5749 es hszt nézd vissza légyszives.Azért én nem jelentenék ki hogy a pioneer nem kukorica. Erre felénk az idei évben nem tartunk 150 milinél ahhoz képest szerintem nem néz ki olyan szarul. Az idei évben szirnem azon múlik a kukoricák szerencsélye hogy milyen a talaj víz háztartása meg hogy mennyire mélyfekvésű területre lett vetve.
málam a mv 277-es sokkal jobb mint a dkc 4590-en, pedig a mv 10 ak- gyengébb földbe van és 1 q npk-val kevesebbet is kapott, elővetemény, munka stb... stb ugyanaz
Számoljatok már be felétek mi a helyzet a kukoricával...
Nekem az elmúlt 2 nap alatt volt szerencsém egy pár táblát átjárni itthon , de láttam egy Ceglédi és Jászapáti kísérletet is.
Lényeg:
A Pioner , az nem kukorica , még azt is bekéne tiltani hogy árulják ... A Syngenta is megelőzi őket simán.(magánvélemény , de van rá alapom a látottak alapján)
Dekalb :
Itt is vannak bajok , furcsamód az újabb hosszabb fajtákkal inkább .
Miután rengeteg fajtát és nemesítőt néztem , hogy melyik hogy néz ki ebben az aszályban , nekem csak 2 biztosnak tűnő pont van az idén .
Ezek a Nk Occitan , Dk 3705 .
Igéretesnek tűnik a Dekalb -nak valami nagyon ismeretlen új korai hibridje , és a Dow agro 3 legkoraibb hibridjei...
Mik azok a fajták amik felétek kitűnnek a többi közül(persze azonos körülmények között vizsgálva) ?
Na az fasza részvétem!! Én 2009-ben jártam így meghalt az após súlyos betegségben. A sógoromra szakadt minden a föld a traktorok némi hitel is !!Most kezd egyenesbe jönni.
Bezony. 2010 az gyalázatos egy évjárat volt. Össze se számoltam hány millió bukta lehetett az az év, de nem egy dzsipó úszott el akkor, az biztos.
(arról nem is beszélve, hogy abban évben temettem el mind a két nagyapámat, meg fateromat...)
Válasz #5852. hozzászólásra
A teremtő időnként helyre tudja hozni amit ő maga elrontott, ott volt 2010, amikor az összes földem vetetlen maradt , hátha most valóban sikerül neki , mert a hivatalok még mindig üldöznek , nekik mindegy mi volt, még most is amiatt az esztendő miatt vagyok üldözött!!!
Sajna fényképet nem tudok feltenni,de a tengerim egy méterrel magasabb nálam ,két cső átlag ,szemzik szépen és a csuhéjból kb két-három centire már kibújt csővég, és meg van termékenyülve!
Hihetetlen ára lesz a kukoricának idén.
Lehet jövőre csak 1 disznónk lesz téli vágásra.
Ha komolyabban belegondolok,és talán ez az ami elkeserít,mert nem az állomány csökkentés volt tervbe hanem az állomány növelés.
ez csak a forgó azért van rajta pár cső meg a szélső 2 soron teli van csövel de kicsik... hétvégén lehet neki indulunk silózni! kb 8 éve nem volt silo itthon de most lesz ami megeszi de nem is fognak abrakot kapni a bikák silo azt annyi nekik
ha lenne bálacsomagolo a közelbe még azt is bevállalnám... felbáláznám zölden!
Nem tudom mért nem rakott címeket a képhez.
Az 1 képen látható a 3héttel később vetett kukorica.
A 2.képen a 3elöbb vetett kuki ugyan abba a földbe.
A3. képen az látható vagy azt akartam hogy látszodjon hogy a két nem egyidejű vetés összeér,csak nem igazán látszik mert mikor sormüvelöztem a később vetett kukit akkor pont ott forgolódtam.
Nekünk is van egy 1,5 ha-os darab , rét, minden évben trágyázva, és 2 q pétisó adva neki sormellé, vetéskor. Azt szoktuk silózni, jelenleg 2,5 méteres a kuki benne , majd lefényképezem Tavaly, lekellett belőle aratni fél hektárt, mert nem kellett annyi siló, 55 q jött le fél hektárról, az E 512-es fülke tetejéig ért a kuki, na ott nyögött a gép rendesen Utána a szártépőzésnél is fogta a gépet Pedig felénk ha már 70 q van hektáronként az már nagyon jó
Nálunk óriási probléma van ebből... Fater vadász, de már nem aktív, öreg már, meg melózik is a helyi agro rt-ben. Aztán az egyéni munkáink is, már nincs ereje kimenni. Többi vadász pedig vagy nyugdíjas és szintén ritkán jár, vagy presztizsből vadászik néha.... Abba is akarjuk hagyni a kuki termesztést, pedig jó növény lenne.. De idén ilyen kár van benne, jövőre meg összetúrják a gabonát, és kezdődik előröl...
Mi kukoricánkban a vadak okoztak kárt, bár az eső is kéne neki... a dülőben kb a felét letaposták és lerágták a magot a csövekről, mi lesz itt őszig, aratásig?
Én csongrád megyei vagyok. Ez a megye már az előző években is megtapasztalhatta azt a kukoricával kapcsolatban, amit most az ország többi fele is. Én azon a kis egy hektáron is buktam, pedig akkor a talajvíz még jó fönt volt, de később nem jött eső és a fele kisült. Ilyen intő előjelek ellenére apám idén újból belevágott. És hatalmasat bukott. Teljes befektetése oda. Locsolni nem tudja és nem is akarja. Elméletekkel persze szépen aládúcolja a bukást.
Nálunk van egy bt 1000 valahány ha-on gazdálkodnak,mikor én vetettem az enyémet addigra az övék már réges rég kisorolt És gyönyörű szép,majd rakok az övékről is képet.
Vetettem egy háznál egy kertbe kb900nöl kukoricát azért hogy darálom a teheneknek így zölden,de elfeleztem a földet az egyik felét 3 héttel később vetettem hogy győzzem eletetni na ott látszik igazán a különbség.
Annyi hogy gazos mert csak sorköz művelözve lett meg egy kicsit ritka is mert ott lett beállítva a gép és bele bele huzigáltam a sorokba,de mindegy mert a célnak tökéletesen megfelel.
Ma etetés után kimegyek és csinálok képeket róluk.
Nem tudom van-e csongrád megyei fórumozó köztetek, de én vasárnap jártam Szegváron a szüleimnél. Van a tanyájuk mellett a szomszédnak egy kb 7 hektáros kukorica táblája, nem tudjuk hogy milyen fajta, május elején lett vetve, 2 méternél magasabb. Úgy néz ki hogy, kb 150 cm-ig fel van sülve,ki van címerezve és most hozza a csövet, de kíváncsiságból megnéztem. A kukorica címere teljesen meg van száradva nincs benne porzó, úgyhogy még ha lesz is eső, termést már nem hoz.
1t pétisót kapott a 3 ha mert akkor már sehol nem volt ammonium nitrát,de előző évekbe nem volt műtrágyázva mert a bérlő nem foglalkozott vele,aztán legfőképp ezért is lett visszavéve tőle.
25174 hozzászólás
Válasz #5868. hozzászólásra
Az 5749 es hszt nézd vissza légyszives.Azért én nem jelentenék ki hogy a pioneer nem kukorica. Erre felénk az idei évben nem tartunk 150 milinél ahhoz képest szerintem nem néz ki olyan szarul. Az idei évben szirnem azon múlik a kukoricák szerencsélye hogy milyen a talaj víz háztartása meg hogy mennyire mélyfekvésű területre lett vetve.
Válasz #5871. hozzászólásra

ezen 1t se lett volna.......
itt az állattartók már pénzt akarnak kérni amiért lesilózzák a földedről a kukoricát
A kárenyhítéssel kapcsolatban nem hallottatok még semmit? Fognak fizetni valamit, kell-e jelenteni, hogy szar van a palacsintában?
Válasz #5870. hozzászólásra

Az is van "nekünk" is , ezt is le kéne , de mi még reménykedünk egy 3 tonnában...
Válasz #5868. hozzászólásra

pio 9578 ma lezúzva
málam a mv 277-es sokkal jobb mint a dkc 4590-en, pedig a mv 10 ak- gyengébb földbe van és 1 q npk-val kevesebbet is kapott, elővetemény, munka stb... stb ugyanaz
Számoljatok már be felétek mi a helyzet a kukoricával...
A Syngenta is megelőzi őket simán.(magánvélemény , de van rá alapom a látottak alapján)
Nekem az elmúlt 2 nap alatt volt szerencsém egy pár táblát átjárni itthon , de láttam egy Ceglédi és Jászapáti kísérletet is.
Lényeg:
A Pioner , az nem kukorica , még azt is bekéne tiltani hogy árulják ...
Dekalb :
Itt is vannak bajok , furcsamód az újabb hosszabb fajtákkal inkább .
Miután rengeteg fajtát és nemesítőt néztem , hogy melyik hogy néz ki ebben az aszályban , nekem csak 2 biztosnak tűnő pont van az idén .
Ezek a Nk Occitan , Dk 3705 .
Igéretesnek tűnik a Dekalb -nak valami nagyon ismeretlen új korai hibridje , és a Dow agro 3 legkoraibb hibridjei...
Mik azok a fajták amik felétek kitűnnek a többi közül(persze azonos körülmények között vizsgálva) ?
mintha egyszer csak elvágták volna

az út is kiszáradt és balra mellette a kukorica is,minden aszályos évben előjön
Válasz #5864. hozzászólásra

ezt nézd e ijen száraz föld ere még nem volt
Válasz #5864. hozzászólásra
még nincs de lesz a kispárnámat nyitogatom de ezuntul ha tulélem elég lesz 90mázsa is biztos
Válasz #5860. hozzászólásra
van baj nálatok is

Mondjuk szó se róla , itt a szomszédban van a KISKUN vetőmag egyik hazája, egy-két táblájukon ámulok-bámulok !!
Válasz #5861. hozzászólásra
az a lényeg hogy az alsok hazai magok de hát nekem kel pajonir meg dekalb mert az tud 120mázsát teremni hát be fog teremni

a lényeg h. az alsó a legjobb főd
az mennyiért eladó?
it vanak mf az igért képek

NK Octet

Napraforgó elővetemény.
Június 1-óta 50 mm eső.
Válasz #5855. hozzászólásra
A bürokrácia ,már le se merem írni a sok hivatalnak a nevét mert még nagyobb elánnal jönnek , majd ha vége lesz megírom!!
Válasz #5856. hozzászólásra
Ismerős, itt is volt minden. Tetejébe az semmiről nem tudtam szinte semmit, mert a KITE kitöltötte minden időmet...
Válasz #5854. hozzászólásra
Na az fasza részvétem!! Én 2009-ben jártam így meghalt az após súlyos betegségben. A sógoromra szakadt minden a föld a traktorok némi hitel is !!Most kezd egyenesbe jönni.
Válasz #5853. hozzászólásra
ki üldöz?
Válasz #5853. hozzászólásra
Bezony. 2010 az gyalázatos egy évjárat volt. Össze se számoltam hány millió bukta lehetett az az év, de nem egy dzsipó úszott el akkor, az biztos.
(arról nem is beszélve, hogy abban évben temettem el mind a két nagyapámat, meg fateromat...)
Válasz #5852. hozzászólásra
A teremtő időnként helyre tudja hozni amit ő maga elrontott, ott volt 2010, amikor az összes földem vetetlen maradt , hátha most valóban sikerül neki , mert a hivatalok még mindig üldöznek , nekik mindegy mi volt, még most is amiatt az esztendő miatt vagyok üldözött!!!
H-B az csodamegye ...
Itt Hajdú-Bihar megyében sok jó kukorica van. Illetve lesz is.

Ha valaki vásárolni akar, javaslom, hogy most keressen eladó kukoricát, mert ha a kereskedőktől kell megvenni, az magasabb áron fogja értékesíteni.
Így mi eladók is jobban járunk, mintha a kereskedő veszi meg.
Sajna fényképet nem tudok feltenni,de a tengerim egy méterrel magasabb nálam ,két cső átlag ,szemzik szépen és a csuhéjból kb két-három centire már kibújt csővég, és meg van termékenyülve!
Amikor 90 mázsa termett akkor se volt szebb!
Válasz #5848. hozzászólásra
Nem tudom,akörűl lehetett.
Válasz #5845. hozzászólásra
Akkor ezek a legdrágább magok,megkérdezem tőle majd melyik fajták ...Ők mikor kezdték a vetést 10-én?
Eső kell sok de sos be.

Hihetetlen ára lesz a kukoricának idén.
Lehet jövőre csak 1 disznónk lesz téli vágásra.
Ha komolyabban belegondolok,és talán ez az ami elkeserít,mert nem az állomány csökkentés volt tervbe hanem az állomány növelés.
Válasz #5843. hozzászólásra
agrocentrálé,Berkesé.
ez csak a forgó azért van rajta pár cső meg a szélső 2 soron teli van csövel de kicsik... hétvégén lehet neki indulunk silózni! kb 8 éve nem volt silo itthon de most lesz ami megeszi de nem is fognak abrakot kapni a bikák silo azt annyi nekik

ha lenne bálacsomagolo a közelbe még azt is bevállalnám... felbáláznám zölden!
Válasz #5829. hozzászólásra
Kié,agrocentrálé.vagy a szabóé?
Válasz #5840. hozzászólásra
A 4. en meg az hogy ez lesz belőle mikor ledarálom.
Eszik mint a sáskák,és tej is van bőven tőle.
Válasz #5840. hozzászólásra
Nem tudom mért nem rakott címeket a képhez.
Az 1 képen látható a 3héttel később vetett kukorica.
A 2.képen a 3elöbb vetett kuki ugyan abba a földbe.
A3. képen az látható vagy azt akartam hogy látszodjon hogy a két nem egyidejű vetés összeér,csak nem igazán látszik mert mikor sormüvelöztem a később vetett kukit akkor pont ott forgolódtam.
Válasz #5828. hozzászólásra

Ez meg az eletetésre szánt kukorica.
Válasz #5838. hozzászólásra
Tavaly, lekellett belőle aratni fél hektárt, mert nem kellett annyi siló, 55 q jött le fél hektárról, az E 512-es fülke tetejéig ért a kuki, na ott nyögött a gép rendesen
Utána a szártépőzésnél is fogta a gépet
Pedig felénk ha már 70 q van hektáronként az már nagyon jó
Nekünk is van egy 1,5 ha-os darab , rét, minden évben trágyázva, és 2 q pétisó adva neki sormellé, vetéskor. Azt szoktuk silózni, jelenleg 2,5 méteres a kuki benne , majd lefényképezem

Ez a bt-s kukorica.
Válasz #5836. hozzászólásra
Búzából csak toklászosat!
Válasz #5835. hozzászólásra

Nálunk ugye az elég hülyén venné ki magát ha vadkárt követelnénk, ki se tudnák fizetni. Át akarunk állni repce+ búza forgóra.
Válasz #5834. hozzászólásra
Faterom vadászmester volt a társaságnál egy pár évig, aztán rájuk van parancsolva, vagy kimennek vagy kifizetik a vadkárt.
Válasz #5833. hozzászólásra

Nálunk óriási probléma van ebből... Fater vadász, de már nem aktív, öreg már, meg melózik is a helyi agro rt-ben. Aztán az egyéni munkáink is, már nincs ereje kimenni. Többi vadász pedig vagy nyugdíjas és szintén ritkán jár, vagy presztizsből vadászik néha.... Abba is akarjuk hagyni a kuki termesztést, pedig jó növény lenne.. De idén ilyen kár van benne, jövőre meg összetúrják a gabonát, és kezdődik előröl...
Válasz #5832. hozzászólásra
Nálunk mikor vadkár van be vannak osztva a vadászok, minden este kinn van valaki a földön. De nem nagyon fordul elő, mert kiirtanak ezek mindent.
Mi kukoricánkban a vadak okoztak kárt, bár az eső is kéne neki... a dülőben kb a felét letaposták és lerágták a magot a csövekről, mi lesz itt őszig, aratásig?

Válasz #5827. hozzászólásra
Én csongrád megyei vagyok. Ez a megye már az előző években is megtapasztalhatta azt a kukoricával kapcsolatban, amit most az ország többi fele is. Én azon a kis egy hektáron is buktam, pedig akkor a talajvíz még jó fönt volt, de később nem jött eső és a fele kisült. Ilyen intő előjelek ellenére apám idén újból belevágott. És hatalmasat bukott. Teljes befektetése oda. Locsolni nem tudja és nem is akarja. Elméletekkel persze szépen aládúcolja a bukást.
Válasz #5814. hozzászólásra

az enyém is ilyen szép zöld,csak nincsenek szemek a csöveken.....
Nálunk van egy bt 1000 valahány ha-on gazdálkodnak,mikor én vetettem az enyémet addigra az övék már réges rég kisorolt És gyönyörű szép,majd rakok az övékről is képet.
Vetettem egy háznál egy kertbe kb900nöl kukoricát azért hogy darálom a teheneknek így zölden,de elfeleztem a földet az egyik felét 3 héttel később vetettem hogy győzzem eletetni na ott látszik igazán a különbség.
Annyi hogy gazos mert csak sorköz művelözve lett meg egy kicsit ritka is mert ott lett beállítva a gép és bele bele huzigáltam a sorokba,de mindegy mert a célnak tökéletesen megfelel.
Ma etetés után kimegyek és csinálok képeket róluk.
Válasz #5826. hozzászólásra
jol néz ki csak meglepö mert nálenk a késöbi vetések a jobak meg amik nem kaptak mükakit hanem bocit
Válasz #5794. hozzászólásra

Nem tudom van-e csongrád megyei fórumozó köztetek, de én vasárnap jártam Szegváron a szüleimnél. Van a tanyájuk mellett a szomszédnak egy kb 7 hektáros kukorica táblája, nem tudjuk hogy milyen fajta, május elején lett vetve, 2 méternél magasabb. Úgy néz ki hogy, kb 150 cm-ig fel van sülve,ki van címerezve és most hozza a csövet, de kíváncsiságból megnéztem. A kukorica címere teljesen meg van száradva nincs benne porzó, úgyhogy még ha lesz is eső, termést már nem hoz.
Válasz #5822. hozzászólásra
Mért kérded ennyire szarul néz ki?
Válasz #5822. hozzászólásra
1t pétisót kapott a 3 ha mert akkor már sehol nem volt ammonium nitrát,de előző évekbe nem volt műtrágyázva mert a bérlő nem foglalkozott vele,aztán legfőképp ezért is lett visszavéve tőle.