Ha a JD gyorsabban megy akkor többet is vág le, nem?
Ezért ürít többet és ezért is kel bele ennyivel többet tankolni?
Úgy tudom, hogy a 208 magtartája 8200 liter a JD2066 meg 9000 liter.
Még van vagy kétszáz hektárunk kint mind a kettő geringhoffal megy a class 5.5-6.5km/h a john deere 7.5-8.5km/h a john d. sűrűbben ürít mert kisseb a tartály hamarabb elakad mint a claas na meg a claas LEGALÁBB 180-200 liter a john d. 250-280 liter gázolaj.
Én inkább claas párti vagyok na meg a kite egy nagy 0.
Semmi nincs hozzá csak rendelésre az is csak másnap délre hát ez munka így aztán lehet haladni!!!
Megkérdezhetem hogy egy aratási szezonal a hátatok mögött mi a véleményetek a 2266 rol!! Emlékszem rá hogy egy 208 mellé vetétek?? Ettöl szembe tünöbb öszehasonlitás nem is létezik !!
MI tavaly tetten értük őket, szemből én a kombájnnal, egyik oldalról a traktorral, harmadik oldalról meg haver a traktorral, kicsit meglepődtek. Nem lett belőle semmi de azóta előre köszönnek. Még majdnem rendesek is voltunk velük
Én kb 2 hete tetten értem egy ..... a kukoricásomban persze elszaladt a kerékpárját hátra hagyva, olyan idegbe voltam hogy mindkét kerket összehajtottam a kormányt meg ketté törtem kézzel!! Vele is ezt csináltam volna ha a kezem közé kerül.
az már biztos ha nem másért akkor azért mert a kisebbség leszedi mert nekik ez jár nekünk 2 ha-t törtek le a drágák. de legalább a böngészésnél 3 kerékpárt vesztettek nem is gondoltam hogy az ih ilyen szépen képes összetörni a vasat
Válasz #3148. hozzászólásra
a vetes valtas nem csak a bogarak es a termeskieses miatt indokolt. ha nem tartod be, nem kapsz tamogatast!
50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet - Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa;
b) Egymás után legfeljebb három évig termeszthető: kukorica és dohány
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve energetikai hasznosítás céljából vetett többéves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
Azert a bogarakkal vigyazz, mert a nagybatyamnak is egy teruleten van mindig... Es iden mar eleg jol kiragtak belole a fergek... Na ja...o meg a vetogepest gyanusitotta, hogy allitott az Spc-n az o foldjen:-))) Pedig sztem a sracnak csak egy tarcsaja van hozza...
Sziasztok! Szerintetek mennyire baj ,hogy 2éve kukorica van a földeim egy részében és idén ott lesz ahol eddig tehát akkor már 3éve mennyire látszik a termésen? Idén csak azért lesz ugyanott mert nem birtam bele vetni a viz miatt mert még most is áll rajta ezért a gabona máshova került és itt ujra a kukorica marad.
Válasz #3135. hozzászólásra
eszméletlen áron :5.600ft/q +komp.
Malmi búza -sikértart.30 felett.
Azt hiszem aki eddig kitartotta az tudhatta ,hogy nagyon nem lesz a malmoknak elég.
-DKC440 vihar kb 30%-át megdöntötte, illetve májusi vetés rossz gyomirtással párosulva: 40q/ha 28% vízzel
-DKC440 időben vetve, jól gyomirtva gyenge tápanyagutánpótlással, vihar nem károsította 65q/ha 22% vízzel
-Pio reseda vihar 30%-át megdöntötte időben vetve, jól gyomirtva 85q/ha 21% vízzel
-DKC3511 időben vetve, jól gyomirtva, műtrágyázva 95q/ha 22% vízzel
24931 hozzászólás
ezekhez a 4600-700-as árakhoz irhatnátok konkrét helyet , céget is(nem kell hülyíteni a népet)
Válasz #3179. hozzászólásra

Végülis ezzel én is egyetértek!!
Válasz #3176. hozzászólásra

Ha a JD gyorsabban megy akkor többet is vág le, nem?
Ezért ürít többet és ezért is kel bele ennyivel többet tankolni?
Úgy tudom, hogy a 208 magtartája 8200 liter a JD2066 meg 9000 liter.
De, ki ad 4600-ot itt biharban a kukoricáért????
Válasz #3173. hozzászólásra
?
bocsi elirtam 4700 ! szabolcsban hol
Válasz #3173. hozzászólásra

Üdvözöllek !
4600ba adtad el szárazan vagy kombájn alól ?
Köszi a válaszodat!
Még van vagy kétszáz hektárunk kint mind a kettő geringhoffal megy a class 5.5-6.5km/h a john deere 7.5-8.5km/h a john d. sűrűbben ürít mert kisseb a tartály hamarabb elakad mint a claas na meg a claas LEGALÁBB 180-200 liter a john d. 250-280 liter gázolaj.
Én inkább claas párti vagyok na meg a kite egy nagy 0.
Semmi nincs hozzá csak rendelésre az is csak másnap délre hát ez munka így aztán lehet haladni!!!
Itt 48000ft felárral..
Válasz #3171. hozzászólásra

Ettöl szembe tünöbb öszehasonlitás nem is létezik !!
Megkérdezhetem hogy egy aratási szezonal a hátatok mögött mi a véleményetek a 2266 rol!! Emlékszem rá hogy egy 208 mellé vetétek??
Én is 4700ért adtam el szabolcs megye
Válasz #3171. hozzászólásra
Ki adja a 46000-et?
Hajdú megye berettyó.
Válasz #3160. hozzászólásra

http://www.youtube.com/watch?v=eaFYx6Y7P30
ez nem te voltál szabi?
Válasz #3168. hozzászólásra
Üdv!Az ország melyik szegletén vagy???
Nálunk a legjobb ami biztosat hallottam 4600+komp. vagy 5100 kp a helyszinen.
Válasz #3165. hozzászólásra
Te biztos Párizsba fogod szállitani.
Válasz #3165. hozzászólásra
Hát az jobb mint nálunk! Ez bruttó?
Ki milyen árat tud a kukoricáért elérni?
Nálunk 180-190€/t.
Válasz #3162. hozzászólásra

MI tavaly tetten értük őket, szemből én a kombájnnal, egyik oldalról a traktorral, harmadik oldalról meg haver a traktorral, kicsit meglepődtek. Nem lett belőle semmi de azóta előre köszönnek. Még majdnem rendesek is voltunk velük
Válasz #3156. hozzászólásra

Heves Megyei gyerek !!!
Itt fel vagyunk készülve a háborúra e retvek ellen ...
Én kb 2 hete tetten értem egy ..... a kukoricásomban persze elszaladt a kerékpárját hátra hagyva, olyan idegbe voltam hogy mindkét kerket összehajtottam a kormányt meg ketté törtem kézzel!! Vele is ezt csináltam volna ha a kezem közé kerül.
Moderálta: (3932) 2013-11-14 11:47:10
Nem vesznek,de lopnak helyette másikat
Válasz #3154. hozzászólásra

Végülis nem csak a féltéglát tudja ketté vágni hanem a bringát is!!

Most hogy mondod!! Nem is rosz a módszer...

Válasz #3152. hozzászólásra

nekünk 2 ha-t törtek le a drágák. de legalább a böngészésnél 3 kerékpárt vesztettek nem is gondoltam hogy az ih ilyen szépen képes összetörni a vasat 

az már biztos ha nem másért akkor azért mert a kisebbség leszedi mert nekik ez jár
Válasz #3154. hozzászólásra

neeem, a szem nedvessége

Válasz #3153. hozzászólásra

Mármint a táblán lévö viznek a méjsége??
Válasz #3152. hozzászólásra

sokan várták hogy lemenjen 20% alá a vize, most aztán várhatják , de leginkább baxhatják
Elég furcsa helyzet adódhat a még kint levö kukoricával!!

Szerintem lesznek régiók ahol ezel az esözónával befejezödöt a kukorica idei betakaritása!!

a vetes valtas nem csak a bogarak es a termeskieses miatt indokolt. ha nem tartod be, nem kapsz tamogatast!
50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet - Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa;
b) Egymás után legfeljebb három évig termeszthető: kukorica és dohány
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve energetikai hasznosítás céljából vetett többéves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
Azert a bogarakkal vigyazz, mert a nagybatyamnak is egy teruleten van mindig... Es iden mar eleg jol kiragtak belole a fergek... Na ja...o meg a vetogepest gyanusitotta, hogy allitott az Spc-n az o foldjen:-))) Pedig sztem a sracnak csak egy tarcsaja van hozza...
Semmi baj nincs azzal! Nekem 6 évig is volt egy területbe ! Nem vettem észre terméskiesést!
Sziasztok! Szerintetek mennyire baj ,hogy 2éve kukorica van a földeim egy részében és idén ott lesz ahol eddig tehát akkor már 3éve mennyire látszik a termésen? Idén csak azért lesz ugyanott mert nem birtam bele vetni a viz miatt mert még most is áll rajta ezért a gabona máshova került és itt ujra a kukorica marad.
Tőzsde:
Párizs újra emelkedett 208 euro (56990ft/t)
Csikágó újra emelkedett 5,9dollár (46000ft/t)
Válasz #3135. hozzászólásra

eszméletlen áron :5.600ft/q +komp.
Malmi búza -sikértart.30 felett.
Azt hiszem aki eddig kitartotta az tudhatta ,hogy nagyon nem lesz a malmoknak elég.
Válasz #3145. hozzászólásra
ok
köszi
Válasz #3144. hozzászólásra
Akkor beszélj a Csukával
Válasz #3143. hozzászólásra

az jó. adnék én is olyat
Válasz #3141. hozzászólásra
telephelyi ár,semmi levonás
Válasz #3109. hozzászólásra
-DKC440 vihar kb 30%-át megdöntötte, illetve májusi vetés rossz gyomirtással párosulva: 40q/ha 28% vízzel
-DKC440 időben vetve, jól gyomirtva gyenge tápanyagutánpótlással, vihar nem károsította 65q/ha 22% vízzel
-Pio reseda vihar 30%-át megdöntötte időben vetve, jól gyomirtva 85q/ha 21% vízzel
-DKC3511 időben vetve, jól gyomirtva, műtrágyázva 95q/ha 22% vízzel
Válasz #3140. hozzászólásra
vinni kell valahová?
és nincs vízlevonás?
Válasz #3139. hozzászólásra
35,22 vízzel
Válasz #3132. hozzászólásra
mennyi az a jó ár?
Válasz #3132. hozzászólásra
mennyi az a jó ár?
Válasz #3134. hozzászólásra

Én az 5000-nek is örülnék a 6000 meg pláne
hát 2007 ben tavaszra olcsóbb lett.
60 ról vissza ment szépen 38 ra.
Szerintem hamarosan a búza bomba is robani fog!!

Lesz még 6000 is a kuki.
Én tuti még vártam volna vele (ha lenne tárolóm)
Válasz #3131. hozzászólásra

5000ft/q vagy afelett már eladnám