Nekem is ez a véleményem!! 5 liter árért rakok bele vagy 10 valahány kiló cuccut nehogy ne legyen már jobb és hatásosabb!! Pláne amit ithol kotyvasztanak..Kiváncsi lennék ha azt valaki frankón be vizsgálná hogy mi lenne a végeredmény!!!
Válasz #4861. hozzászólásra
Ez símán matematika és nem kérdés .15-18 AK földön a 10 ton. kuki símán megvan, de egy 30 aranykoronáson nemterem ugyan olyan befektetéssel 20tonna.Támogatás meg még is csak duplája.Persze ez úgy érdekes ha aranykorona szerint van az ár meghatározva.
Dehogy is nem....csak abból a szerből már igen csak kevés van....(istálló trágya) Itt még van1-2 kis gazda ki a háztái kertjét ápolja vele ! De meg is lehet nézni benne a terményt !
-fajta
-vetésidő
-elővetemények(elmúlt 3 év)
-talajművelés,menetszám
-egyiken gyomirtó szermaradvány
-egyik nem rég szervestrágyázott , vagy nagyobb adag komplexet kapott valaha a másikhoz képest
Én azt választom hogy a fö öszetevöket megvásárolgatom por formájában és magam kevergetem össze!! Én ebben hiszek és nem abban hogy a kanna alján lötyögö valamit vegyem meg drága pénzért!!!
Válasz #4904. hozzászólásra
sajnos ez a borzasztó nagy csapadékhiány erre késztet minket.Nem lesz más választás csak a lombtrágyázás.
De melyiket is???
Lassan kezdhetünk át álni az USA teknológiára és többet kell hogy fújunk levélre ment egyébként tetünk.. Én sem vagyok a szemesekkel megelégedve!! Egyik növényünkön sem látom azt a HÚB meg ott !! Pedig már elég sok cucot ki nyomtunk mi is..
Ez már kereskedelmi menyiség!!! Tiz ével ezelött 2-3 m meglehetet ugyan ezt a termést csinálni ólcsó magból olcsó mütrágyából most meg már minden a plafonon van és még sincs termés na akkor hol a hiba?? Még a jó öreg VOLGA kukorica is megteremte a maga 10T-ját!!!Válasz #4898. hozzászólásra
Válasz #4897. hozzászólásra
2000 körül van, én 60 kg karbamidot tettem 3000 liter vizhez ami 12 hekire ment. Többet is simán elbírt volna de a hatása ennyinek is látványos volt.
Vetéskor ment 360 kg 27%-os, most kultival adjak még neki 250-300 kg ????
Mondjuk az is szóba került, hogy mikor megjött a péti és egy pár bigbe belenéztem iszonyatos erős ammónia szaga volt....erre azt mondják, hogy lehet ez a fő gond, odabaxott a csírának és át kell, hogy vészelje......amúgy ki kelt mind csak össze vissza........
Válasz #4890. hozzászólásra
nálunk nagyon magas a magnéziumtartalma a talajnak ezért keserűsót csak gabonában szoktam néha használni, ezért ilyen tapasztalatom nincs.
Én még 2x belemennék a helyedben a zintrac-al amíg lehet, mert igaz hogy később ahogy nő a gyökérzet összeszedi magát de 10-20 mázsával is kevesebbet adhat ha nincs kezelve.
Ez most q nehéz kérdés...ezt már nem vagy talán éppen hogy és gyorsan...bár ez is dekalb és nyurgul felfelé mint záródna ...ha még szeretnéd tuningolni nitrogénnel ill van lehetőség akkor mindenképp...és most visszakérdeznék te hogy érzed?
Mindenképp végére járok, nagy tanulság lesz ez.........és drága mulatság. Szinte az összes mai emberke akivel beszéltem és elmondtam a helyzetet egybehangzóilag mondták, hogy terméskiesés + többlet víztartalomara készüljek fel.........
Zintracból hegyeim vannak, még tavaly felkészültem az idei kuki évre......
Azon agyalok, hogy ezt a yaras zinket keverhetném-e mondjuk epso combitop-al ami szintén zinkes, vagy hagyjam ezt az epsot ????(keserősó)
Válasz #4883. hozzászólásra
a gyenge meg az igen gyenge ellátottság között lehet ekkora különbség. A rosszabbik táblán esetleg nem 7 fölötti a ph? A lugosság még tovább növeli a cinkhiányt.
Nyomjál rá zintracot némi karbamiddal,2000 forintból megvan.
Válasz #4876. hozzászólásra
bővített talajvizsgálati eredményed van?
Nálam van olyan hogy csak út választja el a két táblát és az egyikben kiváló a cink ellátottság a másikban meg gyenge. Ott még nagyobb különbségek voltak mint nálad.
25275 hozzászólás
Válasz #4924. hozzászólásra

Szerintem te is úgy vagy a kukoricáddal mint én a NAPRÁ-val kezdem szégyelni hogy az enyém!!!
Válasz #4922. hozzászólásra

Ahol öntöztem mert paprika is van benne ott sem különb.
Amúgy erre is készültem:
De ha már itt tartunk!! Mik lehetnek a kukorica levél fonákján a sárga foltok???

Válasz #4920. hozzászólásra
Szerintem csak víz hiánya van ennek...
De 200 kiló sor mellé nem árthat...
Válasz #4917. hozzászólásra

Nekem is ez a véleményem!! 5 liter árért rakok bele vagy 10 valahány kiló cuccut nehogy ne legyen már jobb és hatásosabb!! Pláne amit ithol kotyvasztanak..Kiváncsi lennék ha azt valaki frankón be vizsgálná hogy mi lenne a végeredmény!!!
Válasz #4898. hozzászólásra
Tegyek még ???
Mennyit ?????????????
Pillanatképek a határból:

Válasz #4917. hozzászólásra

Tehát amióta port használsz, jobbnak látod a terményt?
Milyen POR ez?
Válasz #4909. hozzászólásra
Miota kipróbáltam a por alaki cuccot jobban elhiszem,hogy benne v az anyag.Persze lehet,hogy csak magamat csapom be vele.
Válasz #4861. hozzászólásra
Ez símán matematika és nem kérdés .15-18 AK földön a 10 ton. kuki símán megvan, de egy 30 aranykoronáson nemterem ugyan olyan befektetéssel 20tonna.Támogatás meg még is csak duplája.Persze ez úgy érdekes ha aranykorona szerint van az ár meghatározva.
Válasz #4885. hozzászólásra
(hol található?)
Ez nagyon szép kukoricácska.
Válasz #4913. hozzászólásra

Holnap hozok én neked ganézott földről képet..........nem lesz jobb megnyugtatlak......3 éve folyamatosan kapja a 10-12 T-088-asal..........
Válasz #4911. hozzászólásra
Dehogy is nem....csak abból a szerből már igen csak kevés van....(istálló trágya) Itt még van1-2 kis gazda ki a háztái kertjét ápolja vele ! De meg is lehet nézni benne a terményt !
Na?Nitrosol?Kukira?5-10 liter/ha?Valaki csinálta már?
Válasz #4910. hozzászólásra

Hiszed vagy sem, nincs más.......

Az lehetetlen...
Kell legyen más is...
-fajta
-vetésidő
-elővetemények(elmúlt 3 év)
-talajművelés,menetszám
-egyiken gyomirtó szermaradvány
-egyik nem rég szervestrágyázott , vagy nagyobb adag komplexet kapott valaha a másikhoz képest
A gyengében be volt kapcsolva a szóró ?
Válasz #4908. hozzászólásra

Én azt választom hogy a fö öszetevöket megvásárolgatom por formájában és magam kevergetem össze!! Én ebben hiszek és nem abban hogy a kanna alján lötyögö valamit vegyem meg drága pénzért!!!
Válasz #4904. hozzászólásra
sajnos ez a borzasztó nagy csapadékhiány erre késztet minket.Nem lesz más választás csak a lombtrágyázás.
De melyiket is???
Pont a Csöppmixet akartam kérdezni tőletek, hogy mi a véleményetek?
Válasz #4905. hozzászólásra
Ferticare zn-es volt egy pár zacsival, wuxal zinkes is akadt, meg epso combitop.
Válasz #4902. hozzászólásra
És mivel lombtrágyázol?Én szórtam egy kis kísérletet csöpp mix1-est,de nem látok különbséget.
Válasz #4902. hozzászólásra

Lassan kezdhetünk át álni az USA teknológiára és többet kell hogy fújunk levélre ment egyébként tetünk.. Én sem vagyok a szemesekkel megelégedve!! Egyik növényünkön sem látom azt a HÚB meg ott !! Pedig már elég sok cucot ki nyomtunk mi is..
Válasz #4899. hozzászólásra
És ha egy 5-10 liter/ha nitrosolt kapna??Nem egyszerűbb?
Válasz #4899. hozzászólásra
Már-már hallok 20 kg/ha mennyiségeket is. Ma néztem a lombtrágyázott kukikat, 3. napja szórtam és kezdenek látszani a kezelt-kezeletlen részek......
Válasz #4896. hozzászólásra

Ez engem is érdekelne!! Hol vannak a PROFI- kukoricások és a csemegések??
Válasz #4897. hozzászólásra
2000 körül van, én 60 kg karbamidot tettem 3000 liter vizhez ami 12 hekire ment. Többet is simán elbírt volna de a hatása ennyinek is látványos volt.
Vetéskor ment 360 kg 27%-os, most kultival adjak még neki 250-300 kg ????
Mondjuk az is szóba került, hogy mikor megjött a péti és egy pár bigbe belenéztem iszonyatos erős ammónia szaga volt....erre azt mondják, hogy lehet ez a fő gond, odabaxott a csírának és át kell, hogy vészelje......amúgy ki kelt mind csak össze vissza........
Válasz #4894. hozzászólásra
Zintrac-nak mi a hektár költsége?
Válasz #4895. hozzászólásra
Karbamidot mennyit érdemes?
Hagyd azt az epsot...és igen a karbamidot most nem kellene kihagyni mellé
nálunk nagyon magas a magnéziumtartalma a talajnak ezért keserűsót csak gabonában szoktam néha használni, ezért ilyen tapasztalatom nincs.
Én még 2x belemennék a helyedben a zintrac-al amíg lehet, mert igaz hogy később ahogy nő a gyökérzet összeszedi magát de 10-20 mázsával is kevesebbet adhat ha nincs kezelve.
Válasz #4891. hozzászólásra
Gond az,hogy nem te szórtál egyedül pétit.Én duslóit szórtam.Gyom irtóval ment az ecostop.
Válasz #4885. hozzászólásra
Ez most q nehéz kérdés...ezt már nem vagy talán éppen hogy és gyorsan...bár ez is dekalb és nyurgul felfelé mint záródna ...ha még szeretnéd tuningolni nitrogénnel ill van lehetőség akkor mindenképp...és most visszakérdeznék te hogy érzed?
Válasz #4889. hozzászólásra

Mindenképp végére járok, nagy tanulság lesz ez.........és drága mulatság. Szinte az összes mai emberke akivel beszéltem és elmondtam a helyzetet egybehangzóilag mondták, hogy terméskiesés + többlet víztartalomara készüljek fel.........
Válasz #4888. hozzászólásra
Zintracból hegyeim vannak, még tavaly felkészültem az idei kuki évre......
Azon agyalok, hogy ezt a yaras zinket keverhetném-e mondjuk epso combitop-al ami szintén zinkes, vagy hagyjam ezt az epsot ????(keserősó)
Válasz #4880. hozzászólásra

Nehogy úgy járj,mint én a bacikkal.
Válasz #4883. hozzászólásra
a gyenge meg az igen gyenge ellátottság között lehet ekkora különbség. A rosszabbik táblán esetleg nem 7 fölötti a ph? A lugosság még tovább növeli a cinkhiányt.
Nyomjál rá zintracot némi karbamiddal,2000 forintból megvan.
Válasz #4884. hozzászólásra

Válasz #4884. hozzászólásra

68ezer + a fatty !!!!
szomszéd még most ekekapázta a kukit.... ki mit mond megéri meghuzatni? bár már akadna a teteje

Válasz #4881. hozzászólásra

De a legalsó az k...a sűrű!!!!!!!!!!!!
Válasz #4882. hozzászólásra

Cink gond van mindkettőben. Ma már beszéltem jó pár talajkóstolóssal, holnap jönnek az agrokémikus profok.....
bővített talajvizsgálati eredményed van?
Nálam van olyan hogy csak út választja el a két táblát és az egyikben kiváló a cink ellátottság a másikban meg gyenge. Ott még nagyobb különbségek voltak mint nálad.
Válasz #4879. hozzászólásra
4795, azért nézz ki csalamádénák, no meg, hogy jól érzi magát. Elméletileg ilyennek kéne lenni a felső 2 képesnek is, mert ugyan az........
Válasz #4877. hozzászólásra

Van belőle jó pár big......
Már vizsgálják.........
Megnézetem a Linzit is és még van Tarnow-os kenesem is..........
Válasz #4869. hozzászólásra

Az a rengeteg fatty az mely fajtán van???????????
Válasz #4869. hozzászólásra

Hú ba meg
Érdemes lenne bevizsgáltatni a Pétit, már ha van maradék.
Válasz #4874. hozzászólásra

Egy út választja el a 2 területet amúgy minden egyforma. Ma megnéztem a tavalyi talajvizsgálatokat szinte semmi nincs ott sem különbség.